Şimdi Ara

LPG DE 15-20 KURUŞ YAKAN ARAÇ VARMI ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
17.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • punto evo: otomatik şanzıman landirenzo lpg li yarı şehir içi yarı şehir dışı km de 16,5 kuruş yakıyor.
  • astra g 1.6 16v ankaradan sakaryaya gittik.otobanda 120 dağ yolların 80-90 la gittik, klima 2 kademede araba 3 yetişkin (300 kilo :D) lpgi 2.53 ten aldık . 20 kuruş yaktı.
    bu arada arabayı az yaksın diye kullanmadık hızlanmaları filan gayet seri yaptık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete321 -- 27 Haziran 2013; 15:05:02 >
  • 94 model astra ile 250 kuruş yakıyorum. şehir içi.

genede çok geliyor

1.4 clio lar lpg li tüketim ile bayagı az yakıyorlar. bu değerleri tutturmak hayal değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Var

fabrika değeri 5lt şehir dışı benzin; 650km yolda 5,3lt yol bilgisayarı ortalamam vardı. yolda hiç az yaksın diye dikkat etmedim.
    Araç LPG'li 5,3*1,2*2.42(lt fiyatı) =15,4kuruş yapıyor. Ben 650 km yolda 105TL lpg harcadım; buradan da 15kuruş yaktığını basitçe görebiliyoruz cruise kontrolü gps üzerinden 95-96km/h şekilde ayarladım, araba 100km/h civarını gösteriyordu. bütün yolda klimam açık.

fabrika değeri şehir içi 7lt benzin. tam dolu lpg ile şehir içi yapma fırsatım olmadı ama uzun yolda fabrikayı tutturan şehir içinde de tutturur. 7*1.2*2.42= 20kuruş, hadi dikkat etmeyince şehir içinde 0.5-0.6lt fazla yaksın 7,6*1.2*2.42= 22 kuruş

İstanbulda 50km kadar sıkışık trafikte, memlekete gelince lys trafiği, sanayide gez dolaş, sigorta, ruhsat, sürekli dur kalk şehir içi 175km için 40TL gaz harcadım. Hepsinde klima açık, az yaksın diye dikkat etmedim. 40/175=22,86kuruş yuvarla 23kuruş yakmış.

Aynı kullanma şartlarında dizel de çok yakacak yarım litre kadar o yüzden rahatım. Benzinli sessizliği, sorunsuzluğu

senin araç ne peki hacı

• lpg'de 15 kuruş yakıyorum diyen adam teyyo pehlivanı mezarında ters döndürür
  • aracim2009 symbol sshir ici 9.5/100 ortalamamvar

buna gore ben 23 kurus yakiyorum klima surekli acikvearaba 1.4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 92 spring 10 liralık lpg ile 60 km gitti nasıl oldu anlamadım hız sabit 70. şehiriçinde keyifliysem sakin kullanırım 25 kuruş yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Var

fabrika değeri 5lt şehir dışı benzin; 650km yolda 5,3lt yol bilgisayarı ortalamam vardı. yolda hiç az yaksın diye dikkat etmedim.
    Araç LPG'li 5,3*1,2*2.42(lt fiyatı) =15,4kuruş yapıyor. Ben 650 km yolda 105TL lpg harcadım; buradan da 15kuruş yaktığını basitçe görebiliyoruz cruise kontrolü gps üzerinden 95-96km/h şekilde ayarladım, araba 100km/h civarını gösteriyordu. bütün yolda klimam açık.

fabrika değeri şehir içi 7lt benzin. tam dolu lpg ile şehir içi yapma fırsatım olmadı ama uzun yolda fabrikayı tutturan şehir içinde de tutturur. 7*1.2*2.42= 20kuruş, hadi dikkat etmeyince şehir içinde 0.5-0.6lt fazla yaksın 7,6*1.2*2.42= 22 kuruş

İstanbulda 50km kadar sıkışık trafikte, memlekete gelince lys trafiği, sanayide gez dolaş, sigorta, ruhsat, sürekli dur kalk şehir içi 175km için 40TL gaz harcadım. Hepsinde klima açık, az yaksın diye dikkat etmedim. 40/175=22,86kuruş yuvarla 23kuruş yakmış.

