Şimdi Ara

LPG DE 15-20 KURUŞ YAKAN ARAÇ VARMI ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
17.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

quote:

Şu an 20 kuruş yakıyorum.net

60km yol yaptım fulledim depoyu yol bilgisayarı 6.7 gösteriyor

6.7 dediğiniz dizel mi? benzin mi?

LPG
    yol bilgisayarı 6.7 gösteriyor

yoksa siz hala yolbilgisayarınınlpgtuketiminigöstermediğinianlatamadıklarımızdanmısınız?

Ben 20 kuruşu 6.7'den hesaplamadım ki 8'e yuvarladım.

100 km'de 8 litre lpg yakıyorum

1 litre ile 12.5 km yol

1 litre LPG 2.50 TL

2.50/12.5

böl bakayım kaç çıkıyor

Sen kendine başkalarına bir şey anlatmayı misyon edinme önce kendin anla

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

megane 2 1.6 araç ile kilometrede 275 kuruş yakıyorum güncel fiyatlar ile
    lpg de 11 litre ediyor 100 km de , lpg benzinden 2-3 litre fazla yakar

kilometrede 15-20 kuruş yakan lpg li araç yoktur uzun yolda yolda bile 20 kuruşu tutturamaz 24 kuruş felan olur

şuan lpg de 15-20 kuruş yakıyorum diyen herkes eski fiyatlara göre hesaplıyor , adam bi kere ölçmüş sanıyoki hep aynı yakıyo ee lpg ye zam geldi doğal olarak arttı tabiki..

Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz ben de onu anlamıyorum ?
    Uzun yolda benzinli araçlar bile 26-27 kuruşu görebiliyor sabırlı kullanımla,LPG'li araç neden 20'yi tutturamasın ?
    Ben 7 litre/100 km'yi görebiliyorum,6-6,5 litre tutturabilen araçlar var.
    Benim de şehiriçi tüketimim 11 litre civarı,trafikte 11 litre yakan araç uzun yolda 10 litreden aşağı düşemez mi ?

•  LPG DE 15-20 KURUŞ YAKAN ARAÇ VARMI ?

LPG DE 15-20 KURUŞ YAKAN ARAÇ VARMI ?

Güzergah;

Sabah 9 Eskişehir Yolu Shell - Bilkent
    Öğlen 12 Bilkent - Mustafa Kemal Mahallesi - Yaşamkent - Mustafa Kemal Mahallesi - Bilkent
    Akşam 7 Bilkent - Eskişehir Yolu - Anadolu Bulvarı - Konya Yolu - Turan Güneş - Panora
    Gece 12 Panora - Tunalı - Bahçelievler

6.8 yol bilgisayarı benzine göre hesaplıyorsa benzinde o araç 30 kuruş yakıyor demektir. 4.50 - 4.60 / 15-16
    30 kuruş benzinde yakan bir araç LPG'de 20 kuruş yakar. Bunu idrak etmek çok mu zor?

• litresini 2.50 den aldığım 100 tl lik lpg ile ankara ş.içinde tam 399 km yol yaptım sonrasında benzine geçti.öncesinde de depo tamamen boştu.(montaj sonrası ilk dolum).
    (1.6 132 hp valvematic avensis)
  • sahibinden nota kom a gir görürsün ..

dizel arabama lpg taktim km de 2 kuruş yakıyor yaktigi gazı sıkışrırıp bir daha yakıyor işte teknoloji bu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

megane 2 1.6 araç ile kilometrede 275 kuruş yakıyorum güncel fiyatlar ile
    lpg de 11 litre ediyor 100 km de , lpg benzinden 2-3 litre fazla yakar

kilometrede 15-20 kuruş yakan lpg li araç yoktur uzun yolda yolda bile 20 kuruşu tutturamaz 24 kuruş felan olur

şuan lpg de 15-20 kuruş yakıyorum diyen herkes eski fiyatlara göre hesaplıyor , adam bi kere ölçmüş sanıyoki hep aynı yakıyo ee lpg ye zam geldi doğal olarak arttı tabiki..

Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz ben de onu anlamıyorum ?
    Uzun yolda benzinli araçlar bile 26-27 kuruşu görebiliyor sabırlı kullanımla,LPG'li araç neden 20'yi tutturamasın ?
    Ben 7 litre/100 km'yi görebiliyorum,6-6,5 litre tutturabilen araçlar var.
    Benim de şehiriçi tüketimim 11 litre civarı,trafikte 11 litre yakan araç uzun yolda 10 litreden aşağı düşemez mi ?

zaten uzun yolda daha az yakıyor, ben ona bişey demiyorum ama yine 20 kuruşu tutturması zor , yani 1.6 motor dan bahsediyorum burada ben 1.2 motoru vardır arabanın tutturur ,sonuçta lpg sisteminin arabadaki ekstra özelliklerle hiçbir alakası yok isterse arac benzinde 1 litre yaksın lpg de yine 10-11 litre yakar 1.6 lar

nedeni ise lpg de enjektör teknolojisini kullanmıyorsun enjektörlerin belki benzini en atomize şekle getirip püskürtüyo , zaten lpg de böyle bişeye ihtiyaç yok zaten gaz atomize halde , bundan dolayı lpg de 1.6 araçlar 11 litreden az yakmaz , bunun araçla alakası yok silindir hacmi ile birebir orantılı

ama sen gider lpg vanasına müdahale edersin az lpg gider motora o zaman 9 litreyide görürsün ama yokuşa gelince araç çekmez basarsın benzindeki gibi gitmez ..yada illaha az yakacam diye takıntılısındır 60 la gidersin yolda millet arkadan korna basar flan derken bi bakarsın 6 litre lpg yakmışım (6 litre biraz rüya tabi)
    arabayı kullanmadan kullanmaya fark var ben az yakcam diye takmam basarım şehirler arası yolda 110-120, sevmem zaten öyle araç kullanmayı , belki çok kassam 9-10 litreye düşer ama gerek varmı ? arabayı düzgün kulllanmayı keyif almadıktan sonra ..

benim aracın tabiki uzun yolda 11 litre yakmıyor şehir içi 275 yakarken uzun yolda bu rakam 220 225 civarına düşüyor ve burada gazın litresi 2,50 TL yine en ucuz gaz ile bu kadar yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 22 Aralık 2012; 13:54:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

LPG

yoksa siz hala yolbilgisayarınınlpgtuketiminigöstermediğinianlatamadıklarımızdanmısınız?

1 litre ile 12.5 km yol

1 litre LPG 2.50 TL

2.50/12.5

böl bakayım kaç çıkıyor

Bir konuda elini sıkmak gerek.: müthiş kıvırdın :-)
    Adam sormuş bariz cevap vermişsin lpg diye yahu birde nerede bölme nerede çarpma yapacaksın onu öğrenebilsen süper olacak :-):-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 22 Aralık 2012; 13:50:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

6.8 yol bilgisayarı benzine göre hesaplıyorsa benzinde o araç 30 kuruş yakıyor demektir. 4.50 - 4.60 / 15-16
    30 kuruş benzinde yakan bir araç LPG'de 20 kuruş yakar. Bunu idrak etmek çok mu zor?

lpg de araç 2-3 litre fazla yakar benzinde 7 litreyse lpg de10 litreden aşağısı kurtarmaz hadi 9,5 litre olsun km de 230 kurus eder

bunu idrak etmek çokmu zor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 22 Aralık 2012; 13:59:27 >
  • quote:

quote:

lpg de araç 2-3 litre fazla yakar benzinde 7 litreyse lpg de10 litreden aşağısı kurtarmaz hadi 9,5 litre olsun km de 230 kurus eder

bunu idrak etmek çokmu zor ?

Lpg de araç 1 litre fazla yakar.
  • Yok artık ne 3 litresi hocam o nasıl hesap
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

sahibinden nota kom a gir görürsün ..

dizel arabama lpg taktim km de 2 kuruş yakıyor yaktigi gazı sıkışrırıp bir daha yakıyor işte teknoloji bu .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

LPG

1 litre ile 12.5 km yol

1 litre LPG 2.50 TL

2.50/12.5

böl bakayım kaç çıkıyor

Adam sormuş bariz cevap vermişsin lpg diye yahu birde nerede bölme nerede çarpma yapacaksın onu öğrenebilsen süper olacak :-):-)

dizel mi benzinli mi diye soran adama LPG diye cevap vermişim bunun neresi anormal.

yol bilgisayarında 6.7 gösteriyor demişim. evet bu da doğru.

LPG'de 6.7 yakıyor dediğim bir yer var mı ara bul bakalım.

bir araba lpgde 6.7 yakıyorsa 16 kuruş yakıyor demektir. ben ise 20 kuruş yaktığımı söyledim. bak bakalım o alıntılanan mesaja. okuman yazman pek iyi değil sanırım.

6.7 + 1.3 litre koydum 8 litre lpgde yakıyordur dedim o hesaplada 20 kuruş çıkıyor

hadi senin hatırın için 9 litre yaksın LPG'de. oda 23 kuruş eder.

