|
Bildirim
Bu 75 yıl ev almak için çalışıyorum. Sonra bir 50 yıl buna, yani duster'a vereceğim galiba. Şimdiden çok heyecanlandım ama kararsız sayılabilirim.
|
Türkiyede asgari ücret 2000 tl. küfür etmeden başka kelime yazamadım.
|
90 - 100 k para vercem, lpg li dacia alıcam olaya bak
|
Yazık bize. Ne kazanıyoruz elinize ne kalıyor!! Babadan anadan yok!!
Ölelim mk |
bi bizim 45 aylık maaşımızla aldığımıza bak
bir de almanın 45 aylık asgari ücretiyle aldığına bak detaylar için bakın ;Porsche Macan Facelift |
16000/1.18/1.27/1.43=7466 dolar
7466x1.18x1.30x6=67718 Euro bölgesi enflasyonu 1 alsan 13 senede hadi kabaca %15 olsun 67718x1.15=77.875+lpg farkı ve onun vergisi+araçlar arasındaki donanımın yıllara sari farkları Adamlarda değişen birşey yok hatta üretimi ucuzlatmışlar. Biz yalan olmuşuz maalesef. |
Dusterin ilk lansman fiyatı 29999 idi yıllar önce. Şimdi 109 bin lira. Nerdeeen nereye. Ekonomimiz uçmuş gitmiş resmen...
|
Dacia'lar ilk çıktığında 35 bin gibi fiyatlara satılıyordu şimdi liste fiyatları 100 bini geçmiş.
Ekonomi eyiye gidiyeah. |
almanyada bu duster 11.490 euroya satılıyor. Almanyada asgari ücret 1557 euro. Yani bir alman temizlik işçisi Dacia duster almak isterse sadece 7,5 ay çalışıyor. Türkiyede en boş Duster 110.000TL, asgari ücret 2020TL, Türk temizlik işçisi Dacia Duster almak isterse 55 ay çalışmak zorunda. Allahtan af dileyeceğimize başımızda bizi yönetenlere bir çift laf edin bence.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaköy_soğancısı -- 31 Mayıs 2019; 17:27:56 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|