Aynı kullanma şartlarında dizel de çok yakacak yarım litre kadar o yüzden rahatım. Benzinli sessizliği, sorunsuzluğu

senin araç ne peki hacı

mitsubishi colt 1.3 amt sanzimanli. brc lpg var.

• quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Yazın uzun yolda 8-9 kuruş!!! Yazın en ucuz LPG 1,80 TL idi. O da, 4,4 lt/100km LPG tüketimi yapar. 20% fazla yaksa, 3,67 lt/100km benzin tüketimi demektir.
    Milletin benzinli aracı dizelden az yakıyor. Ne araçlar var, ne şoförler var

İmalı imalı yazmayın.Ben bana söyleneni de yazıyorum ölçtüğümü de herkesin söylediğini değil ama, devirsiz kullanıp canını okursanız yakar tabii yakmaz demiyoruz bu değerleri görmesi mümkün ki gördük siz bana burada üstü kapalı da yalancı diyemezsiniz bunu da hatırlatayım.Aksini inkar eden varsa ölçüm yapabilir dediğimiz zaman sesi soluğu kesilenlerden olacaksınız büyük ihtimal o yüzden bu size ve diğer forum üyelerine bu konu başlığı altında yazacağım son mesajdır. Sahip olmadığım araç için keza olsam da bir şey değişmeyecek ya neyse 15 kuruş yakmış 25 kuruş yakmış tartışması yapmam anlaşılan eski model araçların tüketim değerlerini yakından takip etmiyorsunuz sadece fikir yürütüyorsunuz. Araç benim değil fanatiği de değilim 800 900 kilogram aracın 15 kuruş yakmasında bir tuhaflıkta yok. Son cümleniz zaten külliyen saçmalık benzinli araçların dizelden az yakması mümkün değil mi yani ? Sizin dizeliniz çok yakıyor olmasın sakın.

6 litreden aşağı lpg yaktığını söyleyen ya yalan söyler ya ölçme yöntemi hatalıdır. Böyle bir teknoloji henüz üretilmedi dostlar ayıptır günahtır atmanında bir adabı ayarı var yahu...

Colt Mirage 3,3 litre /100 km araştırıp gelelim lütfen. Hort konulara yazmayalım.

lpg tuketimi ne kadar 100 km de?

Kullanmadım bilmiyorum, misal konuşacak olursak, taş çatlasın 1,7 litre fazla tüketsin hadi yada 2,7 diyelim tam 6 litre olsun.
    3 lira olsun LPG 6x3=18 Lira 18/100=0,18 değerler abartılarak yüksek tutulmuştur.
    Çünkü benzini 5 liradan dahi alsanız mirage 16,5 kuruş tüketmektedir.
    5 litre lpg tüketse litresi 2,50 den ki bizim burada 2,18 litresi miragenin km başına tüketimi 12,5 kuruşu geçmeyecektir.
    Normal değerini küçükçekmece için hespalarsak %20 lpg fazla tüketse 0,66 lt + 3,3 = 3,96 litre lpg x 2,18 = 8,63 - 8,63/100 =8,6 kuruş evet çok komik değerler.
    1.4 eHDi dizel motorda forumda konusu mevcut o da 18 kuruş tüketiyor.
    Bu değerler beni bağlamaz, 1.6 accent var benzinde kullanıyoruz 27 kuruş tüketiyor buna da şükür. İyi forumlar.

hocam işte bak kullanmıyorsun ama duyduğunla konuşuyorsun sonrada araştırıp gelelim diyorsun...

