Şimdi Ara

LUMİA LAR VE LUMİA 925 HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tanseltan

Arkadasim ekonomik durumum okadar iyi degil diyorsun,1400-1700 civari modellere bakiyorsun Bu ne tezatliktir Boyle :) okadar paran varsa LG g2 al bak keyfine,Lumia almayi dusunuyorsan okadar Para baglamanin anlami yok wp8 e cunku aralarinda fark yok gibi birsey,720-820 de alsan herturlu isini gorur 925 e bakarak.925 I cok begendiysen fiyatinin dusmesini bekle cunku pahali

Şimdi ben bunu anlamadım!

Aralarında fark yok diyorusunuz, WP8 alacağına git daha kimsenin eline bile alıp yorumda zor bulunduğu bir telefonu tavsiye ediyorsunuz.
    Aralarında fark yok, gidin WP8 li cihaz alın demiyorsunuz.

Bu nasıl taraf tutmaktır böyle?
  • 12 ay taksitle ucu ucuna ödeyerek alacağım 1400-1700 küsur parayı tring verip almayacağım. Durumum iyi değil derken zengin uşağı değiliz demek isteim. ÖYle 1 ay sonra pişman olup satıp üstüne 300lira koy yenisini al diyecek ekonomi yok bizde. Aldık mı bir keree alacağız en az 3 yıl kullanacağız
  • 16 gb lık lg g2 yi ciddi ciddi düşünmeye başladım her ne kadar luia 925 işimi görecek olsa görünümü harika olsada wp8 de iyi stabil eyvallah. Fakat nokia nın satılması nokia lumiaların geleceği korkutuyor beni 2014 te nokia diye bir cihaz kalmayacak belli oldu. Daha sonra nokia lumiaları microsoft 2. plana atar diye korkmuyor değilim. Lumia fanları pek uğramıyor sayfaya :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

quote:

Arkadasim ekonomik durumum okadar iyi degil diyorsun,1400-1700 civari modellere bakiyorsun Bu ne tezatliktir Boyle :) okadar paran varsa LG g2 al bak keyfine,Lumia almayi dusunuyorsan okadar Para baglamanin anlami yok wp8 e cunku aralarinda fark yok gibi birsey,720-820 de alsan herturlu isini gorur 925 e bakarak.925 I cok begendiysen fiyatinin dusmesini bekle cunku pahali

Aralarında fark yok diyorusunuz, WP8 alacağına git daha kimsenin eline bile alıp yorumda zor bulunduğu bir telefonu tavsiye ediyorsunuz.

Taraf tuttugumu nerden cikardin hocam,Ben 720 kullanicisiyim.arkadas kendisi sunmus alternatifleri ona gore fikir sundum.wp8 in suan eksikleri var,arkadasta aldimmi 1 kere alirim uzun sure kullanmak istiyorum diyor.wp8 alip pisman olmasi durumunda 2.eli icler acisi zarari cok olur
    LG g2 ye gelicek olursak,bir arkadasim LG g kullaniyor ve cok iyi bir cihaz oldugu kanaatindeyim,e yeni modelide kitu olacak degildir donanimina baktiginda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: antep__lee

12 ay taksitle ucu ucuna ödeyerek alacağım 1400-1700 küsur parayı tring verip almayacağım. Durumum iyi değil derken zengin uşağı değiliz demek isteim. ÖYle 1 ay sonra pişman olup satıp üstüne 300lira koy yenisini al diyecek ekonomi yok bizde. Aldık mı bir keree alacağız en az 3 yıl kullanacağız

Windows Mobile ve android kullanımımdan sonra ilk windows phone'a geçiş yaptığımda.. adeta büyülenmiştim.
    Bu telefon ne raml eri yiyor, ne de bitgen ram nedeniyle takılma yapıyor..

