Şimdi Ara

♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.107
Cevap
61
Favori
478.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orktas

Telefon a jelatin alacağım da mat mı daha iyi parlak mı karar veremedim siz aldınız mı aldıysanız hangisini tavsiye edersiniz

Kesinlikle parlak jelatin kullanmalısın, mat jelatin ekranı çok kotu gösteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kapaklı olmayan bir kılıf düşünüyorum, güzel bir kılıf önerisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: polater

quote:

Telefon a jelatin alacağım da mat mı daha iyi parlak mı karar veremedim siz aldınız mı aldıysanız hangisini tavsiye edersiniz

Kesinlikle parlak jelatin kullanmalısın, mat jelatin ekranı çok kotu gösteriyor.

Teşekkür ederim peki siz kullanıyor musunuz?

• orktas O kullanıcısına yanıt
    Yarın mobilcadde den vereceğim inşallah. Aslında pek kullanmak istemiyorum ama zamanla çiziliyor ne kadar gorilla glass olsa bile..

• polater kullanıcısına yanıt
    Ben 4 saat önce çizdirdim üstüne çay bardağı düştü bardak kırıldı camda çok ama çok küçük bir çizik oldu gözükmüyor ama insanı sinir etmeye yetiyor

• Samsung Türkiye'yi 3.dunya ülkesi olarak görüyor snapdragon 800 yerine samsungun kendi işletim sistemini gönderiyor.Telefon 1 sene sonra şişmeye başlayacak sürekli android sorunları bıktırır insanı.iphone büyük ekran çıkarmadığı sürece işi zor.

• Geçenlerde önemsemediğimi söylemiştim ama aklıma takıldı 5 MP ile 19 MP fotoğrafların görüntü kalitesini kıyasladım. İki resmi de orijinal çözünürlüğünde açıp detaylarına baktım ve detayda fark olmadığını gördüm gerçekten böyle olsa 4 kat fark olurdu. Yani 19 MP fotoğraf 5 MP nin şişirilmiş hali. Bunu tüm üreticiler yapıyor sadece nokia yapıyor demek yanlış olur. Tabi biz tüketicilerin MP merakından kaynaklanan bir şey, kameraya kötü falan demiyorum sadece gözden kaçan bilgi. Sensör 5 MP fakat 20 MP olarak resim sıkıştırıldığında daha az kayıp olduğundan daha kaliteliymiş gibi görünüyor o kadar.

♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 7 Mart 2014; 21:43:18 >

• quote:

Ben 4 saat önce çizdirdim üstüne çay bardağı düştü bardak kırıldı camda çok ama çok küçük bir çizik oldu gözükmüyor ama insanı sinir etmeye yetiyor

Geçmiş olsun,jelatin kullanmak gerekecek sanırım.Sanırım bardağın boş olması büyük şans.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hagi03

quote:

Geçmiş olsun,jelatin kullanmak gerekecek sanırım.Sanırım bardağın boş olması büyük şans.

Sağ ol'un sizde kullanın jelatin ne olur ne olmaz

• Bende bakmıştım ama 5 ile 19 arasında farkı çok net gördüm bir belgenin fotoğrafını uzaktan çekin okunacak bir şekilde ama sonra pcde bakın 5 te biraz yakınlaştırınca bulanıklık oluyor ama 19 da netlik devam ediyor veya ben yanlış anladım sizin mesajınızı.

• quote:

Bende bakmıştım ama 5 ile 19 arasında farkı çok net gördüm bir belgenin fotoğrafını uzaktan çekin okunacak bir şekilde ama sonra pcde bakın 5 te biraz yakınlaştırınca bulanıklık oluyor ama 19 da netlik devam ediyor veya ben yanlış anladım sizin mesajınızı.

Bunun nedeni yakınlaştırmada kullandığınız resim programının kalitesinden kaynaklanıyor. PS gibi kaliteli bir programla 5 MP lik görüntünün çözünürlüğünü kendiniz 20 MP yaparak kaydedin o zaman sizin 5 MP den yükselttiğiniz 20 MP ile telefonun çektiği 20 MP arasında fark olmadığını anlayabilirsiniz. Hardware Test gibi programlarda da benim dediğimi doğruluyor zaten, kameranın tam çözünürlüğünü 3072x1936 yani 5,94 MP olarak gösteriyor 16:9 veya 4:3 yapıldığında bir kısımı kırpılıyor. Bunu 20 MP olarak kaydeden Nokianın yazılımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 7 Mart 2014; 22:07:18 >

• Arkadasimda note3 var dolayisiyla her gun kiyaslama imkanimiz oluyor. O ve diger kullanicilar 1520ye hayranlar. Bana attiklari fark telefonlarinin rootlu ve jailbreakli olmasi. Tek istegim win 8.1 + tethered jailbreak :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

quote:

Bende bakmıştım ama 5 ile 19 arasında farkı çok net gördüm bir belgenin fotoğrafını uzaktan çekin okunacak bir şekilde ama sonra pcde bakın 5 te biraz yakınlaştırınca bulanıklık oluyor ama 19 da netlik devam ediyor veya ben yanlış anladım sizin mesajınızı.

Bunun nedeni yakınlaştırmada kullandığınız resim programının kalitesinden kaynaklanıyor. PS gibi kaliteli bir programla 5 MP lik görüntünün çözünürlüğünü kendiniz 20 MP yaparak kaydedin o zaman sizin 5 MP den yükselttiğiniz 20 MP ile telefonun çektiği 20 MP arasında fark olmadığını anlayabilirsiniz. Hardware Test gibi programlarda da benim dediğimi doğruluyor zaten, kameranın tam çözünürlüğünü 3072x1936 yani 5,94 MP olarak gösteriyor 16:9 veya 4:3 yapıldığında bir kısımı kırpılıyor. Bunu 20 MP olarak kaydeden Nokianın yazılımı.

