Şimdi Ara

LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.382
Cevap
28
Favori
184.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İncelememde de belirttiğim gibi uydularda eksiklik görmediğimden başka bir uydu bağlamayı düşünmedim zaten bağlayamam da:). O yüzden bu tartışmaya dahil olmuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

görüntü olarak iyi gibi dursalarda 200tl lik bi model hariç diğer usblerden kimse menmun değil gördüğüm kadarı ile
    bide x-fi 180 liralık dahili kartın mikrofon sorunlu diyorlardı ayarlarında sorun var deniyordu o beni soğuttu karttan ...
    bende cok kart baktım ama şuan için hiç biri uygun gelmedi seçenek cok az

Aynen,kafam karışık, o kartın mikrofon sorunu olması kötü.Sistem değiştiğinden beri var mı sorun,ses seviyesi aynı mı ikisinde de?
  • sistem değişince sorun düzeldi artık güzel güzel sesler geliyor sistemden sıkıntısı kalmadı ama şu bass kabinini nere koysam diye kararsızım masa altında olmasına ragmen iyi bass alamıyorum dolgun halde ses kartı yüzünden sanırsam buda
  • quote:

sistem değişince sorun düzeldi artık güzel güzel sesler geliyor sistemden sıkıntısı kalmadı ama şu bass kabinini nere koysam diye kararsızım masa altında olmasına ragmen iyi bass alamıyorum dolgun halde ses kartı yüzünden sanırsam buda

Buna sevindim,benimkide masa altında duruyor,basslar iyi fakat tam yayılamıyor bende de,sanki masa altında kısıtlanıp kalıyor gibime geliyor.Birde şu var bende,ayaktayken tam anlamıyla hissedemiyorsun bası ama bir yere oturduğunda mükemmel vuruyor.Oda 15 metrekare,acaba oda mı küçük geliyor?

EQ ayarlarında en baştaki 31 HZ ayarını üstte tutmanı tavsiye ederim,o bassları daha derin yapıyor,nitekim sistem bu frekansları rahat veriyor.
  • valla çözemedim ya odada dandun ediyor :/ ama diğer odalarda tam istediğim gibi oluyor ama tabi diğer odalar beni baglamayacağı için oda içerisinden nere koyarsam koyayım bi şekilde iyi bass alamadım
  • quote:

valla çözemedim ya odada dandun ediyor :/ ama diğer odalarda tam istediğim gibi oluyor ama tabi diğer odalar beni baglamayacağı için oda içerisinden nere koyarsam koyayım bi şekilde iyi bass alamadım

Odanın dışında vurduğuna göre,konumlama ile ilgili bir hata var demektir.
  • İşte z2300 ile z623 arasındaki bass farkı burda ortaya çıkıyo :) aradaki farkı sistemin yanındayken anlamazsın biraz uzaklaş bakalm alt kata in dışarı çık performansı nasıl ? bassın kalitesini uzaktan duyduğun haliyle anlarsın 5.ci kattayım z2300 kullanıyorum bası fullediğimde alt kat tüm apartman ve sokak ta müzik sistemi olan bi aracın duyurduğu toklukta bir bass yaratabiliyorum bu sistemle tabiki araç ses sitemlerindeki baslar daha iyi fakat aynı ayarda düşük volume havası veriyor uzaktan duyunca. Bazı arkadaşlar bass konusunda 2 sistem arasında hiç bir fark olmadığını söylemiş tamamen katılmıyorum kesinlikle bariz fark var 2 sistemi bi arada denemiş bulunmaktayım z2300 ün midleriyle aynı ve basta 1 gömlek geride z623 . Şimdi diceksin ki z2300 de %70 lerde ses bozuluyor bu sistemde %100 ü bile gördüğümüz oluyor nasıl bi fark yok gibi bir soru gelicek buna da yanıtım bir sistemin vereceği son volume o değildir arkadaşlar bana az geldi yani z623 ün %100 lük ses dilimi z2300 ün %70 lik ses dilimine eşit gibi geliyo , farklı görüşlerdeki arkadaşlar deneme imkanları var ise denesinler hak vericeklerdir ama z2300 e göre + sı mid ve tiz in daha dengeli olmasıdır
    NOT: bu fikrimi yazmayacaktım fakat bi çok kişi 2 sistemi karşılaştırmış bende fikrimi paylaşmakta bi sakınca görmedim.
    quote:

valla çözemedim ya odada dandun ediyor :/ ama diğer odalarda tam istediğim gibi oluyor ama tabi diğer odalar beni baglamayacağı için oda içerisinden nere koyarsam koyayım bi şekilde iyi bass alamadım

