Şimdi Ara

LPG DE ARACI COK YAKANLAR BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: berhansoylu

ben peygamber vitesi ile gitmenin çok yakması olayını anlayamadım. zavolinin falan yetkilileri vardır burada, teknik ağızdan açıklığa kavuştursa ya...

ben soyle anlatayim cok nokta enjeksiyonlu aracta denendi inise meyilli yolda vites bosa atildi arac bir miktar gaz harcarken viteste ayak gazdan cekilerek hic yakit tuketilmedigi bilgisayar ekranindan izlendi bu olaya cut off deniyor bilgim kadariyla daha detayli bilgi icin cut off aratiniz
  • Sıralı lpgde cut off: olur

tek noktalı lpg sisteminde cut off: olmaz (boş vitese devam)

Benzin kullanırken her ikisindede cut off olur. Ama tek nokta lpgde olmaz.

karbüratörlüde cutoff olayı kesınlıkle olamaz. Uzun lafın kısası bu.
  • Hafif meyilde Vitese takıncada araç yavaşlıyor ama.Cutoff yapacam derken Gaz vermek zorunda kalıyorsun.Boşta hafif meyili buldumu gidersin.Cut off sadece çok meyilli yollarda işe yarar.Yoksa cutoff mutoff hikaye peygamber vitesi şahane..
  • GELEN SON zamlarla yakıtım düşük diyen bır kullanıcı kalmamıştır sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_kan

GELEN SON zamlarla yakıtım düşük diyen bır kullanıcı kalmamıştır sanırım

arkadaslar araclarimiz az yaksin diye degistirmedik parcasini birakmiyor denenmedik sey birakmiyoruz bu konuda onlarca forum var az yaksin diye muzik sistemini acmamak daha neler akp hukumetinin vatandasi dusundugu yok vergi vergi nereye kadar benzinde lpg de otv olurmu serefsizler?
  • YETER ARTIK YA...ZAM YAPACAKSANIZ DA EŞİT ORANTIDA YAPIN...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alparslanseven

quote:

Orjinalden alıntı: m_kan

GELEN SON zamlarla yakıtım düşük diyen bır kullanıcı kalmamıştır sanırım

arkadaslar araclarimiz az yaksin diye degistirmedik parcasini birakmiyor denenmedik sey birakmiyoruz bu konuda onlarca forum var az yaksin diye muzik sistemini acmamak daha neler akp hukumetinin vatandasi dusundugu yok vergi vergi nereye kadar benzinde lpg de otv olurmu serefsizler?

+1001 hemde şerefsizoğlu şerefsizler

• quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

şimdi düz yolda boş arabayla düşük hız yüksek vites gitmek ( örn: 50 km 4. vites.) yakıt tasarrufu sağlamıyor mu yani.?

evet...
    aynı hız 3. vites %20-30 fazla tüketim demektir
  • şerefsiz kelimesi bile iltifat bu adamlara alparslan kardeşim
    ülkemden soğutuyo bu it herifler artık beni yavaş yavaş
    zaten satılmadık neyimiz kaldı
    lanet olsun hepsine ne deyim...
    allah çolugundan çocuğundan çıkartsın inşallah yaptıkları adaletsizlikleri...
  • Yakıt tasarrufu hakkında bütün yollaı deniyoruz. şimdi de depoyu tam doldurmadan hesaplıcam galiba depoyu fulleyince fazla yakıt almıyormuş göründüğü gibi o kadar ddolu değilmiş.o yuzden depo boşken deneme yapıcam. denemedik yol bırakmıcam.
  • 100 km=14-15 lt. ah ulen ahh
    99 palyo 1,4
    sehirdışı normal hızda 100 km max 110 ile 10-11 lt.
  • quote:

quote:

şimdi düz yolda boş arabayla düşük hız yüksek vites gitmek ( örn: 50 km 4. vites.) yakıt tasarrufu sağlamıyor mu yani.?

arkadasim bende oyle biliyordum ama yapilan test sonucunu gozlerimle gordukten sonra bu aliskanligimi bende degistirdim gerci henuz hesap icin biraz erken hem termostatin etkisininde buyuk olacagini dusunuyorum ayrica yuksek viteste gaza ne kadar basildiginada bagli

@alparslanseven
    senin dediğini uyguladım.benim arabada ters etki yaptı. 25 litre ile şehir içi 220 km civarı yol yapıyordum. düşük hız yüksek vitesle. depo bitince tekrar aynıyerden 25 lt. aldım. deviri 2500 ün pek altına düşürmedim.
    20-40 km arası 2. viteste
    40-60 km arası 3. viteste
    60-80 arası 4. viteste kullandım. 25 lt ile 187 km yol yaptım. tamamı şehir içi. demek ki eski sisteme devam.

