Şimdi Ara

♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.107
Cevap
61
Favori
478.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonuç olarak bunlar sayısal değerler önemli değil, hala en iyi kameralardan değişen birşey yok ama kimse fotoğraf çekip paylaşmıyor, kimse de güzel resim çekilecek yerler yok mu biraz manzara görelim
  • EgeKarasoy kullanıcısına yanıt
    O zaman bir an önce gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ₯

Sonuç olarak bunlar sayısal değerler önemli değil, hala en iyi kameralardan değişen birşey yok ama kimse fotoğraf çekip paylaşmıyor, kimse de güzel resim çekilecek yerler yok mu biraz manzara görelim

Manzara resmi çekmeye fırsat yok ki çekelim

• quote:

Orijinalden alıntı: orktas

quote:

Orijinalden alıntı: ₯

Manzara resmi çekmeye fırsat yok ki çekelim

Vallahi anlamam 1020 ciler her yeri fotoğraflarla dolduruyor, bizim neyimiz eksik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 7 Mart 2014; 23:25:26 >

• Arkadaşımız hardware tests isimli programı indirip bakmamı istedi bende hemen 1020'me yükleyip baktım resolution un altında 640x480-3072x1936 çözünürlükleri var yani benim cihazımın kamerası sizinki ile aynı mı ? Bence bu programın dan dikliğinden kaynaklanıyor . Size 5mp ile 20mp arasında zoom yapmazsanız ikiside size net gözükür zaten 5mpnin bu kadar iyi gözükmesinin sebebi pureview teknolojisinin 7pikselden en düzgününü , berrakını koyup fotoyu birleştirmesidir. Yoksa basit bir programla 41 veya 20 mplik kamera esasında 5mplik kamera olduğu anlaşılmaz ve zaten 41 Mp nin yalan, satış stratejisi olduğunu düşünenler araştırmayan kişilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vegola -- 7 Mart 2014; 23:42:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vegola

Arkadaşımız hardware tests isimli programı indirip bakmamı istedi bende hemen 1020'me yükleyip baktım resolution un altında 640x480-3072x1936 çözünürlükleri var yani benim cihazımın kamerası sizinki ile aynı mı ? Bence bu programın dan dikliğinden kaynaklanıyor . Size 5mp ile 20mp arasında zoom yapmazsanız ikiside size net gözükür zaten 5mpnin bu kadar iyi gözükmesinin sebebi pureview teknolojisinin 7pikselden en düzgününü , berrakını koyup fotoyu birleştirmesidir. Yoksa basit bir programla 41 veya 20 mplik kamera esasında 5mplik kamera olduğu anlaşılmaz ve zaten 41 Mp nin yalan, satış stratejisi olduğunu düşünenler araştırmayan kişilerdir.

Bu şekilde düşünen benim ancak bunu kafama göre yapmadım, sadece resim kalitesinden anladım. Kesinlikle markayı kötülemek gibi bir niyetimde yok hatta kamerasından da çok memnunum. Yukarıda bir fotoğraf paylaştım ve gündüz öylesine çektiğim bir resim ve çektiğimiz her bir fotoğrafın bir adet kopyası bulunuyor (bizde 5MP + 19 MP ) şeklinde, sizde de aynı şekilde iki fotoğraf var. Bu fotoğrafları direkt monitörde incelersek bir fark göremeyiz tabiki çünkü monitörün çözünürlüğü (benimki) 1920x1080p yani 2 MP çözünürlükte. Fotoğraflara tam ekran bakarsak fotoğraf karşılaştırmasında 500 MP ile 5 MP yi bile karşılaştırsak aynı görünür çünkü ekran 2 MP ama ben bu şekilde direkt karşılaştırma yapmadım yani siz bu kısmı yanlış anlamışsınız. Fotoğrafların birebir çözünürlüklerini monitörün ekranına oranlayarak 100% ölçekli bir şekilde bakarak karşılaştırma yaptım yani iki resimde de biraz yaklaştırma var ve 20 MP daha yakın doğal olarak ama yakın olması dışında bir fark yok mesela daha detaylı değil aynı, ben onu anlatmaya çalışıyorum.

