Şimdi Ara

lpg li honda civic aracım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
36.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani sonuc olarak o motor ikaz ısıgına care bulabildiler mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: YorgunBaba

3 yaşındaki bir arata, o güzelim manifoldu delmeye stepneyi yada bagajı saçma sapan bir tüp ile doldurmaya değermi.???????????

bunun neyini soruyosun anlamadım
    çaresizlikten takıyorsan bilmem.
    quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

quote:

Orjinalden alıntı: YorgunBaba

bence 2003 üstü araçlara lpg takılmamalı

Sebep?

Kendi görüşünüzdür, saygı duyarım.

Fakat aracı alıpta rahatla gezemedikten sonra pek kıymeti yok bana göre. Benzin fiyatlarıda malum ve daha da artacak deniyor. Bana göre de yıl sonuna kadar 3,5 ytl'ye yaklaşır benzin fiyatı.

Aracımı kullanmaktan çok zevk alıyorum, eğer ki LPG taktırırsam da daha çok zevk alıcam.

Ayrıca araca acıyıp sürüş zevkinden mahrum kalacağıma, araç bana acısın bu zamlardan sonra.

Selamlar, Saygılar.

• 0.95 YKRŞ süper bir değer bende imzamdaki aracıma ZAVOLİ Sıralı sistem taktırdım. Şehir içi 36 Litre gaz ile 365 Km de benzine geçtim sinyali verdi. Aracım 2000 cc 16 v Otomatik vites.
    NOT.: Motor arıza ışığı yanmıyor.

http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0006.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 4 Temmuz 2006; 23:46:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cantuzla

yani sonuc olarak o motor ikaz ısıgına care bulabildiler mi

Bugün BRC bayisine gidip fiyat aldım ve kafamdaki soruları sordum. Özellikle arıza lambası ile ilgili. Bugüne kadar bir çok civic'e taktığını, hatta 15 gün önce en son 2005 model bir Civic'e taktığını ve arıza lambasının hiçbir araçta bir kere bile yanmadığını anlattı.
    Bunu için garanti verirmisin dedim, gayet kendinden emin bir şekilde veririm dedi.

Ama ne kadar doğrudur bilemem tabi.

BRC için 2000 ytl peşin fiyat aldım. Başka bir yerde de zavoli için peşin 1500 YTL. fiyat aldım. Yarın da tartarini ye gidicem bakalım nolucak.

Selamlar.
  • ok dostum ben de soledim taktırcagım yere yanmıcak sen merak etme dedi belki de siz bu mesajı okurken takılıyorıolucak araca persembe alcam ztn
    quote:

Orjinalden alıntı: hasok

0.95 YKRŞ süper bir değer bende imzamdaki aracıma ZAVOLİ Sıralı sistem taktırdım. Şehir içi 36 Litre gaz ile 365 Km de benzine geçtim sinyali verdi. Aracım 2000 cc 16 v Otomatik vites.
    NOT.: Motor arıza ışığı yanmıyor.

http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0006.JPG

• BRC için çok yüksek fiyat vermişler. 1750 ye takıyolar brc sequent24 ü.
    quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

quote:

Orjinalden alıntı: cantuzla

yani sonuc olarak o motor ikaz ısıgına care bulabildiler mi

Bugün BRC bayisine gidip fiyat aldım ve kafamdaki soruları sordum. Özellikle arıza lambası ile ilgili. Bugüne kadar bir çok civic'e taktığını, hatta 15 gün önce en son 2005 model bir Civic'e taktığını ve arıza lambasının hiçbir araçta bir kere bile yanmadığını anlattı.
    Bunu için garanti verirmisin dedim, gayet kendinden emin bir şekilde veririm dedi.

Ama ne kadar doğrudur bilemem tabi.

BRC için 2000 ytl peşin fiyat aldım. Başka bir yerde de zavoli için peşin 1500 YTL. fiyat aldım. Yarın da tartarini ye gidicem bakalım nolucak.

Selamlar.

• Makine mühendisleri bürosundan sızdırmazlık raporunu aldıktan sonra LPG takan firmanın verdiği belgelerle(Fatura+ imalat yeterlilk belgesi+ proje vb. hepsi bir aradadır zaten) araç muayene istasyonuna gidiyorsun. Şimdi varmı bilmiyorum ama muayene istasyonu çevresindeki arzuhalcilerde birde LPG için EK belgesi doldurtuyorsun.(10-15 YTL)Tabi önce taşıtlar vergi dairesinden "vize için borcu yoktur kağıdı" alıcaksın.(Araç muayene istasyonlarında da taşıtlar vergi dairesini şube şeklinde böroları var.) Ardın dan 90 küsur milyon muayene harcını yine vergi dairesi veznesine yatırarak elinde ki tüm evrakla muayeneye giriyorsun.İşlem bittikten sonra da aracın bağlı bulunduğu trafik tescil bürosuna araç sahibi şahsen giderek işletiyorsun.Burada masraf ruhsatın tek yaprağı için 28 YTL civarı.Birde onu doldurtman için arzuhalci bulman lazım tabi.Onları verip yeni ruhsatını alıyorsun.İşlem bu kadar...
  • verdiginiz bilgiler için cok tesekkurler bu kadar acıklayıcı olabılırdı ancak ayın13 unde yapacagım ıslemlerımı

• HAYIRLI OLSUN
  • saolun
  • hayırlı olsun her türlü gelişmeyi paylaşırsan sevinirim
  • @jaxi

-Motor arıza ışığı sorunun ne alemde, söndümü, yoksa hala yanıyormu?

