Şimdi Ara

Lumia 720 kulaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son bi gundur telefon kulaklığı takılı olarak algılıyor ve dışarıya hiç bir şekilde ses vermiyor. Ama kulaklık düzgün çalışıyor. Ne yapabilirim? 8.1 yuklu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Format atmayı deneyebilirsin

1 -Kulaklığın telefonunuzla uyumlu olduğundan emin olun.
    2 -Kulaklığınız kabloluysa, telefona düzgün takıldığından emin olun.
    3 -Sorunun telefonda mı yoksa kulaklıkta mı olduğunu kontrol için kulaklığı başka bir telefona takın.

Tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Showtek -- 12 Haziran 2014; 14:30:36 >

• Sorun telefonda her zaman kulaklık takılı sanıyor. Dışarıya ses vermiyor

• Aynı sorun bir akrabamda vardı. Lumia 520 kullanıyordu. Nedeni içine çikolata girmesiydi. Bir yere götürüp temizlemedik ama kendimce selpak ve üfleme metoduyla temizledim. Son 2 haftadır kulaklık tak çıkar ile sorun vermedi. İstiyorsan bir telefoncuya götürüp içini tiner vb uçucu birşey ile temizlet çözülmez ise teknik servise götürün.
  • Hocam bilmiyorum sorunun duzeldimi ama bu sorunla bende karşılaştım. Tamamen donanımsal bi sorun. Başka bi kulaklık jack'ı takınca içinde duy'lardan biri takılı kalmıştı. İlk başta sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu (gdr3 beta'nın yayınlandığı gun olmuştu) anlayamamıştım. Sonra bi iğneyle jack'ın içini biraz kurcaladım. Aynı andada ekolayzırı açtım. Malum kulaklık takılı değilken ekolayzır ayarı değiştirilemiyor. Ekolayzır'a baka baka iğneyle karıştırdım içini. En dipte bi duydan kaynaklandığını fark ettim. Ne zaman o duy'la oynasam ekolayzır kapanıyordu. 1-1.buçuk saat uğraşmamla kendim duzelttim. Kısaca hocam kulaklık girişinden kaynaklanıyor. Ya içinde bişi kalmıştır, kaçmıştır. Yada benim gibi sert giren bi jack'ı takarken duy'ları zorlamışsındır biri takılı kalmıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • jumuu J kullanıcısına yanıt
    Sorun bi kaç gün önce başka kulaklık taktığımdan mı anlamadım kendiliğinden düzeldi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

Hocam bilmiyorum sorunun duzeldimi ama bu sorunla bende karşılaştım. Tamamen donanımsal bi sorun. Başka bi kulaklık jack'ı takınca içinde duy'lardan biri takılı kalmıştı. İlk başta sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu (gdr3 beta'nın yayınlandığı gun olmuştu) anlayamamıştım. Sonra bi iğneyle jack'ın içini biraz kurcaladım. Aynı andada ekolayzırı açtım. Malum kulaklık takılı değilken ekolayzır ayarı değiştirilemiyor. Ekolayzır'a baka baka iğneyle karıştırdım içini. En dipte bi duydan kaynaklandığını fark ettim. Ne zaman o duy'la oynasam ekolayzır kapanıyordu. 1-1.buçuk saat uğraşmamla kendim duzelttim. Kısaca hocam kulaklık girişinden kaynaklanıyor. Ya içinde bişi kalmıştır, kaçmıştır. Yada benim gibi sert giren bi jack'ı takarken duy'ları zorlamışsındır biri takılı kalmıştır.

Lumia 925 kullanıcısıyım, bugün aynı sorunla ben de karşılaştım ve sizin bu yorumunuz sayesinde hallettim sorunu. Hangi duyda problem var anlayamadım, daha sonra aldım elime kürdanı ve içini hunharca karıştırdım. Düzeldi :) Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moliere.

quote:

Hocam bilmiyorum sorunun duzeldimi ama bu sorunla bende karşılaştım. Tamamen donanımsal bi sorun. Başka bi kulaklık jack'ı takınca içinde duy'lardan biri takılı kalmıştı. İlk başta sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu (gdr3 beta'nın yayınlandığı gun olmuştu) anlayamamıştım. Sonra bi iğneyle jack'ın içini biraz kurcaladım. Aynı andada ekolayzırı açtım. Malum kulaklık takılı değilken ekolayzır ayarı değiştirilemiyor. Ekolayzır'a baka baka iğneyle karıştırdım içini. En dipte bi duydan kaynaklandığını fark ettim. Ne zaman o duy'la oynasam ekolayzır kapanıyordu. 1-1.buçuk saat uğraşmamla kendim duzelttim. Kısaca hocam kulaklık girişinden kaynaklanıyor. Ya içinde bişi kalmıştır, kaçmıştır. Yada benim gibi sert giren bi jack'ı takarken duy'ları zorlamışsındır biri takılı kalmıştır.

Lumia 925 kullanıcısıyım, bugün aynı sorunla ben de karşılaştım ve sizin bu yorumunuz sayesinde hallettim sorunu. Hangi duyda problem var anlayamadım, daha sonra aldım elime kürdanı ve içini hunharca karıştırdım. Düzeldi :) Teşekkür ederim.

Rica ederim hocam yardımcı olduysam ne mutlu. Yanlız birşey sormak istiyorum. Şuan Nokia'nın kulaklığını kullanmıyorum. Başka bi kulaklık kullanıyorum. Kulaklık girişi L şeklinde. Kulaklığın girişini sola çevirdiğimde ( usb girişi üzerine yani ) seste sorun yok. Sağa çevirdiğimde kulaklığı görmüyor ses gelmiyor. Sizde de böyle bir sorun varmı bu olaydan sonra?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Moliere.

quote:

Rica ederim hocam yardımcı olduysam ne mutlu. Yanlız birşey sormak istiyorum. Şuan Nokia'nın kulaklığını kullanmıyorum. Başka bi kulaklık kullanıyorum. Kulaklık girişi L şeklinde. Kulaklığın girişini sola çevirdiğimde ( usb girişi üzerine yani ) seste sorun yok. Sağa çevirdiğimde kulaklığı görmüyor ses gelmiyor. Sizde de böyle bir sorun varmı bu olaydan sonra?

Ben de farklı marka kulaklık kullanıyorum L şeklinde benimki de. Fakat bende herhangi bir sorun yok hocam. Normal çalışması gerektiği gibi çalışıyor.

• Teşekkür ederim sağolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.