Eğer sizde de bir "fan" olma durumu yoksa.. Gerçekten severek kullanabilecekseniz mutlaka almalısınız.
    İçinizde bir fan veya bir şüphe varsa bu telefonu hiç bir zaman sevemeyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 16 Eylül 2013; 23:17:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

quote:

Taraf tuttugumu nerden cikardin hocam,Ben 720 kullanicisiyim.arkadas kendisi sunmus alternatifleri ona gore fikir sundum.wp8 in suan eksikleri var,arkadasta aldimmi 1 kere alirim uzun sure kullanmak istiyorum diyor.wp8 alip pisman olmasi durumunda 2.eli icler acisi zarari cok olur
    LG g2 ye gelicek olursak,bir arkadasim LG g kullaniyor ve cok iyi bir cihaz oldugu kanaatindeyim,e yeni modelide kitu olacak degildir donanimina baktiginda

Öyleyse taraf tutma sözümü geri alayım.

Şimdi daha iyi anlaşıldı neden "diğer" telefonu önerdiğiniz.
    Keşke ilk yazınızda yazarken sebebi ile yazmış olsaydınız

• quote:

16 gb lık lg g2 yi ciddi ciddi düşünmeye başladım her ne kadar luia 925 işimi görecek olsa görünümü harika olsada wp8 de iyi stabil eyvallah. Fakat nokia nın satılması nokia lumiaların geleceği korkutuyor beni 2014 te nokia diye bir cihaz kalmayacak belli oldu. Daha sonra nokia lumiaları microsoft 2. plana atar diye korkmuyor değilim. Lumia fanları pek uğramıyor sayfaya :))

Hocam lumialar niye 2. Plana atilsin,Microsoft 36 ay guncelleme sozu verdi zaten cihazlara.microsoft sorun cikaracaksa en son sorun cikaracagi lumialardir cunku kendi cihazlari
    bence Lumia dusunuyorsan okadar Para baglamaya gerek yok 925 e

• badtrip kullanıcısına yanıt
    İşte ne android telefon kullandım ne ios nede wp8 kullandım. Ama anroidlerin sonu belli 2 sene sonra çöp olup çıkıyor genelde. Ama ben alacağım teli aman aman doldurmam böyle bir sorun yaşayacağımı zannetmem. Ama aldım mı bu sefer iyi üst düzey bir şey almak istiyorum, ios çok pahalı küçük ekran. Androidi çöp olanlar telefonun içini dışını incik boncuk etmiş ram rom root bimlemle v.s :D Ben mp3 dinlemem telefonda 1-2 oyun oynarım arada sırada internete giriyim her türlü sitedeki videoları açsın.whatsapp skype olsun yeter. Şimdilik bunlar pdf ebook önemli yukarıda yazdığım gibi. WP8 alıp microsoft nokia adı altında sunmayacağı için bu telleri 2. plana atarsa işte o zaman fena olur. 16 gblık lg bana yeter gibi gözüküyor hafızası. 1-2 oyunla dolmaz hafızası herhalde yada android çok yer alır mı bilmiyorum. Resim falan çekmem hiç. Şimdi diyeceksiniz niye bu kadar üst düzey tel alıyorsun o zaman. İşte sonra bir pişmanlık olur diye korkuyorum almısken keşke biraz üstün bir şey alsaydım diye ki kesin ileride bu tür bir dert yanarım biraz donnımsız tel alırsam.

• quote:

16 gb lık lg g2 yi ciddi ciddi düşünmeye başladım her ne kadar luia 925 işimi görecek olsa görünümü harika olsada wp8 de iyi stabil eyvallah. Fakat nokia nın satılması nokia lumiaların geleceği korkutuyor beni 2014 te nokia diye bir cihaz kalmayacak belli oldu. Daha sonra nokia lumiaları microsoft 2. plana atar diye korkmuyor değilim. Lumia fanları pek uğramıyor sayfaya :))

Öncelikle aklınızda bulunması maksatlı yazıyorum!
    Firma iflas etmiş olsa bile, bir şekilde size hizmet vermek zorunda!
    Bir donanım ürünü satın alınmış ise, 10 yıl hizmet süresi vardır.

