Şimdi Ara

Lübnan'dan Tahliye edilen Türklerden(!) Türkçe bilen yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tvnet kanalı açık tahliye edilen 269 yolcudan 58i İstanbul'a geldi yazıyor sunucu Türkler tahliye edildi diyor 3 kişiyle konuşmaya çalıştı ne dediği anlaşılmayanca uzun zaman Lübnan'da kaldıkları için böyle demeye başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arap=Turk olduğu içindir onlara göre farkımız yok.

Gerçi dilimiz arapça farsça mix olduğu için Arapların öğrenmesi de bir hayli kısa sürüyor neden öğrenmemişler acaba.

• Bende bu haberin konusunu açmak istiyordum. Türk vatandaşları tahliye ediliyor ancak aralarında Türkçe bilen bir kişi bile yok.

• Bir şekilde Türk pasaportu almışlardır

• Kanal D Baba Haber:
    “El frenini çekmeyi unutan kahraman şofer, yokuş aşşaa ksysn kamyona adeta uçarak girdi ve el frenini çekerek hayat kurtardı !”

• Hiçbirinin Türkçe bilmediğinin kanıtı ne? Konuşanların Türk olmadığı veya Türk olup da Türkçe bilmediğinin kanıtı ne?

Tahliye edilenlerin çoğu genetik olarak Türk. Aralarında aile bağı dolayısıyla Türk vatandaşı olan bir kaç kişi mi gözünüze battı.
    Sizin anne ve babanız genetik olarak Türk mu? Kanıtı Türkçe konuşmaları mı?
    Burada Türkçülük duyarı kasanların tipleri ne hikmetse klasik Avrupalı tipi;

Benim bir teyzemin tüm çocukları Almanya'da doğdu. Kendilerini Almanca daha iyi ifade edebiliyorlar. Bunlar havaalanında Almanca röpartaj verseler Alman mı oluyorlar? Bu arada tipleri de hiç Almana benzemiyor, Tipik Asyalı Türkmen tipi.
    Şimdi bunlara Avrupalı tipli bir ırkçı çıkıp Almanca ifade ettiği ettiği için sen benim gibi Türk değilsin, Almansın mı diyecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 17 Ekim 2024; 21:20:5 >
  • asau kullanıcısına yanıt

TV net rastgele 3 kişiyle konuşmaya çalıştı ilki en azından İngiliz turistlerin Türkçesi gibi idare ederdi ama diğerleri konuşamadı bile "yaşa Törkia " yasa Recep Tayip Erdoghan " diyebildiler

Belki eşleri Araptır dedim en azından 1i iyi konuşurdu değil mi yok eşi konuşmadı bile

Akşam haberlerinde değil canlı yayında izledim ben zaten 3.kişiden sonra yayını kestiler Türkçe konuşabilen yok diye röportajı yapmak isteyende uzun zaman Lübnan'da kalınca Türkçeleri azalmış dedi

Tahliye edilenler Araplara benziyor zaten üstüne Türkçede konuşamıyor . Ailem Afrikalı yada mezopotanyali veya Balkan kökenli olsa ne yazar Türk dediğin zaman Türkçe bilmesi gerekir . Türkçe bilmeyene Türk denmez işin genetik yönü 2.degil 3.değerdedir zaten bölücülere bunu yıllardır anlatamayışımızın nedeni bunu ilk sıraya koymalarıdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İran'lılardan güzel bi site
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk gemi yollandığında zaten yapılan röportajda Türkçe konuşan Türk vatandaşı bulamıyorlardı, Ahaber spikeri asimile olmuşlar falan diyor çakal.

Adam almış evi vatandaş olmuş belli ki yada gitmiş orada biriyle evlenmiş otomatikman ailesini Türk statüsüne sokmuş ki buna bir şey diyemiyorum artık.

• Ya bu ülkede seçim zamanında yine yandaş bir televizyon kanalı oy kullanan seçmenlerden birisine kabinden çıktıktan sonra mikrofon uzatmış ve mikrofon uzattığı kişi Arapça konuşmuştu.Hatta muhabir falan baya bir şaşırmıştı.Apar topar röportajı kesmişti..

Adamlar peynir ekmek dağıtır gibi bu ülkenin vatandaşlığını önüne gelene parayla sattı..Eskiden yabancılar Türkleri 'arap' gibi göstermek için özel çaba harcarlardı.Hatta yurt dışında yabancılarla yapılan röportajlarda bazılarının Türkler için 'Arapça konuşurlar' dediğine ilaki denk gelmişsinizdir...İşte günümüzde bunu gerçekleştirdiler...Açın Jackie Chan'ın 2001 yılında oynadığı 'Altın Yumruk İstanbul'da' filmine bir bakın...Adamlar Türkiye'yi arap ülkesi gibi göstermek için özel çaba harcamışlardı.Bugün ise Türkiye filmde gösterildiği gibi ortadoğu ülkesi oldu...Üstelik bir de milyonlarca Arabı Türkiye'ye yerleştirdiler.Yani adamlar 'Türkiye ortadoğu ülkesidir' algısını desteklemek için özel çaba harcamasına gerek kalmadı..

Eee hayaldi gerçek oldu diyelim...

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Lübnanvari bir ülke zaten Türkiye.Ha Arap ha Türk.Nasıl ki sana Ukraynalı dendiğinde Rus=Ukraynalı diyorsun birebir aynı hesap.

Atatürk gibi modern ve laik bir lider gelmeseydi bu ülkede bugün Arapça ve Arap alfabesi halen kullanılıyor olurdu.Gerçi şuan ki konuştuğumuz dil alfabe olarak her ne kadar latin olsa da Farsça ve Arapçanın latin versiyonundan pek farklı değil.Kendi benliğini yitirmiş bir ülke ve milletiz.Boşuna batı bizi ortadoğulu göstermedi yıllarca.Talas savaşından sonra her zaman böyleydik,şuan arap tebaalığına ivme kazandırdık o kadar.Artık yurtdışındayken araplara benzettiklerinde birebir onlar gibi muamele yaptıklarında kızmıyorum,öyleyiz çünkü.Tek bir farkla fakir ve ortadoğulu arap ülkesi gibi muamele ediyorlar yanlış anlaşılmasın Bae veya Kuweytli araplara edilen muamele gibi de değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.