• Arkadaşlar bu kış aylarında benim arabanın LPG tüketimim yaza göre arttı. Sizde de aynı durum var mı? Yoksa benim arabanın LPG ayarı mı kaçtı? Yazın şehir içi 100km'de her ölçümümde yaklaşık 9lt yakan arabam şu an yaptığım ölçümlerde 10lt yakıyor.
  • aracım şehir içi en son 260 kr yaktı. Kafayı yedim, ama şimdi yazılanları görünce bilmiyorum normal mi? Tabi bir de 30 ytl lik benzin yiyor 100 ytl lik gazla beraber

aracım: 99 passat 1.8 T Triptronic Higline

Ne dersiniz? Bir anormallik var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lionc

aracım şehir içi en son 260 kr yaktı. Kafayı yedim, ama şimdi yazılanları görünce bilmiyorum normal mi? Tabi bir de 30 ytl lik benzin yiyor 100 ytl lik gazla beraber

aracım: 99 passat 1.8 T Triptronic Higline

Ne dersiniz? Bir anormallik var mı?

bende 98 otomatik passat var bendekide en son 277 kr yaktı
  • quote:

quote:

quote:

arkadasim bende oyle biliyordum ama yapilan test sonucunu gozlerimle gordukten sonra bu aliskanligimi bende degistirdim gerci henuz hesap icin biraz erken hem termostatin etkisininde buyuk olacagini dusunuyorum ayrica yuksek viteste gaza ne kadar basildiginada bagli

@alparslanseven
    senin dediğini uyguladım.benim arabada ters etki yaptı. 25 litre ile şehir içi 220 km civarı yol yapıyordum. düşük hız yüksek vitesle. depo bitince tekrar aynıyerden 25 lt. aldım. deviri 2500 ün pek altına düşürmedim.
    20-40 km arası 2. viteste
    40-60 km arası 3. viteste
    60-80 arası 4. viteste kullandım. 25 lt ile 187 km yol yaptım. tamamı şehir içi. demek ki eski sisteme devam.

Düşük devir yüksek viteste elbetteki tasarruf yapılır. Yüksek devirde maksimum torkları alsanız bile yakıt olarak da maksimum düzeyleri alırsınız. Motorun devri arttıkça silindirlere giren yakıt miktarı da artacaktır. Dolayısı ile aracınız sabit hızda tutabilecek tork değerleri sizin için yeterlidir. İlla ki maksimum torku elde etmeniz gerekmiyor. Ancak abartmamakta da fayda var yüksek viteste çok anormal düşük devirler motoru ve şanzımanı zorlar (örn 1500 rpm ve latı). Bence 2000-2500 rpm arası mümkün olan en yüksek viteslerde kullanmak ideal yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

• Ya ne oldu bilmiyorum ama benim araçta fazla yakıyor 350.000 lira km de lpg yakıyor.. ne iş yahu..
  • sürüş stilinizi yumuşatırsanız, ışıklarda son gaz kalkmazsanız, frene daha az basacak şekilde giderseniz yakıt tüketiminiz düşer

2200 cc otomatik vites vectra c aracım ile 100 kmde 10,2 litre lpg tüketiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MOCAN OTOGAZ

sürüş stilinizi yumuşatırsanız, ışıklarda son gaz kalkmazsanız, frene daha az basacak şekilde giderseniz yakıt tüketiminiz düşer

2200 cc otomatik vites vectra c aracım ile 100 kmde 10,2 litre lpg tüketiyorum :)

şehir içi mümkün değil, bi daha hesapla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.