Şimdi Ara

lpg li honda civic aracım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
36.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    senin lpg'li hondanın son durumu nedir? ben de hafta sonu yaptırmayı düşünüyorum. detaylı bilgi verirsen sevinirim. selamlar... benimki 2004 otomatik bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaksay

cemsultan slm,
    senin lpg'li hondanın son durumu nedir? ben de hafta sonu yaptırmayı düşünüyorum. detaylı bilgi verirsen sevinirim. selamlar... benimki 2004 otomatik bu arada

Ayrıntılı bir şekilde anlatırım ama şu anda yoğunum biraz.

Müsait olunca yazarım buraya.

Selamlar.
  • arkadaşlar burdaki araca tüp takılırmı motor vtec falan yazıyo bide otomatik sorun çıkarırmı http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=749658
  • sen taktırma turşu kurarsın arabaya.
    quote:

Orjinalden alıntı: YorgunBaba

bence 2003 üstü araçlara lpg takılmamalı
  • @kaksay
    @tnrskr

Öncelikle merhaba, işlerim yoğundu yazamadım kusuruma bakmayın artık.

Ben aracıma lpg takalı neredeyse 10bin km oluyor, şu ana kadar en ufak bir sorunum yok.(Maşallah)
    BRC Sequent 24 taktırdım. 2005 Civic LS Düz vites aracım.

Performans olarak güç kaybı mutlaka vardır ki zaten %5 civarında deniyor ama bu güç kaybını anlamanız inanın kolay değil, şehir içinde falan zaten hiç anlaşılmıyor, aracın ataklığında falan bir fark göremiyorum.
    Ancak yüksek devirlere doğru çok çok az bir fark hissedilebilr ama onuda herkes anlayamaz.(üzerinize alınmayın)
    Zaten insan korkmadan gaza basabildiği için daha performanslı bile gelebilir.

Tüketim olarak en yeni verileri paylaşayım;

Uzun yol:
    Geçen hafta uzun yolda bir depo ile (32 litre civarı) 440 km yol yaptım ama 100 km yi sollamalar dışında hiç geçmedim. Km de 0,106 YTL (106 bin) yaktı. LPG nin litresi 1,49 ytl.
    Ama İzmir ve Ankara da lpg'nin daha ucuz olduğunu söylüyorlar(1,25-1,30 ytl.gibi).
    Bu şehirlerden birindeyseniz 100bin'in altına inmek mümkün.
    1660 km de ise ortalama 119bin yaktı. Bunun içinde şehir içi ve klima dahil ama çoğunluk şehir dışı.

Şehir içi:
    Şehir içinde şartlara göre değişmekle beraber genelde 20 YTL'lik gazla agresif kullanmazsanız eğer çok rahat 160-170 km yapabilirsiniz.
    Ama ne kadar yoğun olurda olsun klima da dahil olmak üzere hiç bir zaman 150bin den fazla yakmadı.
    Korkmadan klima açmanında keyfi cabası.

Montaj yaptırmadan önce mutlaka detaylı bilgi isteyin, kafanızda en ufak bir soru işareti kalmasın.
    Motor arıza lambasını da mutlaka sorun.
    Mesela ben kimi yere sorduğumda cevap veremediler, yanarsa da söndürürüz abi gibisinden cevap verenlere itimat etmeyin.
    Ya da ben bu araca lpg takmak istiyorum dediğiniz de aç kaputu bi bakalım abi derlerse hemen uzaklaşın demek ki daha önce bu araca takmamıştır. Daha önce bu araca taktınızmı diye sorun, hatta mümkünse taktıranlarla görüşün.
    Ve ya abi sıralı sisteme gerek yok falan derlerse de inanmayın mutlaka sıralı sistem taktırın. Yoksa manifoltunuzu patlabilirsiniz. Bunula ilgili bir çok örnek forumda mevcut.

