Şimdi Ara

Lotr-Hp kitap sıralaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aslında gülünç bir durum farkındayım,kendim bile gülüyorum.
    Şuan buz ve ateş şarkısı serisi okuyorum.Bitirdiğim zaman bu iki seriye başlamayı düşünüyorum.
    İki serinin kitap sıralamasını yazarsanız sevinirim.Duyduğuma göre Lotr sıralaması biraz karışıkmış,hangi sırasıyla okunmalı ?
    Bu arada sizce önce filmlerini izleyip mi okumalıyım ? yoksa diğer türlü mü ?

• Yüzüklerin efendisi Yüzük Kardeşliği İki Kule Kralın Dönüşü O karışık demeleri yüzüklerin efendisi serisi dışında kitaplar olmasından dolayıdır.
  • Lotr kitaplarını okumadım sadece izledim.
    Harry Potter'ın seri sırası şu şekilde;

Harry Potter ve Felsefe Taşı
    Harry Potter ve Sırlar Odası
    Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
    Harry Potter ve Ateş Kadehi
    Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
    Harry Potter ve Melez Prens
    Harry Potter ve Ölüm Yadigârları

İlk önce kitapları okuyup sonra izlemeni öneririm. Yoksa sonunu nasıl olsa biliyorum deyip okuma isteğin kaçabilir.
  • ilk kitapları oku
  • Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abinos41

Yüzüklerin efendisi Yüzük Kardeşliği İki Kule Kralın Dönüşü O karışık demeleri yüzüklerin efendisi serisi dışında kitaplar olmasından dolayıdır.

Hobbit ile bir bağlantısı yok mu peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İgnoraSipce

quote:

Yüzüklerin efendisi Yüzük Kardeşliği İki Kule Kralın Dönüşü O karışık demeleri yüzüklerin efendisi serisi dışında kitaplar olmasından dolayıdır.

Var tabiki.Hobbit Yüzüklerin Efendisi'nden öncesini anlatıyor.Sıralama şöyle:

-Silmarillion
    -Hobbit
    -LOTR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asimov kitap okuma sırası
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Orijinalden alıntı: İgnoraSipce

quote:

Var tabiki.Hobbit Yüzüklerin Efendisi'nden öncesini anlatıyor.Sıralama şöyle:

-Silmarillion
    -Hobbit
    -LOTR

Çok sağ olun hocam.

• İgnoraSipce İ kullanıcısına yanıt
    Önemli değil hocam
  • Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrem-

Lotr kitaplarını okumadım sadece izledim.
    Harry Potter'ın seri sırası şu şekilde;

Harry Potter ve Felsefe Taşı
    Harry Potter ve Sırlar Odası
    Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
    Harry Potter ve Ateş Kadehi
    Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
    Harry Potter ve Melez Prens
    Harry Potter ve Ölüm Yadigârları

İlk önce kitapları okuyup sonra izlemeni öneririm. Yoksa sonunu nasıl olsa biliyorum deyip okuma isteğin kaçabilir.

+1

• ratch kullanıcısına yanıt
    Hocam bende seriye başlamak istiyorum ancak kimisi sıramalayı farklı veriyor. Silmarillion'un anlaşılması zor olduğu için sona bırakmakta fayda var falan diyorlar. Hatta 1. kitaptan sonra Hobbit'i okuyup ikiye geçmeyi öneren var. Siz ne dersiniz ? Hangi okuma sırası daha rahat ve anlaşılır olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: logan34

Hocam bende seriye başlamak istiyorum ancak kimisi sıramalayı farklı veriyor. Silmarillion'un anlaşılması zor olduğu için sona bırakmakta fayda var falan diyorlar. Hatta 1. kitaptan sonra Hobbit'i okuyup ikiye geçmeyi öneren var. Siz ne dersiniz ? Hangi okuma sırası daha rahat ve anlaşılır olur?

Ben sadece Hobbit'i okudum.Seriyi yazın okuyacağım.Olay ve zaman sıralaması olarak üstteki mesajımda yazdığım gibidir.Silmarillion Orta Dünya'nın kuruluşundan itibaren anlatıyor sanırım.Ben Silmarillion-Hobbit-LOTR sıralamasında okuyacağım.
    Sırlamanız bu olsun hocam.
    İlk birinci kitap sonra hobbit sonra ikinci kitap şeklinde kötü olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 4 Nisan 2014; 20:35:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• ratch kullanıcısına yanıt
    Evet hocam olay sıralaması olarak öyleymiş ama Silmarillion'un dili ağır olduğu için, daha doğrusu anlatımı yoğun olduğu için onu sona bırakın yoksa seriye başlamadan bırakırsınız falan diyen varda size de bi danışayım dedim. Büyük ihtimal bende Hobbit, 1-2-3, Silmarillion şeklinde yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logan34 -- 4 Nisan 2014; 20:38:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: logan34

Evet hocam olay sıralaması olarak öyleymiş ama Silmarillion'un dili ağır olduğu için, daha doğrusu anlatımı yoğun olduğu için onu sona bırakın yoksa seriye başlamadan bırakırsınız falan diyen varda size de bi danışayım dedim. Büyük ihtimal bende Hobbit, 1-2-3, Silmarillion şeklinde yapacağım

bencede öyle yapın zaten silmarillion daha sonra yazılmış ben her zaman yazarın yazdığı sıraya göre gitme taraftarıyım

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Sagolasin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.