Şimdi Ara

LPG yakıt tüketimi 2022

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
17.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

LPG yakıt tüketimi konuları eskiydi güncel bir konu olsun istedim bu başlığı açtım

26 Şubat 2022 anlık olarak lpgyi 8.90 liradan aldım aracım 2019 Corolla 1.6 otomatik Lovato sıralı sistem İstanbul'da full şehir içi ortalama hız 25-26 km kışın 10.5-11 litre LPG yakıt ortalaması var yani km başı 1 lira

Sizler de durum nasıl eskiden 25 kuruslardan bahsederdik 1 lirayı görür olduk LPG benzine göre hala uygun kalıyor benzinde binenler ne kadar yakıyor nasıl dayanıyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Yakıt Tüketimi 2023

LPG (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı), otomobiller, kamyonlar ve evsel kombi sistemleri gibi çeşitli uygulamalarda kullanılan popüler bir yakıttır. Yakıt tasarrufu ve çevre dostu özellikleriyle tanınır.

LPG Yakıt Tüketimi Nasıl Ölçülür?

LPG yakıt tüketimi, genellikle kilometre başına litre (km/l) veya yüz kilometrede tüketilen litre (l/100 km) cinsinden ölçülür.

Tüplü Kombi Ne Kadar Yakar 2023?

Tüplü kombilerin yakıt tüketimi, kombi modeline, evin yalıtımına ve dış sıcaklığa bağlı olarak değişebilir. Ancak ortalama olarak, iyi yalıtılmış bir evde modern bir tüplü kombi yaklaşık 100 m² alanı ısıtmak için yılda 1.500-2.000 litre LPG tüketebilir.

Tüplü Araba Ne Kadar Yakar 2023?

Tüplü araçların yakıt tüketimi, motor hacmine, araç ağırlığına ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Örneğin, 1.6 litre motorlu bir LPG'li araç ortalama olarak 100 km'de 8-10 litre LPG tüketebilir.

1.6 Motor LPG Yakıt Tüketimi

1.6 litre motorlu bir LPG'li araç, benzinli muadilinden genellikle %20-30 daha az yakıt tüketir. Ancak, yukarıda belirtildiği gibi, gerçek yakıt tüketimi sürüş koşullarına göre değişebilir.

LPG Ne Kadar Yakar?

LPG'nin yakma değerine göre, 1 litre LPG yaklaşık 25.000 kJ enerji açığa çıkarır. Bu, 1 litre LPG'nin yaklaşık 0,7 litre benzine eşit olduğu anlamına gelir.

LPG Yakıt Tüketimi Hakkında Ek İpuçları

• Aracınızın LPG filtresini düzenli olarak değiştirin.
    • Lastiklerinizi uygun şekilde şişirin.
    • Ani hızlanma ve frenlemeden kaçının.
    • Mümkün olduğunda sabit bir hızda sürün.
    • Gereksiz yükleri aracınızdan çıkarın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şehiriçi trafikte (20-21 kmh ortalama) 13 litre civarı yakıyorum kışın, 17 lira olsa benzin 2.21 lira yapar.

Tüm zamanlar ortalamam (32 kmh) 10.3 lt, o da 1.75 lira yakar kilometre başına.

LPG'nin hem kurulum aşamasındaki maliyeti hem süreç içerisindeki maliyeti hem de muhtemel performans düşüklüğü sebebi ile bir alternatif olarak görmüyorum :)

• oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Araçınızı bilmemekle beraber performans kaybı neden olucak diye düşünüyorsunuz?
    Vede süreç maliyeti olarak 50-100 lira filtre değişimi var 50-70 bin km de bir. BRC Lovato prins gibi markalarda. Takdırma maliyeti deseniz takılı sistemi zaten araçın satış fiyatı üzerine eklenerek satılıyor artık arızasız sorunsuz hazır kurulumlu almak isteyen çok müşteri var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LPG full uzun yol 6.5-7 lt karışık 8-8.5 şehir içi 10-11 lt
    İlçe de ikamet ediyorum sıkışık bir trafik yok.

LPG de heralde tüketim değeri olsa hiç sıfırlamasam 7-7.5 arası bir değer olur. Uzun yol ağırlıklı bir kullanımım var

• 1.33 Aurisim var.
    3 yıl oldu LPG taktıralı.
    BRC Comfort marka kit takılı.

