Şimdi Ara

LPG li araçların ateşleme bobini yakma sorunsalı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
139.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle sadece benzinli ya da lpg li araç kullanmadığınızı, arabanızın hem benzin hem de lpg tükettiğini kabul edin.Daha sonra hesaplamaya geçersiniz.

Benim araba örneğin bu aralar ayda 60 tl benzin harcıyor.Kışın çok rahat 100 tl yi bulur.Şu an 100 tl benzin alalı tam bir ay oluyor.Öyle sizin kadar çok kullanmam bir sabah bir de akşam çalıştırırım.Günde 2-4 arası marş basarım.Bazen hiç çalıştırmadığım da olur.Toplam ayda 600-800 km geçmez.
    Motor arıza lambası şu an kullandığım araçta da yanmıyor doğru ancak ışığı söndürmenin hilesi var.Her araçta illaki yanmalı.

Bu arada benzinli aracın verdiği konforu da hesaplamalara dahil etmeyi unutmamak gerek.Avm ye girebilmek, araçta tüp kokusu duymamak,(zıplaya zıplaya gitmemek her lpg li araç sahibi mutlaka yaşar) bagajdan feragat etmemek performansdan vs.vs.Bunları satın almaya kalksanız bedava alamazsınız.Örneğin avm ye giremediniz yakındaki otoparka park ettiniz.İşte cebinizden 10 tl çıktı.Yahut park aramakla geçen zamanı tasarruf hesaplamalarına eklediniz mi? Gerçi siz lpg nedeniyle araç ruhsatına eklenen 70 kilo ağırlığın da performans tüketim hesaplamalarına yaptığı etkiyi de hiç hesap etmemişsinizdir.

Şunu da tartışmamak gerekir.Lpg montajı yaptırıp aracını fazla kullanan özellikle uzun yolda mutlaka bu işten ekonomik olarak karlı çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 24 Kasım 2019; 9:4:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• orjinal reno veya valeo bobin alınacabilecek yer var mı , satış sitelerinden aradım ama tam uygun model konusunda iletişim zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Öncelikle sadece benzinli ya da lpg li araç kullanmadığınızı, arabanızın hem benzin hem de lpg tükettiğini kabul edin.Daha sonra hesaplamaya geçersiniz.

Benim araba örneğin bu aralar ayda 60 tl benzin harcıyor.Kışın çok rahat 100 tl yi bulur.Şu an 100 tl benzin alalı tam bir ay oluyor.Öyle sizin kadar çok kullanmam bir sabah bir de akşam çalıştırırım.Günde 2-4 arası marş basarım.Bazen hiç çalıştırmadığım da olur.Toplam ayda 600-800 km geçmez.
    Motor arıza lambası şu an kullandığım araçta da yanmıyor doğru ancak ışığı söndürmenin hilesi var.Her araçta illaki yanmalı.

Bu arada benzinli aracın verdiği konforu da hesaplamalara dahil etmeyi unutmamak gerek.Avm ye girebilmek, araçta tüp kokusu duymamak,(zıplaya zıplaya gitmemek her lpg li araç sahibi mutlaka yaşar) bagajdan feragat etmemek performansdan vs.vs.Bunları satın almaya kalksanız bedava alamazsınız.Örneğin avm ye giremediniz yakındaki otoparka park ettiniz.İşte cebinizden 10 tl çıktı.Yahut park aramakla geçen zamanı tasarruf hesaplamalarına eklediniz mi? Gerçi siz lpg nedeniyle araç ruhsatına eklenen 70 kilo ağırlığın da performans tüketim hesaplamalarına yaptığı etkiyi de hiç hesap etmemişsinizdir.

Şunu da tartışmamak gerekir.Lpg montajı yaptırıp aracını fazla kullanan özellikle uzun yolda mutlaka bu işten ekonomik olarak karlı çıkar.
    Hem konfor demişsiniz hem de "Gerçi siz lpg nedeniyle araç ruhsatına eklenen 70 kilo ağırlığın da performans tüketim hesaplamalarına yaptığı etkiyi de hiç hesap etmemişsinizdir." demişsiniz çok ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Enjektör değiştir, regülatör yenile,lpg bujisi al, 10 bin de filtre değiştir, 10 yılda komple kit ve dolum tankı değiştir.Bobin değiştir.Elektriğe aşırı yüklendiğin için akü çabuk bitsin konjektör değiştir.Üstüne sabah soğukta teklesin, gaz yemesin vs vs..İçeri gaz koksun, avm ye gireme.Bagajdan feragat et.Performansfan feragat et.

