Şimdi Ara

Lütfeen!!Çok Basit Bir Devre Ama Bulamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır bir devre arıyorum fakat bulamıyorum..
    Sadece LDR ye ışık düştüğü sürece buzzer veya herhangi bir yolla ses çıkaran ufak bir devreye ihtiyacım var..Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postal. -- 22 Ocak 2007; 20:39:02 >

• Slm. Arkadaşım nerede oturuyorsun? Eğer İstanbuldaysan karaköy elektronikçiler çarşısında hazır devreler veya kendin yapacağın devreler bulabilirsin. Böyle bir sürü devre var orada. Sitede de daha önce verilmiş bir sürü link var bir bak derim. Saygılar.
  • En sorunsuz çalışan çözüm 4011 ya da 4001 cmos kapılarından sadece birisini (her birinde 4 kapı vardır) kullanarak basit bir şekilde bir devre oluşturmaktır. Çok sorunsuz bir çözüm olur. Arkadaşın çizdiği tek transistörlü devre ile keskin bir geçişten ziyade yavaş yavaş artan bir çıkış gözlersin. Devre çizimi için şu an yardımcı olamayacağım ama, internette ararsan onlarcasını bulacağından eminim. Kolay gelsin.
  • Verdiğiniz öneriler için teşekkürler....açıkçası biraz fazla amatör sayılırım.Daha önceden um-66 melodi entegresine seri ldr bağladığımda böyle bir devre gerçekleştirebiliyordum ama tek frekansta ses üretmeyip melodili ses üretilmiş olması kötü oluyordu.

nekadar doğru bilemiyorum ama şimdilik bulabildiğim çizimler bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postal. -- 23 Ocak 2007; 0:13:26 >

• bu devrenin aynısı flip floplarla kapılarla yada tam emin deilim ama 555 lede yapılır dimi arkadaşlar 555 de tam emin değilim ama flip flop entegreleri ve kapı entegreleriyle yapılır bundan eminim
  • Aslında mantığı çok basit ama internettede nedende hiç bulamadım.basit,transistörlü devrelerde ldr işe yarıyor ama arkadaşında dediği gibi ışığa aniden tepki veren cinsten olmuyor.

çok küçük ve basit olduğundan özellikle kızılötesi donanımların kontrolü için ideal oluyor.Şu 555 işi nasıl oluyor merak ettim.Ah şu acemilik olmasa döktürürdüm devreleri kağıda....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.