Anlkaşmada sözü geçen 10 yıl Nokia markasının bu çıkardığı son lumia telefonlarına vereceği servisinin sonunu kapsamaktadır.
    11 yılda zaten geriye sadece Microsoft telefonları kalacak ve Nokianın Asha serileri kalacaktır.

Microsoft Lumia serilerini ikinci plana atacağına, tersine bunları daha da güçlendirmeye çalışacaktır.
    Zira WP cihazlarının lokomotif markası Microsoft olacaktır seneye..

@tanseltan'ın da dediği gibi, firma kendi markalı telefonunu üretecek.
    Belki de bir dünya yazışmadan kurtuldular bu satın alma ile...
    1 ayda halledilecek işi belki de söylenecek bir söz ile atlatabilecekler.
    Ayrıca şu an microsoft direkt olarak üretici konumuna geçtiği için WP8 cihazlarının da donanımlarına daha rahat biçimde güncelleme çıkaabilecektir.
    Sandığınız aksine ben microsoft tarafında işlerin hızlanacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 16 Eylül 2013; 23:35:35 >

• Usta yakında wp 8.1 gelecek artık 925 alır onu bu ALlah'ın emri :D Fakat gelecdek sene wp9 çıkacak büyük ihtimal yıl sonu seneye o zaman 925 wp9'u alır mı sence?
  • Gel sana 700 liraya 1 aylik beyaz Lumia 820 satayim.

925 ile ayni islemci, ram ve grafik kartini kullaniyor. Performans konusunda 925'ten asagi degil yani.

• Size tavsiyem wp8 I iyi arastirin oyle kadar verin ihtiyaclarinizi karsilayacaksa akin yoksa dedigim gibi pisman olup satmaya kalkarsaniz cok zarar edersiniz.

bir de sizde android meraki goruyorum,wp8 alip memnun kalsaniz bile icinizde kalicak android cihazlar :) LG nin yeni modelleri cikti, LG optimus g nin fiyati duser yakinda o cihazida dusunebilirsin

• Hocam ben nokia lumicaydım aslında düne kadar öyleydi ama kuzenim kafaladı android al artık her şey düzeliyor(Kendisi lg g2 alacak gelecekbay) artık stabil bimlemle diye yoksa lumia 925 i alacaktım düne kadar. Kanıma girdi :) Androidin ömrü 2 yılsa yada 6 ay sonra rehbere basacam 10 sn de açılacaksa yerin dibine girsin :) wp8 in ara yüzü menüleri daha güzel ergonomik olarak bana göre. Önceliklerimi yukarıda yazdım ama sakıncalarımı da yazdım. Mesela wp 8.1i alır 925 ama gelecek sene wp9 çıkacak deniyor lumia 925 alır mı? 925 i destek falan v.s korkutuyordu beni ama biraz önyargılarım kırılıyor gibi :) Bir de ram'i 1 gb ileride çok sorun olur mu? Çok soru sordum biliyorum özür dilerim.
  • quote:

İşte ne android telefon kullandım ne ios nede wp8 kullandım. Ama anroidlerin sonu belli 2 sene sonra çöp olup çıkıyor genelde. Ama ben alacağım teli aman aman doldurmam böyle bir sorun yaşayacağımı zannetmem. Ama aldım mı bu sefer iyi üst düzey bir şey almak istiyorum, ios çok pahalı küçük ekran. Androidi çöp olanlar telefonun içini dışını incik boncuk etmiş ram rom root bimlemle v.s :D Ben mp3 dinlemem telefonda 1-2 oyun oynarım arada sırada internete giriyim her türlü sitedeki videoları açsın.whatsapp skype olsun yeter. Şimdilik bunlar pdf ebook önemli yukarıda yazdığım gibi. WP8 alıp microsoft nokia adı altında sunmayacağı için bu telleri 2. plana atarsa işte o zaman fena olur. 16 gblık lg bana yeter gibi gözüküyor hafızası. 1-2 oyunla dolmaz hafızası herhalde yada android çok yer alır mı bilmiyorum. Resim falan çekmem hiç. Şimdi diyeceksiniz niye bu kadar üst düzey tel alıyorsun o zaman. İşte sonra bir pişmanlık olur diye korkuyorum almısken keşke biraz üstün bir şey alsaydım diye ki kesin ileride bu tür bir dert yanarım biraz donnımsız tel alırsam.

