Şimdi Ara

|> Lord Of The Rings Fan Club <| (237 Üye) (96. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.093
Cevap
4
Favori
135.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aspect Ratio diye Google'da aratınca pek çok bilgiye ulaşabilirsin Direk görselleri aratabilirsin hatta.
    Filmlerin çekim oranları farklıdır. Sinema filmleri genelde üstten ve alttan çok dar eni çok geniş olacak şekilde çekilir. Bu sinemaya uygundur çünkü.İnsanın görüş açısına da uygundur. Bizim monitor ve TV'lerimiz ise bu kadar geniş ve üstten alttan dar olamaz olursa filmin haricinde diğer işler için kullanışsız olur. Ama her film böyle değildir tam ekrana oturur. Çünkü o kadar geniş çekilmemiştir. Bu yönetmenin tarzıdır öyle çekmek istemiştir ona göre bu en iyisidir o filmini böyle yapmak ister Ama dediğim gibi filmlerin büyük bir çoğunluğu sinemaskop çekilir yani 2.35.1 gibi bir oran dediğimiz ki bu orana Aspect Ratio denir. Sizin daha evvelden islediğiniz yüzüklerin efendisi yanlardan kesilmiş tam ekrana uydurulmak istenmiş.Yani dışardan müdahale. Filmin orjinali öyle değil.
    Yani anlatmak istediğim şu

Orjinal hali (Aspect Ratio oranı 2:35:1)
     |> Lord Of The Rings Fan Club <| (237 Üye)

Yanlardan kırpılmış tam ekrana uydurulmak istenmiş hali (1:78:1)

Daha anlaşılır olmuştur umarım.
    Mesela Avatar filmi ise orjinali 1:78:1'dir yani çok geniş değildir yani alttan üstten TV'yi kaplar tamamiyle, örnek

Mesela bunu sinemaskop hale getirmek istersek alttan üstten kesmemiz orjinalliğini bozmamız gerekecek , bu bizim tvler de ve monitorler de siyah bara neden olur.

Kısaca film nasıl çekildiyse öyle izlenmeli aksi halde orjinalliği bozulur ve görünür alanlarda kayıplara neden olur.

Sinemaskop filmleri siyah barsız seyretmek için bunun gibi bir tv'ye ya da perdeye sahio olmak gerekir, görüldüğü üzere çok geniş ama üsten ve alttan kısa

Oranlar hakkında bilgi

Bu arada indirdiğiniz Motion Picture versiyonu , keşke yeni çıkan Extended versiyonları indirseydiniz. Extended'larda film başına yaklaşık yarım saat ile 1 saat arasında ek sahne eklenmiş filmler yaklaşık 4 saati buluyor.
  • Şunu 238 Yapalım Dostum xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMREMETIN

quote:

Seriyi daha önce hiç izlememiş, tv' de gördüğünde daha sonra sonra indirip izlemek adına kapatan biri olarak ilk 2 filmi izledim(extended). Görsel olarak süper bir film olsa da ne oha dedim, ne de film beni etkiledi. Halbuki severim böyle filmleri. 3.' yü izliyeyim bari de bitmiş olsun.

Beni bu kadar sıkan bir seri olmamıştı. Uzunluğundan olsa gerek diyorum ve LOTR efsanesini sevenlere saygılarımı sunup ayrılıyorum.

aga sen nası yaşıyon ya, LOTR sevilmez mi? Belkide hoşlanmışsındır da daha bilmiyorsundur ama kendi adıma taktir ettim bu hoşgörülü yaklaşımınızı helal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @RİF_D

quote:

quote:

Seriyi daha önce hiç izlememiş, tv' de gördüğünde daha sonra sonra indirip izlemek adına kapatan biri olarak ilk 2 filmi izledim(extended). Görsel olarak süper bir film olsa da ne oha dedim, ne de film beni etkiledi. Halbuki severim böyle filmleri. 3.' yü izliyeyim bari de bitmiş olsun.

Beni bu kadar sıkan bir seri olmamıştı. Uzunluğundan olsa gerek diyorum ve LOTR efsanesini sevenlere saygılarımı sunup ayrılıyorum.

aga sen nası yaşıyon ya, LOTR sevilmez mi? Belkide hoşlanmışsındır da daha bilmiyorsundur ama kendi adıma taktir ettim bu hoşgörülü yaklaşımınızı helal.

Doğru Ben Star Wars hayranlarına bu kadar hoşgörülü yaklaşamıyorum mesela
  • Bende varım hocam.
    Trilogy extended'i izledim geçen gün.. OFF bee. off.. Tekrar tekrar izlerim.
    Doyamadım BFME 2 oynuyorum her gün. ROTWK de cabası :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: actionboy35

Bende varım hocam.

Aynen ,bende dün Extended 1080p izledim 4.30 saat :D film bitincede direk bfme 2 rotwk girdim arkadaşlarla hemen hamachiden iki oyun attık doyamıyorum abi lotr'a ya off elfler nazgül sauron orclar filan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Formel

@Magical Zero

Aspect Ratio diye Google'da aratınca pek çok bilgiye ulaşabilirsin Direk görselleri aratabilirsin hatta.
    Filmlerin çekim oranları farklıdır. Sinema filmleri genelde üstten ve alttan çok dar eni çok geniş olacak şekilde çekilir. Bu sinemaya uygundur çünkü.İnsanın görüş açısına da uygundur. Bizim monitor ve TV'lerimiz ise bu kadar geniş ve üstten alttan dar olamaz olursa filmin haricinde diğer işler için kullanışsız olur. Ama her film böyle değildir tam ekrana oturur. Çünkü o kadar geniş çekilmemiştir. Bu yönetmenin tarzıdır öyle çekmek istemiştir ona göre bu en iyisidir o filmini böyle yapmak ister Ama dediğim gibi filmlerin büyük bir çoğunluğu sinemaskop çekilir yani 2.35.1 gibi bir oran dediğimiz ki bu orana Aspect Ratio denir. Sizin daha evvelden islediğiniz yüzüklerin efendisi yanlardan kesilmiş tam ekrana uydurulmak istenmiş.Yani dışardan müdahale. Filmin orjinali öyle değil.
    Yani anlatmak istediğim şu

