2004 1,6 Marea Liberty e 24.000 km de BRC kit taktırdım. Şu an 38.000 km olan aracım havalar ısındıktan sonra şehir içi ve dışı karışık olarak 100 km de 15 tl yakarken son 4 depoda harcadığım gaz tutarı ortalama 100 km de 20 tl yakmaya başladı. Bunun için Bujilerimi kontrol ettim herhangi bir kirlilik vs. yok. Hava filtrem çok kötü olmamasına rağmen değiştirdim ana yinede yakıt sarfiyatım değişmedi. LPG kitin filtresinide değiştirdim ve düzenli bakımları sürekli yaptım ancak neden bu gaz miktarında artış oldu anlayamadım.
bir servise uğrayıp lambda değerlerini kontrol ettirin ve bujiler araca uygun olup olmadığını kontrol ettirin sorun ortaya çıkıcaktır.sevgiyle kalın.
Serviste yazılım attırdım ve lambda değerlerini kontrol ettik, Değerlerin hepsi normal çıktı. Daha sonra gaz aldım ve yeni yazılımla denemedim ama eski halinde 100 km de 22 tl yakmış.
gazını değiştir başka gaz dene...
Gazı aygaz veya total kullanın. Tüketimin belirgin biçimde düştüğünü göreceksiniz.
şimdiye kadar aygaz dışında başka gaz kullanmadım.
bende de aynı şekilde yaz başlayınca tüketim arttı, normalde depo doluyken 350-370 km civarı tek ışığa düşüyordu, şimdi 310-320 km civarıda düşüyor, yalnız şöyle bir durum var klimayı çok açıyorum ve bendeki yakıt tüketimi artışını buna bağlıyorum...