Şimdi Ara

Lumia 930 Kamera Efsanesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknokuliste gördüm mobilde olduğum ss atamadım link burda
    http://m.teknokulis.com/Dosyalar/mobildosyalar/2015/03/27/lumia-930-galaxy-note-4-iphone-6-plus-ve-iphone-6-plus-kamera-karsilastirmasinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 Plus efsane olmuş gibime geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resime bakış acisi onemli. İnsanlarin çoğu parlak resimli iyi sanıyor

930 ciddi fark ile önde. İ6 ortalamaninda altında bence. Tabi burada renk dogruluguda önemli. Gerceklerini görmedigimiz için çokta yorum yapamayiz

• Anlamadığım bu yarışmaya neden Z serisi ve 1020 girmemiş ayrıca birisi yorumlara kumlanma yazmış evet doğrudur kumlanma var çünkü lens boyutu çok büyük değil ama o boyuta rağmen bu kadar çok ışık alabiliyorsa düşünmek gerek kısacası kalitemiz öne çıktı

• Ama her ne olursa olsun 930 en önce çıkan telefondur ileriye giden zamanda daha iyi olması gerekirken daha kötü yapıyorlar
    Nokia yı tebrik etmek lazım arkadaşlar ya da adamlar uykusunda görmüş böyle kamerayı anlamadım gitti

• Zeiss lensler çok iyi,keşke 1320 ye de taksalardı...

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Resime bakış acisi onemli. İnsanlarin çoğu parlak resimli iyi sanıyor

930 ciddi fark ile önde. İ6 ortalamaninda altında bence. Tabi burada renk dogruluguda önemli. Gerceklerini görmedigimiz için çokta yorum yapamayiz

Kesinlikle çok önde. Bildiğiniz ezmiş geçmiş ama bir antipati olduğu için bakmıyorlar bile resmen bu kadar güzel olacağını düşünmüyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orjinal boyutlar nerde
  • Rascoal kullanıcısına yanıt
    sürekli farklı farklı modellerle kıyas yapıyorlar. phonearena'da kısa bir süre önce de Note 4'ü Canon EOS 650D ve Xperia Z3 ile kapıştırmışlardı.
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Resim 5 te renk derinliği daha öne çıkmış. Ki zaten oyların %50den fazlasını 930 almış. Fakat benim anlamadığım 930 neden gece çekimlerinde diğerleri kadar aydınlık resim çekemiyor? Bsi sensör onda da var. 6 katmanlı Zeiss mercek, pureview'da cabası. Note'un aydınlığa bakın bide 930un bakın.
    Bu karşılaştırmaya 1020yi koysalardı hepimiz biliyoruz daha farklı olurdu. 7 pikseli birleştirdiği yani 5 mplik resmi koysalardı renk vs. Konusunda fark atardı 41 mplik resmi koysalardı detay bakımından ( kuzenim de 808 var 150 metre ilerdeki çanak antenin üstündeki yazıları okuyabiliyorsunuz ) resimdeki çanak antenin yazılarını rahatça okunurdu. 1020 için herkes gibi bizde " ama o 41 mp, onda kocaman sensör merceği var o çeker " diyecektik. 1020 kimse şimdiki telefonlarla bir tutmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 28 Mart 2015; 2:59:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence note 4 bir adım önde

• jumuu J kullanıcısına yanıt
    Benim lumialardaki en begendigim durum zaten aydinlik cekmemesi. Bazen arkadaslarla resim denemesi yapiyoruz senin kamera iyi değil diyorlar. Neden diyorum çok karanlik cekiyormus. Kendilerince hakli olabilirler ama her resim de sanki çekim studyosunda cekilmis gibi. Hep ekstra aydınlık. Siz resimde neye onem veriyorsunuz. Doğal olmasina mi yoksa cafcaflı görunmesine mi

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Doğal olması tabiki ama bunda renk karışıklığı olmadan. Resim 5i incelemişsinizdir orda renk olayını çok iyi yakalamış 930. Bana gözümün gördüğü kadar aydınlık vermesi yeter. Note'un 1. Olduğu resimdeki aydınlık doğrumu yoksa 930 orda karanlık mı çekti? Tabiki o evi kendi gözümüzle görmeden bişey diyemeyiz.

Sorunuza gelirsek karanlık ortamı aydınlık çekmek için isoyu ve pozlama süresiyle oynanabilir ama kumlanma çok olacak. Doğallık benim için önemli fakat renkte olmalı içinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • jumuu J kullanıcısına yanıt
    Ayni şeyi soyluyoruz aslinda. Doğal dedigim o anki ışık kosullarindaki renkleri görmek isterim.

• Telefon işte arama yapar,mesaj atar,nete girer.Facede iki yemek paylaşıp bir iki özçekimde dil çıkaracaksınız ne gerek var bu kadar didiklemeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: şakirdayı

Telefon işte arama yapar,mesaj atar,nete girer.Facede iki yemek paylaşıp bir iki özçekimde dil çıkaracaksınız ne gerek var bu kadar didiklemeye.

O dediklerini yapanlar genelde aaa herkes samsun Apple kullanıyor diyenler kaliteye önem verenler ihtiyaçlarına göre ürün alırlar herkes öyle suni takılacak diye bi şey yok ben nokia kullanmıyorum ama elimden 920 ve 102ü geçti 920 bile bu cihazları ezer kalite olarak nokia harici cihazlar çoluk çocuk kalıyor maalesef...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia kendine yazık etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackperson44

quote:

Orijinalden alıntı: şakirdayı

Telefon işte arama yapar,mesaj atar,nete girer.Facede iki yemek paylaşıp bir iki özçekimde dil çıkaracaksınız ne gerek var bu kadar didiklemeye.

O dediklerini yapanlar genelde aaa herkes samsun Apple kullanıyor diyenler kaliteye önem verenler ihtiyaçlarına göre ürün alırlar herkes öyle suni takılacak diye bi şey yok ben nokia kullanmıyorum ama elimden 920 ve 102ü geçti 920 bile bu cihazları ezer kalite olarak nokia harici cihazlar çoluk çocuk kalıyor maalesef...

Takım tutar gibi marka tutacak halim yok hangisi hoşuma giderse onu alırım ben fotoğrafçı değilim ki kameraya takayım.Nete girecek, facede hatun dürtecek,yemek paylaşıp,kameraya kaya tuzu yalayan keçiler gibi dil sallayacak adama 300 tllik lumiada aynı işi görür,note 4 de aynı işi görür.

• Bu lumianım başarısı değil, Nokia'nın başarısı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.