Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.607
Cevap
67
Favori
320.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mnybjk
    bağlantıyı hangi tarz kablo ile yaptın ses kartının modeli nedir belki hepsini bilirsen yardım edebilirm

Ya bağlantıyı zaten kutudan çıkan kendi apartları ile yaptım. Optik giriş kullanmadım, kablo aldığım halde. Kutudan çıkan jacklarla bağlantı yaptım.
    Ses kartı ise Creative X-Fi Titanium idi ve diğeri de onboard realtek. İkisinden de ses gelmiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk
    bağlantıyı hangi tarz kablo ile yaptın ses kartının modeli nedir belki hepsini bilirsen yardım edebilirm

Ya bağlantıyı zaten kutudan çıkan kendi apartları ile yaptım. Optik giriş kullanmadım, kablo aldığım halde. Kutudan çıkan jacklarla bağlantı yaptım.
    Ses kartı ise Creative X-Fi Titanium idi ve diğeri de onboard realtek. İkisinden de ses gelmiyor maalesef.

içinden çıkan kablolarla yaptıysan eğer input 1 de olacak ses kartınada bağlantıları rengi rendine yaptığını düşünüyorum ses kartındaki yeşil çıkşa bir kulaklık takıp denesen ses geliormu eğer geliorsa ses kartı sağlam z906 decoderdeki input tuşuna 5-10 saniye kdar basılı tutsan her kolandna atrı ayrı test sesi gelecek onlarda sağlammı anlarız sonra yaz bende o zamn akdar bişiler daha düşünim

• Değerli arkadaşım, şimdi biraz input filan ile oynayınca onboard ses kartından çok ama çok zayıf bir ses geldiğini fark ettim. Ama ses o kadar zayıf ki sonuna kadar açtığüım halde ancak birazcık duyulabiliyor müzik sesi.
    Yalnız dediğiniz gibi input tuşuna basılı tutup test yaptığımda hiçbir şekilde hiçbir ses gelmiyor.
    Acaba tekrar creativei takıp bir de onunla mı denesem. Ama ondan da hiçbir şekilde ses alamamıştım.
  • quote:

Değerli arkadaşım, şimdi biraz input filan ile oynayınca onboard ses kartından çok ama çok zayıf bir ses geldiğini fark ettim. Ama ses o kadar zayıf ki sonuna kadar açtığüım halde ancak birazcık duyulabiliyor müzik sesi.
    Yalnız dediğiniz gibi input tuşuna basılı tutup test yaptığımda hiçbir şekilde hiçbir ses gelmiyor.
    Acaba tekrar creativei takıp bir de onunla mı denesem. Ama ondan da hiçbir şekilde ses alamamıştım.

çok azda olsa ses alıorsan demekki sorunyok çalışıor bilgisayarın sesinede bak kısıkmı inputda mutlaka ses alırsın ama çok kısık bi ses olduğundna duymamış olabilirsin şu an için başka bşi gelmior aklıma sabah yine bilgilendirirm seni
  • Size çok teşekkür ederim, ilgilendiniz, yardımcı olmaya çalıştınız. Çok sağ olun.
    Ses kısık filan değil. Kontrol etmiştim. Sonuna kadar açtım.
    Yalnız benim dikkatimi input tuşuna basılı tutunca hiç ses gelmemesi çekti.
  • Şimdi biraz daha uğraşınca dikkatimi çekti. Subwoferdan çıkıp ses kartına takılan üç jaktan sadece yeşil olanı iş görüyor. Diğer iki jack, yani siyah ve turuncu olan ikisini çıkarıp taksam da fark etmiyor. Bu durumda subwoferdan hiç ses gelmiyor zaten. Şimdi ne yapmam gerekiyor ki üç tane jack da işe yarasın?
    Şimdi de bunu bulmam gerekiyor.
    Ama halen ses çok çok zayıf.
    Sonunda ses alabildim ama aldığım ses o kadar zayıf ki, şu marketlerde kurulu halde gördüğüm Z906'lardaki gibi değil.
    Yoksa ben Z906 diye aynı görünüşe sahip başka bir şey mi aldım yahu?
  • bende vatan %25 indirimden z906+creative xfi titanium aldım aranıza katıldım.Çoğu arkadaş tizler konusunda zayıf filan demiş ses kartının driverını yükleyip audio creating mode den ayarlarımı yaptım gerçekten süper, sub un boyutu küçük olmasına rağmen nasıl bass vuruyor şaşırırsınız apartmanda oturuyorum %60 dan fazla açamıyorum sesi, DTS filmlerde performansı olanüstü gerçekten logitech bu işi biliyor almak isteyen varsa aklında soru işareti kalmasın samsunda oturuyorum samsunda oturup sistemi almak isteyenler gelip görebilir pm den ulaşabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHBSC55

