Şimdi Ara

LPG DE ARACI COK YAKANLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MOCAN OTOGAZ | 16 Aralık 2007; 18:02:39

--------------------------------------------------------------------------------

sürüş stilinizi yumuşatırsanız, ışıklarda son gaz kalkmazsanız, frene daha az basacak şekilde giderseniz yakıt tüketiminiz düşer

2200 cc otomatik vites vectra c aracım ile 100 kmde 10,2 litre lpg tüketiyorum :)

opel corsa 1.4 motor 11 lt lpg tüketiyorum ş.içi...araba 1 ton bile değil...ayrıca az yaksın diye gayet yumuşak kullanıyorum...arabamda sorun var diyeceğim ama daha yeni bakımdan çıktı herşeyi değişti...kafam karıştı şimdi

• Uzun yoldamı?

quote:

Orjinalden alıntı: MOCAN OTOGAZ

sürüş stilinizi yumuşatırsanız, ışıklarda son gaz kalkmazsanız, frene daha az basacak şekilde giderseniz yakıt tüketiminiz düşer

2200 cc otomatik vites vectra c aracım ile 100 kmde 10,2 litre lpg tüketiyorum :)
  • DÜN YOLCULUK YAPTIM 1400 KM VAN ERZİNCAN ARASI YOLLAR ÇOK BAYIR BAZEN RAMPA VİRAJLI YANİ HEP GAZA BASMAM GEREKTİ HIZ ORTALAMASI BU YÜZDEN 82 KM AMA ÇOĞU ZAMAN 120 GİTTİM UYGUN YOLLARDA TABİKİ ORTALAMA 6.95 LİTRE YOL BİLGİSAYARI 6.4 GÖSTERİYORDU
  • quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

quote:

Orjinalden alıntı: alparslanseven

quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

şimdi düz yolda boş arabayla düşük hız yüksek vites gitmek ( örn: 50 km 4. vites.) yakıt tasarrufu sağlamıyor mu yani.?

arkadasim bende oyle biliyordum ama yapilan test sonucunu gozlerimle gordukten sonra bu aliskanligimi bende degistirdim gerci henuz hesap icin biraz erken hem termostatin etkisininde buyuk olacagini dusunuyorum ayrica yuksek viteste gaza ne kadar basildiginada bagli

@alparslanseven
    senin dediğini uyguladım.benim arabada ters etki yaptı. 25 litre ile şehir içi 220 km civarı yol yapıyordum. düşük hız yüksek vitesle. depo bitince tekrar aynıyerden 25 lt. aldım. deviri 2500 ün pek altına düşürmedim.
    20-40 km arası 2. viteste
    40-60 km arası 3. viteste
    60-80 arası 4. viteste kullandım. 25 lt ile 187 km yol yaptım. tamamı şehir içi. demek ki eski sisteme devam.

Üstad eski sistem dediğin motora zarar verir.
    20-40 km arası 2. viteste
    40-60 km arası 3. viteste
    60-80 arası 4. viteste
    bu aralıklar hayet iyi. Böle kullanılmalı. daha düşük devirde yağ basıncı düşük olcağından motor aşınır.

• Selam arkadaşlar bende 95 model doğan var buna 4 ay önce ALDESA marka lpg taktırdım fakat pek memnun değilim yakıtla ilgili aracın birçok yeriyle işlem yapırdım ama nafile acaba nedeni ALDESA marka olmasımı şu anda Km de 250-300 ykrş yakıyor sizce nasıl bu konuyla ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum....
  • Bende de atiker var 1.8 elentra o.v. km de 350.000 yakıyor .. off offf sanin aracına göre galiba normal yakıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: aliozsert50

Selam arkadaşlar bende 95 model doğan var buna 4 ay önce ALDESA marka lpg taktırdım fakat pek memnun değilim yakıtla ilgili aracın birçok yeriyle işlem yapırdım ama nafile acaba nedeni ALDESA marka olmasımı şu anda Km de 250-300 ykrş yakıyor sizce nasıl bu konuyla ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum....

• nasıl hesaplıyorsunuz acaba biraz fazla geldi 350ykr. benimde ilk başlarda 240dı bu sıralar 195civarına düştü.
    quote:

Orjinalden alıntı: rain67

Bende de atiker var 1.8 elentra o.v. km de 350.000 yakıyor .. off offf sanin aracına göre galiba normal yakıyor..

quote:

Selam arkadaşlar bende 95 model doğan var buna 4 ay önce ALDESA marka lpg taktırdım fakat pek memnun değilim yakıtla ilgili aracın birçok yeriyle işlem yapırdım ama nafile acaba nedeni ALDESA marka olmasımı şu anda Km de 250-300 ykrş yakıyor sizce nasıl bu konuyla ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum....