Hadi bakayım naş naş

@TheJudgé

aracım bravo tjet. lpg yol bilgisayarından 1.5 litre fazla yakıyor LPG'de.
    her araçta aynı hesap çıkmaz. ok?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

LPG

1 litre ile 12.5 km yol

1 litre LPG 2.50 TL

2.50/12.5

böl bakayım kaç çıkıyor

dizel mi benzinli mi diye soran adama LPG diye cevap vermişim bunun neresi anormal.

yol bilgisayarında 6.7 gösteriyor demişim. evet bu da doğru.

LPG'de 6.7 yakıyor dediğim bir yer var mı ara bul bakalım.

bir araba lpgde 6.7 yakıyorsa 16 kuruş yakıyor demektir. ben ise 20 kuruş yaktığımı söyledim. bak bakalım o alıntılanan mesaja. okuman yazman pek iyi değil sanırım.

6.7 + 1.3 litre koydum 8 litre lpgde yakıyordur dedim o hesaplada 20 kuruş çıkıyor

hadi senin hatırın için 9 litre yaksın LPG'de. oda 23 kuruş eder.

Hadi bakayım naş naş

@TheJudgé

aracım bravo tjet. lpg yol bilgisayarından 1.5 litre fazla yakıyor LPG'de.
    her araçta aynı hesap çıkmaz. ok?

Ne tırmaladin beh .seninle uğraşamam maçe ben . Sen haklısın sen biliyorsun oku oku tatmin ol hadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin gibi bilip bilmeden konuşanlara haddini bildirmek lazım. Burası forum, ÇÖPLÜK değil!
  • Gecen yıl bu zamanlarda Uno aracım 20 kuruştan az yakıyordu şimdi 24 kuruş yakıyor en iyi yaktığı zamanlarda..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Güzergah;

Sabah 9 Eskişehir Yolu Shell - Bilkent
    Öğlen 12 Bilkent - Mustafa Kemal Mahallesi - Yaşamkent - Mustafa Kemal Mahallesi - Bilkent
    Akşam 7 Bilkent - Eskişehir Yolu - Anadolu Bulvarı - Konya Yolu - Turan Güneş - Panora
    Gece 12 Panora - Tunalı - Bahçelievler

Son durum (şehir içi),

(40 litre) 100 lira LPG, (6 litre) 30 lira Benzin, 130 lira 450 km, km başına 28 kuruş.
    50km yolu benzin ile gittiğimi varsayarsak 400 km LPG ile 25 kuruşa denk geliyor. 6 litre yakan dizel bir araç ile aynı yakıyor.

• Aracım Astra H kasa 1,6 115bg 2011 agustosunda sıfır aldım ve serviste tüp takıldı daha önceleri ankara seyranda yogun trafikte 10 11 ltre tuketen aracım batıkent cakırlara tasınınca yolum uzasada tuketim güncel 8 lt re civarına düstü. 100 tl depo ile maxımun 550 km gördüm ama cok ıstısanı ıdı o biraz agresif kullanıyorum genelde 460-480 km arası benzine geçiyor ıstıkametim hıpodrum dan ıstanbul yolu ve anadolu bulvarında son buluyor aksamda tam tersi buarada ortalama hızım 40 km civarında!
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Yaz ortasında (zamlar vurmamışken LPG ucuzlamışken) bir yeni aveo sahibi ile konuştum LPG taktırmış aracına 16-17 kuruş yaktığını iddia ediyordu şu zamlarda ne olur bilmem.

Benim benzinli Aveo klima açık 100km/6-6.5 litre yakıyor hızım 110-130 arası

29 kuruşa tekabül ediyor yakıtım ne güzel yazın seviniyordum 25-26 kuruş yakıyorum diye.

1.2 chevrolet 11 kuruş lpg li
  • En son 2.52 den depoyu 80 liraya doldurdum şehiriçi 0.22 kuruş yakıyor o da 9 lt yapıyor genellikle sakin kullanırım araç bu arada focus1 1.6
  • quote:

Orijinalden alıntı: efefor

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Yaz ortasında (zamlar vurmamışken LPG ucuzlamışken) bir yeni aveo sahibi ile konuştum LPG taktırmış aracına 16-17 kuruş yaktığını iddia ediyordu şu zamlarda ne olur bilmem.

Benim benzinli Aveo klima açık 100km/6-6.5 litre yakıyor hızım 110-130 arası

29 kuruşa tekabül ediyor yakıtım ne güzel yazın seviniyordum 25-26 kuruş yakıyorum diye.

1.2 chevrolet 11 kuruş lpg li

LPG'nin fiyatı 2.64 ve sizin aracınız 11 kuruş yakıyor pek inandırıcı gelmedi.

Sizin aracınız uzun yolda LPG ile 100km/4.2 litremi yakıyor.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.