Orjinal hali (Aspect Ratio oranı 2:35:1)

Yanlardan kırpılmış tam ekrana uydurulmak istenmiş hali (1:78:1)

Daha anlaşılır olmuştur umarım.
    Mesela Avatar filmi ise orjinali 1:78:1'dir yani çok geniş değildir yani alttan üstten TV'yi kaplar tamamiyle, örnek

Mesela bunu sinemaskop hale getirmek istersek alttan üstten kesmemiz orjinalliğini bozmamız gerekecek , bu bizim tvler de ve monitorler de siyah bara neden olur.

Kısaca film nasıl çekildiyse öyle izlenmeli aksi halde orjinalliği bozulur ve görünür alanlarda kayıplara neden olur.

Sinemaskop filmleri siyah barsız seyretmek için bunun gibi bir tv'ye ya da perdeye sahio olmak gerekir, görüldüğü üzere çok geniş ama üsten ve alttan kısa

Oranlar hakkında bilgi

Bu arada indirdiğiniz Motion Picture versiyonu , keşke yeni çıkan Extended versiyonları indirseydiniz. Extended'larda film başına yaklaşık yarım saat ile 1 saat arasında ek sahne eklenmiş filmler yaklaşık 4 saati buluyor.

Şu an bütün bluray filmlerin 2:35:1 yani 1920x800 ve 1250x544 oranlarında olması çok canımı sıkıyor. FULL HD monitör aldık bir işe yaramıyor arkadaş. KMP ile sağını solunu çekiştirince de görüntü bozuluyor.
    Çok şükür tüm 3D filmler sinemalarda tam sığdırılıyor. Diğer filmleri batırıyorlar resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Bende varım hocam.

Aynen ,bende dün Extended 1080p izledim 4.30 saat :D film bitincede direk bfme 2 rotwk girdim arkadaşlarla hemen hamachiden iki oyun attık doyamıyorum abi lotr'a ya off elfler nazgül sauron orclar filan

Benim en son BFME 2 oynadığım arkadaş ilkokuldandı. Şimdi üni bitiyor be :D
    1080p extended üçleme 74.1 gb. İndir indir imanım gevredi iyi mi :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Bende varım hocam.

Benim en son BFME 2 oynadığım arkadaş ilkokuldandı. Şimdi üni bitiyor be :D
    1080p extended üçleme 74.1 gb. İndir indir imanım gevredi iyi mi :)

Ben biraz geç kalmışım oyuna , ilk kez bu yaz öğrendim ünideki arkadaşlar sayesinde

• geliyo geliyo az kaldı
  • benide ekleyin beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

geliyo geliyo az kaldı

Peter Jackson insana benzedi 6 yıl önce. King Kong'u çekerken azmetti. Şimdi de Ian McKellen yaşlanmış iyi mi ?

427 sayfalık kitap nasıl 2 bölüm olacak meraklandım doğrusu ? Extended daki gibi 4 saatlik birşey bekliyorum amcamdan.
  • Arkadaşlar Lord of Rings Trilogy Extended Blu Ray versiyonu hangi alışveriş sitelerinde satılıyor biliyor musunuz?

Ayrıca şu indirme sitelerinde, dil seçeneklerinde Türkçe yazıyor, bu doğru mudur?

Filmleri tek tek almaya kalksak DVD formatında Türkçe seslendirme var BLU RAY formatında yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 11 Temmuz 2011; 13:43:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Arkadaşlar Lord of Rings Trilogy Extended Blu Ray versiyonu hangi alışveriş sitelerinde satılıyor biliyor musunuz?

Ayrıca şu indirme sitelerinde, dil seçeneklerinde Türkçe yazıyor, bu doğru mudur?

Filmleri tek tek almaya kalksak DVD formatında Türkçe seslendirme var BLU RAY formatında yok

Türkçe dublaj izlenmez hocam bu film Dublaj'ın olup olmaması önemli değil bence
  • Çoğu FC'de olduğu gibi konu sahibi forumu bırakmadıysa, eklesin beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Arkadaşlar Lord of Rings Trilogy Extended Blu Ray versiyonu hangi alışveriş sitelerinde satılıyor biliyor musunuz?

İndirme sitelerindeki uploader arkadaşlar, rip gruplarından kafalarına koyduğu ripi alıyorlar.. Onun üzerine DVD deki türkçe sesi çakıyorlar (5.1 ch)
    Extended bölümler tamamen ingilizce. Dublajı yapılmadı onların. Türkiye'de dual bluray satan yoktur sanırım. Ama amazon'dan bakabilirsin. D&R a da bak bi.
  • Peter Jackson'ı epeydir takip etmemiştim.Adam başkalaşım geçirmiş resmen zafiyet geçirecek nerdeyse:) Adam nasıl kilo vermiş arkadaş helal valla. Dünya kadar göbeği olan adam tığ olmuş:)
  • bende varım ekle benide

1080p extended CHD indirmiştim ama boşuna indirmişim kız arkadaşım yurt dışında hediye almış getirecek keşke oynatabilecek bluray playerım olsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeRMİNaaRD -- 15 Temmuz 2011; 12:15:45 >
  • Lotr Bfme 2 GeForce 4 Mx desteklemiyo ama çalıştırmanın yolu varmı?
  • Yaz beni kardeş. Aragorn
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.