> AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci, 140W > ASUS M4A785TD-V EVO, AMD 785G, DDR3, 2X PCIExp 16X, Socket 938 AM3, ATI HD4200 > THERMALTAKE 750W W0203R TOUGHPOWER QFan 14 cm Fan PSU > HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM (SOĞUTUCULU) > SEAGATE 750 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 7200 rpm AYRICA SHAPPİRE HD5850 TOXİC EKRAN KARTIM DA BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE ELİME GEÇECEK SANIRIM ANAKARTIN O.C. İLE 1600 MHZ E ÇIKARMAM GEKEKİYOR AMA BUNU NASIL YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM DONANIMDAN ANLIYORUM AMA İŞ O.C. OLUNCA HİÇ ÇAKMIYORUM YARDIMCI OLACAK VARSA DONANIMLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VEREBİLİRİM ŞİMDİLİK NELERİ YAZMAM GEREKTİĞİNİ BİLEMEDİM
BIOS'da DRAM Frequenzy'yi 1600 yapıcan Ramin kullanma kılavuzunda kaç voltaj vermen gerektiği yazar.Kullanma kılavuzundaki voltajı vericeksin kaydedip çıkıcaksın..
Reminin internetten istedigi voltaj ve zamanlama değerlerini bul, onları el ile gir sonra 1600 yap ve kaydet ve cık. Voltaj değiştirme : DRAM Voltage Değiştiricen. Frekans Değiştirme : DRAM Frequency değiştiricen. ( Alternatif : FSB arttır, raito düşür.) Zamanlama Değiştirme : DRAM Timing Control / Cas Letency (CL) - RAS CAS Delay - RAS Precharge - Cycle Time diye tablo listesi cıkar.
quote:Orijinalden alıntı: No Way Out Reminin internetten istedigi voltaj ve zamanlama değerlerini bul, onları el ile gir sonra 1600 yap ve kaydet ve cık. Voltaj değiştirme : DRAM Voltage Değiştiricen. Frekans Değiştirme : DRAM Frequency değiştiricen. ( Alternatif : FSB arttır, raito düşür.) Zamanlama Değiştirme : DRAM Timing Control / Cas Letency (CL) - RAS CAS Delay - RAS Precharge - Cycle Time diye tablo listesi cıkar. Ben zamanlamaları söylemeyi unutmuşum..
ARKADAŞLAR İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM BİOS BAYA KARIŞIK RAM LE ALAKALI PEK BİRŞEY BULAMADIM AMA İŞLEMCİYİ 3.7 YAPTIM :D DUA EDİNDE PC Yİ YAKMADAN RAM İŞİNİ AYARLAYAYIM.... YARIN BİOSUN RESİMLERİNİ YÜKLÜYCEM CPU Z DEN EKRAN ALINTISI VAR Bİ TÜRLÜ YÜKLEYEMİYORUM