Şimdi Ara

Logitech z5500 mü - 2 adet Solo 7 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o kadar yorum yapılmış bir şeyi merak ettim bu set hakkında fikir belirtenlerden kaçı iki seti de dinledi acaba.
  • izmir bornova vatan da ikisinide dinledim. solo 7 eh işte. ama Z5500 çok iyi bence.
  • fiyat oranında z5500 ün solo 7 nin 3 katı olduğunu da unutmamak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

Neyi tartışıyosunuz ki? Zaten setler kıyaslanabilecek durumda değiller. Kaldı ki aynı seti veya ses kartını kullanan iki kişinin elde ettiği ses bile farklılık gösterir.
    Mesela @mertyeldan'ın söylediği Z-5500de yarı seste distortiona giriyor ifadesi, sete yönelik olamaz, çünkü hemen elimin altında aynı set var ve bırakın yarı seste bozulmayı, zorlanmıyor bile... mertyeldan'ın yaşadığı durumu, setin bağlı olduğu cihazın yetersizliğine bağlıyorum. Ama aynı set bende olmasa bu yorumdan sonra setin yarı seste çatlak sesler verdiğini düşünürdüm, çünkü bunu kullanıcı söylüyor. Garip değil mi? Benzer şekilde x-fi kartın, eski serilere göre (audigy 2'den filan da bahsetmiyorum, daha da alt modeller) fark yaratmadığı iddialarıyla da karşılaştım... Olucak şey mi bu?

Kimse üzerine alınmasın lütfen ama kullanıcı hatası, bilgi eksikliği ya da gözden kaçırılan bazı şeyler nedeniyle yanlış yönlendirme yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta ses çok göreceli bir kavram... Şöyle düşünün, ses sistemi ve ses kartı için binlerce farklı kombinasyonda ayar yapılabilir ve her değişim sesi etkiler. Aynı set ve kartı kullananlar bile farklı ses elde ederler... Bu durumda kim, hangi sete, hangi karta, ne için, hangi durumda kötü diyorsa açıklamasını da yapsın lütfen. Bence güzel-kötü diyerek bu iş yürümez gerçekten. Yoksa bu iş ya tartışmaya gidiyor ya da fanatikliğe dönüyor bildiğiniz gibi...

Bak dostum yazdıklarımda hıc bır sıstemı kotuleme gıbı bır durum yok bunu tekrar okursan goreceksın ıkısının ayrı kulvarlar oldugunu anlatmaya calısıyorum.Z5500 un bozulma olayıda hem dvd ye bagladım hemde ses kartıma sıstemde bozulma yıne meydana geldı hemde ses aynı sevıyesınde.2 defada servise gonderdım bır arıza bulamadılar artık sorunu takmıyorum usandım tum salonu kaldırıp sıstemı toplayıp servıse gondermekten.Neyse sozun ozu ;

Solo7 ayrı Z5500 ayrı.ıkısıde elımde mevcut ve kullanıyorum.İkısınınde kullanım alanları tarzları yapıları sıstemlerı ve benım onlardan beklentılerım ayrı.NE SOLO7 den bır fılm oyun performansı beklıyorum nede Z5500'den kalıtelı muzık beklıyorum.En azından benım kalıte anlayısım beklentılerım yazdıklarım gıbı.

Buarada sımdı okuyacanız sey sadece Solo7 ve z5500 ıcın gecerlı degıl bır urunu kullanmadan onun hakkında ıyı veya kotu yorum yapmayın lutfen.(Bır şahsa ozel degıl bu yazıdıgım)

