Şimdi Ara

lpg li honda civic aracım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
36.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaslar 2002 sonrası civiclere takılan lpg'de sorun yasayan ve memnun olmayan varmı. (baya eski konu heralde 30,000km'yi devirmişsizdir)

Ayrıca izlenimlerinizi yazarsanız sevinirim
  • Araç şu an 47500 km.yi geçti. Maşllah ilk günkü kadar sorunsuz ve problemsiz çalışmaya devam ediyor. Arıza lambası bugüne kadar bir kere 100 km boyunca yandı , o da şehir dışında bilmediğim bir yerden gaz almışdım. O gaz bittikden sonra bir daha hiç yanmadı.

İyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Araç şu an 47500 km.yi geçti. Maşllah ilk günkü kadar sorunsuz ve problemsiz çalışmaya devam ediyor. Arıza lambası bugüne kadar bir kere 100 km boyunca yandı , o da şehir dışında bilmediğim bir yerden gaz almışdım. O gaz bittikden sonra bir daha hiç yanmadı.

İyi günler

cok tesekkurler cevap için. Bende bu aralar karar asmasındayım
  • arkadaşlar şu an gaz ne kadar yakıyor km de
    ben bu gaz olayına bayaa ısındım
  • motor arıza ışığına doğru çözüm tse li servislerde montaj yaptırmaktan geçer.
    sorununuz varsa yine tse li servise gidin ve emülatör taktırın

quote:

@jaxi
    Bu motor arıza ışığına bi çözüm bulursan bi haber et bize, ona göre karar verelim.

Ayrıca tecrübelerini anlat, motor sesinde, özellikle 3000 devir altında motorun çekişinde ufak da olsa bi fark varmı?

Birde toplam ne kadara mal oldu?

Selamlar.
  • ben anlamıyorum ben kullanmıyorumda lpg adamlara niye tartışıonuz ben cok nadir kullanıyorum aarabamı lpg li olsa kullanabilirdim hani bi laf varya "altım kuru keyfim yerinde " 2006 araca takılırmı falan fistan takılır neden takılmasan bizaman sora dememkki adam benzinle kullanamıcağnı anladı taktırmak istiyo benim arac 1 yıl oldu alalı 7000 km de 4-5 uzun yol olmasına karşın yani isteyen taktırır istyen 800 cc 3 silinidr arabasına da taktırır 2006 yıda kimse bayıuldığından düşünmüyo heralde lpg yi düşünceli olun azcık dedim ya sen rahat olabilirsin ama kullanamadıktan sora adam ne yapsın arabayı
  • Piyasada lambda sebsörünü bir emülatörle uyutuyorlar. Aman dikkat.
    Önemli olan arıza lambasının yanmaması. Arıza lambası fakir karışım nedeniyle yanıyor. Bu lamba bir röle takıp söndürülrse, aracın fakir karışımla çalışması devam eder ve kısa sürede katalitik konvertör elden çıkar.Yapılması gereken montajda lambanın hiç yanmayacağı garantisini istemek ve de bir röle ile söndürülmediğinden emin olmak. Yoksa kısa sürede katalitik konvertörü elinize alırsınız. Yenisi pahalı olduğundan kimse sahiplenmez sizde katalitik konvertörün içini boşaltıp öyle gezmeye başlarsınız. Üstelik böyle daha iyi abi, motor ak nasıl rahatladı derler.
    LPG' li araçlarda böyle abi, birşey olmaz laflarına kanmayın. Böyle diyenlerden katatlitik konvertörün arızalanması durumunda yenilenmesi garantisi isteyin.
  • Arkadaşlar anladığım kadarıyla Honda Civic 2005 ES e BRC takılır iii bakalım haftaya ben de taktırayım..
  • ben sana zavolliyi öneririm.. çok sessiz.. sadece pompaya yanaştığında hatırlıyorsun LPG yi..
  • Arkadaşlar öncelikle Honda servisi aradım kesinlikle taktırmayın problem yaşarsınız dediler...Ankara üstün otoyu aradım.. aracın motor arıza lambasının yanacağını bunu söndürmenin mümkün olduğunu ancak sorunun giderilemediğini sadece sensörün bypass edildiğini söylediler.. Bana da Prins önerdiler 2.300,00YTL.. benim 1 yıllık benzin masrafım... Daha sonra Atiker merkezi sensör ile beyin arasına modül takıldığını bu şekilde ikaz lambasının söndüğünü söylediler.. Ancak 6 ve 7. kasa Honda Civic araçlarda %50 olasılıkla lamba yanabiliyormuş.. bu arada sensörün adı lambda imiş.. Bu sabah randevulaştığım Konya Sonkur Otogaza gittim.. Hasan Sonkur sağolsun olumlu ve olumsuz yönleri uzun uzun anlattı bana.. Lamba kesin yanarmış.. motorda gerçekten bir arıza olursa sen lpg den yanıyor diyeceğinden çok ciddi problemler yaşayabilirmişsin.. ben memnun kalmazsam söktürürüm diye düşünüyordum ama o iş öyle kolay değilmiş... aslında kolaymış ama emme manifoldundaki 4 delik dahil motorda, bagajda, aracın aktında vb. kabloların ve sistem parçalatının geçtiği yerlerde bir sürü delik kalacakmış.. Usta takalım dese aracı bıracacaktım ama sağolsun o kadar aydınlatıcı davrandı ki.. benim aracımın sehirler arası 20 kuruş, şehir içi 25 kuruş yaktığını duyunca kendi arabam olsa takmazdım dedi.. astra ve vw araçlarda çok başarılıymış atiker.. arabayı değiştirirsem bunlardan alacağım..