Yalnız sizin kamera çözünürlüğünüz farklı programlarda bizimkiyle aynı görünüyorsa bu işte başka bir şey var aksi halde tek fark lens oluyor. Bana bununla ilgili bir kaynak gösterirseniz sevinirim çünkü yanlış bilmek ve yanlış bilgilendirmek istemem. Ya WP nin sistemsel bir sorunu (3. parti uygulamaların sorunu değil) yada NOKIA nın satış stratejisi

• Doldururuz tabi kameranın hakkını verelim

• Nokia kamera konusunda en üst düzey teknolojiyi kullanan bi firma. bence 20 yazıp telefona 5 mp kamera koyacak kadar düşmezler. Hem fotoğrafların kalitesinden bile herşey belli oluyor.
  • Eğer öyleyse mp hikaye bizimki de 40 çekebilir ama önemli olan şeyde lens zaten ancak eklemek istediğim bir şeyde var lens madem 5mp ve en fazla 19 mp fotoğraf çekebiliyor niye lens için 20 diyorlar veya 1020 de lens en fazla 38 çekebiliyorken neden lens 41 diyorlar eğer yazılım ile yükseltme olsaydı direkt olarak 19 veya 38 demezler miydi acaba bu da antutu gibi ful hd ekranın çözünürlüğünü 800*480 gösteriyor bu program da direkt en küçük çekileni mi gösteriyor ama sizin dediğinizde de 5i 19 a yükseltince ile direkt olarak 19 çekilen arasında hiçbir fark yok.
    Bu konuyu çözebilecek kişiler eski Nokia 808 kullanıcıları

• Yok diğer telefonlar da da yükseltme oluyor önemli olan zaten lens ama bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi 20mp lens var deyip 5 koymazlar neden dersen madem lens 5mp yazılım ile yükseltiliyor niye maksimum çekebileceği mp yi yazmıyorlar çünkü bu telefon 19 çekebiliyor en fazla 1020 ise 38.

• quote:

Yok diğer telefonlar da da yükseltme oluyor önemli olan zaten lens ama bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi 20mp lens var deyip 5 koymazlar neden dersen madem lens 5mp yazılım ile yükseltiliyor niye maksimum çekebileceği mp yi yazmıyorlar çünkü bu telefon 19 çekebiliyor en fazla 1020 ise 38.

konuyu anladım ancak yine çelişkiler oluyor gibi. Neyse artık önemli değil. ister 5 ister 19 olsun sonuç olarak kalitesini konuşturuyorsa sıkıntı yok :)
  • Aynen öyle Sizin telefonunuz nedir 1520 mi 1520 ise rengini de belirtin sizi de ekleyelim

• Beyler alakası olmayacak ama bunun 5 inç olan modeli hakkında bilginiz var mı? Lumia İcon diye geçiyor adı.
    Edit:Sanırım Verizon'a özel üretilmiş gelmeyecekmiş.6 inç çok büyük yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 8 Mart 2014; 0:40:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Beyler alakası olmayacak ama bunun 5 inç olan modeli hakkında bilginiz var mı? Lumia İcon diye geçiyor adı.

Ben sonradan açıklama yaptılar gelecek diye biliyorum.

Ama öyle ilk göründüğü kadar büyük değil gözünüz alışınca normal geliyor.

• quote:

Aynen öyle Sizin telefonunuz nedir 1520 mi 1520 ise rengini de belirtin sizi de ekleyelim

Ben daha telefonu almadım. Uzun zamandır, önceki konudan beri sizlerin görüşlerini okuyorum. Yakında incelemeside gelecek ona göre uygun zamanda almayı planlıyorum :)
  • quote:

Eğer öyleyse mp hikaye bizimki de 40 çekebilir ama önemli olan şeyde lens zaten ancak eklemek istediğim bir şeyde var lens madem 5mp ve en fazla 19 mp fotoğraf çekebiliyor niye lens için 20 diyorlar veya 1020 de lens en fazla 38 çekebiliyorken neden lens 41 diyorlar eğer yazılım ile yükseltme olsaydı direkt olarak 19 veya 38 demezler miydi acaba bu da antutu gibi ful hd ekranın çözünürlüğünü 800*480 gösteriyor bu program da direkt en küçük çekileni mi gösteriyor ama sizin dediğinizde de 5i 19 a yükseltince ile direkt olarak 19 çekilen arasında hiçbir fark yok.
    Bu konuyu çözebilecek kişiler eski Nokia 808 kullanıcıları

