Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.607
Cevap
67
Favori
320.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ophion84

quote:

Arkadaşlar ben de z906 kullanicisiyim. Üstte sistemi 2+1 katagorisinde gören arkadaşa demiştim "kamera şakası misiniz".
    Kusura bakmayın yanlış anlama olmuş.
    Mesaj kirliliğinden ötürü özür diliyorum.
    @ophion84 den tekrar özür dilerim. Bir de sonradan rumuzları karıştırdım.kusura bakm

Bende diyorum ki ne oluyor ne bitiyor gene saçmasapan tartışmaya yer mi arıyor insanlar bir ses sitemi aldık olay oldu diyecektim ki açıklamayı yapmışsın. Tamam sorun yok madem yanlış anlaşılma oldu o halde. Ben z906 la çok mutluyum ve huzurluyum keşke zamanında aptallık etmeyip z5500 alsaydım ama bu da bana şimdilik yetiyor. Hedefim ilerde daha profesyonel bir ev sinema sistemine sahip olmak tabi ki öncelikle kendi evime taşınmayı bekliyorum.

dostum dün yapmış olduğum yorumun sizinle alakası olmadığı aşikârdı.resimleri koymustunuz.diğer arkadaşa söylemiştim o sözü.keşke üstünüze alınmasaydınız. Neyse kusura bakmayın.mobilden alıntı yapınca komple alıntı oluyor.sözün kime hitap ettiği belli olmuyor.bende de hata var. Hitap ettiğim kişinin rumuzunun önüne @rumuz şeklinde koymalıydım.kusura bakma.hakkını helal et.

• Estağfurullah bende akşam akşam işten yorgun argın gelince dedim noluyoruz bende mi bir şey var yoksa cidden mi anlaşılmayan bir durum söz konusu. Neyse ki önemli bir olay değilmiş boş yere tartışmaktan takışmaktan hiç haz almam hele ki forum ortamında sonuçta hepimiz burada bilgi paylaşımı yapıyoruz hakkımız var mı ki helal edelim hocam varsa helal olsun:)
  • philips htr 5000 yer
  • quote:

quote:

Ama, X-Fi Titanium hem bayağı sorun çıkarıyor ve hem de gerçekten fark edebileceğim kadar bir ses kalitesini hissedemedim. İşte o nedenle zaten yine de Creative X-Fi Titanium'da bir arıza olabileceğini düşünüyorum. Zaten dediğim gibi bazı ayarlarını yapmaya çalışırken bilgisayarı tamamen kilitliyor. Mavi ekran hatası değil. Doğrudan kilitliyor ve bilgisayarın kapatma düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum, çünkü ctrl+alt+del kombinasyonu bile çalışmıyor.

Hocam aynısı ara sıra bana da oluyor bilgisayar kapanmıyor 10 dk falan bekledim ama öyle kaldı. Ben ses kartının her şeyini kaldırıp regediti falan temizleyip tekrar kurdum şimdilik yok gibi sanırım yazılımsal bir şey olabilir ama umarım sürekli kalmaz yoksa bende ses kartımı değiştirmek zorunda kalabilirim.

Ya mantıken düşünürsek, ses kartı ile hoparlör ve subwooferın tek ilişkisi, ses karının gönderdiği elektrik sinyalleri ki, o elektrik sinyallerid e çok güçlü değil ve sanmıyorum hoparlör ya da subwooferı bozabileceğini. Bu yüzden ses kartını tekrar takayım diyorum. Zaten, ses kartının ithalatçısı olan firma yetkilisi, "ses kartı bozuk olsa bile, hiçbir donanımı, bileşeni bozmaz" demişti. Yani sanırım subwooferda zaten üretim hatası vardı ve sesi de biraz açınca arızası patlak verdi. Belki de ben hemen fark etmedim ama ilk kurduğumda da doğrudan bozuktu.
    Ne dersiniz, böyle bir şey yok sanırım, yani ses kartı hoparlör ya da diğer bileşenleri bozmaz diye düşünüyorum. Takayım mı tekrar dersiniz?

• Arkadaşlar dün akşam saat 23 sularında canavar gibi çalışan ses sistemi sanırım şu an itibariyle rahmetli olmuştur. Subwooferdan kesinlikle ses gelmiyor bilgisi ya da bu konuda tecrübesi olan varsa yardım rica ediyorum lütfen.
  • Şu an sistemden kesinlikle bass sesi alamıyorum tamamen tiz üzerine sesler ve subwoofer çalışmıyor helal olsun logiteche kaç hafta dayandı ki sistem parayı çöpe attım resmen yuh ya
  • Kimse cevap bile vermiyor gerçekten forumda ilgilenen arkadaş sayısı gittikçe azalıyor kendimiz cevap veriyoruz. Bluray player ile denedim ve kesinlikle bass ses alamıyorum dünyanın parasını verdiğim alet durduğu yerde bozuldu kimbilir kaç gün bekleyeceğim değişim ya da onarım için allah bilir.
  • Cihazı üzerindeki ''power'' butonundan kapatmak suretiyle ''kapalı'' konumdayken 8 saniye ''input'' butonuna basılı tutarak ''fabrika ayarlarına'' döndürerek sorunu çözmüş bulunmaktayım. Kimse mesajıma cevap vermemiş olsa da ilerde bir gün benzer bir sorunla karşılaşan arkadaş olursa sorunun çözümü cihazı fabrika ayarlarına döndürmektir. iyi geceler....
  • quote:

Dün itibariyle Amd 7970 almak için gittiğim Vatan bilgisayardan Logitech Z906 alarak çıkmış bulunmaktayım:) Gerçekten X-540'tan sonra evrim geçirmiş maymun misali müthiş bir mutluluk içerisindeyim. Sistem oldukça güzel dün akşam odama kurdum fotolarını henüz yüklemedim ama cidden hoş ve sesini açtığınızda ortalığı titreten bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Vatan bilgisayar Bostancı çalışanlarına ayrıca ilgi alaka ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Bu sistemi kaliteli bir ses kartıyla ve kaliteli bir ses dosyasıyla dinlediğinze kulaklarınız bayram edecek eminim. Tam test etme fırsatım olmadı ama film izlerken canavr gibi olduğunu düşünüyorum optik kablo ile bağladıktan sonra performansını özellikle merak ediyorum.

hocam inanırmısın daha dün ben 7970i iade edip bi z906 bide ocz agility 3 120 gb aldım bide optik kablo aldımmı tamamdır

• quote:

Cihazı üzerindeki ''power'' butonundan kapatmak suretiyle ''kapalı'' konumdayken 8 saniye ''input'' butonuna basılı tutarak ''fabrika ayarlarına'' döndürerek sorunu çözmüş bulunmaktayım. Kimse mesajıma cevap vermemiş olsa da ilerde bir gün benzer bir sorunla karşılaşan arkadaş olursa sorunun çözümü cihazı fabrika ayarlarına döndürmektir. iyi geceler....

Dostum sorununu cozdugune sevindim. Z906 konusunda az kişi var su an.bir problem olduğunda z5500 konusuna da atabiliriz.orada benzer problemler de tecrübeli arkadaşlar olduğu için hızlı cevap alabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adnan008

quote:

Dün itibariyle Amd 7970 almak için gittiğim Vatan bilgisayardan Logitech Z906 alarak çıkmış bulunmaktayım:) Gerçekten X-540'tan sonra evrim geçirmiş maymun misali müthiş bir mutluluk içerisindeyim. Sistem oldukça güzel dün akşam odama kurdum fotolarını henüz yüklemedim ama cidden hoş ve sesini açtığınızda ortalığı titreten bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Vatan bilgisayar Bostancı çalışanlarına ayrıca ilgi alaka ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Bu sistemi kaliteli bir ses kartıyla ve kaliteli bir ses dosyasıyla dinlediğinze kulaklarınız bayram edecek eminim. Tam test etme fırsatım olmadı ama film izlerken canavr gibi olduğunu düşünüyorum optik kablo ile bağladıktan sonra performansını özellikle merak ediyorum.

hocam inanırmısın daha dün ben 7970i iade edip bi z906 bide ocz agility 3 120 gb aldım bide optik kablo aldımmı tamamdır

Hayırlı olsun
    Güle güle kullanın

• Valla teşekkür ederim dün gece saat 23.30 sularında yabancı bir forumda bulduğum yöntem sayesinde çözdün olayı. Sanırım dekoderi fazla kurcalamamak lazım yoksa böyle sinir boxucu olaylar yaşanabiliyor gerçekten cihaz bozuldu diye çok üzülmüştüm allaha şükür bir şeyi yok umarım bir daha beni sinir etmez artık:)
  • quote:

Bende 7970 almaya gitmiştim kartı beğenmedim soğutma tasarımı olarak o yüzden bunu aldım şu an memnunum en iyisi değil belik ama pc için fazlasıyla yeter. Sanki her gün son ses açabiliyormuşuz gibi neyimize yetmiyor ki bence optik kabloyla film izlemek güzel olur haftasonu bende alacağım kısmetse.
  • quote:

quote:

Bende 7970 almaya gitmiştim kartı beğenmedim soğutma tasarımı olarak o yüzden bunu aldım şu an memnunum en iyisi değil belik ama pc için fazlasıyla yeter. Sanki her gün son ses açabiliyormuşuz gibi neyimize yetmiyor ki bence optik kabloyla film izlemek güzel olur haftasonu bende alacağım kısmetse.

bizim ev müstakil olduğu için son ses açabiliyorum ancak analog bağlı olduğu için yüksek seste boştayken cızırtı var ve yine yüksek seslerde kalite kaybı fazla.. acayip baş ağrım var şuan yüksek ses dinlemekten cidden süper.. birde güzel bi ses kartı olsa bide optik kabloya geçtikmi ohoo deme keyfime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adnan008 -- 8 Şubat 2012; 21:09:16 >

• valla kıskandım ha memlekette olsam müstakil ev bizimde var ama istanbulda malesef apartmandayız ancak yarıyı falan görebiliyorum umarım zamanla bu sıkıntıyı da aşacağım bir şekilde analo kabloyla ses kalitesi düşük gibi gelmedi ama optik kablo çok daha iyi sonuç verecektir diye tahmin ediyorum.
  • quote:

ne kadara aldınız acaba ?

teşekkürler.