Problem yaşamamak için bilinen markaları tercih edin, çünkü bir kere takılacak ve uzun süre kullanacaksınız.
    Benim tavsiye edebileceğim markalar;

Kendi kullandığım BRC Sequent 24 , bir akrabamın 2003 Astra'sında kullandığı ZAVOLİ (İkimizin de bir sorunu yok şimdiye kadar.), TARTARİNİ,LOVATO gibi markalardır.
    Bu markaları forumda kullanıp memnun kalanlar var o yüzden yazıyorum.
    Tabi birde uzun da olsa LPG topiğini okumaya çalışın, inanın çok fazla bilgi ve tecrübe var orda.

Unutmadan; aracın otomatik yada düz vites olması farketmez. Sıralı lpg sistemlerinin bu kadar iyi olduğunu bilseydim bende otomatik düşünebilirdim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kafanıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar.

• arkadaşım çok teşekkür peki vtec falan yazıyo o motorlarda sorun olurmu
    quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

@kaksay
    @tnrskr

Öncelikle merhaba, işlerim yoğundu yazamadım kusuruma bakmayın artık.

Ben aracıma lpg takalı neredeyse 10bin km oluyor, şu ana kadar en ufak bir sorunum yok.(Maşallah)
    BRC Sequent 24 taktırdım. 2005 Civic LS Düz vites aracım.

Performans olarak güç kaybı mutlaka vardır ki zaten %5 civarında deniyor ama bu güç kaybını anlamanız inanın kolay değil, şehir içinde falan zaten hiç anlaşılmıyor, aracın ataklığında falan bir fark göremiyorum.
    Ancak yüksek devirlere doğru çok çok az bir fark hissedilebilr ama onuda herkes anlayamaz.(üzerinize alınmayın)
    Zaten insan korkmadan gaza basabildiği için daha performanslı bile gelebilir.

Tüketim olarak en yeni verileri paylaşayım;

Uzun yol:
    Geçen hafta uzun yolda bir depo ile (32 litre civarı) 440 km yol yaptım ama 100 km yi sollamalar dışında hiç geçmedim. Km de 0,106 YTL (106 bin) yaktı. LPG nin litresi 1,49 ytl.
    Ama İzmir ve Ankara da lpg'nin daha ucuz olduğunu söylüyorlar(1,25-1,30 ytl.gibi).
    Bu şehirlerden birindeyseniz 100bin'in altına inmek mümkün.
    1660 km de ise ortalama 119bin yaktı. Bunun içinde şehir içi ve klima dahil ama çoğunluk şehir dışı.

Şehir içi:
    Şehir içinde şartlara göre değişmekle beraber genelde 20 YTL'lik gazla agresif kullanmazsanız eğer çok rahat 160-170 km yapabilirsiniz.
    Ama ne kadar yoğun olurda olsun klima da dahil olmak üzere hiç bir zaman 150bin den fazla yakmadı.
    Korkmadan klima açmanında keyfi cabası.

Montaj yaptırmadan önce mutlaka detaylı bilgi isteyin, kafanızda en ufak bir soru işareti kalmasın.
    Motor arıza lambasını da mutlaka sorun.
    Mesela ben kimi yere sorduğumda cevap veremediler, yanarsa da söndürürüz abi gibisinden cevap verenlere itimat etmeyin.
    Ya da ben bu araca lpg takmak istiyorum dediğiniz de aç kaputu bi bakalım abi derlerse hemen uzaklaşın demek ki daha önce bu araca takmamıştır. Daha önce bu araca taktınızmı diye sorun, hatta mümkünse taktıranlarla görüşün.
    Ve ya abi sıralı sisteme gerek yok falan derlerse de inanmayın mutlaka sıralı sistem taktırın. Yoksa manifoltunuzu patlabilirsiniz. Bunula ilgili bir çok örnek forumda mevcut.

Problem yaşamamak için bilinen markaları tercih edin, çünkü bir kere takılacak ve uzun süre kullanacaksınız.
    Benim tavsiye edebileceğim markalar;

Kendi kullandığım BRC Sequent 24 , bir akrabamın 2003 Astra'sında kullandığı ZAVOLİ (İkimizin de bir sorunu yok şimdiye kadar.), TARTARİNİ,LOVATO gibi markalardır.
    Bu markaları forumda kullanıp memnun kalanlar var o yüzden yazıyorum.
    Tabi birde uzun da olsa LPG topiğini okumaya çalışın, inanın çok fazla bilgi ve tecrübe var orda.

