Şimdi Ara

Lpg-Benzin hangi markalar daha uzun km götürüyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
14.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Menzili bilmem ama POgaz aldıktan sonra araçta bir atikleşme hissediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

akaryakıtta en iyisi petrol ofisi (benzin ve mazot dinlendirilmiş olarak satılıyor) diğer markalar gibi direk gemiden geldiği ve işlendiği gibi satılmıyor.

dinlenince ne oluyor yorulmadığı için daha fazla km mi yapıyor

dinlendikçe güçleniyor :)

• Arabanın yokuşu çıkamayıp vites düşürmek zorunda kalmak ve titreyerek gitmesi kalitesiz LPG den olabilir mi?
  • eurogas dışında hepsinden alabilirsin ortalama menzil aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Arabanın yokuşu çıkamayıp vites düşürmek zorunda kalmak ve titreyerek gitmesi kalitesiz LPG den olabilir mi?

kalitesiz arabadan olabilir
  • Surekli 3 tllik alan bi arkadas vardı. Performans artıyomus o sekilde :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bir aradan sonra tekrar LPG kullanmaya başladım. Benim de merak ettiğim bir konu.

LPG biliyorsunuz bir karışım. Firma bazında karışım oranlarını öğrenebilirsek, daha isabetli sonuç ortaya koyarız diye düşünüyorum.

Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü firmayı denedim arkadaşlar.
    Hatay Payas Osmaniye arası. Testleri 20 tl üzerinden yaptım.

-Opet
    -Total
    -BP
    -Shell
    -PO
    -Milangaz
    -Bpet
    -Sunpet

Sonuç: hepsi aynı menzili götürüyor. 1 +/- km

en mantıklısı en ucuz gazı tercih etmek.
  • Bildiğim/duyduğum kadarıyla, lpg'nin içindeki propan olayı, yakıtın verimliliğinde (daha iyi yanmasında) rol oynuyor. Yüksek propanlı lpg daha verimli ve güçlü bir enerji sağlıyor. Daha yanıcı ve iyi performanslı oluyor.

Tabii bunun bir de güvenlik boyutu var, mesela ben Adana'dayım ve buranın sıcak ikliminden dolayı, propan oranı daha düşük lpg satılıyor.

Mantıklı gibi aslında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

akaryakıtta en iyisi petrol ofisi (benzin ve mazot dinlendirilmiş olarak satılıyor) diğer markalar gibi direk gemiden geldiği ve işlendiği gibi satılmıyor.

dinlenince ne oluyor yorulmadığı için daha fazla km mi yapıyor

tortusu dibe çöküyor.
  • pogaz bir depo uzun yol 320 km

milangaz bir depo uzun yolda 400 km

araç otomatiktir.
  • şunu yazmayı unuttum kusura bakmayın 320 km de ara 4 kişi klima açık

400 km de araç tek kişi klima açık
  • Düzenli olarak yakıtı opetten alıyorum. Mazotunda pek bir fark hissetmiyordum ama lpg'de menzili daha iyi gibime geliyor. Geçenlerde, alışveriş ettiğim istasyon bakıma girmiş, Po dan LPG aldım. Opette 100 km yaptığım yakıt Po'da 86 km yaptırdı.
  • shell ve total yanyana kafam hangne eserse ondan alirim ama genellikle shellden alirdim 20 tl benzn 1-2 kere totaldan alinca fark ettimki isik daha erken yaniyormus shellde totalde uzundu diger markalari denemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrol ofisi tercihimdi gecen sene simdiki aracim benzinli lpg ye gecersem yine petrol ofisine ugrarim
  • 65 bin km/5 yıldır lpgli araç kullanıyorum shell,bp,total,alpet,full,opet hepsini denedim sadece opet yüzde 3-4 fazla götürdü.iki sorum olacak opetteki lpg ile aygaz daki lpg aynımı, milangazın yan markası alpette satılıyor milangaz nerede vardır avrupa yakasında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iniyesta kullanıcısına yanıt
    Ak İnşaat Akaryakıt Anonim Şirketi Merkez Mahallesi Bakırköy Caddesi No: 65 - BAĞCILAR/İSTANBUL MİLANGAZ LPG Dağıtım Tic. ve San. A.Ş.

Almet Meteroloji Müşavirlik Eğitim ve Dış Ticaret Limited Şirketi Merkez Efendi Mahallesi Davutpaşa Caddesi No: 28 - ZEYTİNBURNU/İSTANBUL MİLANGAZ LPG Dağıtım Tic. ve San. A.Ş.

Artek İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Dikilitaş Mahallesi Hakkı Yeten Caddesi Fulya Bayırı - BEŞİKTAŞ/İSTANBUL MİLANGAZ LPG Dağıtım Tic. ve San. A.Ş.

Azim Petrol Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Sefaköy İnönü Caddesi No:201 - KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL MİLANGAZ LPG Dağıtım Tic. ve San. A.Ş.

Başak Petrol Ürünleri ve Ticaret Anonim Şirketi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Bulvarı 1. Cadde no:1 - KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL MİLANGAZ LPG Dağıtım Tic. ve San. A.Ş.

YETERLİ Mİ :))))
    DEĞİLSE SİZE EN YAKININI AŞAĞIDAKİ LİNKTE BULABİLİRSİNİZ..

http://www.lpghaber.com/otogaz-istasyonlari/istanbul/2.sayfa.html

• LPG’li araçlar % 215 arttı

Son 10 yılda trafikteki dizel araçların sayısı yüzde 580, LPG’li araçlar yüzde 215 arttı. Bu dönemde benzinli araç sayısı yüzde 26 azaldı. TÜİK verilerine göre, son 10 yılda benzinli araç sayısı sürekli düşüşle 2 milyon 861 bine indi.

Dizel araçların sayısı bu yılın ilk yarısı itibariyle 2 milyon 682 bine yükseldi. LPG’yi kullanan araçların sayısı da 3 milyon 963 bine ulaştı.

http://www.mizanturk.com.tr/Benzinin-vergisiz-hali-de-Avrupa’dan-daha-pahali-6343-Basindan.html
  • bir çok markayı denedim kullandım sıralamam şu şekilde aytemiz gaz menzil ve çekiş çok iyi motor sesi gayet düşük
    shell menzil iyi çekiş çok iyi motor sesi düşük
    opet aygaz menzil iyi çekiş iyi motor biraz sesli
    bp menzil çok çok iyi çekiş vasat motor gürültülü
    milangaz menzil iyi çekiş iyi motor sesi iyi sayılır
    po gaz menzil iyi çekiş berbat motor çok gürültülü
    artık tamamen aytemiz gaz kullanmaktayım.
  • Opetin gazı yine fena değilde Benzininden mazotundan kesinlikle uzak durun..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.