Şimdi Ara

LOST 4.sezon ile ilgli küçük bir teori (Dikkat Spoiler içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
14.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4.sezonda Bakunin karaketri ön plana çıkacak

Mikhail ile ilgili Seventh Seal teorisinin sahibinin yaptığı benim de aklıma yatan bir kaç detay var.Milhail'in Radzinsky olabileceği yönünde bu toeride , Blast Door Map'i çizenin de Mikhail olabileceği idda ediliyordu.

Benim teorim bu noktadan biraz daha farklı

3.sezonun son sahnesinde birkaç ipucu verildi diyaloglar içerisinde.

Bunlardan birinde Mikhail ile Benjamin arasında geçen diyalogdu.Others içerisinde iktidar yetkisini iyice yitiren Benjamin'in yalanlarının da birbir ortaya çıkması O'nu hayli güç duruma düşürmüştü.Üstüne üstlük Naomi ile gelen tehdit Onu iyice zor duruma sokmuştu.Zaten günlüğünün deşifre edilmesinden sonra bu zor durumu kendisinin de itiraf ettiğini ve takstiksel dehasının bile artık olayları çözemede yardımcı olamadığını kendisinin de farkında olduğunu , biliyoruz.

Bir diğer ipucu ise Benjamin ile Jack arasında geçen diyalog da idi.Bazı şeyleri tekrar yaşıyoruz , cümlesi adanın içinde bulunduğu durumu az çok özetliyor gibiydi.

Neyse çok uzatmadan Mikhail'e dönelim.

Mikhail'in soyadının BAKUNIN olması bir tesadüf mü?Yoksa "anaşizmin" kurucu Mikhail Bakunin'e bir gönderme mi var?

Politik Görüşleri
    Bakunin hangi isim ya da biçim altında olursa olsun, Tanrı da dahil olmak üzere tüm dış otorite sistemlerini reddediyordu. Tanrı ve Devlet (ölümünden sonra 1882 yılında basıldı) adlı eserinde şöyle yazıyordu:
    �İnsanın özgüleşmesi yalnızca buna bağlıdır, çünkü o doğanın yasalarına itaat eder; onlar insana dışarıdan insani ya da ilahi, kolektif ya da bireysel her ne olursa olsun herhangi bir yabancı irade tarafından empoze edildiği için değil, kendisi onları böyle kavradığı için.�
    Böylece doğa kanunlarının farkına her insan kendisi varır. Bakunin�in akıl yürütmesi sonunda bu kanunların kendi doğasının kanunları olduğu için, bireyin bunlara uymaktan başka çaresinin olmadığı ve bu nedenle politik organizasyonların, yönetimlerin ve yasaların derhal yok olacağı düşüncesine varır.
    Bakunin aynı şekilde herhangi bir imtiyazlı konumu ya da sınıfı reddetmiştir. Çünkü �bu ayrıcalığın acayipliğidir ve her ayrıcalıklı konum insanın kalbini ve zihnini öldürür. Ayrıcalıklı insan, politik ya da ekonomik fark etmez, zihnen ve kalben bozulmuş insandır.�
    Bakunin�in devrimci programını gerçekleştirme yöntemleri de onun prensiplerinden daha az anlamlı değildir. Bakunin�in tanımladığı gibi, bir devrimci özel bir ilgi ya da duyguya izin vermeyen, din, vatanseverlik ya da ahlak konusunda, onu kelimenin her anlamıyla varolan toplumu altüst etme görevinden saptıracak hiçbir şüphe taşımayan, sadık bir insan olmalıdır.
    Mikhail Bakunin ve Karl Marx arasındaki anlaşmazlık anarşizm ve Marksizm arasındaki farklılığa ışık tutar: Anarşistler ve Marksistler aynı ortak hedefi (sosyal sınıfların ve devletin olmadığı özgür, eşit bir toplumun yaratılması) paylaşmakla birlikte, bu hedefe nasıl ulaşılacağı konusunda büyük anlaşmazlıklar yaşarlar. Anarşistler sınıfsız, devletsiz topluma devlet aygıtı yoluyla değil emekçilerin özyönetim organları aracılığıyla ve proleterya diktatörlüğü gibi bir geçiş aşaması olmadan geçilmesi gerekliliğine inanırlar. Anarşistlere göre iktidar yozlaştırır. Marksistler böyle bir şeyin imkansız olduğuna ve anarşistlerin çok idealist olduğuna inanırlar. Devlet aygıtını yok etmeyi değil ele geçirmeyi amaçlarlar. Marksistler sınıfsız ve devletsiz topluma, devlet aygıtının ve planlı ekonominin olduğu sosyalizm adı verilen kademeli bir geçiş ön görürler.

