Şimdi Ara

Lumia 820 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar söylendiği kadar kötümü batataryası acaba.Siz nasıl bir şekilde kulananıyorsunuz (mobil veri açık,gps açık vb) ne kadar gidiyor.Deyeyimlerinizi belirtirseniz sevinirim

(Not:Almayı düşündüğüm için soruyorum)

• Ben 1 günü çıkarıyorum ama kullanmadığım zaman mobil veri falan kapatıyorum Internet Explorer biraz fazla şarj yiyor haberin olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp 2 dakikada %1 yiyor. Yani 3.30 saat whatsappta durursanız wifi de 0 lanıyor. Bence alacaksanız tercih etmeyin. Şarj dışında çok iyi ama şarj konusu çok berbat. Ben internetle haşır neşir,olduğumdan yetmiyor hiç. 2şarj yaptığım da oluyor
    Banko 1 şarj yapıyorum en az günde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya bu telefonun zayıf noktası. Alırken bunu bilerek almak lazım. Ben 3G'yi açık bırakmıyorum onun dışındaki herşey açık (2G, Wifi, GPS, Glance). Oyun oynamıyorum. Ara ara Facebook, Twitter, eposta, WhatsApp falan... Sabah full aldıysam akşam 20'ye kadar falan gidiyor. Eğer GPS navigasyon kullanırsanız, 3G kullanırsanız saat 17'ye kadar falan gider. Bataryaya rezalet diyemeyiz ama ortalamanın biraz altı diyebiliriz sanırım. Eğer gün içinde şarj edemeyeceğiniz bir aktivite yapacaksanız (mesela tüm gün sürecek bir geziye gideceksiniz) yanınıza şu taşınabilir şarj depolarından almanız gerekecektir. Onun dışında vereceğiniz 500 lirayı (şu anki fiyatı) hakedecek bir telefon, yalnız 2 senelik bir telefon olması bakımından bundan 1 sene sonra falan update almamaya başlarsa şaşırmam, onu da bilerek almak lazım.
  • Adamlar pili cıkarılabilir yapmıs, süs degil :) cok kullanıcaksan orjinal yedek pil alırsın mis gibi W10 ile kullanırsın.
  • Hepsiburada.com da 499 lira falandı. Tamam bataryası pek iyi değil ama 1600 mah ancak bu kadar olur. Glance ekranını kapatırsınız ki zaten varsayılan kapalı oluyor. Yani glance ekranını açmazsınız.wifi olmayan yerlerde kullanmayacaksanız 3 g yerine 2g şebeke tercih edersiniz. Pil tasarrufu menüsünden arka planda çalışması gereksiz olan yeme-içme, seyehat,haber veya bildirim almanız gerekmeyen whatsapp facebook vs gibi programlar dişında arkaplan izni açık programları kapalı konuma getirin. Bu şekilde normal bir kullanım ile 2 gün bile gider. Yine bu şekilde yoğun kullanım yapsanız bir gün gidiyor. Ekran 480x800 ama muhteşem bir amoled ekranı var. Bence bu fiyata kaçırmayın. Çok yoğun kullanmiyorsaniz 2 gun gider bataryası. Ben 2 sene kullandım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Adamlar pili cıkarılabilir yapmıs, süs degil :) cok kullanıcaksan orjinal yedek pil alırsın mis gibi W10 ile kullanırsın.

Niye onla uğraşsın ki?

Ayrıca wp10 mis gibi olacağı nereden çıktı? Sonra burda ağlamayın yok şöyle oldu böyle oldu diye

..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu telefonu kullanan varmı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman cıkmayan pil yapardı adamlar, elinemi yapısıcak kapagı acıp cantandan pili takmak :) kız gibi surekli naz ve şikayet icindesiniz :) W10 ne olucagını biliyorum merak etme sen kocum kız gibi mızmızlanan cok var bu forumda :) benim tarzım degil :)
  • Ben günü rahatça çıkarıyorum. wifi kullanıyorsam hep açık, 3g'yi kullanıyorsam sadece gerekli olduğunda açıyorum.
  • osman347 O kullanıcısına yanıt
    eğer gün içersinde sarj edecek durumda değilsen ve yoğun kullanacaksan yanında taşınabilir güç kaynağı bulundurman şart... bataryası değişebiliyor fakat arka kapağı zor çıkıyor. bataryayı tak biraz uğraştırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

O zaman cıkmayan pil yapardı adamlar, elinemi yapısıcak kapagı acıp cantandan pili takmak :) kız gibi surekli naz ve şikayet icindesiniz :) W10 ne olucagını biliyorum merak etme sen kocum kız gibi mızmızlanan cok var bu forumda :) benim tarzım degil :)

zor geliyor valla. zaten arka kapak zor çıkıyor, pil yerinden oynadığı için araya kağıt sıkıştırıyorsun. bana zor geliyor ama onlara kolay gelmiş. arka tarafı kötü tasarlayıp adam gibi pil koymamak.
  • O zaman her bataryası değişen cihaza düşük kapasiteli pil yapsınlar. Hem maliyet de azalır. Mantığa bak ya.
    Konuya gelirsek eğer dışarda çok zaman geçirip yanında şarj aleti taşımayacaksan alma. Ortalama kullanımda batarya atlaya atlaya azalıyor zaten. Tabi ilk arkadaşın dediği gibi çok az kullanıp herşeyi kapatacaksan 1 günü çıkarır.

• Batarya performansı o kadar kötü ki;

-3G açık şekilde 2 saat internette gez, şarjı sıfırlarsın.
    -1 saat aralıksız oyun oyna, şarjı sıfırlarsın.

Bunlar konum kapalı, parlaklık düşük, arka plan uygulamaları kapalı şekilde böyledir.

Var, gerisini sen düşün.
  • windows phone un bonzai etkisi var, bu telefondan kullananların forumda da bol bol görülebildiği gibi kafaları güzel oluyor, bataryanın çıkarılabilir olmasını bile ek özellikten saymaya başlıyorlar

konuya gelirsek de lumia 820 mobil veri açıksa ve aktif kullanılıyorsa 2G de bile günü tamamlayamıyor, tabi bunun nedeni batarya mı işletim sistemi mi yoksa uygulamalar mı tartışılır, örneğin internet explorer aşırı şarj tüketiyor ancak mobil veri kapatılıp bu uygulamalara el sürülmeyince de telefonun şarjı bitmiyor kolay kolay
  • telefonu elimden düşürmem diyenlerin telefonu değil. whatsapp, messenger ve internet explorer'ı gün içinde bilgisayar gibi sık kullanıyorsan alma. arkadaşların dediği gibi, bekleme durumundaki -ara sıra, nadiren sosyal medya özelliklerini kullanırım dersen- performansıyla iki üç gün de gidebilir. ama ben günü çıkartıyorum bir şekilde. sıkıntı yok.
  • İkinci bataryam var. Fiyatından dolayı bataryasını çekiyoruz. 1 sene discovery kullandım, ondan az daha kötü işte.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.