• vatanda yüzde 25 indirimin olduğu haftasonu aldım sanırım 900 civarı bir paraya geldi bence pahalı keşke biraz daha uygun bir fiyatla satılsa ama fiyatı düşecektir diye düşünüyorum.
  • Sadece tvye baglamak icin bu urunu almayi planliyorum ama tvyle uyumlu olsun diye panasonicin compact sistemleride kafami karistiyor. 500 tl civarina dvdli, z906 fiyatlarina blurayli sistemler alinabiliyor. Ben filmleri media playerdan seyredecegim icin dvd, bluray falan gereksiz benim icin. Film performansi olarak bu z906 ve compact sistemleri kiyaslarsak sonuclar nasil olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

quote:

Ama, X-Fi Titanium hem bayağı sorun çıkarıyor ve hem de gerçekten fark edebileceğim kadar bir ses kalitesini hissedemedim. İşte o nedenle zaten yine de Creative X-Fi Titanium'da bir arıza olabileceğini düşünüyorum. Zaten dediğim gibi bazı ayarlarını yapmaya çalışırken bilgisayarı tamamen kilitliyor. Mavi ekran hatası değil. Doğrudan kilitliyor ve bilgisayarın kapatma düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum, çünkü ctrl+alt+del kombinasyonu bile çalışmıyor.

Hocam aynısı ara sıra bana da oluyor bilgisayar kapanmıyor 10 dk falan bekledim ama öyle kaldı. Ben ses kartının her şeyini kaldırıp regediti falan temizleyip tekrar kurdum şimdilik yok gibi sanırım yazılımsal bir şey olabilir ama umarım sürekli kalmaz yoksa bende ses kartımı değiştirmek zorunda kalabilirim.

Ya mantıken düşünürsek, ses kartı ile hoparlör ve subwooferın tek ilişkisi, ses karının gönderdiği elektrik sinyalleri ki, o elektrik sinyallerid e çok güçlü değil ve sanmıyorum hoparlör ya da subwooferı bozabileceğini. Bu yüzden ses kartını tekrar takayım diyorum. Zaten, ses kartının ithalatçısı olan firma yetkilisi, "ses kartı bozuk olsa bile, hiçbir donanımı, bileşeni bozmaz" demişti. Yani sanırım subwooferda zaten üretim hatası vardı ve sesi de biraz açınca arızası patlak verdi. Belki de ben hemen fark etmedim ama ilk kurduğumda da doğrudan bozuktu.
    Ne dersiniz, böyle bir şey yok sanırım, yani ses kartı hoparlör ya da diğer bileşenleri bozmaz diye düşünüyorum. Takayım mı tekrar dersiniz?

hocam o ses kartinda 6ch digital out var mi? ( spdif pass throughdan bahsetmiyorum) yoksa sadece pcm stereo mu.

baska pc lerde win lerde denemis miydin?

• Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.

Logitech Z906 ile ilgili 5 adet sorum var arkadaşlar. Aslında hepsi Z906 ile ilgili değil bazıları genel olarak bağlantılarla ilgili.

1-Cihazda kaç adet optik giriş vardır ? Bildiğim kadarıyla 1 optik bir coax giriş var optilk ile coax arasındaki fark nedir ? Bende PS3 ve PC'ye bağlı TV var.(TV DTS'i geçiremiyor o nedenle ondaki optik çıkışı unutun)

2-PC'deki onboard ekran kartında ve PS3'ümde optik çıkış var. İkisini birden Z906'ya nasıl bağlarım ?

3-Optik kablo ile bağlantı yaptıktan sonra anladığım kadarıyla veriyi direk aktarıyorum ve Z906 kendi decoder'i ile DTS vs gibi sesleri çözüyor. Peki Mp3 dinlemeye çalışırsam yine optik kablo yeterli olur mu ?

4- Optik kablo ile veri aktarırken ses kartı devreye giriyor mu yoksa ses kartının bir işlevi yok mu ?

5- Ses kartı nerede devreye giriyor. Mp3,FLAC dinlerken mi ? ve bu tip bir bağlantı için ne tip bir kablo gerekiyor ?

Başka önerileriniz varsa da alabilirim

Şimdiden çabalayan cevaplayan değerli arkadaşlara sonsuz Teşekkürler. Cevaplarınıza göre ben de herkese yardımcı olacağım.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.