bende vatan %25 indirimden z906+creative xfi titanium aldım aranıza katıldım.Çoğu arkadaş tizler konusunda zayıf filan demiş ses kartının driverını yükleyip audio creating mode den ayarlarımı yaptım gerçekten süper, sub un boyutu küçük olmasına rağmen nasıl bass vuruyor şaşırırsınız apartmanda oturuyorum %60 dan fazla açamıyorum sesi, DTS filmlerde performansı olanüstü gerçekten logitech bu işi biliyor almak isteyen varsa aklında soru işareti kalmasın samsunda oturuyorum samsunda oturup sistemi almak isteyenler gelip görebilir pm den ulaşabilirsiniz...

Ya ben de Vatan'dan aldım, mesele bu değil de benimkinden güçlü ses gelmiyor. Sonuna kadar açıyorum sesi ama evdekiler bile rahatsız olmuyor. Sebebini bulamadım daha. Ama sözünü ettiğiniz audio creating mode nerede onu bulamadım. Benim ses kartı da aynısı ama söylediğiniz ayarların nerede olduğunu bulamadım, söyleyebilirsenz sevinirim.

• quote:

quote:

bende vatan %25 indirimden z906+creative xfi titanium aldım aranıza katıldım.Çoğu arkadaş tizler konusunda zayıf filan demiş ses kartının driverını yükleyip audio creating mode den ayarlarımı yaptım gerçekten süper, sub un boyutu küçük olmasına rağmen nasıl bass vuruyor şaşırırsınız apartmanda oturuyorum %60 dan fazla açamıyorum sesi, DTS filmlerde performansı olanüstü gerçekten logitech bu işi biliyor almak isteyen varsa aklında soru işareti kalmasın samsunda oturuyorum samsunda oturup sistemi almak isteyenler gelip görebilir pm den ulaşabilirsiniz...

Ya ben de Vatan'dan aldım, mesele bu değil de benimkinden güçlü ses gelmiyor. Sonuna kadar açıyorum sesi ama evdekiler bile rahatsız olmuyor. Sebebini bulamadım daha. Ama sözünü ettiğiniz audio creating mode nerede onu bulamadım. Benim ses kartı da aynısı ama söylediğiniz ayarların nerede olduğunu bulamadım, söyleyebilirsenz sevinirim.

ses kartını aldığımda kutudan cd çıktı kurdum bir sürü program kurdu ardından update yaptı sonra rest attıkdan sonra bilgisayarla beraber bi program açıldı realtek gibi control console

resim:http://www.google.com.tr/imgres?q=creative+x-fi+titanium+control+console&um=1&hl=tr&biw=1613&bih=917&tbm=isch&tbnid=mxGyuEcvIBdPkM:&imgrefurl=http://nothingbutcreative.blogspot.com/2009/03/creative-console-launcher-26109.html&docid=XFhQxKIDmtQ1SM&imgurl=http://img.photobucket.com/albums/v624/kingone/nbc/CreativeConsoleLauncher.jpg&w=400&h=311&ei=Qzz3TpblMOWD4gTZq8WNCA&zoom=1&iact=rc&dur=294&sig=100913206707386621076&page=1&tbnh=127&tbnw=163&start=0&ndsp=40&ved=1t:429,r:10,s:0&tx=93&ty=34

resimde gördüğün sol en alt köşede küçük bir düğme var mode diye ondan ayarlıyosun 3 mod var entartaiment mode bunu film izlerken kullanıyorum game mode oyun oynarken kullanıyorum audio creating bunuda müzik dinlerken kullanıyorum, her konsolunda içinden ayarlar yapabiliyosun game mode ayrı ayar audio mode de ayrı ayar sanırım karışık anlattım ama daha detaylı anlatan konular mevcut oradan bakabilirsin yinede takıldığın yer olursa sor

not:denetim masasından ses donanımını cretive olarak ayarla yoksa ses alamassın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 25 Aralık 2011; 17:13:01 >