Bu konuyu gerçekten Nokia dışında kimse bilemez tabi ama dediğin gibi diğer markalarda aynı şeyi yapıyor zaten. Antutu uygulamasını hesaba katma o çok uyduruk bir program her seferinde işlemci puanı bile çok değişiyor O ekranda grafik performansı test ederken zaten küçük bir kısmı test ediyor. Hardware Tests programında ekran çözünürlüğü ve diğer şeyler düzgün görünüyor. Windows Phone işletim sisteminde donanım / yazılım uyarlamasında bir eksiklik varsa dediğiniz gibi donanım gerçekten 41 MP olsa bile bunu uygulamalara 5 MP olarak gösterebilir bu uygulama veya işletim sistemin sorunu ama ben çektiğim fotoğrafları 5 ve 20 MP olarak bilgisayarda karşılaştırıp aynı ölçekte bir fark göremiyorsam bu gerçekten 20 MP olmadığını gösteriyor. 41 MP ile 20 MP konusu biraz sıkıntılı ama Nokia burada da Sensörü iki modelde de 5 MP koyup 41 MP lik modele daha iyi bir lens koyarak bunu piyasa bu şekilde sürebilir. 5 MP li 20 yapmak için her bir pikseli 4x şeklinde 41 MP yapmak için her bir pikseli 8x şeklinde yayabilir. Görünürde çok büyük MP farkı görünse de aslında çok büyük bir işlem değil bu...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Beyler alakası olmayacak ama bunun 5 inç olan modeli hakkında bilginiz var mı? Lumia İcon diye geçiyor adı.

Ben sonradan açıklama yaptılar gelecek diye biliyorum.

Ama öyle ilk göründüğü kadar büyük değil gözünüz alışınca normal geliyor.

Bende hiçbir yerde bilgi bulamadım.Aslında fazla iri yapılıyım 6 inç pek sıkıntı yaratmaz.Ama 5 inç olanı gelecekse 6'ya gerek yok.
    Edit : 2420 mah bataryayı yeni gördüm ve almaktan vazgeçtim. Yine testlere bakarız öyle karar veririzde 2400 çok az.5.2 inçlik LG'de 3000 mah batarya var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 8 Mart 2014; 1:00:44 >

• 5 inçlik model çıkarsa bir kaç özelliği boyutu sebebiyle 1520 den eksik olacak. Özellikle bataryası düşük ve ayrıca s800 daha çok ısınacağı için performans sıkıntısı yaratacak. beklemeyip 1520 almak daha iyi olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-Saygın

5 inçlik model çıkarsa bir kaç özelliği boyutu sebebiyle 1520 den eksik olacak. Özellikle bataryası düşük ve ayrıca s800 daha çok ısınacağı için performans sıkıntısı yaratacak. beklemeyip 1520 almak daha iyi olur bence

Aslına 6" gerçekten büyük bir boyut ama alışınca büyük gelmiyor, diğerleri küçük geliyor. 1080p çözünürlüğünde ekran kullanılacaksa büyük boyutlu ekran alınmalı ki hakkını versin. 6" te bile 1080p de pikseller seçilmiyor. Kişiler gibi aktif resimlerin sürekli geçtiği kutucuklarda resimler daha iyi duruyor.
  • Lumia 1520, Galaxy S5'i benchmark'ta yendi!

Samsung'un yeri yerinden oynatan yeni nesil akıllı telefonu Samsung Galaxy S5 ile yarışa giren Nokia Lumia 1520, yarışmayı önde tamamlamayı başarmış. Oyun performansları üzerinden gerçekleştirilen benchmark testinde birinci Lumia 1520, ikinci Galaxy S5, üçüncü PadFone Infinity 2 A86, dördüncü Vega Secret Note IM-A890 ve son olarak da beşinci Xperia Z Ultra C6802 olmuş.

www.teknokulis.com
    Teknoloji haberleri ve teknoloji ürün incelemeleri için teknolojinin k?sayolu TeknoKulis
    http://www.teknokulis.com/Haberler/Mobil/2014/03/06/lumia-1520-galaxy-s5i-benchmarkta-yendi

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.