Şimdi Ara

Lumia 925'in Kamerası hangi netleme teknolojisini kullanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lumia 925 hangi netleme teknolojisini kullanıyor.Videolarda her zaman netleme yaptığını fark ettim,çok güzel netliyor telefon.Hangi netleme teknolojinisini kullanıyor telefon?

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Arkadaşlar Lumia 925 hangi netleme teknolojisini kullanıyor.Videolarda her zaman netleme yaptığını fark ettim,çok güzel netliyor telefon.Hangi netleme teknolojinisini kullanıyor telefon?

Bende merak ediyorum açıkçası birde denim ile görmek lazım kamerayı.
  • Ccd sensörü kullanıyor diye biliyorum 925.

Ccd sensörü şu şekilde çalışıyormuş;

Tipik bir autofocus sensörü CCD ( Charge-couped device )’dir. CCD nesnelerin oluşturduğu kontrastı hesaplayan bir algoritmaya sahiptir. Bir CCD genellikle 100 -200 piksel boyunda bir çubuktan oluşur. Işık bu çubuğa düşer ve mikroişlemci her bir piksel üzerindeki değeri okur ve yan yana duran piksellerdeki yoğunluk farkını hesaplar. Eğer sahne yanlış odaklanmışsa bitişik pikseller arasındaki değerler birbirine yakın olur. Bu durumda mikroişlemci lensi hareket ettirerek bitişik pikseller arasındaki yoğunluk farkının en büyük olduğu konumu yakalamaya çalışır. Bu en iyi odaklamanın sağlandığı konumdur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

Ccd sensörü kullanıyor diye biliyorum 925.

Ccd sensörü şu şekilde çalışıyormuş;

Tipik bir autofocus sensörü CCD ( Charge-couped device )’dir. CCD nesnelerin oluşturduğu kontrastı hesaplayan bir algoritmaya sahiptir. Bir CCD genellikle 100 -200 piksel boyunda bir çubuktan oluşur. Işık bu çubuğa düşer ve mikroişlemci her bir piksel üzerindeki değeri okur ve yan yana duran piksellerdeki yoğunluk farkını hesaplar. Eğer sahne yanlış odaklanmışsa bitişik pikseller arasındaki değerler birbirine yakın olur. Bu durumda mikroişlemci lensi hareket ettirerek bitişik pikseller arasındaki yoğunluk farkının en büyük olduğu konumu yakalamaya çalışır. Bu en iyi odaklamanın sağlandığı konumdur.

Çok teşekkürler hocam .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.