• quote:

ses kartını aldığımda kutudan cd çıktı kurdum bir sürü program kurdu ardından update yaptı sonra rest attıkdan sonra bilgisayarla beraber bi program açıldı realtek gibi control console

resim:http://www.google.com.tr/imgres?q=creative+x-fi+titanium+control+console&um=1&hl=tr&biw=1613&bih=917&tbm=isch&tbnid=mxGyuEcvIBdPkM:&imgrefurl=http://nothingbutcreative.blogspot.com/2009/03/creative-console-launcher-26109.html&docid=XFhQxKIDmtQ1SM&imgurl=http://img.photobucket.com/albums/v624/kingone/nbc/CreativeConsoleLauncher.jpg&w=400&h=311&ei=Qzz3TpblMOWD4gTZq8WNCA&zoom=1&iact=rc&dur=294&sig=100913206707386621076&page=1&tbnh=127&tbnw=163&start=0&ndsp=40&ved=1t:429,r:10,s:0&tx=93&ty=34

resimde gördüğün sol en alt köşede küçük bir düğme var mode diye ondan ayarlıyosun 3 mod var entartaiment mode bunu film izlerken kullanıyorum game mode oyun oynarken kullanıyorum audio creating bunuda müzik dinlerken kullanıyorum, her konsolunda içinden ayarlar yapabiliyosun game mode ayrı ayar audio mode de ayrı ayar sanırım karışık anlattım ama daha detaylı anlatan konular mevcut oradan bakabilirsin yinede takıldığın yer olursa sor

not:denetim masasından ses donanımını cretive olarak ayarla yoksa ses alamassın...

Ha, kastettiğiniz o muydu? Yok ben o ayarları biliyorum, o ayarlarla da uğraştım ama hiçbir şey düzelmedi. Gerçekten çok sıkıntıya soktu bu durum beni. Ne yaparsam yapayım, ne kadar uğraşırsam uğraşayım adam gibi ses alamıyorum. Nerede sorun, onu bir bulabilsem.
    Şimdilik bildiğim şey, ses kartına giren jaklardan ikisinin işlev görmediği. Bu yüzden optik girişe aldım. Daha önce subwofer hiç çalışmıyordu şimdi pek güçlü olmasa da çalışıyor, hepsi bu kadar. Yarın bir arayıp sorayım bakalım ne diyecekler.
    Size de teşekkür ederim. Ama düşünün ki, ben sesi sonuna kadar açtığım halde subwofer'ın ön panelinde herhangi bir hareket olmuyor. Oysa marketlerde görmüştüm, gümbür gümbür zıplıyordu Logitech yazan ön panel.

• quote:

quote:

Ha, kastettiğiniz o muydu? Yok ben o ayarları biliyorum, o ayarlarla da uğraştım ama hiçbir şey düzelmedi. Gerçekten çok sıkıntıya soktu bu durum beni. Ne yaparsam yapayım, ne kadar uğraşırsam uğraşayım adam gibi ses alamıyorum. Nerede sorun, onu bir bulabilsem.
    Şimdilik bildiğim şey, ses kartına giren jaklardan ikisinin işlev görmediği. Bu yüzden optik girişe aldım. Daha önce subwofer hiç çalışmıyordu şimdi pek güçlü olmasa da çalışıyor, hepsi bu kadar. Yarın bir arayıp sorayım bakalım ne diyecekler.
    Size de teşekkür ederim. Ama düşünün ki, ben sesi sonuna kadar açtığım halde subwofer'ın ön panelinde herhangi bir hareket olmuyor. Oysa marketlerde görmüştüm, gümbür gümbür zıplıyordu Logitech yazan ön panel.

ses sisteminde sorun olacağını sanmıyorum hiç ses çıkmasa belki şansınıza bozuk gelmiştir dicektim ama az ses çıkması bağlantılarda yada bilgisayarda sorun oldugunu gösterir başka bi oynatıcaya bağlama şansınız varmı acaba dvd, bluray, ps3, xbox, media player, tv ?

