bilindiği üzere lpg sistemi benzinli sistemlere takılan bir donanımdır. fakat bu her benzinli araça yani %100 tüm araçlara takılacağı anlamına gelmez . bunun takılmadığı bazı marka araçlar yada bazı araçlara tavsiye edilen yine başka marka lpg sistemleri vardır. yada takılmasını tavsiye etmediğimiz araç grublarıda bulunur. sebepleri ve nedenleri uzun ve tartışılır.bunların dışında kesin olmayan araç grubları her montajcı için geçerlidir. bunları paylaşalım ve tartışalım bilgilendirelim diye bu konuyu açmış bulunmaktayım. saygılarımla berkan ersöz yunus otogaz www.yunuslpg.com www.yunusototopkapi@hotmail.com.tr
Mitsubishı gdı ve diğer japon oto markaların direk enjeksiyonlu araçlarına lpg dönüşümü yapan lpg kiti markaları var mı? ayrıca volkswagen grup araçlardaki tsı ve fsı motorlarda sizce en verimli lpg kiti markası hangisidir ?(yakıt tasarrufu ve performans,sorunsuzluk açısından)
quote:
Orijinalden alıntı: RSRSRS
Mitsubishı gdı ve diğer japon oto markaların direk enjeksiyonlu araçlarına lpg dönüşümü yapan lpg kiti markaları var mı? ayrıca volkswagen grup araçlardaki tsı ve fsı motorlarda sizce en verimli lpg kiti markası hangisidir ?(yakıt tasarrufu ve performans,sorunsuzluk açısından)
imzamdaki araca lpg taktırmayı düşünüyorum.
atiker mi
yoksa
brc.nin pipolu sisteminimi önerirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: muzo86
atiker mi
yoksa
Alıntıları Göster
2008 model 1600 cc 8v 90hp Dacia Logan aracımda 1996-2001 arası megane 1 de kullanılan renault K7M F7 kodlu MPİ motor var. 0 km aldığım aracımın garantisi bittiğinde 20 bin km de idi ve izmirde Atiker montajı yaptırdım. kasımdan bu yana 6 bin km yaptım lpg ile ve en ufak bir şikayetim olmadı. Soğuk havada,rampada,yüklü iken,klima açıkken vb... Sabahları benzinden lpg ye geçişi tık sesi dışında fark etmek mümkün değil. Allah takandan ve beni oraya götüren arkadaşımdan Razı olsun İzmir şehir içi tüketimim kışın 10-10,5 litre yazın 9 litre rakamlar yuvarlaktır
quote:
atiker mi
yoksa
Alıntıları Göster
selam muzo86 araçınız sıralı sistemin en uyumlu çalıştığı markaların başında gelmektedir.fakat bu araçın arıza lambası yakma gibi bir sorunu var. fakat bu durum sizin araçınızın sürüş konforunda bir eksik olm asına yada endişe duyacağınız bir konuya neden değildir. ama ben yinede bunuda yaşamak istemem derseniz bunun için size farklı bir kaç ürün tavsiye eder nedenleri ve niçinleri ile ilgili sağlıklı bilgi için 0531 9599452 den bana ulaşabilirsiniz. berkan ersöz yunus otogaz www.yunuslpg.com yunusototopkapi@hotmail.com.tr
quote:
Orijinalden alıntı: yunus otogaz
selam muzo86 araçınız sıralı sistemin en uyumlu çalıştığı markaların başında gelmektedir.fakat bu araçın arıza lambası yakma gibi bir sorunu var. fakat bu durum sizin araçınızın sürüş konforunda bir eksik olm asına yada endişe duyacağınız bir konuya neden değildir. ama ben yinede bunuda yaşamak istemem derseniz bunun için size farklı bir kaç ürün tavsiye eder nedenleri ve niçinleri ile ilgili sağlıklı bilgi için 0531 9599452 den bana ulaşabilirsiniz. berkan ersöz yunus otogaz www.yunuslpg.com yunusototopkapi@hotmail.com.tr
yunus otogaz @ teşekkürler, gerekli bilgiyi P.M den de gönderebilirsiniz
quote:
quote:
yunus otogaz @ teşekkürler, gerekli bilgiyi P.M den de gönderebilirsiniz
Alıntıları Göster
güzel bir konu olmuş faydalı olacağına inanıyorum...benim sormak istediğim mazda 3 lere lpg montajı ne kadar sağlıklı oluyor veya ne şekilde montak yapılıyor bir fark varmı? plastik manifold olduğu için sorun yaşandığını duymuştum...
