Şimdi Ara

LPG DE 15-20 KURUŞ YAKAN ARAÇ VARMI ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
230
Cevap
1
Favori
17.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cono01

istanbul Şehir içi en az bmw 320d ler yakıyo 5.5 felan yakıyo ortalama
    ben bmw yi çözebilmiş değilim

Gerçi 1 litre eksik gösteriyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

quote:

quote:

Punto 4.4 lt/100 km diyorlar. Dizel.

puntolar şehir dışında üçe kadar düşüyo

ciddi misin ? araba almayı düşünüyorum. hangi araç yakıyor o kadar?

Şehir dışı 90 la 3 litre çok rahat gözüküyo ama hep 90 gitceksiniz şehir içinde ise çok yakar dengesizlik var.

rampa aşağı mı?

bak ben sana yalan söylemiyorum sende bana söylemiyosun biliyorum kimi puntolar az yakıyor kimisi çok bende çözemedim versiyon farkı felan var heralde

benimde niyetim kesinlikle sizi yalanlamak değil, kısa mesafeli ölçümlerde gözünüzün anlayamayacağı kadar dahi olsa rampalarda veyahut arkadan sert esen rüzgarlarda bir süreliğine 3ü hatta 3 ün altını dahi gösterdiğini bende çok iyi biliyorum. Ancak uzun vadeli ve git-gel şeklinde yapılan ölçüm sonucu genel ortalama alındığında malesef değerler 4,2 lere yükseliyor, bunun altı malesef uzun vadede mümkün olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 4 Ekim 2012; 17:44:53 >

• quote:

5 litre gibi bir değer ortalama o vakit punto için.

puntoyu kasmadan kullandığınızda ortalama yakıt 6 litreyi buluyor, biraz kasarsanız 5 litreleri bulmak zor değil, ancak 5 in altında 4 lü rakamlar için uzun yol ve biraz kasmak gerekiyor...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şehir dışı 90 la 3 litre çok rahat gözüküyo ama hep 90 gitceksiniz şehir içinde ise çok yakar dengesizlik var.

rampa aşağı mı?

bak ben sana yalan söylemiyorum sende bana söylemiyosun biliyorum kimi puntolar az yakıyor kimisi çok bende çözemedim versiyon farkı felan var heralde

Dalga mi geçiliyor ciddi mi anlamadım punto benim için hep bir özel yere sahiptir ilk araba kullanmayı öğrendiğim ve ehliyetimi aldığım araç çok severim ama yakıt önemli 5 litre tüketim bile çok iyi valla kaç model kaç yaşında arabayla yapıyorsunuz o değerleri puntoyla?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

rampa aşağı mı?

benimde niyetim kesinlikle sizi yalanlamak değil, kısa mesafeli ölçümlerde gözünüzün anlayamayacağı kadar dahi olsa rampalarda veyahut arkadan sert esen rüzgarlarda bir süreliğine 3ü hatta 3 ün altını dahi gösterdiğini bende çok iyi biliyorum. Ancak uzun vadeli ve git-gel şeklinde yapılan ölçüm sonucu genel ortalama alındığında malesef değerler 4,2 lere yükseliyor, bunun altı malesef uzun vadede mümkün olmuyor.

tamam anlaşıldı o zaman
    bende arkadaşla giderken felan bahsediyom bende çok bilmiyorum.

• quote:

quote:

5 litre gibi bir değer ortalama o vakit punto için.
    i
    puntoyu kasmadan kullandığınızda ortalama yakıt 6 litreyi buluyor, biraz kasarsanız 5 litreleri bulmak zor değil, ancak 5 in altında 4 lü rakamlar için uzun yol ve biraz kasmak gerekiyor...

Kasmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle_beagle -- 4 Ekim 2012; 17:51:26 >
  • aracım 2001 model suzuki 1.3 swift sedan
    yaşadığım yer izmir
    şehir içi yakıt tüketimim 100 km/8.1 lt. lpg
    şehir dışı ise 100 km/ 6.2 lt. lpg ( bu tüketim değerleri yaz mevsiminde olan değerlerdir. kışın ise bu tüketim değerlerinin 1,5 lt. kadar üzerinde artıyor.)
    3-4 ayda bir 20 liralık benzin alıyorum.
    kişisel gözlemlerime göre en az benzin-lpg yakan araçlar genelde japon araçları
    honda jazz, mitsubishi colt ve lancer, toyota yarisin ( tabiki kendi aracımda bu sınıfa dahil ) en az benzin-lpg yakan araçlar olduğunu düşünüyorum
  • Swift çok küçük valla ben biraz hayvani boyutlardayim ben o araca girsem cihaz yan yatar

• Merak ettim alfa romeo 156 2.0 selesspeed yani otomatiklestirilmis manuel f1 sanzimanli bl arac lpg de kac kurus yakar?