• İyi fikir ama, bir DVD playerım vardı, pek kullanmadığım halde onun da optik lens okuyucusu bozulmuş sanıyorum, bu yüzden başka bir cihazda deneyemiyorum. Yine de sağ olun.
  • quote:

İyi fikir ama, bir DVD playerım vardı, pek kullanmadığım halde onun da optik lens okuyucusu bozulmuş sanıyorum, bu yüzden başka bir cihazda deneyemiyorum. Yine de sağ olun.

telefon, mp3 player, cd, vcd, dvd, ps2, ps3, xbox hiç bişey mi yok, gerekli aparatları arkadaşlarınızdan falan geçici olarak alıp test edin o zaman. Ben sistemi ilk aldığımda yaptığım şey kabloları birleştirip telefonuma bağlayıp denemekti daha kolay olduğundan dolayı.. Bence kasanın arkasına jakları yanlış bağladınız. Aynı problemi ben de yaşadım. Ki senelerce ses sistemleri üzerinde bir sürü şey kurcalamama rağmen(kasa arkasına bağladığınız jakları kontrol edin ve başka kombinasyonlar deneyin, doğruyu bulucağınızı düşünüyorum kombinasyonları denerken ses modlarıyla oynayın 3d , 4.1. , 2.1) .. 2.1 kablosuyla deneyin o zaman.. teledünya vb. herhangi bir yeni nesil receiver da olabilir onlarda deneme yapın.. o da mı yok tvnin kulaklığına falan bağlayıp. o da mı yok telefonumu alıp size geleyim :)) optik çıkışların inputu 3 ve 4 bu arada.

• cep telefonunun kulaklik girisi 3.5mm ise sistemle beraber gelen 3lu kablodaki yesil uclarin birini sisteme birini telefona sok telefonun sesini sonuna kadr acip bir sarki cal daha sonra ses sistemindende analog baglantiyi sec yinede ses gelmiosa ses sistemi arizalidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_0tt0man

quote:

İyi fikir ama, bir DVD playerım vardı, pek kullanmadığım halde onun da optik lens okuyucusu bozulmuş sanıyorum, bu yüzden başka bir cihazda deneyemiyorum. Yine de sağ olun.

telefon, mp3 player, cd, vcd, dvd, ps2, ps3, xbox hiç bişey mi yok, gerekli aparatları arkadaşlarınızdan falan geçici olarak alıp test edin o zaman. Ben sistemi ilk aldığımda yaptığım şey kabloları birleştirip telefonuma bağlayıp denemekti daha kolay olduğundan dolayı.. Bence kasanın arkasına jakları yanlış bağladınız. Aynı problemi ben de yaşadım. Ki senelerce ses sistemleri üzerinde bir sürü şey kurcalamama rağmen(kasa arkasına bağladığınız jakları kontrol edin ve başka kombinasyonlar deneyin, doğruyu bulucağınızı düşünüyorum kombinasyonları denerken ses modlarıyla oynayın 3d , 4.1. , 2.1) .. 2.1 kablosuyla deneyin o zaman.. teledünya vb. herhangi bir yeni nesil receiver da olabilir onlarda deneme yapın.. o da mı yok tvnin kulaklığına falan bağlayıp. o da mı yok telefonumu alıp size geleyim :)) optik çıkışların inputu 3 ve 4 bu arada.

Size çok çok teşekkürler ederim. Sonunda ses almayı başardım. INPUT ayarları ile oynarken.
    Ama şimdi başka sorunlarım var.
    1. Ses yeterince güçlü değil. Düşünün, neredeyse son sesine kadar açabiliyorum ve öyle bitişik komşuları rahatsız edebilecek düzeyde bir ses çıkmıyor. Oysa o güçte bir sistem diye biliyorum. En azından mağazalarda subwoferın ön panelinde gördüğüm titreşimler hoşuma gitmişti. Ama aynı şey benim sistemde olmuyor.

2. Orjinal bir film koydum o şekilde denemek için, ses çok aşırı zayıf çıkıyor yine. Dolby Digital ayarlayayım dedim. hem tekrar offa geçiyor ya da hiç ses gelmiyor.
    Bu durumda ne yapmalıyım, nasıl ayarlar kullanmalıyım dersiniz?