Taktırırken manyak mısın, delimisin zaten 1.33 motor gitmez zart zurt dediler. 2700 lira verilir mi dediler.

İyide kardeşim ben 1.33 100 hp 128 nm torklu arabadan; 150 hp 450 nm tork beklemiyorum ki.

Benim amacım A noktasından B noktasına ulaşım sağlamak. Senede bir kere tatile gitmek bu. Uçsun kaçsın derdim yok ki. Zaten 1.33 motorun ne olduğu belli LPG takınca %5 performans kaybı olacağını bende biliyorum.

Şu anda şehiriçi benzinle 8 litre yakıyor aracım. LPG de ise 10 litre civarı.

Benzinde 1.35 kuruş yakıyor.
    LPG'de 92 kuruş.

Ha şimdi kışın LPG li arabada gaza geçene kadar benzin yakar diyenciler gelecek baştan söyleyim, arabam kapalı garajda devamlı yaz kış. Dışarısı -14 derece iken garajım 12-13 derece oluyor. Evet araç dışarıda dursa gaza geç geçecek ve bu aşamada benzin tüketecek evet. Ama o soğuklarda bile garajda olduğu için yaklaşık 1-1,5 dk da gaza geçmiş oluyor ben garajdan çıkana kadar.

3-5 ay önce benzinle LPG eşitlenmişti neredeyse evet o sırada 1,5 ay kadar benzinle bindim araca. Ama şu anda benzin 17 lira LPG 9 lira. Arada %85 fark var. Ki buda ekonomi olarak geri dönüyor.

200 liralık benzin ile 148 KM şehiriçi yol gitmek var.
    200 liralık LPG ile 217 KM şehiriçi yol gitmek var.

Aradaki fark azımsanmayacak kadar ciddi.
    Benzin ile LPG arasındaki litre fiyatı varkı arttıkça LPG ekonomide bariz üstünlük sağlıyor.

Ha ilerde LPG ile benzin eşitlenir o zaman tekrar benzinde binerim.

Allah var 3 yıldır şeytan kulağına kurşun ne tekleme ne stop etme hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kendi şehrimden kalkıp başka şehire gittim montaj için emin olun kitten ziyade usta ve tecrübe çok önemli. Takan usta maşallah öyle bir montaj yapmış ki Allah razı olsun. Filtre değişimi bakım vs için bile oraya gidiyorum kendi şehrimdeki ustalara hayatta elletmem.

Ben mennunum. Severek kullanıyoruz LPG'yi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Suzuki swift 2019 hibritsiz İstanbul içi yoğun trafikte şuan benzin üzmüyor ama yaza doğru 30 TL olunca soru işareti oluşur artık kafada :D çocuğu kreşe götürdüğum için bakıcı parasına sayıyorum artık yakıtı lpg bi ara düşündüm ama fiyatlar eşitlenince vazgeçtim şuan kafam karışık

LPG yakıt tüketimi 2022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 27 Şubat 2022; 1:19:25 >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Araç C180. Arkadan itiş + tork konvertörlü bir araç, zaten performansı çok da tatminkar değil maalesef. Hatta tatminkar bile değil LPG yakıt tüketimi 2022  (0-100 8.5 saniye civarlarında sanıyorum) LPGli araçların performans kaybı yarattığına dair yazılar okumuştum, 10% bile performans kaybı yaşasam herhalde iyice çekilmez olur.

LPG oluyor mu, onu da bilmiyorum açıkçası ama olduğunu varsayarsak bile ciddi pahalı olacaktır.

Ek olarak LPG'nin yanma ısısı, malum, benzine göre yüksek. Sarf malzemesi olarak LPG çok masraflı değil farkındayım ama aracın kendi mekanizmasına yüksek ısı sebebiyle ekstra yük bindiriyor. LPG sonucu Potansiyel kapak, conta değiştir işlemleri gibi işlemler bir yana, çok basit o-ringler bile ciddi masraflı kalemler, en azından Alman araçları için şu euro kurları ile böyle.

