mevzu bahsimiz sudur ki buyuk bir hevesle aldıgım logitech x-530 un wooferindan cızırtı geliyor . Hava kacırma ihtimali olan heryeri silikon ile kapadım. Hoparlorun rahat rahat kaldırdıgından eminim cunku aynısından arkadasım da benle beraber aldı. Bir bilgisi olan varsa üşenmeyip bir-iki satır benımle paylasırsa pek memnun olurum saygılar........ saygılar ........ saygılar ..........
tam olarak nası bişey bu cızırtı ben de 4 ay kadar kullandım o seti hiç cızırtı problemim olmadı walla
subdan cızırtı her zaman mı geliyor yoksa sadece bass vururken mi?
Başka ses kartı yada farklı pc de denedin mi?
quote:
Orjinalden alıntı: perspective
Başka ses kartı yada farklı pc de denedin mi?
kardeş bırak.topik açılmış ilgilenen yok..
cızırtının direk sub dan geldiğine eminmisin. bende monitörden geliyordu mesela bas vurunca monitörün üst kısmı titriyordu cızırtı yapıyordu
Arkadaşım, sana sorununla alakalı epeyce olasılık önerildi, ama konuyla ilgilenmezsen kimse yardımcı olmayacaktır. 4 gün önce sormuşsun ve gelen yanıtları değerlendiriyorsan bence son durumunu burda belirt. Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: ferostyle
mevzu bahsimiz sudur ki buyuk bir hevesle aldıgım logitech x-530 un wooferindan cızırtı geliyor . Hava kacırma ihtimali olan heryeri silikon ile kapadım. Hoparlorun rahat rahat kaldırdıgından eminim cunku aynısından arkadasım da benle beraber aldı. Bir bilgisi olan varsa üşenmeyip bir-iki satır benımle paylasırsa pek memnun olurum saygılar........ saygılar ........ saygılar ..........
Gec cevap verdigim icin ilk once ozur dilerim . Monitor ya da baska bişeyden deildi arkadasımda da x-530 var hatta beraber aldık onda sorun yok gidip onun pc ye taktık ama yine aynıydı . yani ses kartı ile ilgili bi durum değildi woofer dan geldiginden emindim . İlk başlarda cızırtı geliyordu sonra bas sesini acıyordum kesiliyor , sonra tekrar ediyordu. sonra biryerde bi hava kacaginin oldugunu dusunduk bunun uzerine hoparloru ve etraındaki siyah halkayı sokup silikon bastık. ilk basta duzgundu sonra tekrar cızırtı geldı. sonra ben sıyırttım tabi hava cıkma ihtimali olan neresi var neresi yok heryere bastım sılıkonu cızırtı yıne devam etti . sonra bu işlerden biraz anlayan bir arkadas amfinin vidalarını sıktı. ses yine kesildi arkadas gittikten sonra bıraz daha devam etti. yanındaki gri demiri kaldırıp cızırtının geldigi yere parmagımı bastım . ses garip bir şekilde yok oldu . halen gelmemeye devam ediyor. inşallah boyle de devam eder. Sonuc olarak Allah dusmanımın basına vermesın...
Yani şimdilik sorunu çözmüşsün. Umarım sorun yinelenmez.
quote:
Gec cevap verdigim icin ilk once ozur dilerim . Monitor ya da baska bişeyden deildi arkadasımda da x-530 var hatta beraber aldık onda sorun yok gidip onun pc ye taktık ama yine aynıydı . yani ses kartı ile ilgili bi durum değildi woofer dan geldiginden emindim . İlk başlarda cızırtı geliyordu sonra bas sesini acıyordum kesiliyor , sonra tekrar ediyordu. sonra biryerde bi hava kacaginin oldugunu dusunduk bunun uzerine hoparloru ve etraındaki siyah halkayı sokup silikon bastık. ilk basta duzgundu sonra tekrar cızırtı geldı. sonra ben sıyırttım tabi hava cıkma ihtimali olan neresi var neresi yok heryere bastım sılıkonu cızırtı yıne devam etti . sonra bu işlerden biraz anlayan bir arkadas amfinin vidalarını sıktı. ses yine kesildi arkadas gittikten sonra bıraz daha devam etti. yanındaki gri demiri kaldırıp cızırtının geldigi yere parmagımı bastım . ses garip bir şekilde yok oldu . halen gelmemeye devam ediyor. inşallah boyle de devam eder. Sonuc olarak Allah dusmanımın basına vermesın...
ürünün garantisi yok heralde isrediğin gibi söküyon silikon basıyon
quote:
evet şimdilik duzeldi garantisi de vardı ama gondermek ıstemedım kesin cozulmeden geri gelecektı.
Cızırtıdan kastın, wooferin içinden biryerlerden gelen "trrrrr" gibi bir ses mi? Eğer öyleyse aynı sorun bende de var, trafodan kaynaklandığını düşünmekteyim. (wooferin içindeki trafo)
hayır bu cızzzzzz gibi bi ses heralde
logitech kardeşim cızırtıda yapar her bişeyde yapar logitech kkullananların hepsi iki üç gün sonra görecek derdini en fazla 2 yıl dayanır
Arkadaşım bir elektrikçi çağır ve evindeki toprak hatını kontrol ettir. Eğer toprak hattı zayıfsa ne yaparsan yap çızırtı olacaktır. Kendin de yapabilirsin.. bir bakır kabloyu kalorifer sistemindeki borulardan birini kazıyarak (metal kısmı gözüksin yani) bağla, diğer ucunuda kasaya bağla.. hatta bahsettiğin ses sistemi hakkında bir bilgim yok ama dış yüzeyinde metal kısım varsa aynısını oraya da dene... ama en iyi çözüm bu işten anlayan bir elektrikçi..
bak madem o kdar açtın silikonladın ozaman bunuda yaparsın sub un içini aç sonra içteki woofer ın hasar olacağını sandığın yerleri bantla sorun %60 düzelecektir yanlış olduğunu düşünenler söylerse bende özür dileyeceğim saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: Premier_ci
logitech kardeşim cızırtıda yapar her bişeyde yapar logitech kkullananların hepsi iki üç gün sonra görecek derdini en fazla 2 yıl dayanır
Çamur at izi kalsın hesabı,hangi elktronik markada sorun yaşanmıyor söylermisin?
quote:
Orjinalden alıntı: Tacmahal
quote:
Çamur at izi kalsın hesabı,hangi elktronik markada sorun yaşanmıyor söylermisin?
Sen onu ciddiye mi aldın
quote:
Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
quote:
Orjinalden alıntı: Tacmahal
quote:
Sen onu ciddiye mi aldın
Almıyacaktımda belki ciddiye alınmak hoşuna gitmiştir
ben bu adamı msn e alıp bi konuşcam bakalım derdi neymiş.. ama bütün accountları banlanmış