quote:
Orijinalden alıntı: RSRSRS
merhabalar gdı sistemli mıtsubish araçlara malesef lpg sistemleri takılamamaktadır. sebebi araçın donanım olarak uyumlu olmamasıdır.gdı araçların benzin pompa basıncı yaklaşık 30 bar la basar. normal benzinli araçlardan kat ve kat fazladır. manifolt yapısı dik ve yakıt hava karışımını dışarda yaparak yanma odasına alır. bunun gibi teknik acıdan bazı farklılıklar göstermektedir.fsı motorlara da lpg sistemi takılmaz. lakin bazı fsı motorlu araçların şasi noları tespit edilerek özel olarak kit getirtilerek yapıldığını biliyorum .fakat tasarruf ve randuman olarak muammadır. tsı motolara ise tek marka vialle dir. saygılarımla berkan ersöz www.yunuslpg.com yunusototopkapi@hotmail.com.tr
quote:
merhabalar gdı sistemli mıtsubish araçlara malesef lpg sistemleri takılamamaktadır. sebebi araçın donanım olarak uyumlu olmamasıdır.gdı araçların benzin pompa basıncı yaklaşık 30 bar la basar. normal benzinli araçlardan kat ve kat fazladır. manifolt yapısı dik ve yakıt hava karışımını dışarda yaparak yanma odasına alır. bunun gibi teknik acıdan bazı farklılıklar göstermektedir.fsı motorlara da lpg sistemi takılmaz. lakin bazı fsı motorlu araçların şasi noları tespit edilerek özel olarak kit getirtilerek yapıldığını biliyorum .fakat tasarruf ve randuman olarak muammadır. tsı motolara ise tek marka vialle dir. saygılarımla berkan ersöz www.yunuslpg.com yunusototopkapi@hotmail.com.tr
Alıntıları Göster
Selamlar,
laguna faz2 turbo araçlar için ya da daha doğrusu turbo araçlar için en uygun lpg kiti hangisidir? Şu andaki aracımdaki lpg kitinden çok memnunum havalar ısınınca tasarrufum neredeyse %20 daha da arttı. Bu yüzden dizel araç arayışından vazgeçtim sonuna kadar LPG :)
quote:
atiker mi
yoksa
quote:
atiker mi
yoksa
merhabalar hyundai marka araçlar sıralı sistemin en uyumlu çalıştığı ve randımanlı olduğu grubtur. fakat bu araçlarda arıza lambası yakmak gibi bir sıkıntısı var . buda yakıt karışımının hassas alğılanmasından dolayı fakir yada zengin karışım sebebiyle yakar. bu sizin sürüş konforunuzun eksilmesine neden olmaz. hasas ayar yapılarak bu lamba söndürülür. fakat her lpg markası bu sıkıntınızı 1-2 defada gidermez sürekli lpg cinize gider gelirsiniz. bu size sıkıntı verecekse bunu size enaz yaşatacak 1-2 lpg markası tavsiye ederim. ecotech emme gaz yada gas italy bu sıkıntıyı size 1-2 ayar sonrası ortadan kaldırır. detaylı görüşmek ve sağlık bilgi almak isterseniz. 0212 4829590 yada 0531 959 94 52 den ulaşabilirsiniz. saygılarımla berkan ersöz www.yunuslpg.com yunusototopkapi@hotmail.com.tr
quote:
Orijinalden alıntı: koroglunuray
Selamlar,
laguna faz2 turbo araçlar için ya da daha doğrusu turbo araçlar için en uygun lpg kiti hangisidir? Şu andaki aracımdaki lpg kitinden çok memnunum havalar ısınınca tasarrufum neredeyse %20 daha da arttı. Bu yüzden dizel araç arayışından vazgeçtim sonuna kadar LPG :)
merhabalar öncelikle yunus otgaz adına sizin bu doğru tespitiniz için teşekküretmek istiyorum.tam performans ve aynı sürüş konforu için benzinli araçına lpg taktırmak oldukca isabetli bir secim olmaktadır. turbo araçlar özel araçlardır. bunlar için reglatör kapasitesi yüksek ve enjektör yapısı olarak beslemeyi doğru yapacak uygun kit seçimi yapmak gerekir. bunların montaj aşamsında mazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. tüketici olarak bunu iyi şekilde araştırılmalıdır. buda belirttiğim gibi regülatör kapasitesi enjektör seçimi ve gaz borusunun çapı .bunu için 8x1 lik alt bakır boru çekilmelidir. fakat bazı ürünlerde vardırki standart paket içinde bulunan regülatörü büyük olmakta ve buda tüketiciye ekstra bir masraf açmamaktadır. bunun için size ecotech yada emme gaz olan italyan ürünleri tavsiye ederim.regülatörleri büyük ve randıman olarak yüksek fiyat olarakta abartılı değildi.r saygılarımla berkan ersöz 0212 4829590-0531 9599452 www.yunuslpg.com yunusototopkapi@otmail.com.tr