• bu gidişle lpg nin hiç bir avantajı kalmayacak.
  • Dolu depo yapılan yol böldünmü ortaya çıkyor lpg 1,75 litresi.. 20 lt/ 100 km çıkıyor ortaya ... şöyle bir şey var katalitik kon. içi boşaltıldı seramikleri falan kırılmıştı ondan sonra böyle diyeceğim ama yapılan zamlar falan var yazın klimalı 233.000 ytl ş.içi yakıyordu eylül başında tatile çıkmıştım uzun yolda klimalı ve dolu şekilde 151.000 yakıyordu son durumu böyle sabah işe git akşam eve dön bu ara böyle yapılan yol gezmezsem 25 km günlük var acaba ondanmı dır. birde bir şeyi farkettim aracın kaloriferi iyi ısıtmıyor acaba motor yeterli ısısında değilde ondanmı diyorum aklıma geldi... selamlar...
    siz nasıl düşürdünüz sarfiyatınızı..?

quote:

Orjinalden alıntı: superxp

nasıl hesaplıyorsunuz acaba biraz fazla geldi 350ykr. benimde ilk başlarda 240dı bu sıralar 195civarına düştü.
    quote:

Bende de atiker var 1.8 elentra o.v. km de 350.000 yakıyor .. off offf sanin aracına göre galiba normal yakıyor..

quote:

• quote:

Dolu depo yapılan yol böldünmü ortaya çıkyor lpg 1,75 litresi.. 20 lt/ 100 km çıkıyor ortaya ... şöyle bir şey var katalitik kon. içi boşaltıldı seramikleri falan kırılmıştı ondan sonra böyle diyeceğim ama yapılan zamlar falan var yazın klimalı 233.000 ytl ş.içi yakıyordu eylül başında tatile çıkmıştım uzun yolda klimalı ve dolu şekilde 151.000 yakıyordu son durumu böyle sabah işe git akşam eve dön bu ara böyle yapılan yol gezmezsem 25 km günlük var acaba ondanmı dır. birde bir şeyi farkettim aracın kaloriferi iyi ısıtmıyor acaba motor yeterli ısısında değilde ondanmı diyorum aklıma geldi... selamlar...
    siz nasıl düşürdünüz sarfiyatınızı..?

quote:

nasıl hesaplıyorsunuz acaba biraz fazla geldi 350ykr. benimde ilk başlarda 240dı bu sıralar 195civarına düştü.
    quote:

quote:

araba en fazla 5-6 km yolda normal ısısına ulaşması lazım. Çalıştırıldığında yerinde 2-3 dk da ısınması lazım eğer ısınmıyorsa termostat sorunu olabilir.

• 2000 model bora trendline 8v
    uzun yolda =180 ytl
    şehir içi = 230 ytl
    yakıtı şöyle hesaplıyorum.
    depoyu dolduruyorum. sonra 100 km yapıyorum. sonra tekrar dolduruyorum. aldığım yakıtı yaptığım km ye bölüyorum.
  • bazen çok yakıyor
    ayar gerekiyor yaptıyorum ve düşüyor
  • Hesaplama yöntemin yanlış
    Benzinde geçerli bu durum LPG de sonucu yanıltır,basınç olayından.
    quote:

Orjinalden alıntı: zem81

2000 model bora trendline 8v
    uzun yolda =180 ytl
    şehir içi = 230 ytl
    depoyu dolduruyorum. sonra 100 km yapıyorum. sonra tekrar dolduruyorum. aldığım yakıtı yaptığım km ye bölüyorum.

Doğru hesaplama yöntemi tamamen boş depoyu dilediğiniz miktarda doldurup (ister full ister 20-30liralık) aldığın litreyi menzile bölmek. buradan çıkan sonucu da paraya çevirebilirsiniz.

Böylelikle zamlardan ve mevsimlerden bağımsız gerçek sarfiyatı bulabilirsiniz

örnek formül:

35lt/300km= 0,116*1,75=0,204166 yuvarlak olarak 0,205ytl

saygılar selamlar

• katılıyorum. çünkü depoyu fullerken her zaman aynı lt. yakıt almıyor. birde depo 45lt. ben alıyorum 50 lt. arada 5 lt. nereye gidiyor bilmiyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: thall

Hesaplama yöntemin yanlış
    quote:

uzun yolda =180 ytl
    şehir içi = 230 ytl

Doğru hesaplama yöntemi tamamen boş depoyu dilediğiniz miktarda doldurup (ister full ister 20-30liralık) aldığın litreyi menzile bölmek. buradan çıkan sonucu da paraya çevirebilirsiniz.

