Şimdi Ara

Low Level ile ilgili bir kaç soru ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle cümleten selamun aleyküm. Benim low level ile ilgili bir kaç sorum var. Önce kendi sorunumu anlatayım. Arkadaşlar bende samsung hd502hj 500 gb lık hardisk var. Çalışıyor sorunu yok. Ama artık bu devirde 500 gb lık bir hardisk yetmiyor diyebilirim hayliyle oyunlar videolar... vs.. Aynı hardiskten bir tane daha var. Aynı model oda 500 gb lık. Etiketi bile aynı. Bi arkadaştan aldım. Bilgisayara taktım. Bilgisayarım hardisk i görmedi. Tek taktım gene görmedi. Kabloları değiştirdim gene görmedi. Format atmaya çalıştım windows 7 atarken de görmedi yani ne yaptıysam bir türlü göremedim. İkisini bir taktığımda bilgisayarı yönetten disk yönetimini açtım orda bile yok... Ama hardisk bilgisayarı açtığımda çalışıyor yani içindeki cdler filan dönüyor. Kafa atma gibi bi problemde yok. İnternette biraz arştırdım. Boot sektörü bozulmuş olabilir diye bi yazı okudum. Low levellere filan girdim. Yani bu low level işlemini yaparsak kurtarma ihtimalimiz varmış diye okudum yani bilmiyorum. Sorularıma geçecek olursak.

1-) Bu hardiski bu yöntem ile kurtarabilir miyim ? Hardiski kaybetme ihtimalimiz de varmış onun önemi yok kaybetsekde olur sıkıntı yok :)

2-) Samsung hardiskler için hangi lowlevel formatı önerirsiniz ? yada her hardisk modeli için farklı bi program var galiba. Bu program hangisi ?

3-) Bu işlem sistemime zarar verir mi ? yani yaptık diyelim hardisk öldü yada hala çalışmıyor. Ben tekrardan eski hardiskimi bağlayıp her şeye kaldığı yerden devam edebilir miyim ? Birde bi yazı okumuştum bu olay anakartın boot unu da bozuyormuş sanırsam tekrardan onudamı yüklemek gerek ? Onu nasıl yüklerim ?

Yani arkadaşlar durum böyle. Sorular belki saçma olmuş olabilir :) bilgisizliğime verin :) Hardisk i kaybetsem de bi problem olmaz zaten yeni hdd alacaktım bu elime geçti kurtarsam da olur masraftan kurtulurum diye düşünüp sizlere danıştım. Bilgisayardan anladığım için azda olsa tabii buraya danıştım yapabileceğimi düşünüyorum ama riskleri olduğunu duydum. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sistem

Anakart : MSI G31TM-P21
    İşlemci : İntel Pentium E6600 3.06 GHz 2MB
    Ram : 3GB
    Ekran kartı : HD 6570 2GB
    Güç : Corsair VS 450 W

• Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar

içinde Bilgisayar Yönetimi ni aç. Disk Yönetimine tıkla orda görünüyor mu harddisk?

http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/
  • Hayır orada da görünmüyor. Hiç bir şekilde göremedim hardiski.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.