Konu sahibinden gelen irkcilik yok cevaplarini gorunce epey sasirdim acikcasi. Gocmenlerin kurdugu bazi facebook gruplarina uyeyiz ve Ingiltere de yasayan kisiler irkciliktan cok muzdaripler. Ozellikle ilkogretim lise caginda cocugu olanlar irkciligin cok yogun oldugunu ve okulda bullying olaylarinin cok cok fazla oldugunu soyluyorlar. Bunun yaninda hastanelerde de irkicik hat safhadaymis. Konuda cok fazla girdi oldugu icin hepsini okuamadim ancak bekar ve cocuksuz musunuz acaba? Bazi is kollarindada irkcilik ve cinsiyet ayrimciligi cok fazla oldugu icin Turkiyeye donen yada baska ulkelere yonelen cok tanidigim oldu. |
Londra’da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (23. sayfa)
-
-
Biraz geç oldu ama döndüm 😊
Açıkçası 4 yıldan fazladır burdayım ve inanın hiç ırkçılık ne gördüm ne duydum. Avrupa’nın en az ırkçılık görüşen ülkesi İngiltere’dir. Yasalar bu konuda çok net be ırkçılık büyük suç sayılıyor .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benimde dayim orada yasiyor bende oraya gitmeyi kafaya koydum dayim beni biraz takmasada. Kendi marketi var markette calisirim. Sizce gitsem ne gibi sikintilar yasarim kira vs. Pahali diye duydum sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar
gelebildin mi kardeşim?
eğer dil biliyorsan hiç sıkıntı yaşamazsın. Ama eğer tanıdıklar var ise her türlü rahat edersin
-
boks kültürü nasıl
-
Merhaba hocam benim merak ettiğim tek bir konu var aslında. Geçen sene work and travella Amerika'ya gitmiştim ve 4 ay boyunca orda yaşadım çalıştım. Hayat gayet güzel günde 13 14 saat çalıştığımda oldu ama günün sonunda o parayla ne isterseniz yapabiliyorsunuz. Dediğiniz gibi alım gücü yurtdışında çok yüksek, insanlar kendi halinde kimse kimse ne yapmış ne etmiş umursamıyor, kurallara herkes uyuyor. Ancak benim en büyük problemim aileden uzak olmaktı. Bu tabiki kişiden kişiye değişir ama ben orda kalıp dönmeseydim sanki ailemi geride bırakmış gibi hissedecektim.
Ailemin durumu gayet iyi rahat rahat yaşıyorlar ancak sırf daha fazla para ve rahatlık için yurt dışına gitmek benim içime sinmiyor, özellikle annemle vs. telefonda konuşurken o gözündeki üzgünlüğü özlemi görebiliyordum.
Sizde durumlar nasıl oldu? Aile konusuyla nasıl başa çıktınız veya aileniz zaten alışıktı çokta sıkıntı olmadı mı?
Belki ben şuan farklı düşünüyorumdur daha 24 yaşındayım ilerde değişebilir.
-
Hocam konunuzu ilk günden beri takip ediyorum.
Benimde artık ciddi anlamda yurtdışında yaşama gayretim var.
Hergun 2 saat udemy den ingilizce eğitim alıyorum.
Sadece bir işyerinin bana referans olması ve davet yollaması sıkıntım var.
Mali müşavirlik mesleğim. Yani muhasebeciyim. İngiltere de benim mesleğe rağbet var mı? İstihdam acigi var mı?
Bana bu konuda fikir ve yorumlarınızı paylaşırsaniz sevirim.
Yurtdışına gitmek istediğim 3 ulke var.
1. Hollanda (akrabalar var yabancılık çekmem düşüncesi ile)
2. İngiltere ( Türk çok ve iş fazla diye biliyorum)
3. Almanya ( çok işçi arıyor)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bir makine mühendisi iyi maaş alır mı ingilterede ? mühendislere bakışları nasıl sosyal statü vs ?
almanyaya gittiğimde mühendisim dediğimde genius gözüyle bakıyordu insanlar tr de alışık olmadığımız için garip geldi
Almanyada vw de çalışan mühendis arkadaşım 9000 euro maaş alıyor mesela o yüzden sordum ingiltereyi
-
İngiliz kızlar direk veriyor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağlık sistemleri nasıl ve özel hastaneler uçuk fiyatlar talep ediyor mu?