örnek formül:

saygılar selamlar

• YANİ ARKADAŞLAR
    depoyu tamamen boşaltcaz
    sonra örneğin 30 ytl lik lpg alcaz
    sonra bu aldığımız yakıtla kaç km gidebilirsek gidecez sonuna kadar kullanıp bitircez.
    gittiğimiz yolu aldığımız lpg ye bölüp sonucu çıkartcaz
    HERHALDE YANLIŞ ANLAMADIM.
  • Sn. superxp;

Şamandıranda problem var normalde %80 emniyet kiliti olur yani alacağın max.38-39 lt yi geçmemesi lazım...
    Bunun için serviste vakit harcama gerek yok ancak; sen 38lt den fazla gaz almaman koşulu ile
    quote:

katılıyorum. çünkü depoyu fullerken her zaman aynı lt. yakıt almıyor. birde depo 45lt. ben alıyorum 50 lt. arada 5 lt. nereye gidiyor bilmiyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: thall

Hesaplama yöntemin yanlış
    quote:

uzun yolda =180 ytl
    şehir içi = 230 ytl

örnek formül:

saygılar selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thall -- 25 Aralık 2007; 14:49:42 >

• Yukarıda gayet açık ve net açıkladığımı düşünüyorum

quote:

YANİ ARKADAŞLAR
    depoyu tamamen boşaltcaz
    sonra örneğin 30 ytl lik lpg alcaz
    sonra bu aldığımız yakıtla kaç km gidebilirsek gidecez sonuna kadar kullanıp bitircez.
    gittiğimiz yolu aldığımız lpg ye bölüp sonucu çıkartcaz
    HERHALDE YANLIŞ ANLAMADIM.

Litreyi Km'ye bölersen zamlar seni yanıltmamış olup sarfiyatın artışını azalışını net bilmiş olursun
    Tabii çıkan sonucu parasal olarakta sonrasında hesaplarsın

Okkeyss

• 1988 model 3.18 BMW aracıma milano marka lpg taktırdım, 120 km hızı geçmediğim zaman şehirler arası 12-13 kuruş yakıyor, nasıl, sizce iyimi
  • düzeltme:

1988 değil 1998 olacak ayrıca
    3.18 değil 3.16 olacak.

saygılar

not : aracımda EKO66 KULLANIYORUM.
    WWW.EKO66.COM
  • BENİMDE 93 MODEL BİR RENAULT 9'um VAR, R9 'UN EN EKONOMİK ARAÇLARDAN BİRİ OLDUĞU SÖYLEYİR BENDE ALIRKEN O NİYETLE ALMIŞTIM ANCAK, LİTRE FİYATI 1.750 AYGAZ LPG ALIYORUM ŞEHİR İÇİ 150 KM.CİVARI GİDİYOR, HATTA BAZEN DAHADA ALTINA DÜŞEBİLİYOR, MERSİNDE OTURUYORUM, KIŞ OLDUĞUNDAN DİYİCEM AMA BURADA HAVA SOĞUK DEĞİL VE ARAÇ İLK MARŞTA ALIYOR,
    YAKLAŞIK 4 YERE GÖTÜRDÜM AYAR İÇİN HER BİRİ EL ATTI İYİCE ARACI MAHVETTİLER, AYAR YAPTIKTAN SONRA GAZA BASIYORUM, GAZ PEDALI YERE DEĞDİĞİ HALDE MOTOR HİÇ BANAMISIN DEMİYOR, KENDİ KAFASINA GÖRE YAVAŞ YAVAŞ HIZLANIYOR, BENDE SİNİRLENDİM LPG'NİN KARBÜRATÖRE GİDEN VANASINI BİRAZ AÇTIM, PERFORMANS YÖNÜNDEN BİR ŞİKAYETİM YOK, AMA R9'un KM.DE 200 LİRA YAKMASI HİÇDE NORMAL GELMİYOR, 1.8 MOTORLU Bİ ARAÇTAN FARKI KALMADI,
    BENİMLE AYNI KONUDAN ŞİKAYETÇİ OLAN ARKADAŞLAR VAR İSE, BU SORUNA ÇÖZÜM BULMUŞLARSA BENİMLE PAYLAŞIRLARSA SEVİNİRİM.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.