• quote:

Var

16 kuruş yakmışsın

dmekki neymiş %20 çarpanı az yakan araçlarda bir hikaye imiş,

senelerdir söylerim yine söylüyorum lpg de 6 litrenin altında tüketim koca bir yalan....

• aracım peugeot 307 otomatik 2005 model 70000km'de gayet bakımlı bir araç. aracımı hiç zorlamadan kullanırım.

2 ay önce yaptığım uzun yolda; klima kapalı, 100 km civarı hızlarda, LPG litre fiyatı yaklaşık 2,10 tl iken 1 yolcu ve pek yük olmadan yaklaşık 18,5 kuruş yaktım.

şehir içinde ise fazla trafiğe girmeden 10-11 litre tüketiyorum, lpg fiyatları biraaz yükseldi 2.30 Tl gibi fiyatlara km'de 24-25 kuruş ediyor.

yalnız şimdilerde nişanlım sık sık direksiyona geçiyor o biraz artırdı tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 29 Haziran 2013; 10:41:23 >
  • ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Kendini avut, 100km hızlarda klima açık ve bakımsız araç varsın 16kuruş yaksın, rampalara 110la girip 95-100 ile çıktım, rampalardan önce hep bastım, araca alışma sürecindeyim, bazen gaza fazla basıyorum eski araç gitmiyor diye basıyordum, yeni araçta zaptolmuyor, alıyor başını uçuyor Aracı yeni aldım, bütün bakımlarını ben yaptırdım, lpg filtreleri dolmuş, balanslar berbat 100'den sonra titriyor araba, yağ bakımı gelmiş doğal olarak 16kuruş filan yaksın.

Bakımsız araç her zaman çok yakar, ben de bunu her zaman söylerim, eski aracın bütün bakımları gelmişti, 9,5lt şehir içi benzin yakarken bakımdan sonra direkt 8,5lt oldu.

Araca alıştıktan sonra, eski aracı sürdüğüm gibi narin nazik, sakin kullanımda, 90km/h hızlarda deneyip 6lt yakacağını göstereceğim merak etmeyin
    Full depo gaz ile çıkıp, yolculuk bitimi tekrar fulleyeceğim, 2fişi de göstereceğim, yol bilgisayarından da 5lt benzin ss'ini alacağım tamamdır. %20 çarpanı dogru olmasa araç arıza ışığı yani fakir karışım muhabbetine girer. Bende öyle bir problem yok.

16kuruş yaktı dediniz; bu durumda 43,39lt gaz ile 650km yapmış olurum. o zaman lt'si 2,42 idi. hatta 2,5a aldığımı hatırlıyorum birini. 43,39/650=6,67lt ortalama gaz, 6,67/1,2= 5,56lt ortalama benzin. Fabrika değeri 5lt olan aracın bakımsız, 100km hızlarda rampalara basılarak girilmiş hali 5,56 ise ben buna bakımlı ve düzgün, araca alışmış halde 5lt benzin, 5*1,2=6lt gaz da yaktırırım. Zor bir yanı yok.

• konuya Benimde katkım olsun arkadaşlar.
    Araç 2006 model hyundai elantra 1.6 motor. Üzerinde landirenzo lpg kiti mevcut. Araç ile aman az yaksın endişesi güdülmemiş yeri gelmiş izmir, manisa trafiklerine girilmiş yeri gelmiş 120-130 hızlarda syredilmiştir. Klima % 85-90 açıktır.

Gidilen km : 308 km
    Alınan yakıt : 65 tl
    Gazın litresi : 2.41 tl

km de 21 kuruş.