• Ya sorun o değil usta ses kartından istediğim ayarı yapamıyorum ! creative ses kartının w7driver yok malum xpde denedim inan sistem kendinden geçti ! o dandik eski kartla ama dediğim gibi güncel ortama taşıyamıyorsam bu olayı bi işe yaramıyor relatekle bi yere kadar !
    Ben bu sistemi almadan önce cok sistem baktım z2300 sistemi bi kere dinleme fırsatım oldu vur davulcu davula millet oynasın ! zaten ne demişler davulun sesi uzaktan hoş gelir !
    hem ben sesi cok acmadıgım halde en alttakiler bile geldi olm napıyon evde discomu işletiyon diye

benim tek sorunum relatekte istediğim frekanslarda istediğimi alamamak ki relatek bu ama yinede iyi idare ediyor dandik crativede bile %50yakın fark oluyor sistemde cidden hemen farkediyorsun değişikliği ... yani bi ses kartı şart kısaca onu diyim

Z2300 ve 5500 e hiç bir zaman ısınamadım ! yoksa zamanında 900tl verip alacaktım vatandan

ayrıca oda yapısından dolayı benim odada akustik iyi bir şekilde almak zor alan dar cünkü cok dar hemde sistem odaya cok büyük geliyor

• Bu durum oda küçüklüğünden kaynaklanıyor,ben iki sistem arasında fark olduğunu sanmıyorum bass konusunda,ben yukarıda da dedim geçip bir yere oturursan mükemmel vuruyor diye.

Neyse hocam biz birer titanium alalım o zaman,başka alternatif yok.
  • Şu anda Z2300 ile birlikte 30 liralık 4 ohm tweeter ve X-fi titanyum ses kartı kullanıyorum,x-fi karta 623 bağlamak isterdim valla :) ama bendeki 4 ohm tweeterle birlikte işini güzel yapıyor,bir an parasız döneme denk geldim pioneer tweeter alıcaktım nedü belli olmayan bişiler kullanıyorum oda enteresandır iyi çıktı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan72 -- 24 Haziran 2011; 12:54:43 >
  • Fanatiklik yapayım biraz. :) 2xZ2300+4 Megaworks uydusunu neredeyse bu sistem fiyatına topladım,biraz fazla tuttu.Peki aradaki fark ne mi ? Valla dinlemek lazım. :) Sistemlerinizi satar piyasada Megaworks uydulu Z2300 aramaya başlarsınız. :) Ayrıca Logitech'in bassları ramazan davulu gibi diyen arkadaşlar lütfen şu aletleri bulundukları evde tüm odalarda değişik şekillerde denesin.Bazı odalarda ramazan davulu olan sub. , farklı odalarda epey kaliteli olabiliyor.Tabii gidip parası harcıyacak çok olan adamlar Hi-Fi sistem dinleyip bu aletlere bok atmasın. :) Z623 dinleme fırsatım oldu normal Z2300 uydularına göre çok iyi.Fakat megaworks'ten sonra kötü geldiler diyebilirim.Bass konusunda Z2300'den öyle kötü falan değil.Fakat kabin yapısından mıdır nedir Z2300'de işittiğim gibi işitemedim şiddetli derin bassları.Biraz sönük ve yavan geldi.Tabii oda akustiği falan çok etkili.Yakın zamanda arkadaş eve gelecek aynı şartlarda deniyecez.

• Satılık z623 Metro elektronikten garantili faturalı kolisinde ambalajlı sıfır z623 305 tl ye satıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARTEGANA53 -- 25 Haziran 2011; 23:12:32 >
  • Demek ramazan davulu he işte buna gülerim. Arkadaşım bass konusunda birkere 2 kabini yan yana koyduğunda aradaki farkı görebilmen lazım 1. fark sürücüsü küçük 2.fark kabin olarak küçük nasıl olurda arada fark olmaz ? 2 sinide denedim yan yana koyup dinledim aralarında bariz şekilde bas farkı var mid olarak çok bi fark yok z2300 ü %70 den sonra mid ler yamuluyor ama 623 fullde bile bozulma olmuyo 623 ün %100 ses teki mid volumu z2300 ün %70 deki mid volumu ne eşittir ve baslar da 1 gömlek üstündür aksini idda eden arkadaşlar 2 sistemi aynı yere konumlandırarak denesinler ozaman hak vericekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyldz

Demek ramazan davulu he işte buna gülerim. Arkadaşım bass konusunda birkere 2 kabini yan yana koyduğunda aradaki farkı görebilmen lazım 1. fark sürücüsü küçük 2.fark kabin olarak küçük nasıl olurda arada fark olmaz ? 2 sinide denedim yan yana koyup dinledim aralarında bariz şekilde bas farkı var mid olarak çok bi fark yok z2300 ü %70 den sonra mid ler yamuluyor ama 623 fullde bile bozulma olmuyo 623 ün %100 ses teki mid volumu z2300 ün %70 deki mid volumu ne eşittir ve baslar da 1 gömlek üstündür aksini idda eden arkadaşlar 2 sistemi aynı yere konumlandırarak denesinler ozaman hak vericekler

Eğer sürücü çok önemli olsaydı Z2300 kendisinden 2'' daha büyük 60 W daha fazla Z5500'den alt frekanslarda başarılı olmazdı.Bass konusunda Z2300 gerçekten daha iyi.Fakat mid konusunda herkesin dediği gibi Z-623 bir adım önde.Ayrıca dediğiniz gibi Z2300 %70 de bozulmaya uğrarken çıkardığı sesi Z-623 Full seste çıkarabiliyor mu merak ediyorum açıkçası.Netteki videolarda Z2300 %50 ayarda 115 DB gibi epey yüksek ses verebiliyor.%60-70 seviyelerinde 117-118 arası gezdiği videolar var.Ayrıca dediğim gibi bu aleti almayı düşünen arkadaşlar bence Z2300+Megawork birleşimine yönelsin.Hatta Z623'e verilecek paraya çok az miktar daha katıp alet çiftlenebilir. :) Uygun bir oda varsada süper olur.

• Aynı şeyleri söylüyoruz benim demek istediğim 1 bass sürücüyü z2300 birde z623 kabininde deneyip aradaki farka bakmak lazım denemeden bakılsa bile 2 sini yan yana koyup z2300 kabininin baslarda daha iyi olucağı aşikar bilidiği gibi kabin büyük rol oynar basın karakterinde . Sürücü olarak 1'' az da olsa güç farkı yaratabilir . Bende mega uydusu arıyorum 2 tane satan arkadaşlar iletişime geçebilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

quote:

Demek ramazan davulu he işte buna gülerim. Arkadaşım bass konusunda birkere 2 kabini yan yana koyduğunda aradaki farkı görebilmen lazım 1. fark sürücüsü küçük 2.fark kabin olarak küçük nasıl olurda arada fark olmaz ? 2 sinide denedim yan yana koyup dinledim aralarında bariz şekilde bas farkı var mid olarak çok bi fark yok z2300 ü %70 den sonra mid ler yamuluyor ama 623 fullde bile bozulma olmuyo 623 ün %100 ses teki mid volumu z2300 ün %70 deki mid volumu ne eşittir ve baslar da 1 gömlek üstündür aksini idda eden arkadaşlar 2 sistemi aynı yere konumlandırarak denesinler ozaman hak vericekler

Eğer sürücü çok önemli olsaydı Z2300 kendisinden 2'' daha büyük 60 W daha fazla Z5500'den alt frekanslarda başarılı olmazdı.Bass konusunda Z2300 gerçekten daha iyi.Fakat mid konusunda herkesin dediği gibi Z-623 bir adım önde.Ayrıca dediğiniz gibi Z2300 %70 de bozulmaya uğrarken çıkardığı sesi Z-623 Full seste çıkarabiliyor mu merak ediyorum açıkçası.Netteki videolarda Z2300 %50 ayarda 115 DB gibi epey yüksek ses verebiliyor.%60-70 seviyelerinde 117-118 arası gezdiği videolar var.Ayrıca dediğim gibi bu aleti almayı düşünen arkadaşlar bence Z2300+Megawork birleşimine yönelsin.Hatta Z623'e verilecek paraya çok az miktar daha katıp alet çiftlenebilir. :) Uygun bir oda varsada süper olur.

