Şimdi Ara

LOST 4.sezon ile ilgli küçük bir teori (Dikkat Spoiler içerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
14.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Sylar

Teori mantıklı fakat Lost bu. 2 bölüm yayınlıyor tüm teorileri çöpe atıyoruz Senaristler bize inat sanki

evet yaa
    oyuzden teori leri bi kenara bırakıp keyfini cıkarmaya bakıcaz
  • 4. sezonla ilgili önemli cevaplar içeren bi röportaj

"Lost’un yapımcıları, üçüncü sezon ile ilgili merak edilen soruların bir kısmını cevapladı ve 2008 Ocak ayında yayınlanmaya başlayacak olan dördüncü sezon ile ilgili birkaç ipucu verdi.

Dizinin yapım sorumlularından Carlton Cuse, Lost ile ilgili bir röportajında, dizideki her karakterin bir bedel ödemek için adada yer aldıklarını doğruladı. Cuse konuşmasında şunları dedi: “Lost, uçak kazası sonucu nerede olduğu bilinmeyen bir adaya düşen bir grup insanın kurtarılma öyküsünü anlatıyor. Diğer yandan her karakterin bir hikayesi var ve yine her karakter, kazadan önceki hayatlarında yaptıkları iyi/kötü işlerin bir bedelini ödüyor. Başarısızlıklarıyla yüzleştirilen karakterler, adada bulundukları anlarda anılarını gözden geçiriyorlar ve ulaştıkları sonuca göre kendi akıbetlerini çiziyorlar.”

Cuse ayrıca röportajda üçüncü sezon finalindeki flash-forward’da tabutta gösterilen kimliği belirsiz kişiyle ilgili belki de bilmemiz gereken en önemli detayı söyledi. “İzleyicilerin tabuttaki kişi ile ilgili herhangi bir bilgileri var mı?” sorusuna Cuse hiç duraksamadan “evet, tabutta yatan kişi daha önce izleyicilerin gördüğü biri” dedi ve herkesi şokta bıraktı. Artık biliyoruz ki tabutta yer alan kişi, yeni biri değil, dizide var olan biri.

Carlton Cuse ile birlikte röportaj veren ve dizinin yaratıcılarından Damon Lindelof, Michael’in oğlu Walt (Malcolm David Kelley) ile ilgili birkaç soruyu cevapladı. Walt’un dördüncü sezonda yer alacağını, ve hikayede çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Lindelof, “yalnız bunun için yine biraz beklemeniz gerekecek, dördüncü sezonun başlarında Walt’u göremeyeceksiniz” dedi. Kazazedeler adaya düştüklerinden beri üç ay geçmiş olmasına rağmen birinci sezon ile üçüncü sezonun çekimi arasında üç yıl olduğundan dolayı Walt’u oynayan oyuncu, ilk bölümlerdeki halinden bir hayli farklı ortaya çıkmış, ve dizinin sürekliliği konusunda sıkıntıya yol açmıştı. Lindelof bu konuyla ilgili de bir açıklama yaptı ve bu olayın planlanan bir şey olduğunu, büyüme olayı göz önüne alınarak dizinin senaryosunun yazıldığını belirtti.

Dizinin fanatiklerinin ilk iki sezondaki en büyük şikayeti, hikayeyle ilgili merak edilenlerin çok azının açıklanmasıydı. Lindelof, özellikle üçüncü sezonun sonlarına doğru bu konuya bir denge getirdiklerini ve fark edilmese de ilk sezon ile ilgili birçok cevabın açıklandığını söyledi."

• Benim 3. sezon final bölümüyle ilgili teorim:

Birincisi en çok merak ettiğim Jack'e ait flashforwardlarda gözüken tabuttaki kişinin kim olduğu. Jack'in elindeki gazete küpüründen başharfinin J olduğu anlaşılıyor olsada yine başka birşey çıkabilir. Ama J üzerinden gidersek
    şu anda adadan tanıdığımız ve adı J olan herkes mantıksız geliyor.
    Mesela James Ford (Sawyer) ve John Locke'ı hemen eleyelim. Neden derseniz Jack köprünün yanında arabasını durdurup gazete küpürüne tekrar bakıyor ve tarif edilemez bir biçimde üzülüyor. Yani Sawyer ve Locke için bu kadar üzülmeyeceği apaçık belli. Juliet biaz daha yakın ama onun da Kate ile çok yakın bir bağı yok o nedenle onu da eliyorum, farkındaysanız Jack Kate'e cenazeye neden gitmediğini soruyor Kate'de neden gideyimki diyor sanki bu kişiyi seviyormuş ama yine bu kişiden çok yanlışlar görmüş gibi. Geriye pek tanıyamadığımız Jacob kalıyorve bence eğer bu kişi bunlardan birisi olacaksa o da Jacob'dur...Ama en kuvetli ihtimal bu Jack ve Kate sahnesi bizi taa 6 .sezonu anlatan bir sahne de olabilir çünkü yapımcılar adadan şu aşamada kurtuluş olursa bu dizinin anlamı kalmaz demişlerdi. Bu da henüz ortaya çıkmamış ve ilerleyen bölümlerde ortaya çıkıp Jack ve Kate için ortak bir anlam ifade eden biriside pek ala olabilir.
    Bir diğer husus ise Kate'in Jack ile rahat görüşmesini engelleyen bir kişinin varlığı, bunu hemen anlıyoruz ikili arasındaki konuşmalardan. Bana Sawyer önce çok güçlü bir ihtimal gelmişti ama adadan tanıdığımız Sawyer'dan bu tip bir despotluk ve maçovari tavırlar görmedik hiçbir zaman. Ayrıca Jack'i de çok yakından tanıyor olduğunu farzedersek Kate'e bu kadar baskı yapacağını da düşünmem. Dolayısıyla Kate'e baskı yapan kişi ya da zorunlu bir evlilikten doğan maço bir koca.
    En önemli kısıma geldik; Jack neden adaya geri dönmek istiyor. Aslında Kate'inde gelmesini istiyor evet ama uçaklara Kate'siz biniyor yani bir şekilde oraya gitmek zoruna olduğunu hissediyoruz. Acaba adada ne olduda Jack bu kadar geri dönmeye hevesli? Bir teori ada dışındaki hayatı idame ettiremediklerini söylüyorki bence doğru değil. Adada daha 3 ay kalmışlar dolayısıyla yıllardır bulundukları ada dışındaki ortamı bu yüzden dışlıyorlar demek mantıksız. Kesinlikle kurtarılma esnasında birşeyler meydana geldi. Hem ayrıca adadan sadece Jack ve Kate'in kurtulmuş olması çok da mantıksız değil çünkü diğer türlü Jack'in Kate dışında adada yine çok şey paylaştığı kişilerle irtibata geçmesi gerekirdi. Ama sadece Kate'i görüyoruz.

Kısacası Lost yine birçok soru işareti ile bizleri baş başaka bıraktı...Bu arada Charlie ölmedi...

• quote:

Bu arada Charlie ölmedi...

Yapımcılar öldü diye açıklamamış mıydı?

YENİLEME : ayrıca yapımcılardan biri Walt karakteri için sürekli iyi düşünmeyin gibi bir cümle kurmuştu benim kafamı karıştıran bu cümle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri -- 17 Aralık 2007; 2:31:08 >
  • Benim en çok kafamı karıştıran şey tabutla ilgili gelen açıklama..

Tabutun içerisinde yatanı daha önce görmüşüz ve onu tanıyormuşuz.Dizideki yeni karakterlerden biri değilmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri

quote:

Bu arada Charlie ölmedi...

Yapımcılar öldü diye açıklamamış mıydı?

YENİLEME : ayrıca yapımcılardan biri Walt karakteri için sürekli iyi düşünmeyin gibi bir cümle kurmuştu benim kafamı karıştıran bu cümle...

Yapımcılar devamlı bizi şaşırtıyor çok iyi bildiğin gibi, öyle söylemeleri de bir nevi şaşırtmacaydı. Charlie 4. sezon için dönen fragmanlarda gözüküyor, denizden çıkmış ve kurtulmuş bir şekilde. Ama tabi o sahne 4. sezona mı aittir yoksa değil midir o ayrı konu.

quote:

Orjinalden alıntı: OzgurOz

Benim en çok kafamı karıştıran şey tabutla ilgili gelen açıklama..

Tabutun içerisinde yatanı daha önce görmüşüz ve onu tanıyormuşuz.Dizideki yeni karakterlerden biri değilmiş

Hımm, eğer öyle söylemişlerse bence yine şüpheli yaklaşmak gerek ama doğruysa o zaman Jacob olma ihtimali de düşük çünkü onu ne çok gördük ne de çok tanıyoruz. Bu durumda Sawyer diyorum ben...

• up
  • Son 25 Gün
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

Hımm, eğer öyle söylemişlerse bence yine şüpheli yaklaşmak gerek ama doğruysa o zaman Jacob olma ihtimali de düşük çünkü onu ne çok gördük ne de çok tanıyoruz. Bu durumda Sawyer diyorum ben...

