Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.607
Cevap
67
Favori
320.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pardon sonradan anladım, medya player ile kastınız DVD player gibi donanımlar olmalı.
    Ben de ilk zamanlarda pek güçlü ses alamıyordum ama ayarlar ve programlarla epey uğraştıktan sonra düzeldi. Şimdi hayvan gibi ses veriyor.
    Ama şunu unutmayın: Bir ayarı düzelttiğinizde diğerini bozuyor olabilirsiniz. O nedenle bütün ayarları birbirine uygun düşecek şekilde yapmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lepistes2255

z 906 yı salonda kullanmak için aldım şimdilik pc ile kullanıyorum bu yüzden ses kartı almadım. İlerde Media player ile kullanacağım. Media Player ile de ses yine yetersiz mi çıkar.

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Mesajlarınıza şöyle bir baktım. Yalnız "Media Player" alacağım derken neyi kastettiniz, tam anlayamadım.

media player sesi gayet tatmin edicidir dostum gözün korkmasın hiçbir şekilde. alırken optik çıkışı olmasına dikkat edin ki z906nıza bağlayabilesiniz.

media player nedir?
    - son dönemde kullanımı nispeten artmış olan, bluray, dvd, vcd ve benzeri playerların vazifesini gören fakat usb bellek, taşınabilir hdd, hafıza kartı yada lan data kaynaklarını kullanır. dahili bellekleri olanlar da var tabi.
    yani kısacası at usbne yada hddne filmi, bağla media playera ve izle, olay bundan ibaret.

sana 2 media player tavsiye ediyorum fiyatları uçuk kaçık değil, biri forex r6a arkadaşımda var gayet memnun kendisi.

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!
    bunun da piyasasi 150 lira artı eksidir.

diğeri dark hd minibox, bende ise bu var. kumandası uzaktan zor algılıyo tam karşıdan komut vermen lazım. onun dışında bi problem yok. ben dartyden 100 liraya almıştım.

akakce.com
    Dark HD Mini BOX Medya Oynatıcı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/medya-oynatici/en-ucuz-dark-hd-mini-box-fiyati,448357,0.html

bu da başka bir modeli:

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Media-Player/DARK/MOVIXSTAR-MEDIA-PLAYER-p-55941-c-30.htm

• quote:

Ben de z 906 kullanıcısıyım. Ses konusunda fazla teknik bilgim olmadığından yardımınıza ihtiyacım var. Bazı arkadaşlar 2. seviyede dahi yüksek ses aldıklarını söylüyor. Ama ben 5- 6 kademe açsam da o kadar aşırı bir yüksek ses alamıyorum. Z 906 PC ye bağlı ve bende creative ses kartı yok. Arkadaşımla PC yi toplamıştık Üzerinde Ati hdefinition ses kartı var. PC nin Optik veya coaksiyel ses çıkışlarını denedim. VLC ile dts ses kaynaklı film izlerken normalde sesi çok da yüksek olmasa da daha yüksek alıyorum. Decode ışığı yanmıyor ve sesi vlc den kısıp açabiliyorum. Ama normal 5.1 ses alıyorum yani. Vlc'nin Ses ayarlarından Spid out seçince decode ışığı yanıyo ama vlc den ses kısıp açılmıyor Ses daha kaliteli ama ses seviyesi daha düşük seviyede çıkıyor. 7-8 ışık ses seviyeye de çıksam gümbür gümbür film izleyemiyorum yani. z 906 yı tam performansı ile kullanamıyorum kısacası ne yapmalıyım. Media Player almayı düşünüyorum. Onda da bu kadar az mı ses alırım. Tavsiye edeceğiniz player var mı Başka bir sorumda level tuşuna basarak sub, arka iki uydu ve merkez uydu ses seviyelerini ayarlayabiliyorum ama ön 2 uydu ayarlayamıyorum. Siz ayarlayabiliyo musunuz. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler

hayır ön sağ sol uyduların ses seviyesi artırılamıyor. gerek duyulmamış sanırım. diğer problemlerinin windows daki ayarlardan yada ses kartının ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum. z-906 nın orta ses seviyesinin bile daha altı gümbür gümbür ses vermeye yetiyor.