• @mertyeldan
    Yanlış anlamayın hocam, ortada bir problem olduğu belli zaten... Yoksa bozulmayan sese bozuluyor diyorsunuz demiyorum tabiki
    Aynı seti kullanan arkadaşlar da biliyordur mutlaka, bu seti distortiona sokmak için sesi gerçekten abartmak gerekir ki yarı sesin lafı bile olmaz. Yani demek istediğim, setin normal halini belirli nedenlerden dolayı göremediğiniz... Bu nedenden dolayı setin distortiona girdiğini, kötü olduğunu düşünmemeli arkadaşlar. Belli ki bir sorun var yani... Yukarıda da bunu anlatmaya çalışmıştım. Yanlış anlaşıldıysa hatamız affola
  • z5500 asla ek bir güç vermediğiniz taktirde sesi bozmayacaktır.isteyen arkadaş gelip evimde dinleyebilir.bunu çok açık iddaa ediyorum.aksini ispatlayamassınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 16 Şubat 2008; 17:57:11 >
  • Sorun oldugunu yazmıstım dostum zaten gozden kacmıstır gorulmemıstır yada ben gereken vurguyu yapamamısımdır affola.Kullanmadım bır seyın yorumunuda asla yapmam bendekı bılıyorum bozuk fabrıka hatası olur benden kaynaklanıyor olabılr ses kaynagı olabılr yerını begenmemıs olabılır hersey olabılır nese konuyu acan arkadasa tavsıyem ıkısınıde dene ole karar ver
  • quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

z5500 asla ek bir güç vermediğiniz taktirde sesi bozmayacaktır.isteyen arkadaş gelip evimde dinleyebilir.bunu çok açık iddaa ediyorum.aksini ispatlayamassınız

Hadı bakım ıddalısında baya bravo sana cok buyuk ıs basardın bu ıdddanla neyse ıspatı salonumda duruyor.Beraber kullandıgım ses kaynagım ıse DVD 6500B Progressive DivX Player ve arasıra Audigy Value ses kartı ıle kullanıyorum.Sıstem 2defa servıs gordu.Servıste denendıgınde bıle bozulma vardı ama nedenını bulamadı ıtalatcı fırma calısanları.Sıstemı G.Kıbrıs RK'den aldıgım ıcın garantı burda gecmıyor hanı neyden oldugunu anlasalar yapabılseler verecem parasını yapsınlar ama olmuyor malesef..

• quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

z5500 asla ek bir güç vermediğiniz taktirde sesi bozmayacaktır.isteyen arkadaş gelip evimde dinleyebilir.bunu çok açık iddaa ediyorum.aksini ispatlayamassınız

Hadı bakım ıddalısında baya bravo sana cok buyuk ıs basardın bu ıdddanla neyse ıspatı salonumda duruyor.Beraber kullandıgım ses kaynagım ıse DVD 6500B Progressive DivX Player ve arasıra Audigy Value ses kartı ıle kullanıyorum.Sıstem 2defa servıs gordu.Servıste denendıgınde bıle bozulma vardı ama nedenını bulamadı ıtalatcı fırma calısanları.Sıstemı G.Kıbrıs RK'den aldıgım ıcın garantı burda gecmıyor hanı neyden oldugunu anlasalar yapabılseler verecem parasını yapsınlar ama olmuyor malesef..

o zaman ben sana dinletmeyeyim.sonra setinden soğursun falan...

neyse daha fazla uzamasın.umarım en yakın zamanda yaptırırsın

• Pek ıddalı degılım ama epey sıstem dınlemısımdır.Ve hıcbırı benı ne Z5500den sogutur nede Solo7'den yaptırılmıyor malesef ne arıza oldugu bulunamıyor

Buarada bır sey ekleyıp Ben dahıl olmak uzere forumda 10a yakın kısıde solo7 mevcut pısman olan yok daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 16 Şubat 2008; 18:22:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Z-5500 ü istediğin müzik kaynağına bağla, orta frekansta ayrıntı çok düşüktür, ürettiği vokaller ve enstrumans sesleri doğallıktan çok uzaktır, woofer mid-bass üretmez, bunun yerine sadece güçlü vuruşlar vardır.

Yani Solo 7 yi dinlemedim, hakkında hiç yorum yapmayacağım yalnız Z-5500 ün, müzikten birazcık anlayan için sesine katlanılamayacak bir set olduğunu söyleyebilirim.

