Şimdi Ara

Logitech z5500 mü - 2 adet Solo 7 mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok detaylı bır bılgım yok duydugum seylerı kendı hosuma gıden bır sekılde yada dınledıgım tarz ve beklentılerım cercevesınde degerlendırerek yazdım.Naçizane gorusum budur
  • @sekerpare9 Z5500 un muzık performansının ıyı olmadgını herkez bılırZevkler Renkler Tartısılmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekerpare9

Konuyu Uzatmayalım Herkes Bildiğini okuyor... sistem Kullanıcıları tatmin Ediyormu Beni Fazlasıyla ediyor Gerisi Yalan ...

O zaman kendi düşüncelerini ve zevklerini insanlara standart gerçekler gibi iddia etme, ben seviyorum diyebilirsin ama z5500 ün müzik performansı iyidir diyemezsin çünkü bu işten biraz anlayan biri o tarz bir sistemden müzik performansı beklemez asla.
  • @mertyeldan
    Hocam uyduların iddialı olmadığının ben de farkındayım, bu konuda ben de hemfikirim ama tahammül edilemez yorumu biraz fazla abartılı geldi bana... Bu yoruma katılan arkadaşlar ne kadar kullandı bu setleri çok merak ediyorum. Gerçekten abartıldığı kadar kötü mü sesi? Ben mi anlayamıyorum? Yani bu sette ses tahammül edilinmeyecek kadar kötüyse, alt modelleri kullanıp memnun kalanlar ne dinliyor bilmiyorum ki... Ya tabiki Z5500 den temiz ses veren setler var ama tahammül edilemez demek için hangi setleri kullanıyor arkadaşlar?

Her neyse, artık bu konuda tartışmamak en iyisi... Adımın fanatik kullanıcıya çıkmasını istemem ama bu yorumu yazan arkadaşların seti ne kadar kullandığını ve hangi sete göre tahammül edilemez olduğunu öğrenebilirsem çok memnun olucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 16 Şubat 2008; 23:30:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

@mertyeldan
    Hocam uyduların iddialı olmadığının ben de farkındayım, bu konuda ben de hemfikirim ama tahammül edilemez yorumu biraz fazla abartılı geldi bana... Bu yoruma katılan arkadaşlar ne kadar kullandı bu setleri çok merak ediyorum. Gerçekten abartıldığı kadar kötü mü sesi? Ben mi anlayamıyorum? Yani bu sette ses tahammül edilinmeyecek kadar kötüyse, alt modelleri kullanıp memnun kalanlar ne dinliyor bilmiyorum ki... Ya tabiki Z5500 den temiz ses veren setler var ama tahammül edilemez demek için hangi setleri kullanıyor arkadaşlar?

Her neyse, artık bu konuda tartışmamak en iyisi... Adımın fanatik kullanıcıya çıkmasını istemem ama bu yorumu yazan arkadaşların seti ne kadar kullandığını ve hangi sete göre tahammül edilemez olduğunu öğrenebilirsem çok memnun olucam

Dostum oyle tahaammul edılemez degıller.Ben mesela ımzamda olan Creative i-trigue 3300 ve solo7yı bır arada kullanıyorum.Benım anlayısıma gore benım triguenın tız ve mıd kalıtesı z5500den daha ıyı ama asla ne z5500 trigue den ıyı nede solo7 dıger ıkısınden ıyı.Olay su basketbol ıcın basket ayakkabısı futbol ıcın krampon amaçlar ve amaçlara gıden araçları karıstırmayalım.

Baslıgı acan arkadasa umarım yardımcı olmusuzdur konu cok uzadı ve dagıldı artık yorum yazmayacagım.herkeze sevgıler

• quote:

@dost
    Gerçekten tahammül edilemez bir sesi mi var yani? Z-5500'ü ne kadar kullandınız da böyle bir kanıya vardınız? Çok ilginç yaa...

ya arkadaş harbiden kafayı yedirticeksin bana ya ben z5500 e karşı birisi değilimki aksine uygun fiyatlı olduğu için ileride salonuma film izlemek için bu sistemden alacağım z5500 ü 3 yıldır biliyorum ve ev arkadaşımda vardı yaklaşık 1 yıl dinleme fırsatım oldu ve şimdi komşum oluyor kendisi hafta sonları z5500 ile film izleriz film lerdeki performansı çok iyi ama olay müziğe gelince solo7 z5500 ü geride bırakıyor z5500 kullanan arkadaşlarımda söylüyor solo7 nin z5500den daha iyi müzik dinletisi verdiğini z5500 kötü değil neden kötü olsun ki eğer öyle olsa forumlarda bukadar z5500 sahibi olmazdı sadece müzikal nitelikle bir set değil müzik dinlerken insanı dinlendirmek yerine başını ağrıtabiliyor nedeni ise müzik odaklı bir set olmaması