Unutmadan; aracın otomatik yada düz vites olması farketmez. Sıralı lpg sistemlerinin bu kadar iyi olduğunu bilseydim bende otomatik düşünebilirdim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kafanıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar.

• Vtec olması bir problem yaratmaz. LPG nin vtec'le bir alakası yok.

7. kasa yani 2001-2006 arası olan kasaların 1.6 motorlarının hepsi vtec, benim aracım da dahil.

Selamlar.
  • Bu indirimlerin arkasından bomba bi zam gelir en iisi lpgye geçmek olacak bu gidişle
  • 95bin çok mükkemmel bir değer dizeller bile bu değerleri yakalayamıyor lpg çok mükkemmel bişi herkesin taktırmasını öneririm brc seq24
  • arkadaşlar 2002 honda fiyat ve km olarak ne kadarda uygundur teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: jaxi

lpg taktırmadan once 190-200 arası yakıyordu ,,lpg den sonra kı yaptıgım testler 0.94-0.95 ortalama hız 100-130 arası

yol bilgisayarındaki tüketim verilerine bakarak 0,94 0,95 diyorsanız, bu rakamı 1,15 veya 1,20 ile çarpmanızı öneririm. çünkü yol bilgisayarıyla gerçek lpg tüketimi arasında 1,15 veya 1,20'lik bir fazla fark vardır.
    Eğer 0,94-0,95 gerçek tüketim değeriyse harika, ne denebilir ki.
  • arkadaşlar bende lpg taktırmayı düşünüyoyorum, aracım 99 accent 1,5, tartarini, lavato, brc markaları genelde tavsiye edilen markalar nerede yaptırmam konusunda bilgiye sahip değilim, sizlerin bildiği önerebileceğiniz güvendiğiniz yerleri bana tavsiye edebilirmisiniz. istanbul beykozda oturuyorum, anadolu yada avrupa yakasında bildiğiniz yerleri bana ulaşabileceğim şekilde yazabilirmisiniz. şimdiden teşekkür ediyorumm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurgencel

arkadaşlar bende lpg taktırmayı düşünüyoyorum, aracım 99 accent 1,5, tartarini, lavato, brc markaları genelde tavsiye edilen markalar nerede yaptırmam konusunda bilgiye sahip değilim, sizlerin bildiği önerebileceğiniz güvendiğiniz yerleri bana tavsiye edebilirmisiniz. istanbul beykozda oturuyorum, anadolu yada avrupa yakasında bildiğiniz yerleri bana ulaşabileceğim şekilde yazabilirmisiniz. şimdiden teşekkür ediyorumm.

Ben BRC seq24'ü Kağıthane'deki 2a merkez servisinde taktırmıştım. Murat ve Mesut ustaların ellerine sağlık, çok iyi bir montaj yaptılar. Ama Maslak otosanayideki Çevre otgaz için çok iyi diyorlar orayı da düşünebilirsin.

Taktırırken hiç bir sorunum olmadı yalnız simit depo temininde biraz zorlandık ama sonra halloldu. belki o anki stok durumuyla alakalı bir sorundu. o nedenle taktırmaya başlamadan önce simit depo durumunu sordur. Türkiye'deki araçların çoğunluğu benzeri lastik profiline sahip (195 veya 205 mm kesitli 14-16 inçlik jantlı) ekonomik araçlar olduğu için genellikle tek tip (ince 45'lik) simit depo satılıyor ve haliyle çabuk tükeniyor. arabanın istepne yuvasının çapını ve derinliğini ölç. genelde 20-21cm derinliğinde ve 65-67cm çapında birşey çıkar. işte buna uygun depo bulmalısın. yoksa ya küçük bir depon olur ya da koydukları depo bagajda yüksek atar.
    Piyasada 40'lık, 45'lik, 50'lik diye depoları isimlendirirler ama çoğu kişi bilmez ki mesela 3 tip 45'lik depo vardır: 20x65cm, 22x63cm, 24x60cm gibi. Benim bagajıma 20x65'lik depo uygun düştü ve yüksek atmadı. 22 cm'lik veya 24 cm'lik depodan koyulacak olsaydı yüksek atardı. ölçtüğüm kadarıyla 20x67'lik (50 litre) depo bile sığacak gibi görünüyordu ama böyle bir depo üretiliyor olmasına rağmen o an için piyasada yoktu. bence depoyu önceden ayırt öyle montaja git; kit nasılsa bulunuyor, sıkıntı yok.