Gidilen km : 182 km
    Alınan yakıt : 36 tl
    Gazın litresi : 2.41

km başına 19.7 kuruş

• quote:

Kendini avut, 100km hızlarda klima açık ve bakımsız araç varsın 16kuruş yaksın, rampalara 110la girip 95-100 ile çıktım, rampalardan önce hep bastım, araca alışma sürecindeyim, bazen gaza fazla basıyorum eski araç gitmiyor diye basıyordum, yeni araçta zaptolmuyor, alıyor başını uçuyor Aracı yeni aldım, bütün bakımlarını ben yaptırdım, lpg filtreleri dolmuş, balanslar berbat 100'den sonra titriyor araba, yağ bakımı gelmiş doğal olarak 16kuruş filan yaksın.

Bakımsız araç her zaman çok yakar, ben de bunu her zaman söylerim, eski aracın bütün bakımları gelmişti, 9,5lt şehir içi benzin yakarken bakımdan sonra direkt 8,5lt oldu.

Araca alıştıktan sonra, eski aracı sürdüğüm gibi narin nazik, sakin kullanımda, 90km/h hızlarda deneyip 6lt yakacağını göstereceğim merak etmeyin
    Full depo gaz ile çıkıp, yolculuk bitimi tekrar fulleyeceğim, 2fişi de göstereceğim, yol bilgisayarından da 5lt benzin ss'ini alacağım tamamdır. %20 çarpanı dogru olmasa araç arıza ışığı yani fakir karışım muhabbetine girer. Bende öyle bir problem yok.

16kuruş yaktı dediniz; bu durumda 43,39lt gaz ile 650km yapmış olurum. o zaman lt'si 2,42 idi. hatta 2,5a aldığımı hatırlıyorum birini. 43,39/650=6,67lt ortalama gaz, 6,67/1,2= 5,56lt ortalama benzin. Fabrika değeri 5lt olan aracın bakımsız, 100km hızlarda rampalara basılarak girilmiş hali 5,56 ise ben buna bakımlı ve düzgün, araca alışmış halde 5lt benzin, 5*1,2=6lt gaz da yaktırırım. Zor bir yanı yok.

niye kendimi avutayım?

ben 0-100 9,2 s olan aracımla 120 km hız ile klima açık 6,8 lpg tuketmekteyim,

şimdi bir daha düşün kim kimi avutmalı ;)

6 litre yakacam diye 50 km hızla 45 derecede camları kapar klimayıda açmazsın sen şimdi inat edersen :) o zaman ayrı. 90-100 km hızla hangi araçla gidersen git ruzgar direncini kırması gereken belirli bir güç ihtiyacı vardır araçların ve bu güç 20-25 hp ye denk gelir bu güç için gereken enerji + sürtünme aktarma ıvır zıvır 6 litreyi geçmektedir istersen 1 litre başka bir ıvır zıvır yakıtla giden araç al 90 km hızla lpg ile gitmesini istiyorsan 6 litrenin üzerinde lpg yi yakacaksın dostum ne kadar ekmek o kadar köfte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 29 Haziran 2013; 11:16:57 >

• 2004 - 2007 arasi Toyota Corolla ile bakımları tamsa ve sağlam bir lpg ile 180 - 190 kurus yakmak mümkündür.

• Arkadasim 99 broadway var s. ici 200, s. disi 136,5 yakiyor . Masallahi var

• ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Ben de 90km hızlarda 6lt yakar diyorum bu kadar basit. 50km hızla zaten daha fazla yakar
    Evet 120km hızda klimalı araç 6,8lt lpg yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 29 Haziran 2013; 11:51:54 >
  • imzadaki araç ile şehir içi şehir dışı karma 18 kuruş. 100-110 ile gidiyorum öyle 80-90 değil yanlış anlaşılmasın.
  • Scenic 2005 2.0 140hp kilometrede 23kuruş yakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewel123 -- 29 Haziran 2013; 17:33:05 >
  • Selam,
    Millet 20 kurusun alti yalan diyorda bende astra g var 1.4 , atiker. Uzun yolda 2.2 tl lik lpg ile 15 kurus yakiom. Sehir icinde 20-23 kurus araliginda.. arac zaten bassamda gitmio bu arada :)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.