• Anladığım kadarıyla, film ve oyun için Z-5500, müzik için ise solo7 veya muadili başka marka ürün tavsiye ediliyor.
    Solo7 harici bir amfi ve subwofer almak gerekiyor mu? Kullananlar nasıl kullanıyor bilmek isterim.
    Peki, sadece bilgisayarında ağırlık olarak Trance tarzı müzik dinlemek isteyen biri nasıl bir ürün setine sahip olmalıdır?
    Çoğunluğun hemfikir olduğu ortak bir payda var mı konuda? Teşekkürler...
  • quote:

Bir de mid-bass nedir? Hangi frekans aralığıdır? Bilmediğimden soruyorum. Subdan mid ses duyulması zaten anormal değil midir? Farklı birşey sanırım bu bahsedilen...

80-200hz aralığı mid bass oluyor. Ve kaliteli bir wooferdan beklenen, mid-bass denen alt frekans midlere de eşlik etmesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Bir de mid-bass nedir? Hangi frekans aralığıdır? Bilmediğimden soruyorum. Subdan mid ses duyulması zaten anormal değil midir? Farklı birşey sanırım bu bahsedilen...

80-200hz aralığı mid bass oluyor. Ve kaliteli bir wooferdan beklenen, mid-bass denen alt frekans midlere de eşlik etmesidir.

Açıklama için sağol hocam. Subın verebildiği frekans konusunda bilgim yok o yüzden bu konuda birşey diyemicem.

Bu arada dost..:), ben sadece tahammül edilemez konusuna takıldım hepsi bundan ibaret. Solo 7 gibi bir stereo setle karşılaştırmadım zaten, surround setlerin stereo müzik için yapılmadığı gayet açık (dts müzik için roller değişiyor gerçi). Yani aynı amaca hizmet etmedikleri tartışılmaz bir gerçek. Dediğim gibi, fazla abartılı buldum yorumu, tepkim de bunaydı sadece...

• Şu mid-bas olayını biraz açim,

20..............40..............Alt Kalın-Deep Bass
    40..............80..............Kalın-Mid Bass
    80.............160.............Üst Kalın-Upper Bass
    160...........320.............Alt Orta-Lower Midrange
    320...........640.............Orta-Midrange
    640..........1280............Üst Orta-Upper Midrange
    1280........2560............Alt Tiz-Lower Treble
    2560........5120............Orta Tiz-Middle Treble
    5120........10240..........Üst Tiz-Upper Treble
    10240......20480..........Tepe Oktav-Top Octave
  • Arkadaşlar bende garantili z5500 var.. Microlab Solo 7 ile takaslık.. isteyenler pm atabilir.. üstüne 500 ytl istiyorum..
  • z5500 600 civarı düşünürsek çok istedin.Solo 7 200 civarı.Mid bass olayı ile ilgili ise bu konuda mid bass olayını kusur kalitesizlik olarak yorumlayanların sesi pek çıkmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nighteen

z5500 600 civarı düşünürsek çok istedin.Solo 7 200 civarı.Mid bass olayı ile ilgili ise bu konuda mid bass olayını kusur kalitesizlik olarak yorumlayanların sesi pek çıkmadı.

Mid bass olayından bahseden tek kişi bendim. Bu durumda bana laf atmış oluyorsun.

Sesimin çıkmaması bu topiğe pek müdahale etmek istemememden kaynaklanıyor. Zaten Z-5500 ü biliyorum ve gözümdeki yeri buradaki yorumlarla değişmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Şu mid-bas olayını biraz açim,

20..............40..............Alt Kalın-Deep Bass
    40..............80..............Kalın-Mid Bass
    80.............160.............Üst Kalın-Upper Bass
    160...........320.............Alt Orta-Lower Midrange
    320...........640.............Orta-Midrange
    640..........1280............Üst Orta-Upper Midrange
    1280........2560............Alt Tiz-Lower Treble
    2560........5120............Orta Tiz-Middle Treble
    5120........10240..........Üst Tiz-Upper Treble
    10240......20480..........Tepe Oktav-Top Octave

Bu arada senin verdiğin tablo ile benim söylediğim arasında bir karışıklık oluyor onu düzelteyim.

Ben mid-bass ı sıklıkla kullanılan, mid-range ile low-range arasını kastederek kullandım. (80 den 200 e)

Senin verdiğin aralıklar ise bass frekanslarının ve mid frekanslarının 3 kademeye ayrılmış hali. Bu durumda bass frekanslarının orta kademesine yine mid-bass denmiş oluıyor.

