< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaT -- 15 Aralık 2013; 16:39:43 > |
Logitech Z5500 Vınlama (Dınlama) Sorun Çözümü
-
-
dostum ortadan bağlı olan o iki vida anamı ağlattı hala açamadım onları komple dönüyorlar bunun pratik bi yolu varmı -
benim z5500 den de gelen benzer bir vızıldama var. dediğin yöntemi denemek için anfinin sökmediğim vidası kalmadı. sonunda hedefe ulaştım bir de ne göreyim. 3 kondansötrün 3 ünde de ne bir çatlama ne de başka bir şey var. sanki sıfır gibiydi. ne olur olmaz diye yine de açmışken lehimleri yeniledim. ama sonuç hüsran. sorun devam ediyor. bazen az vızıldıyor bazen çok...sessizlik takıntısı bir olarak gerçekten sinirimi bozuyor bu ses... -
Aynı sorunu yaşıyorum çözebilen var mı acaba :(
-
esr metre ile kondansatörleri ölçmek lazım kapasite kaybı varmı diye , konuda bahsi geçen soğuk lehim durumu yoksa şayet ...
-
üzerinden çok vakit geçmiş ama sormak istedim yine de. açıp sorunu çözebildiniz mi? ben de yarın açıp bahsedilen kondansatörü sıcak lehimle işlem yapmayı deneyeceğim.
-
evet dostum çözebilirim 1 günümü alsa da çözdüm ayni bu sekil kronik arıza zaten bendeki bu arızanın aynısıydı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cumurevet dostum çözebilirim 1 günümü alsa da çözdüm ayni bu sekil kronik arıza zaten bendeki bu arızanın aynısıydı
merhaba hocam yanıtınız için teşekkür ederim. ben kendi sorunumu tekrar özetleyim;
konsoldaki hiçbir girişe jack bağlamıyorum hepsi boş.
sadece hoparlörleri woofera bağlıyorum, bir de konsolu woofera bağlıyorum.
ince bi tıss sesi var, volume arttırınca ses biraz daha artıyor.
Herkes anlamaz belki ama, kulağım hassas olduğu için müzik dinlerken de alıyoredum o gürültümsü tıss sesini. sizdeki de aynı şekildeydi değil mi?
henüz açmadım cihaz bugun açacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 5 Temmuz 2021; 15:20:8 > -
valla dostum sorun aynimi bilemem benimki baya kapalıyken bile çınlama yapıyordu sonra komple gitti benimki, içini açınca bobinlerin alttan lehimleri erimiş kurtulmuş bende tekrar sağlamca yerine sabitledim düzeldi yani açmadan anlayamazsın sorunu
fakat o bobinlere ulaşmak çok zor bilgin olsun zor sökülmesi beni çok uğraştırdı elin yatkın değilse bulaşma derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 5 Temmuz 2021; 15:57:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cumurvalla dostum sorun aynimi bilemem benimki baya kapalıyken bile çınlama yapıyordu sonra komple gitti benimki, içini açınca bobinlerin alttan lehimleri erimiş kurtulmuş bende tekrar sağlamca yerine sabitledim düzeldi yani açmadan anlayamazsın sorunu
fakat o bobinlere ulaşmak çok zor bilgin olsun zor sökülmesi beni çok uğraştırdı elin yatkın değilse bulaşma derim
Konuyu açan arkadaşın eklediği fotoğraflardan farklı yerde mi?
elektronikçi arkadaşımla beraber açacağız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cumurvalla dostum sorun aynimi bilemem benimki baya kapalıyken bile çınlama yapıyordu sonra komple gitti benimki, içini açınca bobinlerin alttan lehimleri erimiş kurtulmuş bende tekrar sağlamca yerine sabitledim düzeldi yani açmadan anlayamazsın sorunu
İçini açtık ve 3 kondansatörün de bacakları sağlamdı. üstüne lehim geçtik ama sonuc aynı müzik çalmadığı esnade yine cızırtı var.
3 kondansatörü de değiştirsem mi acaba?
-
z5500 cok eski bir sistem bu islerden anliyorsaniz devredeki tum kondansatorleri audio grade kondansatorlerle degistirin. forumdaki elekturukcu nickiyle yazan birarkadasimiz vardi onada fikir danisabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır kullanmadığım z5500 dolapta duruyordu çıkardım kontrol için bağlantıları yaptım fişe taktım kontrol portuna elektrik geliyor ama sesi alamadım neyden yapar bilgisi olan varmı. Daha önce kullanırken cihazın arkasındaki aç kapa tuşuna basıp açıp kapatınca dubbb diye bass sesi gelirdi şimdi açıp kapatınca hiç tepki vermiyor. Sorunu ney olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X