Ancak, nereye taktırırsan taktır mutlaka yol testini ve ince ayarı yaptır. Bu ayarları yaptırmazsan (yani ayarsız binersen) bir süre sonra araban sabahları soğuk motor ile çalışırken sorun çıkartmaya başlıyor: marş almıyor, stop ediyor, aptallaşıyor.
    Montajcılar genellike hazır bir program yükleyip, git 1-2 depo dolaş gel diyorlar, kanma sakın. Bu hazır programı yükledikten sonra aracını 4gaz analiz cihazına bağlayıp benzinde çalışıyorken lambda ve diğer parametreleri kaydedip, gaza çevrildiğinde de aynı çıktı sonuçları (lambda vs.) verecek şekilde gaz ECU'suna ince ayar yapmaları gerekiyor. Bundan sonra da aracını 15dk'lık bir yol testine almaları ve hem benzin hem de gaz kullanımı için gerçek yol koşullarında bütün değerlerin aynı olduğunu görmeleri, aynı değilse de anında (arabada geziyorken) laptoptan düzeltmeleri gerekiyor.
    Ben bilmedim, ayarsız gezdim, sabah benzindeyken aptallaşma ve stop etme problemleri oldu. daha sonra (Kadir Bey'lerin tavsiyesiyle) bir süre benzinde gezdim (yaklaşık 1-1,5 depo benzin tüketecek kadar, artık kaç gün sürerse) hiç gaza almadım. Aynen dedikleri gibi bütün sorunlarım düzeldi (araba eski haline geldi: gelmezse yakıt sisteminde fiziksel sorunun var demektir dooru servise)
    Ardından ölçümler yapıldı. Benzindeyken lambda normaldi ama gaza geçirince -7,81'gibi eksi bir sinyal üretmeye başladı. ECU'ya gelen lambda sinyalinin eksi olması "karışım zengin, yakıtı (yani enjektörleri) kıs" demekmiş. artı olunca da karışım fakir yakıtı artır demek olurmuş. yani benzinde normalken gaza geçirince ayarsız olduğu için -7,81'lik bir şekilde zenginmiş benim arabam ve uzun süre böyle zengin kullanınca bu sefer ECU gelen - lamda sinyaline göre enj. sürelerini düşürmeye başlıyor; ta ki sıfır değerini tutturana kadar. sıfır lamda (ideal karışım) tutturunca da o anki (düşük olan) enj. sürelerini aracın düzgün çalışma rejimi olarak belleğine kaydediyor. Bu işler aracın ne kadar ayarsız olduğuna bağlı olarak belirli bir zaman içerisinde bu şekli alıyor.
    Bundan sonra, aracın zengin bir yakıt karışımı arzu ettiği özellikle sabah benzinle ilk çalıştırmalarda, ECU tarafından normal sürelerinden çok daha düşük püskürtme süreleriyle çalıştırılan enjektörler nedeniyle araç çok fakir kalıyor ve marş almıyor, stop ediyor, tekliyor, aptallaşıyor. Ta ki gaza geçene kadar: çünkü gaza geçince bu kısık enj süreleriyle ideal lambda üreten motor ideal bir karışımla çalıştığı için sihirli bir değnek deymiş gibi herşey düzeliyor.

Yol ayarını mutlaka yaptır. baştan bunların hepsini konuş. Abi bişe olmaz biz hep böyle yapıyoruz diyenlere sakın aldanma; ısrarla yol testini ve ince ayarını yaptır.

arabana da gazla güle güle bin.