+1
  • quote:

Pek ıddalı degılım ama epey sıstem dınlemısımdır.Ve hıcbırı benı ne Z5500den sogutur nede Solo7'den yaptırılmıyor malesef ne arıza oldugu bulunamıyor

Buarada bır sey ekleyıp Ben dahıl olmak uzere forumda 10a yakın kısıde solo7 mevcut pısman olan yok daha

solo7 den pişman olan varsada birde bizim evdeki solo7 yi dinlesin sistemi bayabi yüksek ses te ve bass da çalıştırdım 2-3 ay kadar ve ses eskisinden nerdeyse %30 kadar daha kaliteli çıkıyor özellikle basslar yoğunlaştı ve mid sesler ilk dinlediğim günki gibi değil daha canlı bu olaya kısaca burn in(ses oturması) olayı denir aslında açık konuşayım solo7yi ilk evde dinlediğim gün biraz daha iyisini bekliyordum ama yinede pişman değildim ve 2-3 ay sonunda sistemin sesi tam olarak oturduktan sonra derin bir oooh çektim süper oldu ses özellikle bass sesler eskisi gibi değil daha dolgun ve yoğun çıkıyor en sevdiğim yönü ise bass yerine rahatsız edici bir uğultu sesi vermemesi resmen güm güm diye vuruyor yani ne güüüm diye bir ses çıkıyor nede pat pat tarzı ikisinin ortası bir bass var bu sistemde bassın kıvamını çok iyi ayarlamışlar ama sadece müzik için uygun bassları var film için z5500 tarzı sistemlere yönelin yada yanına bir aktif subwoofer alın

• quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

quote:

Z-5500 ü istediğin müzik kaynağına bağla, orta frekansta ayrıntı çok düşüktür, ürettiği vokaller ve enstrumans sesleri doğallıktan çok uzaktır, woofer mid-bass üretmez, bunun yerine sadece güçlü vuruşlar vardır.

Yani Solo 7 yi dinlemedim, hakkında hiç yorum yapmayacağım yalnız Z-5500 ün, müzikten birazcık anlayan için sesine katlanılamayacak bir set olduğunu söyleyebilirim.

+1

Hi-fi kullanıyorsunuz sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

quote:

+1

Hi-fi kullanıyorsunuz sanırım

bu yorumu yapmak için hi-fi kullanmaya gerek yok bence

• Logitech Z5500 ve Asus XonarD2 yi Dinlemek İsteyenlere Kapım Açık Herzaman... İstanbul

Not: Kalp Hastalari ve Tansiyonu Olanlara Tavsiye Etmiyorum Aman Dikkat...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekerpare9

Logitech Z5500 ve Asus XonarD2 yi Dinlemek İsteyenlere Kapım Açık Herzaman... İstanbul

Dostum bunu solemendekı amac neydı??Kendı reklamını yapmak mı?Baslıgı acan arkadasın sorusuna bır yorumun dusuncen yokda bunumu yazdım dıkkat edelım bıraz mesaj sayısını arttırmak ıcın kırletmeyın konuları

• 1 senedir burdayım topu topu 216 msj atmışım dikkati çekerim...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sekerpare9

Logitech Z5500 ve Asus XonarD2 yi Dinlemek İsteyenlere Kapım Açık Herzaman... İstanbul

Dostum bunu solemendekı amac neydı??Kendı reklamını yapmak mı?Baslıgı acan arkadasın sorusuna bır yorumun dusuncen yokda bunumu yazdım dıkkat edelım bıraz mesaj sayısını arttırmak ıcın kırletmeyın konuları

• @dost
    Gerçekten tahammül edilemez bir sesi mi var yani? Z-5500'ü ne kadar kullandınız da böyle bir kanıya vardınız? Çok ilginç yaa...
  • Dostum ozaman konuyla ılgılı yorumlarını alım madem arkadasımıza neyı tavsıye edersın??

@Cwarrior Dostum bende kullanıyorum Z5500 muzıkte benım hosuma gıden mıd ve tızlerı pek alamıyorum sıstemın ve yazılımın eq ayarlarıyla uzun uzadıya oynamadan benım kaanatım bu.tekrar soyluyorum Fılm ve oyun ıcın Z5500 bıcılmıs kaftan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 16 Şubat 2008; 22:51:04 >
  • Bir de mid-bass nedir? Hangi frekans aralığıdır? Bilmediğimden soruyorum. Subdan mid ses duyulması zaten anormal değil midir? Farklı birşey sanırım bu bahsedilen...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.