Şimdi Ara

lpg li honda civic aracım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
36.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arıza ışığı yansın önemli değil diyenlere kanmayın.Kesinlikle montaj veya programda hata vardır.Arıza ışığı ile kullanmayın.
  • valla billa baştan sona kadar okudum. çok yararlı faydalı bir topic olmuş. tşk katılımcılara, ellerine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: CouragePapillon

valla billa baştan sona kadar okudum. çok yararlı faydalı bir topic olmuş. tşk katılımcılara, ellerine sağlık
  • hocam, şu an ne yakıyorsun?
  • Bende 2004 ES7 VTEC Civic var, Eylül 2007'de ZAVOLI takıldı, ŞAH OTOGAZ-ANTALYA'da. Araçta bahsedilen motor ikaz lambası yandı, ama araçta herhangi bir sorunum yok. Yalnız aracıma sürekli PO'dan MİLANGAZ alıyorum. (Tankım 32 LT'lik) 40 YTL'lik gaz ile uzun yolda 340 KM yol yaptı.
  • Sayın tnrskr,
    benim aracımda VTEC ve otomatik, yukarıda dediğim gibi sorunum YOK... Yakıt ta dediğim gibi....
  • arkadaslar motor lambasının kontagı cevırdıkten bellı bır sura sonra sonmesı gereklı ama benımkı sonmuyor
    fakat calıstırdıktan sonra herhangı bı sorun yok
    arıza lambasıda yanmıyor.
    ama en basta sonmemesı sorun yaratırmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinerc03

Sayın tnrskr,
    benim aracımda VTEC ve otomatik, yukarıda dediğim gibi sorunum YOK... Yakıt ta dediğim gibi....

Sizdeki aracın 2006 modeli var bende de. Arıza lambasını çok hafife alıyorsunuz gibime geldi. Bu lambanın kesinlikle yanmaması lazım bikere. Program ayarı tam anlamıyla benzinle örtüşmediği için yanıyor. Büyük ihtimalle de fakir karışımdan dolayıdır. Benim tavsiyem tekrar gidin ve ayar yaptırın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonk

quote:

Sayın tnrskr,

Sizdeki aracın 2006 modeli var bende de. Arıza lambasını çok hafife alıyorsunuz gibime geldi. Bu lambanın kesinlikle yanmaması lazım bikere. Program ayarı tam anlamıyla benzinle örtüşmediği için yanıyor. Büyük ihtimalle de fakir karışımdan dolayıdır. Benim tavsiyem tekrar gidin ve ayar yaptırın.

bencede bi ayar bozukluğu olabilir, eğer ayarlar tamsa arıza lambası ya geçekten arıza olduğu için yada farklı bi yerden faklı bi marka lpg aldığınızda yanabilir bi süre

• kendim aracım 2002 civic, üzerinde zavoli kiti var, arıza lambanız kesinlikle yanmaması gerekiyor. Yardım için en yakın bayimize uğrayınız, çözümsüz kaldığınız yerde beni arıyabilirsiniz.

Saygılarımla,

quote:

Bende 2004 ES7 VTEC Civic var, Eylül 2007'de ZAVOLI takıldı, ŞAH OTOGAZ-ANTALYA'da. Araçta bahsedilen motor ikaz lambası yandı, ama araçta herhangi bir sorunum yok. Yalnız aracıma sürekli PO'dan MİLANGAZ alıyorum. (Tankım 32 LT'lik) 40 YTL'lik gaz ile uzun yolda 340 KM yol yaptı.
  • istanbul için tavsiye edeceginiz brc servisi varmı?
  • Veee MONTAJDA mutlu son: Dün öğlene doğru PRINS-ECU'nun da progranlanması ile PRINS LPG dönüşüm montajı tamamlandı. Yaklaşık 5km'lik deneme sürüşünde de problem olmayınca arabayı teslim aldım. Bugün biriken işleri de bahane ederek yaklşık 40km'si şehirlerarası yol olmak üzere 50km yaptım. Şehirlerarası yolda klimayı bile çalıştırdım. MAŞALLAH, KIRKIN BİN KERE MAŞALLAH. Aynen benzinle çalışıyormuş gibi. Kalkış, hızlanma, 100km/saat hızla giderken LPG'den benzine geçiş, benzinden tekrar LPG'ye geçiş sorunsuz. MAŞALLAH ama tabii ki daha bu ilk gün. Kimi PRINS kullanıcıları kullanmaya başladıktan haftalar hatta 3 ay sonra çeşitli sorunlarla karşılaşmışlar. INŞALLAH aynı durum benim de başıma gelmez ve LPG dönüşümü yaptırdığıma pişman olmam. Canımı sıkan konular:
    1- Montajdan önce takılmasını istediğim 60lt'lik silindrik LPG deposunun, bagajdan stepnenin rahat çıkarılabilmesi için bagaj tabanından yaklaşık 3cm yüksekte ouşturulan yuvasına konunca sığmaması nedeniyle, 45lt'lik daha ince deponun monte edilmesi ve
    2- Sabah internette 1,89YTL olarak okuduğum SHELL AutoGas litre fiyatının, akşama doğru depoyu doldurmaya gittiğimde 1,97YTL'ye yükselmiş olduğunu görmek oldu.
    HONDA Civic'in motor bölümünün son haline adım adım yaklaşarak bakalım:

lpg li honda civic aracım

MÜKEMMEL olduğu iddia edilen, JAPON malı Prins Enjektörleri: Motora mümkün olduğu kadar yakın yerleştirilmesinde yarar var.

Biraz daha yakından bakalım:

Darısı LPG dönüşümü isteyen herkesin başına diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 27 Ekim 2008; 10:25:03 >

• HONDA Civic ile Prins'in balayında, 24 saat dolmadan MALUM sorun yaşandı. Bugün 80km uzaktaki bir yakınımıza ziyarete giderken, 72. km'de motor arıza uyarısı yanmaya başladı. Kenara çekip kontağı kapattım. Tekrar çalıştırdım, yanmaya devam etti. Civic'lerde NORMALDE kontak ilk açıldığında bu motor arıza uyarı ışığı 2 saniye kadar yanar, ya kendiliğinden veya marştan hemen sonra söner. Belki benzine geçersem söner düşüncesiyle 3,5km kadar benzinle yol aldım. Yine yanmaya devam etti. Tekrar LPG'ye geçtim. 4,5km sonra zaten yakınımıza ulaştık.

Montajı yapan BOSCH Car & Diesel Servisi-İYİEL otomotivden Cem Bey'i telefonla aradım. Bu uyarının yanmasının sorun yaratmayacağını, halledileceğini. Çarşamba günüe kadar bu şekilde kullanmaya devam edip, Çarşamba servise getirebileceğimi söyledi.

Birkaç saat sonra eve dönmek üzere arabama bindim. Uyarı lambası marştan sonra sönmedi. 35km kadar LPG ile yol aldıktan sonra, 16,5km kadar dağdan inişte benzine geçtim. Çoğunluk hep iniş olduğundan gaz pedalına çok az süre dokundum. 16,5km benzinle yol alıp düzlüğe inince tekrar LPG'ye geçtim. Yaklaşık 30km kadar da LPG ile yol alıp eve dönmüş oldum. Sonuçta 160km'lik yolun 20km'si benzinle, 140km'si de LPG ile kat edildi. AMA ilk 72km hariç motor arıza uyarı ışığı hiç sönmeden hep yandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 27 Ekim 2008; 10:31:00 >

• 29-Ekim sabahı soluğu, Civic'e Prins montajını yaptırdığım, "İyiel Otomotiv - BOSCH car and diesel servisi"nde aldım. Civic bilgisayara bağlanıp arızanın nedeni saptandı: Zayıf karışım! Sonra notebook Prins sistemine bağlanarak "ayarlama ve test sürüşü"ne çıktık. 5. viteste 70-80km sabit hızda yol alırken ayar yapıldı. Akşama kadar da, toplam 25-30km kadar deneme yaptım. Bir sorun yok ÇOK ŞÜKÜR!
  • lpg takılan aracların bir kısmında arıza lambası yanması normaldir aracların yakıt okuma sistemleri lpg değerlerine adatte olmadığı için yanar ama aracta sıkıntı yaratmaz yakıtınız güzel bence elletmeyin.
  • Talihsiz bir açıklama olmuş benzinde arıza lambası yanmayan aracın lpgde de arıza lambası yanmayacak
    quote:

Orjinalden alıntı: DEMALİZMİT

lpg takılan aracların bir kısmında arıza lambası yanması normaldir aracların yakıt okuma sistemleri lpg değerlerine adatte olmadığı için yanar ama aracta sıkıntı yaratmaz yakıtınız güzel bence elletmeyin.
  • kesinlikle talihsiz bir açıklama olmuş.Kesinlikle motor ikaz lambalarının yanmasının kabul edilebilir bir açıklaması yok,kesinlikle.Aracın yakıt ayarlarının tekrar kontrol edilmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.