• cevaplar için çok teşekkür ederim. Şimdi Media Player Classic - Home Cinema yükledim. Şimdi daha iyi ses alıyorum. Ama akşam dts kaynaklı izlediğim filmde bazı konuşma sesleri yetersiz çıktığı dikkatimi çekti. bass mı boğuyor ne. ben ayarlara tekrar bakayım. sizde nasıl. medya player tavsiyelerin için teşekkür ederim by_0tt0man.
  • arkadaslar 906 için duvara monte nasıl yapabilriz veya ayaklık bulmam mümkünmü_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_0tt0man

quote:

quote:

quote:

İyi fikir ama, bir DVD playerım vardı, pek kullanmadığım halde onun da optik lens okuyucusu bozulmuş sanıyorum, bu yüzden başka bir cihazda deneyemiyorum. Yine de sağ olun.

telefon, mp3 player, cd, vcd, dvd, ps2, ps3, xbox hiç bişey mi yok, gerekli aparatları arkadaşlarınızdan falan geçici olarak alıp test edin o zaman. Ben sistemi ilk aldığımda yaptığım şey kabloları birleştirip telefonuma bağlayıp denemekti daha kolay olduğundan dolayı.. Bence kasanın arkasına jakları yanlış bağladınız. Aynı problemi ben de yaşadım. Ki senelerce ses sistemleri üzerinde bir sürü şey kurcalamama rağmen(kasa arkasına bağladığınız jakları kontrol edin ve başka kombinasyonlar deneyin, doğruyu bulucağınızı düşünüyorum kombinasyonları denerken ses modlarıyla oynayın 3d , 4.1. , 2.1) .. 2.1 kablosuyla deneyin o zaman.. teledünya vb. herhangi bir yeni nesil receiver da olabilir onlarda deneme yapın.. o da mı yok tvnin kulaklığına falan bağlayıp. o da mı yok telefonumu alıp size geleyim :)) optik çıkışların inputu 3 ve 4 bu arada.

Size çok çok teşekkürler ederim. Sonunda ses almayı başardım. INPUT ayarları ile oynarken.
    Ama şimdi başka sorunlarım var.
    1. Ses yeterince güçlü değil. Düşünün, neredeyse son sesine kadar açabiliyorum ve öyle bitişik komşuları rahatsız edebilecek düzeyde bir ses çıkmıyor. Oysa o güçte bir sistem diye biliyorum. En azından mağazalarda subwoferın ön panelinde gördüğüm titreşimler hoşuma gitmişti. Ama aynı şey benim sistemde olmuyor.

2. Orjinal bir film koydum o şekilde denemek için, ses çok aşırı zayıf çıkıyor yine. Dolby Digital ayarlayayım dedim. hem tekrar offa geçiyor ya da hiç ses gelmiyor.
    Bu durumda ne yapmalıyım, nasıl ayarlar kullanmalıyım dersiniz?

Tekrar teşekkürler ederim.

işte herşey denemeden geçiyor hocam, başka bir cihazda deneyip ondan iyi sonuç alırsan bilgisayar ve ses sistemi arasındaki baglantılarda problem arıycaz.

şuan saat 1.38 sesi 2. lambaya kadar açarsam kendim rahatsız olup kısıyorum yani sen düşün :D

senden şimdi yapmanı istedigim(optik kablo kullanmadıysan) bilgisayardan bi ses testi yapman, hangi kolondan, hangi inputta iken ne kadar ses geliyor? yada sağ kolona tıklayınca basınca alakasız bir kolondan mı ses geliyor..

bahsettigim test:

2 seviyeye alıyorum ama öyle dediğin gibi beni rahatsız edicek ses düzeyine gelmşyor hatta kısık kalıyor 4 ve 5 e alınca gümbürdetmeye başlıyor senin nasıl 2. seviyede titretiyor anlamadım optikten bile bağlamışım champion ses kartına...

• quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

quote:

quote:

quote:

quote:

İyi fikir ama, bir DVD playerım vardı, pek kullanmadığım halde onun da optik lens okuyucusu bozulmuş sanıyorum, bu yüzden başka bir cihazda deneyemiyorum. Yine de sağ olun.

telefon, mp3 player, cd, vcd, dvd, ps2, ps3, xbox hiç bişey mi yok, gerekli aparatları arkadaşlarınızdan falan geçici olarak alıp test edin o zaman. Ben sistemi ilk aldığımda yaptığım şey kabloları birleştirip telefonuma bağlayıp denemekti daha kolay olduğundan dolayı.. Bence kasanın arkasına jakları yanlış bağladınız. Aynı problemi ben de yaşadım. Ki senelerce ses sistemleri üzerinde bir sürü şey kurcalamama rağmen(kasa arkasına bağladığınız jakları kontrol edin ve başka kombinasyonlar deneyin, doğruyu bulucağınızı düşünüyorum kombinasyonları denerken ses modlarıyla oynayın 3d , 4.1. , 2.1) .. 2.1 kablosuyla deneyin o zaman.. teledünya vb. herhangi bir yeni nesil receiver da olabilir onlarda deneme yapın.. o da mı yok tvnin kulaklığına falan bağlayıp. o da mı yok telefonumu alıp size geleyim :)) optik çıkışların inputu 3 ve 4 bu arada.

