İyi akşamlar herkese LPG yakıt tüketimi konuları eskiydi güncel bir konu olsun istedim bu başlığı açtım 26 Şubat 2022 anlık olarak lpgyi 8.90 liradan aldım aracım 2019 Corolla 1.6 otomatik Lovato sıralı sistem İstanbul'da full şehir içi ortalama hız 25-26 km kışın 10.5-11 litre LPG yakıt ortalaması var yani km başı 1 lira Sizler de durum nasıl eskiden 25 kuruslardan bahsederdik 1 lirayı görür olduk LPG benzine göre hala uygun kalıyor benzinde binenler ne kadar yakıyor nasıl dayanıyorsunuz ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LPG Yakıt Tüketimi 2023
LPG (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı), otomobiller, kamyonlar ve evsel kombi sistemleri gibi çeşitli uygulamalarda kullanılan popüler bir yakıttır. Yakıt tasarrufu ve çevre dostu özellikleriyle tanınır.
LPG Yakıt Tüketimi Nasıl Ölçülür?
LPG yakıt tüketimi, genellikle kilometre başına litre (km/l) veya yüz kilometrede tüketilen litre (l/100 km) cinsinden ölçülür.
Tüplü Kombi Ne Kadar Yakar 2023?
Tüplü kombilerin yakıt tüketimi, kombi modeline, evin yalıtımına ve dış sıcaklığa bağlı olarak değişebilir. Ancak ortalama olarak, iyi yalıtılmış bir evde modern bir tüplü kombi yaklaşık 100 m² alanı ısıtmak için yılda 1.500-2.000 litre LPG tüketebilir.
Tüplü Araba Ne Kadar Yakar 2023?
Tüplü araçların yakıt tüketimi, motor hacmine, araç ağırlığına ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Örneğin, 1.6 litre motorlu bir LPG'li araç ortalama olarak 100 km'de 8-10 litre LPG tüketebilir.
1.6 Motor LPG Yakıt Tüketimi
1.6 litre motorlu bir LPG'li araç, benzinli muadilinden genellikle %20-30 daha az yakıt tüketir. Ancak, yukarıda belirtildiği gibi, gerçek yakıt tüketimi sürüş koşullarına göre değişebilir.
LPG Ne Kadar Yakar?
LPG'nin yakma değerine göre, 1 litre LPG yaklaşık 25.000 kJ enerji açığa çıkarır. Bu, 1 litre LPG'nin yaklaşık 0,7 litre benzine eşit olduğu anlamına gelir.
LPG Yakıt Tüketimi Hakkında Ek İpuçları
- Aracınızın LPG filtresini düzenli olarak değiştirin.
- Lastiklerinizi uygun şekilde şişirin.
- Ani hızlanma ve frenlemeden kaçının.
- Mümkün olduğunda sabit bir hızda sürün.
- Gereksiz yükleri aracınızdan çıkarın.