-
Valla sorum yok bizim için de yaşa kanka biz yaşayamadık yaşayamayacağız zaten...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her türkü spora destek veriyorlar. Kendim çok ilgileniyorum ama bir sürü yerde boks salonları gördüm. MMA maçları burda yapılıyordu geçenlerde
Bu konuda samimi olarak şunları söylemek isterim.
Ailem her türlü kararıma saygı duyarlar. Onlarda bilirki amacım bir şeylerden kaçmak değildir. Ben hayatımı yaşayıp istediğim kararları vermek istiyorum. Başta kadrolu işimden istifa edince biraz şaşırdılar ama bir iki yıl içinde düzenimi kurduktan sonra bir ara annemin benim hakkında gururla bahsettiğini duydum. Bu beni mutlu etmişti baya. Açıkçası çevremdeki herkes beni taktir ediyordu aldığım karardan dolayı. Çünkü insanları hayalleri peşinde koşan kişilere daha saygı duyuyorlar. En azından benim çevrem öyle insanlar ile doluydu. Ben hep diyorum sırf para için asla ailenizi terketmeyin. Ama idealleriniz için yerinizi değiştirmekten çekinmeyin. Önemli olan bir yerlerde iyi bir insan olarak yaşamak ve mutlu olmak. Yıld sbir kaç kere ailenizi ziyaret edersiniz onlarda mutlu olur siz de.
ben 28 yaşımda yerleştim ingiltereye ve şuan 34 yaşıma girdim. inan hayat kısa ve görülecek gezilecek yaşanılak bir sürü güzellik var. Bu ülkeler bize özgürlük imkan ve huzur sağlıyor. Ama en önemlisi planla olmak çünkü eğer başarısız olursanız herkes bunu dillendirmeye başlar. Eğer ki başarılı olursanız aldığınız kararları herkes takdir etmeye başlatacaktır umarım biraz fikir verebildim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Merhaba kardeşim
dil öğrenmek ile başlaman mükemmel bir adım çünkü bütün kapıların anahtarı dilden geçiyor en başta. İngiltere’de muhasebeciler çok önemli bir pozisyondalar çünkü devleti ayakta tutan vergi sistemi bu ülkede. Tanıdığım bir sürü muhasebeci var ve hem maddi iyi kazanıyorlar hem de meslekleri saygın durumda. İstihdam açığı muhakkak vardır. Ama İngiltere’ye giriş içim yeni bir biz türü çıkardılar. Hükümet bazı alanlarda dışardan insan alıyor ve o liste hükümetin sitesinde güncelleniyor zaman zaman. Bakmam lazım. Bana özelden yazarsan daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.
Almanya ve Hollanda ile ilgili hiç bir fikrim yok maalesef. Ama o ülkeler dil şartı isteyecektir. Eğer şu an çalıştığın dil İngilizce ise İngiltere en mantıklı yer olacaktır.
sevgiler.
Burda her sektörde çalışan insanlara saygı vardır. O konuda hiç şüphen olmasın lütfen. Bü ülkede mühendislere çok önem veriyorlar. Senin yorumu okuduktan sonra makina mühendisleri iş ilanlarına baktım. Çok iyi maaş teklif etmişler. Ve rahat iş bulabileceğine inanıyorum. Almanya’da 9K€ çok iyiymiş. Ama çalışma şartları da önemli muhakkak. Bu ülkede ayda eline 3.5-4K£ geçiyorsa kralsındır. İş ilanları SS atıyorum.😊
-
yok ya. İngilizler asil bir halk. Ama Londra’nın çok ışıltılı bir gece hayatı var. Dünyanın her ırkından insan var . Aradığını bulabilirsin
Sağlık sistemleri çok kötü maalesef. Acile gidersen 4 saat doktor beklersin. Ambulans arasın gelmez. Biraz sıkıntılı maalesef. Çok şükür ben hiç hastaneye düşmedim ama çok duydum. Bence en sıkıntılı alan sağlık burda
Çok mutluyum çok şükür . Elimden geldiği kadar huzurun tadını çıkarıyorum. İnşallah sen de dilediğin güzellikleri yaşarsın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X