• quote:

Aynı şeyleri söylüyoruz benim demek istediğim 1 bass sürücüyü z2300 birde z623 kabininde deneyip aradaki farka bakmak lazım denemeden bakılsa bile 2 sini yan yana koyup z2300 kabininin baslarda daha iyi olucağı aşikar bilidiği gibi kabin büyük rol oynar basın karakterinde . Sürücü olarak 1'' az da olsa güç farkı yaratabilir . Bende mega uydusu arıyorum 2 tane satan arkadaşlar iletişime geçebilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

quote:

Z623'ün tahliye portu çok uyduruk geldi bana.Dümdüz birşey.Hoş bizim düşündüğümüzü adamlarda düşünmüştür ona göre birşey yapmışlardır.Logitech forumlarında amfi tasarımından kabin tasarımına kadar herşeyiyle karşılaştırmışlar Z2300 ve Z623'ü.Z2300'ün daha iyi olduğundan bahsedilmiş.

• Sen dünyaca ünlü bir markasın,ürün üretiyorsun o kadar yatırım arge vs ile ama daha önce ürettiğin modelden daha kötüsünü yapıyorsun,bu mantıklı mı arkadaşım mantığına sığıyor mu?

İkinci olarakta yok z623ün son sesi z2300ün %70 sesine denkmiş, bana Logitech firmasının verdiği sinyal gürültü oranı rakamlarını göster,bedavaya konuşma bu anca.

Z2300 yarı sesinde 115 db'e çıkmış,vay be neymiş o öyle. Keşke Logitech devam etseymiş onu üretmeye,ekonomik ömrü kalmamasına rağmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Sen dünyaca ünlü bir markasın,ürün üretiyorsun o kadar yatırım arge vs ile ama daha önce ürettiğin modelden daha kötüsünü yapıyorsun,bu mantıklı mı arkadaşım mantığına sığıyor mu?

İkinci olarakta yok z623ün son sesi z2300ün %70 sesine denkmiş, bana Logitech firmasının verdiği sinyal gürültü oranı rakamlarını göster,bedavaya konuşma bu anca.

Z2300 yarı sesinde 115 db'e çıkmış,vay be neymiş o öyle. Keşke Logitech devam etseymiş onu üretmeye,ekonomik ömrü kalmamasına rağmen.

''Hoş bizim düşündüğümüzü adamlarda düşünmüştür ona göre birşey yapmışlardır.'' diye bir cümle geçtim.Logitech firması Z2300 için 117 DB SPL veriyor.Bahsettiğim video buhttp://www.youtube.com/watch?v=z8CU1H640BY
    Ben Z2300'ün bass konusunda Z623'ün ise mid ve tiz konusunda daha iyi olduğunu belirttim.Ama bu sisteme bu kadar para yatırmanın gereksiz olduğunu ve Z2300+Megaworks uydusu ile çok iyi sonuçlar alındığını söyledim.Ayrıca bu iki alet üzerinden konuşmamakla beraber birşeyin yenisinin eskisinden iyi olması gibi bir durum yok.Elektronik konusunda milyon tane örnek verilebilir bu konuya.En basitinden bir Audigy 2ZS. :) Dinledim diyorum aletleri.Hatta daha sağlıklı karşılaştırma olması açısından aynı evde aynı odada bir daha deneyeceğimizi söyledim.Peki siz iki aletide dinlediniz mi? Yazdıklarımı hiç okumamışsınız yada anlamamışsınız.Z623'ün Z2300'ün %70'ine eşit olduğunu söylemedim.Sadece son seste o kadar ses yada daha fazlasını verebiliyormu merak ettim ve yazdım.Hadi iyi akşamlar.

• ben söylediklerimin arkadsındayım arkadaşım sorduğun soruların bi kısmına kanıtı ile cevap vermiş zaten. Logitech in z2300 de yüksek bass düşük mid eleştirisi çok aldı ve onlarda daha dengeli bi sistem yapma çabasına girdiler z623 ürettiler sistemin son volume ve bass gücünü kısarak daha dengeli bi hale getirmeye çalışılmış burda bol keseden atıp tutmuyoruz z623 ü kötülemiyoruz hatta z2300 e göre + sı olduğunu da söylüyoruz mid gücü olarak 2 sinde de fark yok eğer z623 midleri daha kalite ses veriyor diyen bi arkadaş var ise doğrudur derim çünkü kalite testi yapmadım güç testi yaptım ama mid gücü olarak fark yok söylediklerimin arkasındayım ben cevap vermeden arkadaşlar ispati ile cevabını vermiş zaten

alıntı yapmayı unutmuşum cevabım kuvars10 nickli arkadaşıma idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 24 Haziran 2011; 22:12:17 >
  • Valla arkadaşlar bende size cevabımı verdim,size de iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.