Şimdi Ara

LPG SİSTEMLERİ VE ARAÇINIZA UYUMLULUĞU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
40.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 Model Honda Civic için ne marka LPG dönüşümü önerirsiniz acaba? Atiker'i fiyat uygunluğu açısından düşünüyoruz, uyumluluğu hakkında bir bilgi verebilir misiniz?
  • selam arkadaşlar LPG konularında fazla bir bilgim yok.

burada işin piri olmuş arkadaşlar olduğunu görüyorum ve bana yardımcı olacaklarına inanıyorum.

benim 1.4 TSI 150 BTM aracım var.

bu araçlar için henüz türkiye de randumanlı çalışan LPG sistemi olmadığını söylediler.

araçlar sürekli arıza ışığı yakıyormuş ve bir sürü sorun daha çıkarıyormuş.

bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
  • aracım vw tiguan 1.4 TSI 150 PS BTM
    quote:

Orijinalden alıntı: tigu52

selam arkadaşlar LPG konularında fazla bir bilgim yok.

burada işin piri olmuş arkadaşlar olduğunu görüyorum ve bana yardımcı olacaklarına inanıyorum.

benim 1.4 TSI 150 BTM aracım var.

bu araçlar için henüz türkiye de randumanlı çalışan LPG sistemi olmadığını söylediler.

araçlar sürekli arıza ışığı yakıyormuş ve bir sürü sorun daha çıkarıyormuş.

bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
  • 1.4 TSI icin VIALLE var ama biraz tuzlu.

Taner Gode bu konulari cok arastiriyor istersen PM at kendisine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

1.4 TSI icin VIALLE var ama biraz tuzlu.

Taner Gode bu konulari cok arastiriyor istersen PM at kendisine.

teşekkürler

bu arkadaşın nıki ne acaba??
  • merhaba;

megane 2 2006 model 1.4 hb için en uygu lpg kiti hangisidir ve fiyatlar hangi seviyede?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimani21

merhaba;

megane 2 2006 model 1.4 hb için en uygu lpg kiti hangisidir ve fiyatlar hangi seviyede?

teşekkürler

arkadaşlar durum biraz acil arabanın muayenesi geliyor ve muayeneden önce işletmem lazım ruhsata... bilgisi olan varsa acilen söylemesini rica ediyorum
  • merhabalar
    nissan almera tekna model aracım var araba 93200km de hangi marka lpg kidi öneriniz olur acaba?
    araba Antalya şehir içi kullanılmak üzere alındı siz değerli önerilerinizi bekliyorum
  • 2007 focus 100 hp ov arac aldım.fiyatıda goz onune alarak (950 tl) atıker lpg taktırmam yeterlimiidr?yada bu motora en uygun marka hangisidir.?
  • merhaba burada baya bilgili arkdaslar var sonunda aradıgım cevabı bulacagıma inanıyorum ankarada yasıyorum 98 model 5 20 160 binde aracıma lpg taktıracagım bazı forumlardan okudugum kadarıyla ecu su otu b.ku nu gzel ce ayarlandıgında dyno testlerde torkuda kw si de benzinle bire bir çıkyormuş ve arıza lambasıda yakmıyor her hangi bir sorun çıkarmıyor diye bir kaç siteden okumuştum
    tabi buda ustanın maharetine kalmış bana bu konuda kimler yardımcı olabilir şu markayı taktır şurda yaptır şöyle ayarlattır şunu şunu test ettir gb bana bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim

ankara oto kiralama

alıntıdır:Benim çok yakın arkadaşımda m52 motorlu 96 e39 5.20 var. Romano kit taklı üstünde. Şu ana kadar hiçbir sorun çıkartmadı. Km de 20 krş falan yakıyor.

Benim arabam 1.6 mondeo. Onda da teleflex kit var. O da hiçbir sorun çıkartmadı. 10 bin km yi geçtim teleflexle. Kendini ödedi bile.