Bütün bunlar yüzde 10 tasarruf için.(20-30 diyenler sallıyor, ciddi benzin tüketimini hesaplamıyorlar)

Lpg demek sorun demektir.
    Akl lpg kiti takılı Geely Emgrand aracım var.20000 km.de 2015 şubatında aldım.Şu anda 58000 km.de.Enjektör değiştirmedim.Regülatör değiştirmedim.İridyum buji aldım ama daha değiştirmedim.10000 km.de ana filtre ve gaz valfi filtresini 50000 km.de bir değiştiririm.10 yılda sadece lpg tankı değişir.Bobin değiştirmedim.Akü değiştirdim.Ama satıcının 2.el taktığı akü buna neden oldu.Ne yazın ne de kışın her defasında tek marş ile aracım çalıştı.Soğukta tekleme yaşamadım.Gaz yememe sorunu çekmedim.İçeriye bir kere bile gaz kokusu gelmedi.Avm'nin bahçesine park ederim.Performans benzin ile aynı.Tasarruf %40 lar düzeyinde.Kendi bakımımı kendim yaparım.Geely emgrand forumunda "deltoid" rumuzuyla yazarım.
    İnanmıyorsan yazdıklarıma bak!

• Yazdığın konu başlığına bir bak istersen.Lpg li araçları hiç sorunsuzmuş gibi sunmak yüzde 40 tasarruf ettiğini iddia etmek ortalama bir lpg bayiinden bile iddialı bir söylem olmuş.
    Bu ay harcadığım benzin 80-85 tl sabah akşam tek marşla bu tüketim.Üstelik daha havalar ısınmadı.Buralarda sıfırın altına da düşmez pek.
    Geçenlerde yakınan bir vatandaşa rastladım.Sıfır aracına 7 bin tl ye lpg taktırmış.Kasko primi ilave 150 tl artırmış sırf lpg var diye.Bunu tüketim oranlarına eklemeyecek miyiz şimdi?

• Kafadan öyle %15tasarruf ediyorsun etmiyorsun ile olsaydı keşke.

Benim aracım 10 LT benzin tüketiyor şehir içi, 12 LT de lpg tüketiyor.

Defalarca tam depo doldur boşalt aynı istasyon aynı pompa dan elde edilen veriler.

Arkadaşın dediği gibi 100 Km de 2 lt de ek benzin yaksın dedim öyle hesapladım.

Bu arada +4 derece soğukta aracım 800 metre sonra LPG ye geçiyor her sabah ve akşam ortalama 15+15= 30 KM kadar yol yapıyorum.

Bu şartlarda bile çıkan tasarruf %32 %15'i nasıl bulduk merak ediyorum.

LPG li araçların ateşleme bobini yakma sorunsalı

Not: az buçuk hesap kitap nasıl yapılır biliyoruz :)

• Bu nasıl bir hesap acaba?

6890 tl ye gittiğin km yi lpg ile 5210 tl ye gidiyorsan yüzde 32 tasarruf etmiş olmazsın.Yaklaşık yüzde 24 tasarruf edersin.
    İkinci olarak lpg yi Ankara da bile 3.11 e alan yoktur.Bu fiyata nadir bulursun.Şu an ortalama lpg fiyatı 3.60.
    Benzini de 7 tl den tekrar hesapla bakalım sayın hesap uzmanı arkadaş...

• Adam benzinle gittiği maliyeti hesap etmiş sonra lpg ile gittiği maliyeti yazmış buraya kadar doğru ondan sonra çıkan farkı lpg li araba maliyetine oranlayıp işte yüzde 32 tasarruf demiş..:)

Düşünün bu vatandaş belki de yıllardır yüzde 32 tasarruf ettiğini sanıyor.Bir de depo doldurup ölçüm yapıyormuş.

Ben şu an lpg forumunda yazıyorum.Burada onlarca usta bayii vs.var bir tanesi cevap yazabiliyor mu! Yazamazlar.Çünkü benim doğruları söylediğimi gayet iyi biliyorlar.

• orjinal bobin ve buji aldım, sora sora birilerinden çıktı malum satış sitelerinden. şase falan numarası istediler..
  • lpg buji kablolarını erken bitiriyor, 3 senede işleri bitiyor.neyse ki ucuz bir parça. 4 tanesini 150tl ye aldım.
  • ben kablo hiç değiştirmedim, ya da hatırlamıyorum ama bobin değişimlerini çok net hatırlıyorum pahalı olduğundan belki de
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.