Atiker yeni beyin ve programlar geliştirmiş.. deneme aşamasındaymış.. belki hondalara uygun bir sistem geliştirebilirler.. Sözün özü otogaz olayı şimdilik 2005 ve sonrası Honda Civic lerde sıkıntılı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibros -- 12 Haziran 2008; 11:39:08 >

• benim bir tanıdığım taktırdı bir problem yaşamadı bugüne kadar. ama onun ki 2004 model es,ti..
    quote:

Orjinalden alıntı: motanyeri

Arkadaşlar öncelikle Honda servisi aradım kesinlikle taktırmayın problem yaşarsınız dediler...Ankara üstün otoyu aradım.. aracın motor arıza lambasının yanacağını bunu söndürmenin mümkün olduğunu ancak sorunun giderilemediğini sadece sensörün bypass edildiğini söylediler.. Bana da Prins önerdiler 2.300,00YTL.. benim 1 yıllık benzin masrafım... Daha sonra Atiker merkezi sensör ile beyin arasına modül takıldığını bu şekilde ikaz lambasının söndüğünü söylediler.. Ancak 6 ve 7. kasa Honda Civic araçlarda %50 olasılıkla lamba yanabiliyormuş.. bu arada sensörün adı lambda imiş.. Bu sabah randevulaştığım Konya Sonkur Otogaza gittim.. Hasan Sonkur sağolsun olumlu ve olumsuz yönleri uzun uzun anlattı bana.. Lamba kesin yanarmış.. motorda gerçekten bir arıza olursa sen lpg den yanıyor diyeceğinden çok ciddi problemler yaşayabilirmişsin.. ben memnun kalmazsam söktürürüm diye düşünüyordum ama o iş öyle kolay değilmiş... aslında kolaymış ama emme manifoldundaki 4 delik dahil motorda, bagajda, aracın aktında vb. kabloların ve sistem parçalatının geçtiği yerlerde bir sürü delik kalacakmış.. Usta takalım dese aracı bıracacaktım ama sağolsun o kadar aydınlatıcı davrandı ki.. benim aracımın sehirler arası 20 kuruş, şehir içi 25 kuruş yaktığını duyunca kendi arabam olsa takmazdım dedi.. astra ve vw araçlarda çok başarılıymış atiker.. arabayı değiştirirsem bunlardan alacağım..

Atiker yeni beyin ve programlar geliştirmiş.. deneme aşamasındaymış.. belki hondalara uygun bir sistem geliştirebilirler.. Sözün özü otogaz olayı şimdilik 2005 ve sonrası Honda Civic lerde sıkıntılı...

• hangi marka taktırdı acaba ve ayrıca sizin focusta hangi marka var.. kardeşimde focus var da
  • konu 2006 dan kalma fakat sorunlar hala güncel
  • benimkinde yeni seri olan brc sequent24 my07(pluq&drive yazılımlı) o 2004 hondada zavoli takılı...
  • Bu konuda baştan sona yazdıklarımı okuyun.

Servisler bilmediği için sallıyorlar, özellikle honda servisleri.

Arıza lambası araç iyi ayarlanırsa yanmaz.Yanar diyen usta işini bilmiyordur. 32 bin km kullandım yanmadı diyorum. Daha ne diyim.
  • @motanyeri
    Hiç BRC bayisi ile görüştünmü !
    Özür dilerim iki farklı yerde yazınızı gördüm aynı formatta idi . Size yakın biryerlerde 2a bayisi varsa onlarla görüşün derim Honda aracı en cimri araçtır, ne işiniz var aracı satmakla. Sequent 24 MY 07 yaktır Plug&drive proğramıda yüklet . Sonrada gezmenin keyfini çıkart bak yaz geldi :')

Peşin fiyatına 10 taksit kampanyasınıda kaçırma eli kulağında kampanya bitecek . Tanka 5 defa zam geldi kampanyadan sonra :(
  • quote:

Bu konuda baştan sona yazdıklarımı okuyun.

Servisler bilmediği için sallıyorlar, özellikle honda servisleri.

Arıza lambası araç iyi ayarlanırsa yanmaz.Yanar diyen usta işini bilmiyordur. 32 bin km kullandım yanmadı diyorum. Daha ne diyim.

sayın cemsultan hocam siz hangi ilde ikamet ediyorsunuz ve nerede taktırdınız lpg sisteminizi?
  • Ben Bursa'dayım. Ama 1 sene önce başka sebeplerden dolayı sattım ben o arabayı.

Bursa'da BRC bayisine taktırmıştım. Yanılmıyorsam temmuz 2006 gibiydi.
  • quote:

Ben Bursa'dayım. Ama 1 sene önce başka sebeplerden dolayı sattım ben o arabayı.

Bursa'da BRC bayisine taktırmıştım. Yanılmıyorsam temmuz 2006 gibiydi.

teşekkürler cevabınız için..
  • Rica ederim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.