Size çok çok teşekkürler ederim. Sonunda ses almayı başardım. INPUT ayarları ile oynarken.
    Ama şimdi başka sorunlarım var.
    1. Ses yeterince güçlü değil. Düşünün, neredeyse son sesine kadar açabiliyorum ve öyle bitişik komşuları rahatsız edebilecek düzeyde bir ses çıkmıyor. Oysa o güçte bir sistem diye biliyorum. En azından mağazalarda subwoferın ön panelinde gördüğüm titreşimler hoşuma gitmişti. Ama aynı şey benim sistemde olmuyor.

2. Orjinal bir film koydum o şekilde denemek için, ses çok aşırı zayıf çıkıyor yine. Dolby Digital ayarlayayım dedim. hem tekrar offa geçiyor ya da hiç ses gelmiyor.
    Bu durumda ne yapmalıyım, nasıl ayarlar kullanmalıyım dersiniz?

Tekrar teşekkürler ederim.

işte herşey denemeden geçiyor hocam, başka bir cihazda deneyip ondan iyi sonuç alırsan bilgisayar ve ses sistemi arasındaki baglantılarda problem arıycaz.

şuan saat 1.38 sesi 2. lambaya kadar açarsam kendim rahatsız olup kısıyorum yani sen düşün :D

senden şimdi yapmanı istedigim(optik kablo kullanmadıysan) bilgisayardan bi ses testi yapman, hangi kolondan, hangi inputta iken ne kadar ses geliyor? yada sağ kolona tıklayınca basınca alakasız bir kolondan mı ses geliyor..

bahsettigim test:

2 seviyeye alıyorum ama öyle dediğin gibi beni rahatsız edicek ses düzeyine gelmşyor hatta kısık kalıyor 4 ve 5 e alınca gümbürdetmeye başlıyor senin nasıl 2. seviyede titretiyor anlamadım optikten bile bağlamışım champion ses kartına...

yahu gece saat 1.38de evde babannem ve diger aile fertleri uyudugu icin ve genel bir sessizlik ortama hakim oldugu icin rahatsız edici oldugunu soyledim abartıcak bisey yok arkadaslar ses normal suan da elektrik supurgesi calısıyor, 2de ses yine anlasılıyor ama e.supurgesi bastırıyo yani :D

• Dün itibariyle Amd 7970 almak için gittiğim Vatan bilgisayardan Logitech Z906 alarak çıkmış bulunmaktayım:) Gerçekten X-540'tan sonra evrim geçirmiş maymun misali müthiş bir mutluluk içerisindeyim. Sistem oldukça güzel dün akşam odama kurdum fotolarını henüz yüklemedim ama cidden hoş ve sesini açtığınızda ortalığı titreten bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Vatan bilgisayar Bostancı çalışanlarına ayrıca ilgi alaka ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Bu sistemi kaliteli bir ses kartıyla ve kaliteli bir ses dosyasıyla dinlediğinze kulaklarınız bayram edecek eminim. Tam test etme fırsatım olmadı ama film izlerken canavr gibi olduğunu düşünüyorum optik kablo ile bağladıktan sonra performansını özellikle merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

Dün itibariyle Amd 7970 almak için gittiğim Vatan bilgisayardan Logitech Z906 alarak çıkmış bulunmaktayım:) Gerçekten X-540'tan sonra evrim geçirmiş maymun misali müthiş bir mutluluk içerisindeyim. Sistem oldukça güzel dün akşam odama kurdum fotolarını henüz yüklemedim ama cidden hoş ve sesini açtığınızda ortalığı titreten bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Vatan bilgisayar Bostancı çalışanlarına ayrıca ilgi alaka ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Bu sistemi kaliteli bir ses kartıyla ve kaliteli bir ses dosyasıyla dinlediğinze kulaklarınız bayram edecek eminim. Tam test etme fırsatım olmadı ama film izlerken canavr gibi olduğunu düşünüyorum optik kablo ile bağladıktan sonra performansını özellikle merak ediyorum.

