Şimdi Ara

Lpg-Benzin hangi markalar daha uzun km götürüyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
14.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu hafta denemelere başladım. Sonuçları paylaşacağım. Araç 1.6 2009 jetta lpg. her markadan 20 TL gaz alarak deneyeceğim.
    Sürekli aynı güzergahı kullanıyorum. hızım bile sabit. 60-90 kmh arasıyım.

PO Gaz = 89 km
    OPET = 90 km
    Shell = 89 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 6 Mayıs 2014; 0:22:24 >
  • Sonuc nedir hocam yazmamışsınız?
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    Sonuçları bekliyoruz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkra Petrol den 50 liralık gaz aldım 50 km şehiriçi gittim ve daha depo yarı olmadı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PO gaz kullanıyordum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Son bir kaç aydır Lukoil'in gazını kullanıyorum. Daha ucuz ve aynı km gidiyor. Kesinlikle Shell'den almıyorum. Nedenine gelince geçen sene lpg yi ilk taktırdığımda normalde 27-28lt gaz alan depo ne hikmetse bizim buradaki shell de 32lt alıyordu. Yaptığı km de aynıydı.
  • Toplamda 7 yıl LPG kullandım her firmanın lpg sini aldım ama şu firmanın ki performanslı şununki az yakıyor diyemedim. Ben nerede ucuzsa oradan alıyorum. En pahalısı da aynı en ucuzu da aynı benim için.
  • Hocam yakıtın temizliğinden eminsen en ucuz nerdeyse ordan al. Lpg bu, hava basmadıktan sonra hepsi aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

quote:

Orijinalden alıntı: mberkaydemirel

Aklı kelden,benzini shell'den

Cok ayip.

• po veya total iyi bence.Shell den en son aldığımda araba rölantide ikide bir stop etti.Daha da gitmem.
  • Pamukkale gazı tek geçerim.Bir çok markayı denedim ve bunda karar kıldım.Fiyatı da iyi.
  • 8 yıldan beri hem benzin son 5 yıldır da lpg firması olarak çeşitli araçlarla denemediğim şirket kalmadı.Şurası benim tecrübemle kesinlikle sabittir ki Shell yakıtı iyi olmasına rağmen çok az götürüyor şöyle ki.

Araç 1.6 astra
    20 tl lik lpg ile ipragaz/milangaz/total 90-100 km gidiyor
    20 tl lik lpg ile shell aynı şartlarda aynı yollarda 60 km gidiyor neredeyse yarı yarıya

Clio hb ile benzin denemiştim depoyu shell den fullemiştim.Şehirler arası yolda lamba yandı tesadüftür ki orada bir istasyon vardı(alpet) tekrar fulledim yolun geri kalan kısmını ve dönüşü tekrar yakıt almadan tamamlamıştım.Burada da Alpet'ten aldığım yakıt shelle göre neredeyse 2 katı menzil yapmıştı.
    bana göre de aklı olan kelden akıl almasın...
  • Uzun km için kendi arabamda Milangaz kullanıyorum...
  • lpg de benzin de lukoil menzil de performans da cok iyi seat ibiza 1.6 8V atiker sirali sistem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

akaryakıtta en iyisi petrol ofisi (benzin ve mazot dinlendirilmiş olarak satılıyor) diğer markalar gibi direk gemiden geldiği ve işlendiği gibi satılmıyor.

dinlenince ne oluyor yorulmadığı için daha fazla km mi yapıyor
  • Bir cok girmayi arabamda denedim. Menzil olarak +- 30 km oynuyor. Opet shell ve po'nun yakitlari gayet saglikli. Ucuz ve guzel ama cok bulunamayan turkiye petrillerinin sattigi habaş var. Nerde gorsem alirim. Milangaz ucuz ama cekisten dusuruyor ve menzili daha kisa. Guvenal gaz var o da orta seker. Lukoil ve full kullanmadim hic bir yorum yapmam dogru olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

akaryakıtta en iyisi petrol ofisi (benzin ve mazot dinlendirilmiş olarak satılıyor) diğer markalar gibi direk gemiden geldiği ve işlendiği gibi satılmıyor.

dinlenince ne oluyor yorulmadığı için daha fazla km mi yapıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogretmenht O kullanıcısına yanıt
    Kelden akıl almak mı ayıp shellden benzin almak mı?
  • Tam 7 yıl ve 130.000km'dir LPG'li araç kullanıyorum. Forumdaki en tecrübeli LPG'cilerden birisiyimdir.

LPG'yi ilk taktırdığımda ustaların da "XXX'den şaşma" gibi tavsiyeleriyle belli bir süre ShellGas ve TotalGas kullandım.

Daha sonra Aygaz, Milangaz denedim. Aygaz'ın menzilinin kısalığı, Milangaz'ın ise menzilinin uzunluğu dikketimi çekti ve uzun süre Milangaz ile devam ettim.

Daha sonra marka olayını kenara bırakarak en ucuzu hangisiyse onu almaya başladım. Özellikle şehirler arası yollarda ucuza hangisini bulursam onu almaya başladım.

Güvenal Gaz, Yücel gaz, Meram Gaz, Turna Gaz, Yurt Gaz, Bizim Gaz, Exen Gaz, Pamukkale Gaz, Habaş Gaz, Mogaz, vs. olmak üzere her türlü markayı kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum.

Shell ve Aygaz'ın menzilinin kısa olmasını bir kenara bırakıyorum. Diğer gazların arasında hiç bir fark yok. Motorun sesi, performansı, menzil, vs. aynı. Sadece bir kez Ankara'da BP'den aldığım BPGaz'da (bilinen marka bu da) motorun sesi garipleşti ama herhangi bir sorun, arıza çıkmadı.

"Markasız, güvenmem" denilen gazların diğer markalı gazlardan bir farkını göremedim ben.

O yüzden size tavsiyem hangisi ucuzsa onu alın. "XXX'den şaşmam" diyen bilinçsiz tüketici olmayın. Ama bir istasyonun yapacağı üçkağıtçılık, eksik gaz koyma gibi şeyler bu söylediklerimi bağlamıyor.

Ben şu an güzergahım üzerinde en ucuzu olan POGaz alıyorum.

• Valla babam neresi ucuz ise oradan alır. Onun uzun menzil anlayışı budur.
  • tamamen P S İ K O L O J İ K . Herkes karşılaştırdığı yakıtlar için aynı yolu aynı gaz tepkimesiyle standart mı gidiyor ki farklı markalarda şu iyi götürdü şu az götürdü diyorsunuz?yok aygazla 120 km po ile 110 km diye bir şey yok.Nasıl ki bütün akaryakıt firmaları en çok kendilerinin götürdüğünü motoru temizleyip çekişi artırdığını söylüyorsa kullanıcılar da öyle taraflı yorumluyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.