• Herkezin deger yargısı farklı arkadaşlar bu konu dpsiz bucaksız, kimi begenir kimi begenmez herkez kendi fikrini yazdığı sürecede problem olmaz. Ben iyi bilirim ki @Soultrap bas dan çok midbas sever bu sebeptende z5500 ona hitap etmeyebilir. Açıkcası müzik olarak ksinlikle benide tatmin etmeni oda ayrı konu. Film ve oyun olarakta zaten x530 x540 gibi 5.1 lerde iş görüyor. Ve ilk solo7 kullanıcılarından biri olarakta solo7 den tiksindim diyebilirim. Nedenlerine burada değinmek te istemiyorum. Ürünü beğenen ve fanatik arkaşlarla tartışmak istemiyorum belkide, herkezin kulak zevki, beklentisi, dinlediği müzik tarzı birçok şey farklı kısacası. Bırakalım herkez beğendiği ürünü kullansın.

Konuyu açan arkadaşın sorusuna gelincede şunu soylemek istiyorum, iki solo7 sub görevi goremiyeceği gibi alt frekanslardaa bas üretemez film performansının içine eder. Müzik dinlerkende z5500 çok tatmin edici degil. O yüzden ürünü ne amaçla kullanıcağını bir belirlesin derim. Film içinse x540 alsın bide yanına 2.1 lik bir set alsın ondada müzik dinler diyorum.

• quote:

Herkezin deger yargısı farklı arkadaşlar bu konu dpsiz bucaksız, kimi begenir kimi begenmez herkez kendi fikrini yazdığı sürecede problem olmaz. Ben iyi bilirim ki @Soultrap bas dan çok midbas sever bu sebeptende z5500 ona hitap etmeyebilir. Açıkcası müzik olarak ksinlikle benide tatmin etmeni oda ayrı konu. Film ve oyun olarakta zaten x530 x540 gibi 5.1 lerde iş görüyor. Ve ilk solo7 kullanıcılarından biri olarakta solo7 den tiksindim diyebilirim. Nedenlerine burada değinmek te istemiyorum. Ürünü beğenen ve fanatik arkaşlarla tartışmak istemiyorum belkide, herkezin kulak zevki, beklentisi, dinlediği müzik tarzı birçok şey farklı kısacası. Bırakalım herkez beğendiği ürünü kullansın.

Konuyu açan arkadaşın sorusuna gelincede şunu soylemek istiyorum, iki solo7 sub görevi goremiyeceği gibi alt frekanslardaa bas üretemez film performansının içine eder. Müzik dinlerkende z5500 çok tatmin edici degil. O yüzden ürünü ne amaçla kullanıcağını bir belirlesin derim. Film içinse x540 alsın bide yanına 2.1 lik bir set alsın ondada müzik dinler diyorum.

Derin bass da büyük keyif veriyor ama evet dediğin gibi daha çok mid-bass severim. Zaten mid-bassı kaliteli olan hoparlorler çok daha pahalıdır ve müzik için mid-bass derin basstan çok daha önemlidir.

Z-5500 e bu forumdaki kullanıcı sayısının çokluğundan pek yüklenmek istemedim ama kısaca ne mid-bass, ne mid, ne tiz kalitesi olan bir set. Her türlü enstruman, vokal bana olduğundan farklı geliyor Z-5500 dinleyince. Bu yüzden müzik için tahammül edilemez olarak görüyorum.

Bu setin çok sevilmesinin nedeni, distorsiyonsuz çok yüksek seslere çıkması ve güm güm vuran çılgın basslar... Peki bu mudur kaliteli müzik anlayışı? Bence değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 17 Şubat 2008; 14:23:19 >

• Soultrap

z5500 ün müzik performansındaki görüşlerine katılıyorum.
    Zaten bu yüzden bir süre kullanıp sattım.
    Solo 7 yi hiç deinlemedim.O yüzden z5500 ile müzik konusunda karşılaştırma yapamam.
    Ama film ve oyunlarda z5500 mutlaka daha iyidir.
    Hele 2 tane solo 7 z5500 yerini tutamaz.
    2 adet solo7 herhelde filmler için düşünülüyor.Ama center ve subwoofer sız film olmaz.
  • mid bass olayında sana katıldığımı farketmelisin orada senin yorumuna ses çıkarmayanlar ve savunduğun düşenceye kalitesizlik yorumu olarak algılayıp cümleler yazanlara lafım.
  • quote:

Herkezin deger yargısı farklı arkadaşlar bu konu dpsiz bucaksız, kimi begenir kimi begenmez herkez kendi fikrini yazdığı sürecede problem olmaz. Ben iyi bilirim ki @Soultrap bas dan çok midbas sever bu sebeptende z5500 ona hitap etmeyebilir. Açıkcası müzik olarak ksinlikle benide tatmin etmeni oda ayrı konu. Film ve oyun olarakta zaten x530 x540 gibi 5.1 lerde iş görüyor. Ve ilk solo7 kullanıcılarından biri olarakta solo7 den tiksindim diyebilirim. Nedenlerine burada değinmek te istemiyorum. Ürünü beğenen ve fanatik arkaşlarla tartışmak istemiyorum belkide, herkezin kulak zevki, beklentisi, dinlediği müzik tarzı birçok şey farklı kısacası. Bırakalım herkez beğendiği ürünü kullansın.