Kate de o cenazeye gitmicek

Jacop ihtimali de 0
  • ya efendiler hocalar bir lost furyasıdır gitti gidiyor bende 3 sezon hakında bilgilerimi paylaşmak istiyorum
    yada teori diyelim şimdi bu adaya döşenler normalde diğer insanlar tarafından ölü biliniyor değilmi hani adaya bir kız siyahşın yada esmer diyelim adaya telsiz getiren kız diyorya sizin cesetlerinizi buldular işte hiç kurtulan almamış hepiniz ölmüşsünüz diyor ya locke tarafından öldürülen kız kzı varya ha işte o diyor şimdi losta hem önceki hayatlarını hemde sonraki hayatlarını gösteriyor ki bu son bölümde var jack ve kate ile işte
    yani bunlar kurtulmuşlar şimdi son durak filmini belki mizleyen vardır birrisi işte arkadaşlarının önceden öldüğünü görüyor rüyasında veya herneyse işte daha sonra işte bu arkadaşları teker teker ölüyor ve şöyle bir söz var orda ölüm asla şaşmaz diye ya hani charlie hikayesi gibi desmond charlie nin öldüğünü görüyor ya işte rüyasında falan sonra bu olaylar tekrar tekrar gerçekleşiyor ve zaten en sonunda adam boğuluyor zaten işte bunlarda adan kurtulduğunda yani gerçek hayta geldiklerinde bunlar teker teker çeşitli sebeplerle ölüyorlar jack in okuduğu gazete bu ada yaşayan biirisinin öldd.. okuyor ve cenazesine gidiyor ama hiç kimse yok çünkü diyerleride korkuyorlar ölmekten yani. ama eyer adaya tekradan giderlerse yaşayacaklar bunlar onun için diyor adaay gidelim diye (teoriiiiiiiii tabiki )aam okuyunca aklıma çok güzel yatıyor bilmem saçmalamışmıyım

• Son 2 Hafta kaLdı
  • quote:

Orjinalden alıntı: veyselim

ya efendiler hocalar bir lost furyasıdır gitti gidiyor bende 3 sezon hakında bilgilerimi paylaşmak istiyorum
    yada teori diyelim şimdi bu adaya döşenler normalde diğer insanlar tarafından ölü biliniyor değilmi hani adaya bir kız siyahşın yada esmer diyelim adaya telsiz getiren kız diyorya sizin cesetlerinizi buldular işte hiç kurtulan almamış hepiniz ölmüşsünüz diyor ya locke tarafından öldürülen kız kzı varya ha işte o diyor şimdi losta hem önceki hayatlarını hemde sonraki hayatlarını gösteriyor ki bu son bölümde var jack ve kate ile işte
    yani bunlar kurtulmuşlar şimdi son durak filmini belki mizleyen vardır birrisi işte arkadaşlarının önceden öldüğünü görüyor rüyasında veya herneyse işte daha sonra işte bu arkadaşları teker teker ölüyor ve şöyle bir söz var orda ölüm asla şaşmaz diye ya hani charlie hikayesi gibi desmond charlie nin öldüğünü görüyor ya işte rüyasında falan sonra bu olaylar tekrar tekrar gerçekleşiyor ve zaten en sonunda adam boğuluyor zaten işte bunlarda adan kurtulduğunda yani gerçek hayta geldiklerinde bunlar teker teker çeşitli sebeplerle ölüyorlar jack in okuduğu gazete bu ada yaşayan biirisinin öldd.. okuyor ve cenazesine gidiyor ama hiç kimse yok çünkü diyerleride korkuyorlar ölmekten yani. ama eyer adaya tekradan giderlerse yaşayacaklar bunlar onun için diyor adaay gidelim diye (teoriiiiiiiii tabiki )aam okuyunca aklıma çok güzel yatıyor bilmem saçmalamışmıyım

Son bölümdeki flahforward'a göre senin teorin çürümüş oluyor zaten..

Zira hatırlarsan JAck , Kate'e "we have to go back Kate" demişti.
    Senin söylediğin şey doğru ise , Jack'in bunu söyleme şansı , Kate'in de dinleme ihtimali olamaz.Hele geriye dönem şansları hiç olamaz

• Arkadaşlar Locke Ben ile Jacop u görmeye gidiyor ya Jacop da Lock a help me diyor.Sonra hani ben sandalyenin yanına gidiyor ve Jacopu sakinleştirmeye çalışıyor.Sonra ben geriye düşüyor.Sonra o arada dikkatli ve yavaş izlerseniz Jacop gözüküyor.
    Ama ben yüzünü çıkaramadım yeni birisi olduğu belli.

Ama dikkatli izleyin o sahneyi Jacop gözüküyor.
  • bu konunun silinmesini istiyorum dayanamııcam bakacam dizi çorba olacak sonra

izledikten sonra bakarız hem bura hem ekşisözlük
  • bu konu silinmeli dayanamayıp okuyası geliyo insanın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.