gerisihttp://www.ozguroz.com/modules/publisher/index.php/item.267/mikhail-bakunin.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboi -- 15 Haziran 2011; 17:00:57 >

• kafamdaki lost şalterini indirdim 4. sezon başlayınca gene düşünmeye başlarız lost teorilerini
    lostla yaşanmaz yahu
  • quote:

Orjinalden alıntı: gprsmania

kafamdaki lost şalterini indirdim 4. sezon başlayınca gene düşünmeye başlarız lost teorilerini
    lostla yaşanmaz yahu
  • Fısıltılarla ilgili teorimi de siteme koydum.

REsimde Sawyer'ın fısıltıları duyduğu bir anı görüyorsunuz..

Özellikle Daniella’nın , Sayid’e anlattıklarına takılıp , fısıltılar ile Others’ı hep birbirirleriyle özdeştirdik.Başka bir ifade ile , fısıltıların hep others’a ait olduğunu düşündük.

Fısıltıların ön plana çıktığı sahneleri izledikten sonra senaristlerin bizi Daniella vasıtasıyla yanılttıklarına karar verdim.

Zira fısıltıların duyulduğu sahnelerde her ne hikmet ise others’a hiç rastlamadık.Buradan yola çıkarak fısıltılı sahneleri tekrar odaklandım.Aslında senaristler gözümüze soka soka fısıltılarla ilgili bir ipucu verdiler bize.Shannon ile Walt’ın çadırın içinde karşılaştıkları sahnede , Walt nedense fısıldayarak konuşmuştu.Teorimi en çok güçlendiren sahne ise Shannon’un ana Lucia tarafından vurulduğu sahne idi.

devamı ;

http://www.ozguroz.com/modules/publisher/index.php/item.268/f%FDs%FDlt%FDlar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboi -- 15 Haziran 2011; 17:01:39 >

• İlginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krimo -- 8 Temmuz 2007; 22:10:27 >
  • bugün lostun ilk bölümünü tekrar izledim..
    ve dedim ki kendi kendime artık haftada bir bölüm izleyecem zevkli oluyor yine, şubata kadar tekrar olur hem
  • quote:

Orjinalden alıntı: turambarturin

bugün lostun ilk bölümünü tekrar izledim..
    ve dedim ki kendi kendime artık haftada bir bölüm izleyecem zevkli oluyor yine, şubata kadar tekrar olur hem

Ben 3.defa baştan başladım.Teorilerim ile ilgili birşeyler yakalayabilir miyim diye bakıyorum?Bazı bölümler dizinin ilerleyen bölümleri için acaip bilgiler veriyor aslında.3.sezondaki bir sorunun cevabı resmen 1.sezon 5.bölümde (White Rabbit) verilmiş.

