Şimdi Ara

LPG DE 15-20 KURUŞ YAKAN ARAÇ VARMI ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
17.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,6 Renault Grand Scenic 2,98 TL/Litreden aldığım LPG ile (toplam 59,60 TL) 200 km'lik yolda ortalama 18 Litre yaktı. 53,64 TL toplam sarfiyat, km'de 0,27 Kuruş demektir. Ortalama 30 Kuruş, Şehir içi ise 35 kuruşa kadar çıkabiliyor.
    Fakat LPG'nin Litresi bir zamanlar ki gibi 1,90 kuruş veya 2,00 olsaydı hesaplar değişirdi. Artık 100 Km'de 20 lira yakan arabalar kalmadı, belki hatıralar uzun süre devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prohitter8998

quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

havalar soğumadan önce lpg nin litresini 2 tl den alarak, şehir dışı ağırlıklı kullanımda opel corsa ile 165 bin gibi değerlere ulaştım. lpg nin markası brc.

not: ilk baştaki benzin kullanımını hesaba katmadım ama sıcak havada, benzinden gaza 20 saniyede falan geçiyor.

90 model 1.6 karburatorlu japon araçları da aynı yakıyor o zaman corsayla

neredeyse 1 yıl önce yazmışım o mesajı. aracı da o zamanlar yeni almıştım. ilk başta ki benzin kullanımını hesaba katmadığımı söylemiştim. onu da hesaba katarsak, o hesaba göre 8,5-9/100 km gibi bir değer çıkar.

şimdi, dizel auris kullanıyorum, şu sıralar(soğuk havalarda) çok dikkat etmeme rağmen 5.5 litrenin altına inemedim. dizel litresi 4.2 tl den km de 23 kuruş yapar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 21 Aralık 2012; 13:55:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prohitter8998

quote:

havalar soğumadan önce lpg nin litresini 2 tl den alarak, şehir dışı ağırlıklı kullanımda opel corsa ile 165 bin gibi değerlere ulaştım. lpg nin markası brc.

not: ilk baştaki benzin kullanımını hesaba katmadım ama sıcak havada, benzinden gaza 20 saniyede falan geçiyor.

90 model 1.6 karburatorlu japon araçları da aynı yakıyor o zaman corsayla

neredeyse 1 yıl önce yazmışım o mesajı. aracı da o zamanlar yeni almıştım. ilk başta ki benzin kullanımını hesaba katmadığımı söylemiştim. onu da hesaba katarsak, o hesaba göre 8,5-9/100 km gibi bir değer çıkar.

şimdi, dizel auris kullanıyorum, şu sıralar(soğuk havalarda) çok dikkat etmeme rağmen 5.5 litrenin altına inemedim. dizel litresi 4.2 tl den km de 23 kuruş yapar..

evt bende lpg litresi 2 tl iken o degerleri gormustum 90 model mazda 626'da. Arkadasımın aracıydı depoyu fulledik antalyaya gittik ankaradan. Depo ve km hesabı yaptık uzun yolda 7.5 lt lpg yaktı 1.6 araba. Sehir içinde 10 lt yakıyordu yazın su an kısın 12 lt'ye cıktı ancak hiç benzin kullanmıyor eski tip motor oldugu için. Sadece gazda çalışıyor ısınıyor vs.. 300 bin km'nin ustunde eski bir araç için cok iyi. Aynı model toyota corolla, mitsubishi lancer gibi eski arabalarda aynı yakıtı tuketiyor

• gördüğüm kadarıyla, japon arabaları eski de olsa gerçekten az yakıyor..
  • Şu an 20 kuruş yakıyorum.net

60km yol yaptım fulledim depoyu yol bilgisayarı 6.7 gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Şu an 20 kuruş yakıyorum.net

6.7 dediğiniz dizel mi? benzin mi?
  • quote:

quote:

LPG
    yol bilgisayarı 6.7 gösteriyor
  • quote:

quote:

quote:

LPG

yoksa siz hala yolbilgisayarınınlpgtuketiminigöstermediğinianlatamadıklarımızdanmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

quote:

quote:

LPG

yoksa siz hala yolbilgisayarınınlpgtuketiminigöstermediğinianlatamadıklarımızdanmısınız?

road computer lpg tüketimini göstermez

• 1.2 Clio'm var 60TL'ye fullüyorum tüpü 400km sonra bitip benzine geçiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganers

1.2 Clio'm var 60TL'ye fullüyorum tüpü 400km sonra bitip benzine geçiyor

15 kuruş yani 5 litre lpg mi yakıyor clio şimdi? birkaç kez daha denemenizi öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

15 kuruş yani 5 litre lpg mi yakıyor clio şimdi? birkaç kez daha denemenizi öneririm

