Şimdi Ara

luks araclara binenler nasıl aliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

Zamaninda saksiyi calistirip catalca civarindan arsa alsaydiniz simdi dunyanin parasini kazanmistiniz

Hoşgeldin Tyson 5saat önce yazmıyacam diyordun.

Arkadasim sen gidip anime izlesene.Berkserkin yeni bolumu cikti gecen cuma belki izlememissindir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Zamaninda saksiyi calistirip catalca civarindan arsa alsaydiniz simdi dunyanin parasini kazanmistiniz

Hoşgeldin Tyson 5saat önce yazmıyacam diyordun.

Arkadasim sen gidip anime izlesene.Berkserkin yeni bolumu cikti gecen cuma belki izlememissindir

Nike uslubu yakıştıramadım.

Sabah ne diyordun simdi ne diyorsun

180lik hareket yapma tyson.

• ben otv filan dusmesinden bahsetmiyorum ki

calisanlar 500bin kazaniyorsa daha o para eline gecmeden vergisi kesilir, eline 250-300 bin kalir. onunla da araci alir ustune 100-150 borclanir.

sirket 500bin kazaniyorsa vergisi dusmeden araci alir, gider olarak kullanir. yetmezmis gibi 500bin uzerinden degil de 50 bin uzerinden vergisini oder.

inanmiyorsan antalyadaki otel sahiplerinin nasil yaptigini arasitir. adamlar asgari ucretliden daha az vergi oduyor.
  • parayla
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Aylık geliri 3 ve 4bin tl olan adam 200.000tl lik araç alamaz kredi çıkmaz zaten. Hayal kurmaya devam edin siz. Ben zor kredi çıkartıyorum 100.000tl için.

• Dükkan sahipleri apartman sahipleri miras sahipleri. Kısacası doğuştan şanslı olanlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Kimseye sormama gerek yok hocam, kendimde serbest piyasanin icindeyim. Oyle bir sey yok, o dediginiz olay eskidendi, gelir vergisinden dusuyorlardi. Simdi sadece amortisman olarak kullaniliyor. Su an dediginiz bir halk efsanesi olarak kaldi, forumda herkesin agzina sakiz olmus yanlis bir bilgi maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 3 Temmuz 2017; 21:33:44 >
  • amortisman olsa da degisen birsey olur mu peki? onda da yanlis hatirlamiyorsam her yil %20si gider olarak yazilabiliyordu.

bu durumda dahi sirket sahipleri(veya beyana dayali vergi odeyenler) rahat rahat alabilir. diger turlu calisanlar daha maasi eline gecmeden yarisi vergiye gidiyor.

ha o da olmadi araci kiralar, oyle vergi kacirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 3 Temmuz 2017; 21:44:30 >
    Hayir iste hocam araci dusmek diye bir sey yok, onu aklinizdan atmaniz gerek once. Sadece kdvsi dusuyor. Ya memursunuz ya maasli calisan anldigim kadariyla:)

Turkiye'de vergi asil matrah arttirimi yapilarak caliniyor, devlet haraci da diyebilirsinoz buna:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 3 Temmuz 2017; 21:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bir çok farklı senaryo var.

- Karı koca çalışıyordur. En basitinden 3 bin tl kadın 4 bin tl de erkek alsa ayda 7 bin tl para yapar. Krediyle çok rahat alınır o arabalar.

- Ticaret yapıyordur.

- Alanında kendini geliştirmiştir.

- Malı mülkü vardır kira getiriyordur vs vs

Ya kafanız çalışmıyor. Ya da iş bilmiyorsunuz.

Sıktı artık şu muhabbetler.

Karı-koca çalışıyoruz, evimize 8000-8500 civarı para giriyor, sadece çalışarak bu düzende A4 alabileceğimi düşünmüyorum. Evim olmasın deseydim belki alırdım; ancak o da aptallık olurdu. He bu arada aileden bi 50-100 bin yoksa evde alamazsın bu maaşla.

500 bin ciro yaptıysa vergisini bunun üzerinden hammadde, işçilik, üretim ve yönetim giderlerini düştükten sonra vergisini öder, 450 bin liralık araç aldıysa bunu gider olarak kayıt edemeyeceği için 50 bin lira üzerinden vergi ödemez...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.