Şimdi Ara

LPG İLE NE KADAR TASARRUF YAPILIR MAKİNASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki linkte bir tsarruf hesaplama makinası koymuşlar benim aracın tüketimi hemen hemen tuttu faydalı olabilir.

http://www.lpghaber.com/html/otogaz-hesaplama.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qumbara -- 6 Şubat 2007; 17:38:52 >

• slm.valla yeni yeni takdırmayı düşünüyorken bide bu bigiyi görünce afalladım.

bu tabloya göre lpg taktırmak gereksiz olduğu anlaşılıyor.100 km de kazan cım 10 ytl ise ben 500 ytl ayda benzin harcıyorum yani anca 50 ytl kar edececksem niye aracın orj ni bozayım.

üstadlar ne dersiniz yanlışmı düşünüyorum..
  • Dostum sen hesabı yanlış yapmışsın ayda 500 ytl ile 187 litre benzin alırsın. 187 litre lpg ise sana 267 ytl ye mal olur. Hiçte senin dediğin gibi 50 ytl tasarruf durumu yok.

Sen bir daha hesap yap bence
  • dostum o tabloda oldukça açık.ne yazıyor 100 km de 10 tl kar diyor.ha tablo yanlış kurulmuşsa o başka.yukardaki verdiğin cevap tamamen farklı o tabloya göre.yani 2 ci yazdığın ilk akla gelen hesap.

lakin verdiğin link zaten lpg yi öven bir site olup.hazırladığı tabloda ne anlaşılması lazım .çok enterasan.açık açık hesap yapımış.karın 100 km de 10 tl.bu tablo yu hazırlayana sormak lazım.

ilgilendiğin tşk.gene bir yorum beklerim.sende arkadaşlara bi danış çevrende tablo hakkında.
  • Arkadaşım senin yaptığın hesap gerçekten yanlış arkadaş seni düzeltmeye çalışmış fakat hala haklı olduğunu idda ediyorsun Ayrıca linkteki tablo gayet düzgün anlamak için profesör olmak lazım değil. Lakin sen anlayamamışsın. Tekrar inceleyince hak vereceğine eminim. Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: hmaraba

dostum o tabloda oldukça açık.ne yazıyor 100 km de 10 tl kar diyor.ha tablo yanlış kurulmuşsa o başka.yukardaki verdiğin cevap tamamen farklı o tabloya göre.yani 2 ci yazdığın ilk akla gelen hesap.

lakin verdiğin link zaten lpg yi öven bir site olup.hazırladığı tabloda ne anlaşılması lazım .çok enterasan.açık açık hesap yapımış.karın 100 km de 10 tl.bu tablo yu hazırlayana sormak lazım.

ilgilendiğin tşk.gene bir yorum beklerim.sende arkadaşlara bi danış çevrende tablo hakkında.

• Dostum km ile ytl aynı şeyler değil.

Km = 1000 metre
    YTL = Yeni Türk Lirası

Yani 100 km eşit değildir 100 ytl ye.

Bu arada LPG yi öven bir site demişsin, boşver o siteyi en iyisi benzinli ve diesel araçlar bende zaten dizel araç kullanıyorum. Diesel e CNG peşindeyim.

Ama dünya bizim gibi düşünmüyor galiba

AVUSTRALYA VE OTOGAZ

VOLKSWAGEN OTOGAZLI SHARAN MODELİNİ PİYASAYA SÜRÜYOR

SUBARU ALMANYA'DA OTOGAZLI ÜRÜNLERİNİ ARTTIRIYOR

FİLİPİNLERDEKİ KALKINMA BANKASI OTOGAZIN DEĞERLİ OLDUĞUNU GÖRDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qumbara -- 9 Şubat 2007; 12:04:07 >

• HESAP YANLIŞ...

quote:

slm.valla yeni yeni takdırmayı düşünüyorken bide bu bigiyi görünce afalladım.

bu tabloya göre lpg taktırmak gereksiz olduğu anlaşılıyor.100 km de kazan cım 10 ytl ise ben 500 ytl ayda benzin harcıyorum yani anca 50 ytl kar edececksem niye aracın orj ni bozayım.

• Söylediğine göre;
    sen ayda 500 ytl benzin harcıyorsan [185x2,7=500] (~185 lt) demekki ayda 2000 km yol yapıyorsun demektir.
    Aynı yolu Lpg ile yaparsan (~200 lt Lpg tüketirsin) 200*1,5=300ytl yakıt masrafın ile aylık kazancın da yaklaşık 200 Ytl olacaktır.
    Düzeltirim.

quote:

slm.valla yeni yeni takdırmayı düşünüyorken bide bu bigiyi görünce afalladım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.