Tekrar teşekkürler ederim.

• Bu seti alıpda sorun yaşayan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagdasyavasTR1

Bu seti alıpda sorun yaşayan varmı ?

optik çıkışı kırmıştı bi arkadaş, ben de aldığım gün kırdım. 2 becerikli arkadaşız. siz siz olun optik kabloyu sağa sola fazla gerdirmeyin, ben farketmeden kasayı çektim ve olan oldu :D
  • quote:

quote:

quote:

Size çok çok teşekkürler ederim. Sonunda ses almayı başardım. INPUT ayarları ile oynarken.
    Ama şimdi başka sorunlarım var.
    1. Ses yeterince güçlü değil. Düşünün, neredeyse son sesine kadar açabiliyorum ve öyle bitişik komşuları rahatsız edebilecek düzeyde bir ses çıkmıyor. Oysa o güçte bir sistem diye biliyorum. En azından mağazalarda subwoferın ön panelinde gördüğüm titreşimler hoşuma gitmişti. Ama aynı şey benim sistemde olmuyor.

2. Orjinal bir film koydum o şekilde denemek için, ses çok aşırı zayıf çıkıyor yine. Dolby Digital ayarlayayım dedim. hem tekrar offa geçiyor ya da hiç ses gelmiyor.
    Bu durumda ne yapmalıyım, nasıl ayarlar kullanmalıyım dersiniz?

Tekrar teşekkürler ederim.

işte herşey denemeden geçiyor hocam, başka bir cihazda deneyip ondan iyi sonuç alırsan bilgisayar ve ses sistemi arasındaki baglantılarda problem arıycaz.

şuan saat 1.38 sesi 2. lambaya kadar açarsam kendim rahatsız olup kısıyorum yani sen düşün :D

senden şimdi yapmanı istedigim(optik kablo kullanmadıysan) bilgisayardan bi ses testi yapman, hangi kolondan, hangi inputta iken ne kadar ses geliyor? yada sağ kolona tıklayınca basınca alakasız bir kolondan mı ses geliyor..

bahsettigim test:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_0tt0man -- 29 Aralık 2011; 2:02:05 >

• quote:

işte herşey denemeden geçiyor hocam, başka bir cihazda deneyip ondan iyi sonuç alırsan bilgisayar ve ses sistemi arasındaki baglantılarda problem arıycaz.

şuan saat 1.38 sesi 2. lambaya kadar açarsam kendim rahatsız olup kısıyorum yani sen düşün :D

senden şimdi yapmanı istedigim(optik kablo kullanmadıysan) bilgisayardan bi ses testi yapman, hangi kolondan, hangi inputta iken ne kadar ses geliyor? yada sağ kolona tıklayınca basınca alakasız bir kolondan mı ses geliyor..

bahsettigim test:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5cg3u9WyMztl3-mlNnKGnJLYd5mWCdGh1IBfmN1gq2VmOHYgl

Değerli arkadaşım ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
    "İkinci lambaya kadar açamıyorum" demişsiniz. Oysa ben 7 nci ya da 8 nci ışığa kadar rahat açabiliyorum.
    Bu durumda gerçekten bir sorun var demektir.
    Optik kablo kullanıyorum. Çünkü mecbur kalıyorum. Üçlü jackları kulandığım zaman sadece yeşil jack çalışıyor ve diğer jackları söksem de taksam da hiç faydası olmuyor. Jackları taktığım zaman subwooferdan ve iki hoparlörden hiç ses gelmiyor. Sadece iki taneden ses geliyor. O da güçlü değildi galiba.
    Mecburen optik kablo kullanıyorum.
    Ama siz iki lambaya kadar açamıyorum dediğiniz için, anladım ki ben sistemimden ses bile alamıyor sayılırım.
    Jacklar çalışmadığı için dediğiniz testi yapamıyorum ne yazık ki. Ne yapacağımı da bilmiyorum.
    Biraz düşünmem lazım galiba.
    Çok çok sağ olun.

• Neyse. Şimdilik sorunları hallettim gibi. Epey uğraşmam gerekti ama oldu sanırım. Hepinize ve özel mesaj atarak yardımcı olmaya çalışan arkadaşa çok teşekkür ederim. İyi günler ve iyi yıllar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.