Şu gerçek mp yi gösteren programın adı ney başka telefonlarda da deniyim Bi

• quote:

Orijinalden alıntı: EgeKarasoy

Arkadasimda note3 var dolayisiyla her gun kiyaslama imkanimiz oluyor. O ve diger kullanicilar 1520ye hayranlar. Bana attiklari fark telefonlarinin rootlu ve jailbreakli olmasi. Tek istegim win 8.1 + tethered jailbreak :D

Bence o değil çünkü güzel yanı bu telefon da root falan gerek kalmıyor.
    Bana göre tek ilgimi çeken yanı note 3 ün kalemi

• orktas O kullanıcısına yanıt
    Hardware Tests ->http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/hardware-tests/94fa97ba-1d1f-483e-98a3-995e677eba14

Bu programda ekranı sola kaydırınca aşağıya doğru inersen (en alta kadar kaydır) System information kısmında camera bölümü var orada görebilirsin. Acaba 1020 de bu çözünürlük ne görünüyor ?
  • Dur soralım kullanıcılara bende merak ettim

Ekleme:Konuda 13 misafir mi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 7 Mart 2014; 22:44:27 >
  • Ben bir yerde yazı okumuştum bununla ilgili telefon ek programlar da 5mp çekiyor diye orada da telefon diğer programların hepsine düşük mp de kamerayı gösterir diye bu da onun gibi olmasın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EgeKarasoy

Arkadasimda note3 var dolayisiyla her gun kiyaslama imkanimiz oluyor. O ve diger kullanicilar 1520ye hayranlar. Bana attiklari fark telefonlarinin rootlu ve jailbreakli olmasi. Tek istegim win 8.1 + tethered jailbreak :D

Bence o değil çünkü güzel yanı bu telefon da root falan gerek kalmıyor.
    Bana göre tek ilgimi çeken yanı note 3 ün kalemi

Hocam jailbreak gelirse ki bekliyorum, o kadar cok repo gelir ki ustteki batarya yanina isminizi yazmanizdan tutun bedava uygulama indirmeye, tek tikla shortcut gibi ayarlara baglamadan wifi 3g ucak modu acmalar, ustten alta cubugu kaydirinca android ve ios gibi bildirimler cikmasina kadar bir cok sey uretirler. Ucariz ve eksiklerimiz cabuk giderilir.

• quote:

Ben bir yerde yazı okumuştum bununla ilgili telefon ek programlar da 5mp çekiyor diye orada da telefon diğer programların hepsine düşük mp de kamerayı gösterir diye bu da onun gibi olmasın.

Bu program donanımdan gelen çözünürlüğü gösteriyor yani doğrudan kameradan gelen. Ben yukarıda çektiğim resmin 5 MP (soldaki) ve 20 MP (sağdaki) halinin 100% ölçekli olarak görüntüsünü buraya koydum. Yani fotoğraflarda küçültme veya büyültme oranı hiç yok. Bu durumda fotoğraftaki kargalara dikkatli bakarsanız 20 MP sadece daha büyük ve yakın gösteriyor ama iki resim arasında detay farkı hiç yok, 5 MP daha küçük gösterse bile aynı detayı gösteriyor. 5 MP de çözünürlük tam oturmuş ama 20 MP de görüntü daha büyük olmasına rağmen (olması gereken bu zaten) detaylarda bir artısı yok yani nasıl desem gerçekten 20 MP olsa aynı oranda kanadının detayları daha fazla olması lazım ama aynı, fotoğraflara bilgisayardan yaklaştırma yapmadan kendin ekrana yaklaşarak bakarsan aynı olduğunu sen de görebilirsin. Bu fotoğrafı çekerken kalitenin hiç düşmemesi için gündüz bol ışık alacak şekilde bulutlu çektim ki en fazla detayı alsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

quote:

Ben bir yerde yazı okumuştum bununla ilgili telefon ek programlar da 5mp çekiyor diye orada da telefon diğer programların hepsine düşük mp de kamerayı gösterir diye bu da onun gibi olmasın.

Bu program donanımdan gelen çözünürlüğü gösteriyor yani doğrudan kameradan gelen. Ben yukarıda çektiğim resmin 5 MP (soldaki) ve 20 MP (sağdaki) halinin 100% ölçekli olarak görüntüsünü buraya koydum. Yani fotoğraflarda küçültme veya büyültme oranı hiç yok. Bu durumda fotoğraftaki kargalara dikkatli bakarsanız 20 MP sadece daha büyük ve yakın gösteriyor ama iki resim arasında detay farkı hiç yok, 5 MP daha küçük gösterse bile aynı detayı gösteriyor. 5 MP de çözünürlük tam oturmuş ama 20 MP de görüntü daha büyük olmasına rağmen (olması gereken bu zaten) detaylarda bir artısı yok yani nasıl desem gerçekten 20 MP olsa aynı oranda kanadının detayları daha fazla olması lazım ama aynı, fotoğraflara bilgisayardan yaklaştırma yapmadan kendin ekrana yaklaşarak bakarsan aynı olduğunu sen de görebilirsin. Bu fotoğrafı çekerken kalitenin hiç düşmemesi için gündüz bol ışık alacak şekilde bulutlu çektim ki en fazla detayı alsın.

Teşekkür ederim şimdi anladım

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.