Son olarak da, premium segmentte LPG takılması, Japon araçları gibi olmuyor maalesef. Satışta LPGli bir premium almayı büyük çoğunluk tercih etmez, doğrudur yanlıştır bilemem ama görünen bir ön yargı söz konusu. Şahsen ben de tercih etmezdim. Dolayısıyla üstüne fiyat eklenmesi pek görülmüyor.

Ancak, Civic gibi bir aracım olsa idi, kesinlikle LPG düşünürdüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    yakıt tüketimi ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Km 1 liradan aşağı tüketen kaldı mı ki

• bunun eskisi yenisi yok ki . üzerinde atmosferik 1.6 motor olan bütün arabalar şehir içi 100 km de 10 litre yakar . istediği kadar zam gelsin değişmez.

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

yıllardır o muhabbet hep döner . 9 yıl oldu lpg taktıralı. seneye 10 olacak. bırak kiti arabayı amorti edecek neredeyse.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Konu açılış amacı yeni LPG ve benzin fiyatları kıyaslaması LPG nin hala avantajli olup olmama durumu vs

• En son lpg yi 8.99 dan aldım.

Araç Mitsubishi Attrage (1.2 3 Silindir , Cvt)

Karma Depo hesabı 8lt Lpg çıkıyor. (72 Kuruş) başlangıçta yanan benzini eklersek 90 kuruş diyorum. Benzin olsa 6.9 litrede hesap yaparsak benzin 17 de kalırsa 1,17Tl oluyor.

Şehirlerarası kullanımına göre (100-120km/h) 7.2Lt Lpg , 6.0Lt Benzin yaktığını biliyorum çok oynamıyor sakin sürersen (90 civarı sabir hız düz yollar) 6.1Lt Lpg, 5.0 Lt benzin yakıyor.

Ben 1 aydır fln benzinden lpg ye geçtim. Bu kış Aralık ve ocakta zaten fark yoktu ve lpg ye geçmesi uzun sürüyordu o arada benzinde gittim. Havalar hafif ısındı lpg ye kolay geçiyor tasarrufta yaktığı benzini de dikkate alarak %25 civarı tasarruf beklentim var. Mayıstan sonra ise %35-40'ı bulur benzine geçme olayı mayısta çok kısalıyor.

• 8.79 dan 150 liralık aldım 190 km yol yaptım, 200 lira aldım 260 km, yani yüz liraya 130 km yol yapıyor. Benzin de yüz km de yarım litre yakıyor LPG ile birlikte. Prins Vsi 2 di sistemi, yolda zorlama olmadıkça sadece LPG ile gidiyor, sıralı sistemler gibi benzin karıştırmıyor sakin kullanımda. Ama bu kitin fiyatı 20 bin lira olmuş.

Km de 80-85 kuruş 1650 kiloluk SUV. Aracın ağırlığına göre çok iyi bence. Şehir içi değerler bunlar. Şehir dışında daha çok yakıyor çünkü tin tin gidemiyorum, 130-150 basarım otobanda.

• lpg 10 benzin 17 tl . arada %70 fark var . roket bilimi değil. ben 10 yıl önce lpg taktırdım o zaman da bu avantaj geyikleri vardı. neredeyse araba amorti olacak lpg farkından.

• benzinde 7,0

lpg'de 8,2lt yakıyor, şehir içi, ana arter, 90'ı geçmeden en ekonomik kullanımda. uzun yolda bundan fazla yakıyor

• bu gece zam bekleniyor, herkes pompalara, tetikte olun LPG yakıt tüketimi 2022 

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

hocam 50 binde 100 lira filtre hangi markada ? bizim prins 20 bin diyor daha 17 binde uyarı vermeye başlıyor filtreyi değiştirin diye. değişim de 350 lira. yine de büyük masraf değil, senede 20 bin km yapan için o parayı bir ayda çıkarıyor yakıt tasarrufuyla.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Ben atiker kullandım ve şimdi Lovato c-obd2 kullanıyorum. Bizde böyle :) prins enjektör leri daha düşük dirençli olduğu için daha hassas o yüzden filtre değişim aralığıda dar kendiside pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 28 Şubat 2022; 11:52:1 >
  • i20 1.2 mpi. şehir içi dışı karışık 8 litre civarı yakıyor.

72-75 kuruş yakıyor şuan

• İzmir'de lpg 8.89 dan aldım şehit içi 7-8litre yaktım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.