• quote:

Orjinalden alıntı: jaxi

2 hafta once 2004 model civic aracıma tartarini lpg sistemi taktırdım performans ekonomi cok guzel yalnız 400 km sonra aracımda motor arıza ıkaz ışıgı yanmaya basladı...taktırdım yer kalibrasyon yapılması gerektıgını soyledi,ısık yanmadan once bır honda servısıne ugradım zaman bana sızın hala motor ıkaz ısıgınız yanmadımı dedıler nedenını sorunca sensorlerden bırının herhalde egzos sisteminde yanlıs algıladıgı yakıttan kaynaklandıgını ve onemlı olmadıgını soyledıler ,,konu hakkında detaylı bilgisi olanlar bilgi verirlerse sevinirim
    km de 0.95 ytl yakıyor

Arkadaşım sen ya hiç hesap bilmiyon yada volker_2@ gibi desteksiz sallıyon...

Bendede Tartarini sistem var, km'de 200 bin yakıyorum, yakın arkadaşımdada tartarini var oda 200 bin civarı yakıyo, sen nasıl 95 bin yakıyosun???

Kusura bakma ama o hesapta yanlışlık var...

• Tecniq sakin ol hocam yaw.
    İlk başta bende seni gibi düşündüm ama işin aslı öyle değil.

Şöyle ki:
    Ben uzun yolda 106 bin yaktım ama gaz 1,50 ytl'den .

O arkadaş yanılmıyorsam İzmir'den. Orda gaz daha ucuz 1,30 falan gibi.

Yani uzun yolda o fiyatlarla ve 100 km civarı sabit hızda o kadar az yakması mümkün.

Selamlar.
  • 2003 MODEL CİTROEN C3 DİZEL 92 HP 16 V ARABAM VAR GERÇEKTEN ARABAMDAN ÇOK MEMNUNUM AMA YAKIN BİR SÜRE İÇİNDE DEĞİŞTİRECEĞİM VE YA 2005 CİVARI HONDA CIVIC, C4 VEYA 307 ALACAĞIM VE BÜYÜK İHTİMAL BENZİNLİ YANİ TÜPLÜ OLACAK KAFAMDAKİ TÜM SORULARI CEVAPLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

BU ARADA ARABAM 45 LİTRE YAKITLA X 2,37 YTL (EURODİESEL PO KONYA) = 1150 KM NET GİDİYOR ŞEHİR DIŞI = 0,092 YKR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babatolia -- 16 Ekim 2006; 11:06:32 >
  • Öncelikle herkese merhaba diyorum.

Benim 2002 model bir civic aracım var. Ben buna lpg taktırmadan önce çok düşündüm araca zarar verirmi yada performansta bi kayıp olurmu diye ama şimdilik çok şükür bişey yok. Ben brc fast model sıralı sistem taktırdım ankara da şimşek otogazda ve memnunum. Tek sorunum herkesin bahsettiği arıza lambasının bendede yanması.

Bu sorunla ilgili ankara bora honda nın acil servisini aradım ve bana lpg takılan araçlarda oksijen sensörünün böyle yanıp arıza verdiğini ve aracın çalışmasında ve gidişinde bi problem yoksa da sorun olmıyacağı şeklindeydi.
    Eğer lambanın sönmesini isterseniz kutup başını söküp 10 dakika bekleyin dediler. Bende dediklerini yaptım ve lamba söndü fakat 100-150 km arası gidince gene yandı. Eğer bu lamba yanarken epeyce bi km yapanlar varsa ve bi sorunla karşılaşmadılarsa haber verirlerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler. Herkese iyi günler...

• Jaxi selam lambda sensörünün bağlantısı yapılınca motor arıza lambası bir daha yanmıyormu yani lpg den dolayı bir daha arıza vermiyormu bunu araştırdınmı yada kendi aracına bu bağlantıyı yaptırdınmı bilgi verirsen sevinirim.
  • arıza lambası belli bir aradan sonra genelde yanar genel sebep katalizörün benzin değerlerini okumasındandır.araçta yanması sakıncası yoktur

başka bir sıkıntı çıkarmaz katalizör ömrü fabrika 40,000 km veriyor değişim için senin aracın daha hiç değişmemiştir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.