Resimleri bekliyoruz

• Tamam sorun yok bugün yarın ekliycem:)
  • Evet yükledim sanırım arkadaşlar gerçekten güzel sistem.

• quote:

quote:

z 906 yı salonda kullanmak için aldım şimdilik pc ile kullanıyorum bu yüzden ses kartı almadım. İlerde Media player ile kullanacağım. Media Player ile de ses yine yetersiz mi çıkar.

Mesajlarınıza şöyle bir baktım. Yalnız "Media Player" alacağım derken neyi kastettiniz, tam anlayamadım.

media player sesi gayet tatmin edicidir dostum gözün korkmasın hiçbir şekilde. alırken optik çıkışı olmasına dikkat edin ki z906nıza bağlayabilesiniz.

media player nedir?
    - son dönemde kullanımı nispeten artmış olan, bluray, dvd, vcd ve benzeri playerların vazifesini gören fakat usb bellek, taşınabilir hdd, hafıza kartı yada lan data kaynaklarını kullanır. dahili bellekleri olanlar da var tabi.
    yani kısacası at usbne yada hddne filmi, bağla media playera ve izle, olay bundan ibaret.

sana 2 media player tavsiye ediyorum fiyatları uçuk kaçık değil, biri forex r6a arkadaşımda var gayet memnun kendisi.

bunun da piyasasi 150 lira artı eksidir.

diğeri dark hd minibox, bende ise bu var. kumandası uzaktan zor algılıyo tam karşıdan komut vermen lazım. onun dışında bi problem yok. ben dartyden 100 liraya almıştım.

akakce.com
    Dark HD Mini BOX Medya Oynatıcı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/medya-oynatici/en-ucuz-dark-hd-mini-box-fiyati,448357,0.html

bu da başka bir modeli:

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Media-Player/DARK/MOVIXSTAR-MEDIA-PLAYER-p-55941-c-30.htm

lepistes ve diğer arkadaşlar, güzel bir ürüne benziyor kaçırmayın az kalmış 24 saatlik indirimin dolmasına.

• Bu sisteme kötü diyenlere ''ona bir şans daha verin'' diyorum sadece dostlar...
  • arkadaslar mrb. bugün itibariyle xfı-tıtanıum ses kartımı aldım fakat optik kabloyu 906 ya bağladığım zaman nasıl ses alacagımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Bu sisteme kötü diyenlere ''ona bir şans daha verin'' diyorum sadece dostlar...

Benim bir tek bass tonlaması hoşuma gitti sistemin.Z5500'e göre başarılı bence bass tonlaması olarak.
  • Tizlerde idare eder ama biraz kurcalamak lazım ayarları tabi twitter ya da mid-range speaker sahibi bir hi-fi kadar asla olamaz ama iş görür.
  • Arkadaslar sisteme sinyal gelince kendini otomatik aciyormu? Eger oyleyse tvye bagliyacagim ve tvyi acinca otomatik acilicak ve kumandasini kullanmama gerek kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baver811 -- 31 Ocak 2012; 20:02:41 >
  • quote:

Evet yükledim sanırım arkadaşlar gerçekten güzel sistem.

5500 ile yanyana koyunca 2+1 gibi duruyo su alet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alitech Electronic

quote:

Evet yükledim sanırım arkadaşlar gerçekten güzel sistem.

5500 ile yanyana koyunca 2+1 gibi duruyo su alet

Dostum sen kamera şakası misin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam anlaşıldı illa yine bir kavga çıkacak birileri birbirine laf sokmadan duramayacak forumda. Yok kardeşim kimsenin adam olmaya niyeti yok bu memlekette illa bir yerden bir şey bulup çııkartacaksınız tamam hadi sattım z906 yı gittim z5500 aldım koydum ha evet çok güzelmiş ama o ne ya öyle eşşek kadar şey hiç bir yere sığmıyor kocaman gereksiz bi subwoofer'ı var. keşke z906 yı satmasaydım ufaktı ama aynı sesi veriyodu ya tüh gördün mü zarar ettik bir dünya. Asıl siz kamera şakası mısın be gidin kumda oynayın yeter artık bu forumun sizin gibilerden çektiği bırakın da insanlar iki donanım muhabbeti yapsınlar. Piyasada sıfır z5500 vardı da mı biz gidip almadık bunu nesi varmış sen hiç evde sesi sonuna kadar açıp 3 kat yukardaki komşunun ne oluyo lan orda deyip kapına dayanmasına aldırış etmeden dinledin mi bu aleti? Bir yürüyün gidin ya allah aşkın bırakın bu işleri.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.