• Bizim insanımz 20kuruşu çok sever
    lpg 1,80tl ikende 20kuruş yakar
    2,62tl iken de 20kuruş yakar.......

Bana göre şu an şehiriçinde ortalama bir 1,6 araç 10-11lt yakar oda 26-28 kuruş eder benzin sariyatı ile 30 kuruş düz hesap......

Geçen bir muhabbette Jetta 1,4 tsi olan arkadaşım 28 kuruş corsa 1,4 otomatik olan bir arkadaşım da 25 kuruş yaktıklarını söyledi..iki araçta benzinli.he dedim geçtim...uzatmadım (bu arada corsanın direksiyonuna oturdum ortalama tüketimde 9,2 yazıyordu geçilen mesafe de de 2200km yazıyordu....Ses etmedim bozulmasın diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

Bizim insanımz 20kuruşu çok sever
    lpg 1,80tl ikende 20kuruş yakar
    2,62tl iken de 20kuruş yakar.......

Bana göre şu an şehiriçinde ortalama bir 1,6 araç 10-11lt yakar oda 26-28 kuruş eder benzin sariyatı ile 30 kuruş düz hesap......

Geçen bir muhabbette Jetta 1,4 tsi olan arkadaşım 28 kuruş corsa 1,4 otomatik olan bir arkadaşım da 25 kuruş yaktıklarını söyledi..iki araçta benzinli.he dedim geçtim...uzatmadım (bu arada corsanın direksiyonuna oturdum ortalama tüketimde 9,2 yazıyordu geçilen mesafe de de 2200km yazıyordu....Ses etmedim bozulmasın diye

Katılıyorum
    bizim megane baya iyiymiş şehir dışı ortalama 100 hızla 8 litre yakıyor pompa da ölçtük, yol bilgisayarından değil

• Kuzenimin peugeot 206sı var 2004 model. kaç kuruş yakıyor dedim. 15 kuruş dedi. tamam oldu selam söyle evdekilere dedim kapattım
  • Rölantide saatte 1 litre yakıyo.

• Clio 1.2
  • konu güncellensin.
    şimdi değil ama geçtiğimiz temmuz ayında otogaz 1.99 iken ankara-antalya arası 550 km yolda 86 tl gaz yaktım. ortalama 120 km hızla klima zaman zaman açıktı. (yolculuk 6 saat sürdü 3 saat klima açıktı) ortalama km de 155 krş yaktı .
    aracım 2008 model vectra c lavoto lpgli.
  • forum yine estirip gürlemiş kuruş hesapları havada uçuyor 180 kuruş 1.8 TL arkadaşlar 6000 cc bir aracınız var sanırım ve paso redline da geziyorsunuz anca öyle km de 180 kuruş yakarsınız yakıta gelince hayatımda gördüğüm en az yakan araç fiat 126 bis 9 kuruş yakıyordu hayretler içinde kaldık bu arada 1.2 gibi motorlar 20 kuruş 1,6 lar 25 kuruş yakar çok rahat.LPG de !
  • Benim 2007 focus hb şehirlerarası 28 kuruş şehiriçi 35 kuruş gibi rakamlarda.debriyaj balatam bitik nekadar etki eder bilemem.arkadaşının focus kokluyomuş resmen eğer imkansızı başardıysa :))

• golf hitler karma lpg tüketimi 9 litre/100kmde.

o da 24-25kuruş ediyor, uzun yolda 22 kuruşa kadar düşüyor, ancak yazın uzun yolda lpgde ucuzken 18-19 kuruşları görmüştüm. bu arada ben aracımı cidden devirli kullanıyorum yoksa hitler motorla 10-11litre lpg bile normaldir ki o da 27-29kuruş ediyor karmada.
  • imzamdaki aracın ort 20 krş yakacağını düşünüyorum benzinde 100km 6.7 lt benzin şehir içi tüketimi var lpg ile 8.5 lt yakıyomuş diye okumuştum bi yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

havalar soğumadan önce lpg nin litresini 2 tl den alarak, şehir dışı ağırlıklı kullanımda opel corsa ile 165 bin gibi değerlere ulaştım. lpg nin markası brc.

not: ilk baştaki benzin kullanımını hesaba katmadım ama sıcak havada, benzinden gaza 20 saniyede falan geçiyor.

90 model 1.6 karburatorlu japon araçları da aynı yakıyor o zaman corsayla
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.