Üstad işin doğrusu zaten aldığınız telefonu çöp etmenizdir.
    Ben HTC HD2 telefon aldım. 4 senedir kullanıyorum, aldığımda da zaten 9 aylıktı..
    Bu telefonu bu kadar bir süredir kullanıyorum vapurda sağda solda bıraksam kimse almaya çalışmaz bile!
    çöp oldu! ama doğrusu da bu, aynı telefonu mümkün olduğunca daha uzunca br süre kullanabilmek.

Madem ne foto, ne aşırı program, ne de başka bir özellik aramıyorsunuz.. neden üst düzey bir telefon arayışındasınız?
    Öğrenebilir miyim?

NOT: hatırlatma maksatlı yazıyorum.
    Android cihazlar, zaman geçtikçe şişer ve yavaşlama takılma olur, siz 3 Gb ramli amiral gemi denilen bir cihaz alsanız da, başınıza gelecek olan budur.
    WP8 cihazlarda, Lumia 520 ile 920 nin kullanımı birdir. aynı kullanıcı performansını sergileyecektir.
    920/925 değil de belki daha düşük modellerine yönelmelisiniz. Zira o donanımı hiçbir zaman zorlamayacaksınız..
    Tabi son karar sizin..

• badtrip kullanıcısına yanıt
    İşte dediğimgibi aldım mı 3 sene kullanacağım üst model almakta kararlıyım. Belki daha düşük lumialarda bu dediklerim yapılmaz mı? yapılır. Fakat daha sonra bir şeyolur bir şey yapmak isterim v.s v.s ama telefonun kabiliyeti donanımı yetmez. Keşke almışken iyi bir şey alsaydım diye hayıflanır dururum :)
  • quote:

Usta yakında wp 8.1 gelecek artık 925 alır onu bu ALlah'ın emri :D Fakat gelecdek sene wp9 çıkacak büyük ihtimal yıl sonu seneye o zaman 925 wp9'u alır mı sence?

Wp8.1 alican diye biliyorum bugun wp8 let AMA wp9 alma ihtimalleri dusuk,gerek varmi o da ayri konu,kac senedir wp7 kullaniliyor,wp9 a okadar takilmayin

benim anlatmak istedigim wp8 android gibi degil,en yuksek donanimlisi ile en dusuk donanimlisi arasinda saliselik hiz farki vardir o yuzden okadar Para vermeye gerek yok diye dusunuyorum UST modellere.menu gecisleri arasindaki farki anlamazsiniz zaten.wp8 cihazlarin fiyat farklari donanim eksikliklerinden kaynaklaniyor,isletim sistemi sorunu yok.

• quote:

İşte dediğimgibi aldım mı 3 sene kullanacağım üst model almakta kararlıyım. Belki daha düşük lumialarda bu dediklerim yapılmaz mı? yapılır. Fakat daha sonra bir şeyolur bir şey yapmak isterim v.s v.s ama telefonun kabiliyeti donanımı yetmez. Keşke almışken iyi bir şey alsaydım diye hayıflanır dururum :)

Size önce de dediğim gibi, lumia serisinde tüm telefonların kullanıcı performansları birdir.
    520 parmağınızıa nasıl tepki veriyorsa 920 de aynı tepkiyi verir.
    Zaten WP cihazların farkı burada!