solo7 derin basslarda çok kötü yanında bir subwooferle kullanıldığında tam anlamıyla mükemmel solo7 den iğreniyorum yorumu biraz abartılmış geldi bana eğer öyleyse minton 5.1 dinlemeyin siz sakın kusarsınız falan aman dikkat

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@mertyeldan, yazdıklarımı yanlış yorumlamışsın.. ben bugüne kadar sayısı ona yakın üst düzey multimedya home cinema seti kullandım.. z5500 savunucusu değil, kalite savunucusuyum. Ama kıyası yapılan setin z5500den üstün olduğu söylenirse bunun burda kişisel olmayan gerçek yönleriyle ıspatlanması gerekir. "Bence" demeden anlatabildiklerimiz gerçeklerdir ama bence siyerek yazılanlar kişisel yorumlardır ve bu ise kişiden kişiye değişir. Ben mesela şu an ses kartımın güzelliklerini kullanarak z5500 ile analog bağlantıda müzik dinliyorum ve mest oldum, hem de slow şarkılar- öyle bass sesi içermeyen ve sadece şarkıcının duygu-hislerinin anlatıldığı şarkılar dinliyorum.. önemli olan sesin kaynağıdır.. ses kartının önemi çok.. bu nedenle solo 7 ile z5500ü kıyaslayacaksanız tek bir yönüyle ele alıp diğerini alçaltmak olmaz.. Sen her iki seti de kullanan biriysen burda tabii ki senin tecrübelerin çok önemlidir. Yani sadece bir yönüyle bir seti diğerine daha üstündür demek hata olur ama sadece bir yönüyle de bir seti diğerine daha üstün getirmek de hata olur.. Bu arada asla unutmamak lazım, müzik kavramı, çok görecelidir, tarzı değil, sesin kalitesi anlamında söylüyorum.. Ben mesela creative setlerdeki aşırı tiz sesi sevmeyen biriyim.. ama şu an tiz ses seviyesi %65te ve acoustic ayarı yaptım, neden, z5500deki müzik tiz eksiğini böyle kapatıyorum ama bu ayarı film izlerken kısıyorum, oyun oynarken kısıyorum, çünkü bu sefer tizler rahatsız ediyor.. Kısaca söylemek gerekirse, genel gerçekler, ufak tefek kayıplara karşı üstündür.. olay bu..
    saygılar kardeşim..

Kusura bakma ama eğer Z-5500 ile müzik dinleyip (analog ya da dijital) mest oluyorsan gerçekten daha kaliteli ses dinlemediğindendir.

Z-5500 ü istediğin müzik kaynağına bağla, orta frekansta ayrıntı çok düşüktür, ürettiği vokaller ve enstrumans sesleri doğallıktan çok uzaktır, woofer mid-bass üretmez, bunun yerine sadece güçlü vuruşlar vardır.

Yani Solo 7 yi dinlemedim, hakkında hiç yorum yapmayacağım yalnız Z-5500 ün, müzikten birazcık anlayan için sesine katlanılamayacak bir set olduğunu söyleyebilirim.

Merhaba arkadaşlar.

Bütün yorumları tek tek okudum ama dehşete kapılara okuduğum tek yorum bu oldu...Hi-fi seti olup z5500 ün subwoofer'ini öven bu işi çok iyi anlayan üstadlar tanıyorum..

1-Ayrıca;kaliteli bir kaynakta boost seviyesinde bile distrasyona girmeyen bu harika 5.1'i 'müzikte sesine katlanılamayacak'' kadar kötü ilan eden soultrap seni kutluyorum

2-Müzik kule tipi stereo hoparlörlerde daha iyi dinlenir ama z5500'ün de hakkını yememek lazım.BEnim gibi müziği surround dinlemeyi sevenler için pl2 özelliğiyle z5500 biçilmiş kaftan..

3-Ayrıca;z5500 ün sinema performansını merak edenler yabancı sitelere biraz bakın neler göreceksiniz.Bİr bluray film açın bakalım solo7'mi z5500 mü kalacak ortada...

4-Açın bakalım bir cod4 oynayın mermi seslerini inceden bir duyun z5500'de bakalım ne hissedeceksiniz..

3 ve 4'ün aksini iddia eden yok ama yine de belirtmek gerektiğini düşünüyorum bazı şeyleri anlatmak için..

SAYGILAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatss -- 18 Şubat 2008; 0:40:18 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.