Gerçi ben biraz kafayı yedim , teori falan üretmeye aslında e gerek var ama eğleniyoruz işte :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oha 3.defa abartıymış..
    bütün diziler tatilde çok kötü bir şey yaaw
  • peki böyle güzel bi dizinin çekim hatalarına ne dersiniz yani dizi insanın gözünde yapmacıklaşıyor biraz hataları sıralayim(bunlar benim farkettiklerim)
    1)charlie ve hurley ethan ı gömerken ethanın göğsü inip inip kalkıyor
    2)kate siyah atı sawyerla birlikle gördüğünde ekranın sağında atın eğiticisinin siyah eldivenli eli gözüküyor
    3)danielle in benjamini okla vurduğu sahnede ok önce sırtına giriyor fakat jack oku benjaminin omzundan çıkartıyor daha fazla hata bulan varsa yazsın...
    hayret valla bu kadar izleyeni olan diziyi bu kadar kötü yönetiyorlar ama buna rağmen lost bi harika...

• var.

1.sezonun final bölümünde sal adadan ayrılırken Vincent'in salın peşinden koştuğu sahnede dalgıç kameraman gözüküyor
    3.sezonun final bölümünde ,Jack hostesin verdiği gazeteyi koltuga attıyor.Ama eline aldığında attığı açı ile almıyor.Daha doğrusu gaztenin JAck'in yüzüne bakan kısmı ilk başta aşağıda kalıyor
  • Daha yarım yıl var yeni sezona, kasmayın bu kadar.
  • peki 3. sezonun final bölümünde kate ile jack in konuşması gerçeken kurtuldurlarmı yoksa hayal ürünü mü sizce bence gerçekse saçmalık olmuş daha 6. sezona kadar gidecei söyleniyor nasıl idare edecekler daha adanın tüm sırları duruyor yoksa gelecek ile geçmiş arasınada yine bağlantı kurarakmı sürdürecekler
  • yaa arkadaşlar lost 4. sezonu 8 ay sonra gösterilecek tarzı yazılar görüorum nette..doğruluk payı olmaz inş!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

yaa arkadaşlar lost 4. sezonu 8 ay sonra gösterilecek tarzı yazılar görüorum nette..doğruluk payı olmaz inş!!

Tam olarak 204 gün 12 saat var.Siteme sayaç koydum bununla ilgili olarak eueueh
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzgurOz

quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

yaa arkadaşlar lost 4. sezonu 8 ay sonra gösterilecek tarzı yazılar görüorum nette..doğruluk payı olmaz inş!!

Tam olarak 204 gün 12 saat var.Siteme sayaç koydum bununla ilgili olarak eueueh

bende görmüştüm öyle bi sayaç şu dizideki 108 dklık sayaç gibi güzel olmuş ama sürede baya uzun yaw...
  • arkadaşlar ben 4. sezonla ilgili kötü bi haber okumuştum kaynağı hatırlamıyorum ama 4. sezon sadece 14 bölüm sürecekmiş ve ondan sonra bitecekmiş doğruluk payı var mı acaba ayrıca beni o diziye koysalarda bi kaç kişiyi mahfetsem adamlsrın kaderleriyle oynuyorlar yav olmaz ayıp adanın yerini bilsem gidip ben kurtaracam şaka bi yana 4. sezon 14 bölüm sürerse ben ölürüm ya artık rüyalarıma girmeye başladı yeni izleyecek arkadaşlara tavsiyem sakın ard arda izlemeye kalkmayın kendiniz orda yaşıyomuş gibi hizsedersiniz ben mesela kendimi jack sanıyom azkalsın birilerine suni tenefüs yapıp öldürecektim

• sezon başına 16 bölüm olacak diye biliyorum
  • Arkadaşlar lost sezon3 bölümlerini indirebileceğim site veya link veririnisiniz yada pm atarmısnız kaç siteye girdimse sorunlu lınkler falan... teşekkürler ;
  • Nasıl download oluyorki üye oldum açtım siteyi ama download butonunu göremiyorum ; Teşekkürederim ;

quote:

Orjinalden alıntı: OzgurOz

http://www.ozguroz.com/modules/news/article.php?storyid=37

altyazılar deez,.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RAZİEL* -- 30 Temmuz 2007; 11:07:11 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.