quote:
quote:
Selamlar,
merhabalar öncelikle yunus otgaz adına sizin bu doğru tespitiniz için teşekküretmek istiyorum.tam performans ve aynı sürüş konforu için benzinli araçına lpg taktırmak oldukca isabetli bir secim olmaktadır. turbo araçlar özel araçlardır. bunlar için reglatör kapasitesi yüksek ve enjektör yapısı olarak beslemeyi doğru yapacak uygun kit seçimi yapmak gerekir. bunların montaj aşamsında mazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. tüketici olarak bunu iyi şekilde araştırılmalıdır. buda belirttiğim gibi regülatör kapasitesi enjektör seçimi ve gaz borusunun çapı .bunu için 8x1 lik alt bakır boru çekilmelidir. fakat bazı ürünlerde vardırki standart paket içinde bulunan regülatörü büyük olmakta ve buda tüketiciye ekstra bir masraf açmamaktadır. bunun için size ecotech yada emme gaz olan italyan ürünleri tavsiye ederim.regülatörleri büyük ve randıman olarak yüksek fiyat olarakta abartılı değildi.r saygılarımla berkan ersöz 0212 4829590-0531 9599452 www.yunuslpg.com yunusototopkapi@otmail.com.tr
Alıntıları Göster
Yunusotogaz öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. genel itibarı ile tüm forumlarda turbo araçlar için en uygun kitin prins olduğu yazılıp çizilmiş. Ancak bu konuyla ilgili detaylı bilgi bulamadım. Sonuçta Reno motorları lpg uyumunda en başarılı motorlar allaha şükürler olsun 15.000 km den fazla yol yaptım LPG ile hiçbir sıkıntı yaşamadım hemde kit yerli malı atiker olduğu halde (yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı) ama regülatör ve boru konusunda ekstra dikkat edeceğim uyarılar için tekrar teşekkürler.
quote:
Yunusotogaz öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. genel itibarı ile tüm forumlarda turbo araçlar için en uygun kitin prins olduğu yazılıp çizilmiş. Ancak bu konuyla ilgili detaylı bilgi bulamadım. Sonuçta Reno motorları lpg uyumunda en başarılı motorlar allaha şükürler olsun 15.000 km den fazla yol yaptım LPG ile hiçbir sıkıntı yaşamadım hemde kit yerli malı atiker olduğu halde (yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı) ama regülatör ve boru konusunda ekstra dikkat edeceğim uyarılar için tekrar teşekkürler.
Alıntıları Göster
Selamlar,
2006 Opel Vectra 1.6i model araca hangi lpg yi önerirsiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: emil.halilov
Selamlar,
2006 Opel Vectra 1.6i model araca hangi lpg yi önerirsiniz ?
merhaba araçınız donanım olarak özel bir yapıya sahib olmadığından özellikle şu marka bu araç için iyigider diyeceğim bir ürün yok. bilgisini aldığınız ustalığına güvendiğniz bir yere yaptırmanız yeterlidir. yanlızca şunu diyebilirim sorunları size en az yaşatacak markaları tercih etmeniz menfaatiniz gereğidirki burda size ben nacizane ecotech,gas italy markalarını tavsiye edebilirim. hem italyan teknolojisi hemde fiyatları yüksek kaliteli ve pahalı markalarınkinden daha uygun ve o kaliteye sahip ürünlerdir. hani hep ararız ya "-hem iyisi olsun fiyatıda makul olsun" bu seviyede ürünlerdir. saygılarımla berkan ersöz yunus otogaz-0212 4829590-0531 959 94 52 www.yunuslpg.com
quote:
Orijinalden alıntı: samet
güzel bir konu olmuş faydalı olacağına inanıyorum...benim sormak istediğim mazda 3 lere lpg montajı ne kadar sağlıklı oluyor veya ne şekilde montaJ yapılıyor bir fark varmı? plastik manifold olduğu için sorun yaşandığını duymuştum...
sorum arada kaynamış sanırım
quote:
quote:
güzel bir konu olmuş faydalı olacağına inanıyorum...benim sormak istediğim mazda 3 lere lpg montajı ne kadar sağlıklı oluyor veya ne şekilde montaJ yapılıyor bir fark varmı? plastik manifold olduğu için sorun yaşandığını duymuştum...