quote:

Hocam ben nokia lumicaydım aslında düne kadar öyleydi ama kuzenim kafaladı android al artık her şey düzeliyor(Kendisi lg g2 alacak gelecekbay) artık stabil bimlemle diye yoksa lumia 925 i alacaktım düne kadar. Kanıma girdi :) Androidin ömrü 2 yılsa yada 6 ay sonra rehbere basacam 10 sn de açılacaksa yerin dibine girsin :) wp8 in ara yüzü menüleri daha güzel ergonomik olarak bana göre. Önceliklerimi yukarıda yazdım ama sakıncalarımı da yazdım. Mesela wp 8.1i alır 925 ama gelecek sene wp9 çıkacak deniyor lumia 925 alır mı? 925 i destek falan v.s korkutuyordu beni ama biraz önyargılarım kırılıyor gibi :) Bir de ram'i 1 gb ileride çok sorun olur mu? Çok soru sordum biliyorum özür dilerim.

WP8 cihazlar zannedersem 18 ay güncelleme garantisi olan telefonlar.
    Aslında size doğrusunu söyleyeyim mi?
    Güncelleme çok da önemli birşey değilmiş gibi gözüküyor sizler için..
    Benim için de..

Android sistem için yazacağım bir şey var son olarak.
    Android işletim sistemi başka bir programın içerisinde çalışıyor.
    O Dalwik denilen taşıyıcı yazılımdan kurtulmadıkları sürece android hantal olmaya mahkumdur!

WP8 un hız farkı buradan kaynaklanıyor.
    Donanımı daha verimli kullanıyor, yavaşlamıyor..

Olsa olsa yavaşlama bir üst sürüm güncelleme yapıldığında ortaya çıkacakıtır.
    Bir telefon V8 yazılımla düzgünken, V9 yazılıma geçtiğinde ağırlaşabilir.
    Tabi bu tercih kullanıcınındır.
    En iyi yol bildiğim yoldur misali belki de memnun olduğunuz sistemi güncellememeniz bile daha doğru bir karar halini alabilir bu durumda.

Gerçi hep güncellemenin tam tersi olduğu söylenir ama :)

• Utku kullanıcısına yanıt
    2.el düşünmüyorum genede tşk ederim iyi satışlar üstadım :)
  • quote:

Hocam ben nokia lumicaydım aslında düne kadar öyleydi ama kuzenim kafaladı android al artık her şey düzeliyor(Kendisi lg g2 alacak gelecekbay) artık stabil bimlemle diye yoksa lumia 925 i alacaktım düne kadar. Kanıma girdi :) Androidin ömrü 2 yılsa yada 6 ay sonra rehbere basacam 10 sn de açılacaksa yerin dibine girsin :) wp8 in ara yüzü menüleri daha güzel ergonomik olarak bana göre. Önceliklerimi yukarıda yazdım ama sakıncalarımı da yazdım. Mesela wp 8.1i alır 925 ama gelecek sene wp9 çıkacak deniyor lumia 925 alır mı? 925 i destek falan v.s korkutuyordu beni ama biraz önyargılarım kırılıyor gibi :) Bir de ram'i 1 gb ileride çok sorun olur mu? Çok soru sordum biliyorum özür dilerim.

AZ oncede yazdigim gibi takilmayin wp9 a,ilerisi NE gosterir wp9 nezaman gelir bilinmez.wp7 ile wp8 nasil tamamen farkli ise wp9 da tamamen farkli olacaktir.donanima cok onem veriyorsan 820 al ozaman 850 tlye satiliyor,ayni donanima sahip cihaza niye 550 tl fazla Para vereceksin

• quote:

2.el düşünmüyorum genede tşk ederim iyi satışlar üstadım :)

Tamam dostum. Ama Lumia alacaksan da 820 al. Fiyati baya uygun su siralar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.