Eğer LPG taktıracaksanız biraz paraya kıyıp Teleflex yada Prins tktırın. Prinsin en önemli avantajı standalone ECU ya sahip oluşu, ki bu malesef bizim ustalarımızın elinde maymun olup abuk subuk mappinglerle kullanılıyor olsada faydalı bir alet diyebilirim. Ama onda da arabanın elektrik teisatında mıncıklanmadık yer kalmıyor.
    Teleflexin diğerlerinden farkı ECU sunun piggy gibi çalışması ve enjektörlerinin direk manifolta monte ediliyor olması. ECU nun çalışma şekli önemli çünkü diğerleri gibi ustanın yaptığı kalibrasyona ihtiyacınız yok. Kalibrasyon yapılan kitlerde bir kez benzin mappinglerini okuttuktan sonra (saçma bir tanımlama kabul ama genel kullanılan bu) ustanızın tanımladığı fark kadar LPG enjektörlerinin püskürtmesini uzatıyor. Statik kısacası. Ne mahsuru var? sıcakta ve soğukta kalibrasyonun mükemmele yakın yapılmış olması lazım. Aksi halde ya fakirde kalırsınız arıza lambanız yanar, yada gereksiz şekilde LPG tüketirsiniz. Eğer arabanızın enjektör hacimleri LPG nin enjektörlerinin hacimlerinden çok farklı ise o durumda aradaki farkı kapatacak bir kalibrasyona ihtiyacınız olabilir ama onda da çeşit çeşit enjektör olduğu için gerekmiyor açıkcası. Benim arabanın benzin enjektörlerinin hacmi 185cc, LPG ninki 200cc. Ben ilk taktırdığımda montörün yaptığı kalibrasyonla 2 ay falan kullandım, motor hem fakir karışım hatası veriyordu hemde performansı düşüktü. Evoparatörün çıkış basıncını arttırarak yani rail basıncını arttırıp karışımı zenginleştirdim, 1 ay falanda öyle dolaştım, ama sonuçta değişen çok fazla birşey olmadı. Standart %30 eklemeli kalibrasyonu yükledim, onda performans benzin kadar olmadı ama ötekine kıyasla çok daha iyiydi, ancak uzun süre closed loop çalışınca arıza lambası yakıyordu. En sonunda kafam attı standart kalibrasyonun dosyasını diğer kalibrasyonlarla karşılaştırıp farklarını buldum (15-20 gün geceler boyunca 16 bit hex kodlar ile tırmalamaktan bahsediyoruz) , grafiğe döktüm ve kalibrasyonda değişen verileri editleyip kendi mappingimi kullanmaya başladım. Ve tekrar dinamometreye girdim. Önce benzinden 9KW düşük çıktı, daha sonra vaporizerden basıncı standart değerine düşürünce adam gibi çalışır hale geldi ve fine tuning sonrası şu an dinamometrede benzinden daha iyi çıktı veriyor. Düşük devirde tork alabilmek için biraz zengin çalışıyor ama lambda 1080 in üstüne çıkmıyor. Zaten LPG de sthiometric 1065 olduğu için düşük devirdeki o kadarlık fark sorun değil. Yüksek devirde ise benzin ile arasında çok az bir fark var. Yüksekde 1065 lambdayı tam tutturuyor. 7bin devire kadarda sorunsuz çeviriyor makine. Dünkü son ölçümle benzidne 89 KW, LPG de 93 KW veriyor... Benzin torku 144nm -4100 d/dk LPG torku 147 nm - 3900 d/dk Kısacası arabayı LPG ile çiplemiş oldum. Yazarken bunlar tabi basit geliyorda kaç kere dinamometreye girdiğimi ben bile unuttum artık. Tüketimi son hali le henüz hesaplamadım. Ama çok abaracağını sanmıyorum.

Bunları neden yazdım? LPG işini herkes yaparım sanıp dalıyor. Ama %90 unun enjektör ve PWM hakkında en ufak bir fikre bile sahip olmadıkları bir gerçek. Onlar manifolt delip rekor takmaktan ötesine geçememiş durumda tırmalıyorlar. Eski kaportacılar bile derme çatma yerlerde LPG kiti takma gayretine girişiyorlar. Eğer arabanızda sorun yaşansın istemiyorsanız, TSE si olan kendi bünyesinde imza yetkisine sahip 'deneyimli' mühendis istihdam eden bir yerde taktırın.

Bu arkadasımız gayet başarılı bir çalışma yapmış sanırım bana bu konuda yarıdmcı olabilecek arkdaslar ustaya yönelndirecek tanıdaklar var mıdır

bir yazıdada brc marka lpg nin eger kalirasyonu iyi yapılırsa prns marka lpg kadar sorunsuz ve performanslı çalışsacagını okumuştum

• megane1 115HP atiker 1,5 ay oldu taktıralı 3 bin km yol yaptım tık demedi %40 %45 oranında tasaruf 320 km yol= 52 lira otogaz yaktı gzlitresi 2.40 TEŞEKKURler ATİKER..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca1912 -- 2 Eylül 2011; 18:07:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus otogaz

bilindiği üzere lpg sistemi benzinli sistemlere takılan bir donanımdır. fakat bu her benzinli araça yani %100 tüm araçlara takılacağı anlamına gelmez . bunun takılmadığı bazı marka araçlar yada bazı araçlara tavsiye edilen yine başka marka lpg sistemleri vardır. yada takılmasını tavsiye etmediğimiz araç grublarıda bulunur.
    sebepleri ve nedenleri uzun ve tartışılır.bunların dışında kesin olmayan araç grubları her montajcı için geçerlidir.
    bunları paylaşalım ve tartışalım bilgilendirelim diye bu konuyu açmış bulunmaktayım.
    saygılarımla
    berkan ersöz
    yunus otogaz
    www.yunuslpg.com
    www.yunusototopkapi@hotmail.com.tr

merhabalar şu anda fiorino 1.4 73 bg aracım var benzinli ve lpg bağlatmak istiyorum hangi kiti kullanırsam performanstan kayıp yaşamam? fiat motorları için öneriniz nedir? cevabınız için şimdiden teşekkürler..