çok özür dilerim sn. samet malesef arada sizi pas geçmişim . araçınıza sıralı sistem uyumluluğu oldukca başarılıdır. fakat bu araçın montaj aşaması son derece dikkar isteyen yapıya sahip. manifolt enjektör diplerinden delinmeye kalkarsa yağ kanalları delinip araçta büyük probleme yol açar. bu yüzden bu araçlara daha önce montaj yapmış ve sektörde eskibir firmayı tercih etmeniz daha güvenli olur. plastik manifolt olması sistemde sıkıntıya yada sürüş konforunda eksilmeye neden olmaz. bu araça ben italyan ürün olan gas italy yada ekotech tavsiye ederim. bu markalar sorunları size minimum düzeyde yaşatan ürünler olacaktır. regülatör kapasiteleri ve kullanılan enjektör markası oldukca yüksek ve kalitelidir. saygılarımla berkan ersöz 0212 4829590-0531 959 94 52 yunus otogaz www.yunuslpg.com yunusototopkapi@hotmail.com.tr
quote:
quote:
quote:
çok özür dilerim sn. samet malesef arada sizi pas geçmişim . araçınıza sıralı sistem uyumluluğu oldukca başarılıdır. fakat bu araçın montaj aşaması son derece dikkar isteyen yapıya sahip. manifolt enjektör diplerinden delinmeye kalkarsa yağ kanalları delinip araçta büyük probleme yol açar. bu yüzden bu araçlara daha önce montaj yapmış ve sektörde eskibir firmayı tercih etmeniz daha güvenli olur. plastik manifolt olması sistemde sıkıntıya yada sürüş konforunda eksilmeye neden olmaz. bu araça ben italyan ürün olan gas italy yada ekotech tavsiye ederim. bu markalar sorunları size minimum düzeyde yaşatan ürünler olacaktır. regülatör kapasiteleri ve kullanılan enjektör markası oldukca yüksek ve kalitelidir. saygılarımla berkan ersöz 0212 4829590-0531 959 94 52 yunus otogaz www.yunuslpg.com yunusototopkapi@hotmail.com.tr
Alıntıları Göster
Merhabalar Berkan bey... 2006 model BMW 3.20i aracıma LPG taktırmak istiyorum.En uyumlu marka hangisi olur.Ve fiyat aralığı nedir?Yeni nesil LPG kitleri daha farklı deniyor doğru mudur.Selamlar
quote:
quote:
quote:
Alıntıları Göster
ford focuslara hangi markalarla uyumlu ben brc taktırdım 3000 km oldu gayet memmunum fakat yinede öğrenebilirmiyim brc focuslarla uyumlumu ileride sorun çıkartırmı
Sn.Berkan Ersöz size birkaç sorum olacak.Yanıtlarsanız sevinirim. 1-) Benim aracım 2004 model 35000km de megane 2 1,6 bva Landi renzo omegas taktırmaya karar verdim iyimi yaptım? 2-) Aracı ikinci el aldığım için lpg taktırmaya gitmeden serviste motoruna veya herhangi diğer bir parçasına baktırmam gerekirmi sorun çıkarmaması açısından ? 3-) Meganlarda omegas kit takılınca benzin göstergesinde düşme oluyormu oluyorsa nasıl bir çözümü var? ve lpg dönüşümü yapılırken dikkat edilmesi gereken özel bir husus varmı megane2 lerde? 4-) lpg bujisi diye bir buji varmış aracın bujilerini lpg bujileriyle değiştirmelimiyim değiştirirsem ne fayda sağlar aracı benzinle kullanırken motora zarar verirmi? 5-) Megan2 lerde benzin dolum ağzının yanına lpg dolum ağzı için yer var. takılırsa sızdırmazlık ve muayeneden geçermi?
quote:
Orijinalden alıntı: sanura
Merhabalar Berkan bey... 2006 model BMW 3.20i aracıma LPG taktırmak istiyorum.En uyumlu marka hangisi olur.Ve fiyat aralığı nedir?Yeni nesil LPG kitleri daha farklı deniyor doğru mudur.Selamlar
merhabalar araçınız sırıalı sistemde sorun çıkarmayan yapıya sahip fakat araçta tespit edilmesi gereken bazı durumlar var ayrıca araçınızın silindir sayısı ve beygir gücünü belirtirseniz daha detaylı size yardımcı olurum. saygılarımla berkan ersöz yunus otogaz - o212 4829590-0531 959 94 52 www.yunuslpg.com