-LPG ile ilgili paylaşımlarını bekliyorum, karar arifesindeyim.

-Özellikle tüketim ve motor performansı (çekiş,devirlenme ve yüksek devirler.) hakkında tecrübeler lütfen.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 8 Temmuz 2006; 0:34:45 >
  • aracımı cok ıyı tanıyorum 3 yıldır kullanıyorum tıtremesını anlarım,,cekısde hıc bır sorun yok sadece daha yuksek sıcaklık veren bır yakıt oldugunu bıldıgım ıcın cok yuksek devırlerde hızlı agresıf kullanmıyorum,,,tartarını taktırdım motor arıza ısıgı sondu su anda yanmıyor ısık yandıgı zaman sensorun sonmesı ıcın benzıne gecıyorum olay su anda bundan ıbaret yenı gelısmeler olunca buraya yazacagım
  • Lpg topiğinde yazmıştım ama Honda'sı olupta LPG düşünen arkadaşlara bilgi olması için buraya alıntı yaptım.
    Orda pek farkedilmedi sanırım.
    Selamlar.

quote:

2005 Honda Civic LS aracıma BRC Sequent 24 lpg sistemi taktırdım.

İlk izlenimlerim:

Aracın çekişinde gözle görülür bir güç kaybı yok, özellikle şehir içi kullanımda benzinden farkı yok, ama performans artışıda haliyle yok. Korkmadan gaza basabiliyorsunuz ve klima çalıştırabiliyorsunuz. Bu da en güzeli.

İlk çalıştırma benzinle, motor sıcaksa eğer 1. vitesten 2. vitese atarken gaza geçiyor. Motorun sesinde falan bir fark yok, yüksek devirlerde sadece biraz güç kaybı olduğunu hissedebilirsiniz ama belkide ben öyle hissediyorumdur. Kolay kolay her kullanıcı farkedemez. Psikolojik de olabilir.

Dün şöyle bişey oldu;
    Araçta 20 ytl lik gaz vardı BRC servisinin koyduğu. LPG göstergesinde 4 tane yeşil led var. Tek led yanıp sönüyordu. O yanıp sönen led kırmızıya dönecek dedi ordaki usta.

Neyse bir yerde sollama yaparken 2. vitesle tam gaz sollamaya çıktım ve sollamayı yaptım. bu arada devir 5000-6000 civarına geldi. Radyonun sesi bayağı bir açıktı. Bir yerden bip bip diye ses geldiğini farkettim, bu da ne diye radyoyu kapattım. LPG göstergesinden geliyordu. Benzine geçmiş kendi kendine. Ben bir arıza olduğunu düşündüm yüksek devirden dolayı. Sonra servisi aradım. Yarın bir gelin belki bir ayar gerekiyordur dediler. Akşam benzinle dolaştım.

Bu sabah gittim servise. servis patronuyla beraber denemeye çıktık. Sorunu gösterdim. Büyük ihtimal gaz bitmiş dedi. Beraber gidip depoyu doldurduk. Sorun kayboldu. Meğer o yanıp sönen yeşil led kırmızıya dönmüyormuş. Gaz bitince sesli uyarı verip hiç farkettirmeden benzine geçiyor. Hatta sollama esnasında tam gazda iken benzine geçmiş ve o esnada en ufacık bir güç kaybı yada tekleme olmadı. Yani sollama esnasında bile gazınız bitse en ufak bir riske girmeden sollamanızı tamamlayabiliyorsunuz.
    Bu çok önemliydi ve bu konuda sorunsuz olduğunu görmüş oldum. Daha bir güven verdi bana.

Depoyu doldurduktan sonra tekrar tekrar denedik beraber. Acaba yüksek devirde problem olacakmı diye.
    3-4 defa 6500-6700 devire kadar çıktım. En ufacık bir problem olmadı. Yüksek devirlerden şüphem vardı, bu şüphem de kaybolmuş oldu.

Tüketim olarak henüz bir yorum yapamıyorum. Bugün depoyu doldurduk. 32 litre gaz aldı. Km'yi sıfırladım bakalım kaç kilometre yapacak.
    Depo bitince sonuçları yazarım tekrar.

