Merhaba, gittiğim ustalar LPG ayarını tek tuşa basıp 200₺ istedikleri için ve neredeyse her gittiğimde sorunum çözülmesini için aracımın gaz ayarlarını kendim yapmak istiyorum. LPG ayar kablosunu satan yerler var ancak fiyat olarak biraz pahalılar ayrıca çalışmadığı durumda iade kabul etmediklerini söyledikleri için kabloyu kendim yapma kararı aldım. Aşağıdaki linkte İhsan Bey bütün LPG kitlerine uyum sağlayacak bir ayar kablosu yapabileceğini keşfetmiş ve parçaları alıp birleştirmiş. https://ihsanbal.com/2024/02/48// Bu linkte görebileceğiniz üzere 4 pinli bir soket için bağlantı sağlanıyor, ben de forumda biraz kazı çalışması yaptıktan sonra LPG ecu'suna giden birisi 3 pin, diğeri 4 pin olan 2 adet soket olduğunu ve bu soketlerin de 3 pin olanı ile LPG ayarını, 4 pin olanı ile MAP ayarının yapıldığını öğrendim. LPG ayarı yaptırdığım zaman da usta bu 3 pinli sokete bağlantı yapmıştı. FT232RL USB-TTL modülünün GND - RX - TX bağlantılarını yapmak istediğim LPG ecu soketine gelen kablo renkleri kırmızı - siyah - beyaz. Elektrik bilgime göre kırmızı = +12 volt , siyah = GND/Şase, Beyaz renk sanırım veri kablosu. Forumda kırmızı ve beyaz kablolara RX/TX bağlayıp, siyaha GND bağlayıp LPG ayarını yapabildiklerini okudum ama emin olamadım. Yardımcı olabilecek birileri var mı? Belki bir yerde bir terslik vardır diye kendim yapmak istiyorum gaz ayarını, 27 litre LPG ile 200km yapıyorum şehir içinde çünkü. Motor enjektörlü 1.6 16v, düz vites, ağırlık 900kg. |
Bildirim