Tamam en fazla gitsin gitsin 50km'sini benzinle gitsin 350km yine çok iyi değer. Hocam zaten araba benzinde bile çok az yakıyo bazen çocuk bineceği zamanları ayarlıyorum lpg'yi bitiriyorum benzinle kullanıyorum o zaman bile yol bilgisayarı 6.5-7 civarında gidip geliyo. Ben mi yanlış ölçüyorum yani? 60lira lpg'ye 250km gidecekse lpg kullanmanın ne olayı var ki zaten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganers -- 22 Aralık 2012; 22:41:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Tamam en fazla gitsin gitsin 50km'sini benzinle gitsin 350km yine çok iyi değer. Hocam zaten araba benzinde bile çok az yakıyo bazen çocuk bineceği zamanları ayarlıyorum lpg'yi bitiriyorum benzinle kullanıyorum o zaman bile yol bilgisayarı 6.5-7 civarında gidip geliyo. Ben mi yanlış ölçüyorum yani? 60lira lpg'ye 250km gidecekse lpg kullanmanın ne olayı var ki zaten?

Hocam benzinde o rakamları yakıyorsa lpgde en az 8 yakar oda 20 kurusa gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

clio 1.2 benzinlinin yakıt tüketimi hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var. bir arabaya talip oldum sahibi 20TL benzinle şehir içi 80 km gittiğini iddia etti. pek inandırıcı gelmedi. fabrika verileri bile -şehir içi 7,7 gösteriyor- bunun üzerinde. Ne dersiniz bu konuya?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman
    clio 1.2 benzinlinin yakıt tüketimi hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var. bir arabaya talip oldum sahibi 20TL benzinle şehir içi 80 km gittiğini iddia etti. pek inandırıcı gelmedi. fabrika verileri bile -şehir içi 7,7 gösteriyor- bunun üzerinde. Ne dersiniz bu konuya?

Hocam clio 4 1.2 teknik veriler
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=17448
    Foruma bakmayın. Millet teknik verilerin altında yakmayı çok sever. Orta ve çok yoğun şehir-içi kullanımda her araba yakar. Bizim kuzende clio 3 1.2 vardı. 10 litre benzin yakıyor diye sattı aracı. Kullanım şartları çok ama çok önemli...

• quote:

Lpg tankınız kaç litre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

Hocam clio 4 1.2 teknik veriler
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=17448
    Foruma bakmayın. Millet teknik verilerin altında yakmayı çok sever. Orta ve çok yoğun şehir-içi kullanımda her araba yakar. Bizim kuzende clio 3 1.2 vardı. 10 litre benzin yakıyor diye sattı aracı. Kullanım şartları çok ama çok önemli...

Modeli yanlış vermişim. symbol olacaktı, gerçi önemli değil. Ben kısa mesafede ancak trafik yoğunluğu olmayan bir muhitte kullanacağım. Açıkçası, 0,25 Krş değil 0,30 Krş. yakacağından emin olsam hiç durmam alırım ama içimde kuşku var yine de..

• quote:

Modeli yanlış vermişim. symbol olacaktı, gerçi önemli değil. Ben kısa mesafede ancak trafik yoğunluğu olmayan bir muhitte kullanacağım. Açıkçası, 0,25 Krş değil 0,30 Krş. yakacağından emin olsam hiç durmam alırım ama içimde kuşku var yine de..

Güzergahınızdaki diğer araçların benzin tüketimlerinizi öğrenmeniz gerekli. Symbol onlardan çok çok yakmaz.
    Eğer aracı, vereceğiniz paraya göre beğendiyseniz, alın hocam. Bu devirde az yakan araçmı kaldı? Benzin-dizel-LPG hepsi anasının nikahı oldu
  • megane 2 1.6 araç ile kilometrede 275 kuruş yakıyorum güncel fiyatlar ile
    lpg de 11 litre ediyor 100 km de , lpg benzinden 2-3 litre fazla yakar

kilometrede 15-20 kuruş yakan lpg li araç yoktur uzun yolda yolda bile 20 kuruşu tutturamaz 24 kuruş felan olur

şuan lpg de 15-20 kuruş yakıyorum diyen herkes eski fiyatlara göre hesaplıyor , adam bi kere ölçmüş sanıyoki hep aynı yakıyo ee lpg ye zam geldi doğal olarak arttı tabiki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 22 Aralık 2012; 1:07:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

megane 2 1.6 araç ile kilometrede 275 kuruş yakıyorum güncel fiyatlar ile
    lpg de 11 litre ediyor 100 km de , lpg benzinden 2-3 litre fazla yakar

kilometrede 15-20 kuruş yakan lpg li araç yoktur uzun yolda yolda bile 20 kuruşu tutturamaz 24 kuruş felan olur

şuan lpg de 15-20 kuruş yakıyorum diyen herkes eski fiyatlara göre hesaplıyor , adam bi kere ölçmüş sanıyoki hep aynı yakıyo ee lpg ye zam geldi doğal olarak arttı tabiki..
    Fazla mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 22 Aralık 2012; 1:07:47 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.