Göstegedeki motor arıza lambası kesinlikle yanmıyor. Servis patronu bu konuda kendisine çok güveniyor.
    Hatta dedim bizim forumda arıza lambası konusunda şikayetler var. Cevap olarak o lamba yanıyorsa bir sorun vardır dedi. Öyle bir sorunu olan varsa bana gönder, kesinlikle hallederiz diyor. Bu konuda çok iddialı.

Sonuç olarak şimdilik çok güzel görünüyor, BRC takarak iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum.
    Herkese ve tüm Honda kullanıcılarına tavsiye ederim.

Selamlar, Saygılar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• BİLGİLENDİRME İÇİN TESEKKUR EDERİM AMA HONDA SERVİSTEKİLER OYLE DEMIYOR BENIM IKAZ LAMBAM YANMIYOR AMA BU HİÇ YANMIYACAK YADA KESİN ARIZA VAR GONDER BANA BEN HALLEDEYIM MANTIGIYLA COZULECEK BIR PROBLEM DEGIL ,,,,
    AYRICA TAKTIRDIGIN SISTEM SIRALI SISTEM TABIKI GAZ BITINCE YAKITA GECECEK YOKSA 1500 YTL VERMENIN ANLAMI NEDIR HAKSIZMIYIM 400 MILYONA TAKTIRIRDIK HONDALARIMIZA TÜPÜ MERDİVEN ALTLARINDA ,,GEZERDIK KALAN 1100 YTL YEDE

HAKSIZMIYIM

HATALARI VE ARIZALARI PAYLASALIM
    BİLGİ PAYLASTIKCA ARTAR
  • Ona bakarsan Honda servisleri lpg li aracı içeri bile almıyor diyor bazı arkadaşlar. Ben daha gitmedim ama 30.000 bakımı gelince lpg deposunu boşaltıp servise gidicem bakalım ne diyecekler.

Gaz bitince lpg'ye geçeceğini biliyordum da ordaki yanlış anlama lpg servisinde ki elemanın markaları karıştırmasından kaynaklandı herhalde. Bana yanıp sönen son yeşil lambanın kırmızıya döneceğini söylemişlerdi meğer kırmızıya dönmüyormuş. Yanıp sönmeye başladığı zaman uyarı anlamına geliyormuş.
    Neyse öğrenmiş olduk. Ama sollama esnasında gazdan benzine geçerken en ufak bir tekleme yapmayıp sürücüyü riske sokmadan sollamayı tamamlamasına imkan vermesi, sıralı lpg sistemlerinin başarısını gösteriyor bence.

Tüketime gelirsek;
    Depoyu doldurduk, 32 lt. gaz aldı. 48 YTL. (1,51 ytl litresi. Aygaz Euro lpg).
    Depo şu an yarıdan biraz fazla ve ben 180-190 km lere geldim. Ama ayağımı gazdan esirgemiyorum bakalım ne olacak diye.
    Birde özellikle klima açıp (ki zaten sıcak), yoğun trafiğe girdim bir kaç kere. Depo boşalsın anlayacaz ne yaktığını. O zaman yine burda yazarım.

Selamlar.

• Bende de civic vtec 2001 model var.
    arıza lambası konusuna gelince
    pompacı 95 oktan yerine 98 vereyim mi abi dedi ver bakalım dedik
    bir müddet sonra motor lambası yandı
    panik ederek yol yardımı aradım.
    sorular yanıtlar derken bi ara çocuk dediki abi benzinin pis olması veya sulu olmasıda yakabilir deyince o sırada dedimki sürekli kullandığım benzini değiştirdim.
    o zaman bundan dolayı yanar abi dedi.
    sen kullan bir müddet sonra söner dedi. sönmezse p.tesi servise gel bakalım dedi.
    hakkattende dediği gibi akşam üzeri arıza lambası kendiliğinden söndü.
    demekki bu kadar hassas sensörler var arabamda.

Honda sahibi olduğum için çok memnunm. çok fazla araba değiştirdim ama bundan sonra değiştirirsem yine bir honda olacak kesinlikle.
    bu haftayı lpg konusuna ayırdım.
    hafta sonu nasipse lpg ye geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmr01 -- 17 Temmuz 2006; 22:06:35 >
  • birde arkadaşlar 095 ytl rakamına aldanmasınlar.
    Türkiye de en ucuz lpg ve benzin izmir'de
    zamlardan önce lpg izmirde 1,18 iken
    izmir dışına çıkar çıkmaz 1,34 1,40 civarına çıkıyordu
    o yüzden ytl olarak değilde litre olarak tüketimi yazmak daha gerçek olur bence.
  • 2006 Toyota Corolla HB aracıma lpg taktırmak istiyorum, tavsiye edeceğiniz marka varmı? Ankarada yetkili servisleri biliyormusunuz?
  • git hemşerim 2006 model araca nasıl kıyıyorsun hem de toyota ya.Git 2000 model al taktır lafım yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: ualtintakan

2006 Toyota Corolla HB aracıma lpg taktırmak istiyorum, tavsiye edeceğiniz marka varmı? Ankarada yetkili servisleri biliyormusunuz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.