• s.a arkadaşlar ,
    kafam çok karıstı 31 bin kmde 2009 golf aldım düz 1.6 motor ( hitler motor ) bütçem 1400-1500 max. kafamda lovato vardı gittim bir yere ( iskenderunda) lovatoda var ama illa aldesa taktır deyip durdu anlattıda anlattı.. nakit olarak , aldesaya 1000 tl lovatoya 1200 tl dedi ne yapacağımı şaşırdım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. ( lovatonun cok sık map hatası yaptıgını istersem yinede onu takacagını da söyledi ayrıca lovatonun artık italyadan gelemdigini çogu yan sanayi cin malı oldugunu belirtti )
  • Sıfıtr focus 3 sedan 1,6 125 ps araç aldım.Birkaç ay sonra lpg taktırmayı düşünüyorum.Bu araç lpg ile uyumlu mudur?Hangi marka ve modeli önerirsiniz?Bu araçlarda bildiğim kadarı ile bagaj hacmini büyütmek için stepmeyi incelttiler.Bu araçlara simit tüp uygulanabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: patron48

quote:

Orijinalden alıntı: yunus otogaz

bilindiği üzere lpg sistemi benzinli sistemlere takılan bir donanımdır. fakat bu her benzinli araça yani %100 tüm araçlara takılacağı anlamına gelmez . bunun takılmadığı bazı marka araçlar yada bazı araçlara tavsiye edilen yine başka marka lpg sistemleri vardır. yada takılmasını tavsiye etmediğimiz araç grublarıda bulunur.
    sebepleri ve nedenleri uzun ve tartışılır.bunların dışında kesin olmayan araç grubları her montajcı için geçerlidir.
    bunları paylaşalım ve tartışalım bilgilendirelim diye bu konuyu açmış bulunmaktayım.
    saygılarımla
    berkan ersöz
    yunus otogaz
    www.yunuslpg.com
    www.yunusototopkapi@hotmail.com.tr

merhabalar şu anda fiorino 1.4 73 bg aracım var benzinli ve lpg bağlatmak istiyorum hangi kiti kullanırsam performanstan kayıp yaşamam? fiat motorları için öneriniz nedir? cevabınız için şimdiden teşekkürler..

bizim sorulara cevap yok muuuuu

• Merhaba arkadaşlar,

Benim 2011 model Dacia Logan 1.4 ambiance model aracim var. Lpg taktirmtak istiyorum. Hangi markayi önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 opel vectra 1,6 comfort araç satın aldım ve ertesi hafta brc marka lpg taktırdım ilk 2-3 ay yüksek olmasını saymaz isek aracım şuan da defalaca ince hesap yapılarak hesaplanmıştır:

ş.içi: 0,20 tl. - 0,25 tl. (genelde 0,22 ortalama)

ş.dışı: 110 km hızı geçmediginizde 0,17 tl. - 0,19 tl yakmaktadır

son ölçüm 2013 7. ayındaki lpg fiyatlarına göre yapılmıştır. bence bu rakamlarada dehşetdir. arabaya lpg sonderece uyum verdi ve fiyatlar olağan üstü iyi. ilk taktırdığımda 2 sefer ayara gittim ve 2. ayar süper oldu. tek şikayetim 20 000 deviri geçmeden hızla kavramıyor atik olmuyor araba. onun haricinde herşey süper.

lpg yi takan ve ayar yapan yer ise burdur 2a lpg (brc servisi), ustayı gözüm tutmamıştı il etapda ama zamanla sevdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih2013

2006 opel vectra 1,6 comfort araç satın aldım ve ertesi hafta brc marka lpg taktırdım ilk 2-3 ay yüksek olmasını saymaz isek aracım şuan da defalaca ince hesap yapılarak hesaplanmıştır:

ş.içi: 0,20 tl. - 0,25 tl. (genelde 0,22 ortalama)

ş.dışı: 110 km hızı geçmediginizde 0,17 tl. - 0,19 tl yakmaktadır

son ölçüm 2013 7. ayındaki lpg fiyatlarına göre yapılmıştır. bence bu rakamlarada dehşetdir. arabaya lpg sonderece uyum verdi ve fiyatlar olağan üstü iyi. ilk taktırdığımda 2 sefer ayara gittim ve 2. ayar süper oldu. tek şikayetim 20 000 deviri geçmeden hızla kavramıyor atik olmuyor araba. onun haricinde herşey süper.

lpg yi takan ve ayar yapan yer ise burdur 2a lpg (brc servisi), ustayı gözüm tutmamıştı il etapda ama zamanla sevdim :)
    mitsubishi carisma 1.8 gdi motor a lpg uygulanıyor mu

• 2010 yılından sonra sorulara cevap gelmemiş hiç "tttikkkkat" etiyseniz . sıkılmış bırakmıs konuyu açan arkadaş.soru sormadan önce tarihlere bakın derim :))

sonuç olarak akıl vermek para kazandırmıyor bunu farketmiş kanımca:D:D:D
  • Merhaba aracım 2003 model honda hrv ağırlık aşımından dolayı lpg takılma deniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.