arkadaşlar iyi günler. pentium1 işlemcili eski bir makinamız var makina üzerinde lpt1 port normalde yok fakat onboard destek verilmiş bir lpt kablosu ile anakart üzerindeki bağlantı yerinden dışarı lpt port çıkartılmış. daha önceden tanıtılmış bir yazıcı var o çalışıyor fakat yazıcılar klasöründe böle bir yazıcı görünmüyor aygıt yöneticisinde de lpt1 port yok. biz yeni bir yazıcı aldık ben bu yazıcıyı tanıtmaya uğraştım ya com1 ya da com 2 olarak görüyor. lpt port olarak görmüyor. bu arada sistemde 98s yüklü. biosda bakıyorum lpt port on durumunda. anlıyamadım olayı lpt port görünmeden eskiden yanıtılmış yazıcı çalışıyor. yeni yazıcıyı hiçbirşekilde görmüyor. unutmadan yazıcıdan dos tabanlı bir muasebe programının çıktıları, faturalar dökülüyor. bilgisi olan arkadaşlar lpt portu nasıl tanıtıcağımı anlatırsa sevinirim. herkese iyi çalışmalar.
slm Anakarta takılan lpt printer kablosu ile bu işi çöebilirsin anladığım kadarı ile biraz karışık anlatmışın olayı ama olsun bilgisayarcılarda satılan p1 ler icin lpt printer kablosu alarak anakartının üzerindeki lpt ye takarsan olur bios tanda acarsan düzelir.