< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lütfen bana sorunsuz bir araç önerin (2. sayfa)
-
-
egea al hocam. sorujnsuz ucuz. hatta lpg ile tam uyumlu. fıstık gibi...
-
Kurşun geçirmez motor ve şanzıman istiyorsanız ( kolayca satabilme niyetiniz de varsa ) Toyota ve Honda'dan şaşmayın. Eski olsun, bu markalar olsun ama Toyota mmt şanzıman olmasın. Düz vites alın, yani en sorunsuz otomatik şanzıman olarak bilinen cvt bile olmasın, bakımlarını düzgün ve zamanında yaptığınız takdirde çok çok uzun yıllar kullanırsınız.
Ha bu arada ben 2 adet renault megane kullandım biri megane 3 hb diğeri megane 4 sedan, ikisinden de çok memnundum ( lanet olasıca cam tavan hariç olmak kaydıyla ). Onları da düşünebilirsiniz ama bütçenizi biraz yükseltmeniz gerekecek maalesef.
-
Çok güzel söylemişsin hocam, haklısın.Aslında içimden diyorum ulan bu elimdeki arabayı satıp başka araba alıcam o araba da mutlaka sorun çıkaracak yine kenarda param olmadığı için tekrar sıkıntı yaşıyıcam.
Aslında satıcam arabayı gidip bulabildiğim en uygun fiyatlı şahin ya da broadwayi alıcam, kalan parayı da atıcam bankaya vadeli mevduata.Bir şey olursa da aldığım arabanın motoruna, faizden gelen parayla yaptırıcam.
Fakat işte o zaman da enflasyon yüzünden para eriyecek, belki bir sefer kurtaracak beni o kenara attığım para ama ikincide üçüncüde bir halta yaramayacak.Hem eski arabanın derdiyle uğraşıcam hem de elimdeki para enflasyon karşısında erimiş uçmuş olacak.
Biliyorum her araç potansiyel olarak sorunlu, fakat yine de elimdeki aracın sorun çıkarma potansiyelinin yüksek olması beni araç değişikliğine itiyor.Artık nasıl bir yol izlerim bilmiyorum.Ya bahsettiğim gibi yapıcam bir külüstür alıp kenara para atıcam ya da en mantıklısı para sürekli değer kaybettiği için zarar etmemek adına sattığım arabayla aynı piyasa değerine sahip daha sorunsuz bir araç alıp sorun çıkarmasın diye bir köşede kuzu kuzu yatırıcam başka yolu yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Daha önceden 2009 Toyota Auris 1.4D-4D manuel, 2007 Seat İbiza 1.4 TDI manuel , 2012 Toyota Corolla 1.4D-4D manuel, 2016 Renault Symbol 1.5 DCI manuel ve 2019 Dacia 1.5 DCI manuel kullandım. En sorunsuzu Auris ve Corolla'ydı. Gerçek anlamda sorunsuzlardı sadece periyodik bakım yaptırdım ve fren balata disk değiştirmiştim. Auris'i 1 yıl yaklaşık 25 bin km, Corolla'yı ise 3 yıl yaklaşık 80 bin km kadar kullandım bu sürede sıfır arıza sıfır yolda kalma. Auris'ten İbiza'ya geçtiğimde sürüş dinamiği ve yokuş çekişi olarak daha seri ve daha diri bir arabaya binmiştim fakat 4 yıl boyunca arıza ışığı bir türlü sönmedi. Ekonomik sıkıntıda olduğum için arabayı da değiştirememiştim motor olarak bir sorunu yoktu ama elektronik arızaları bıktırmıştı.Vag grubu araba bir daha alır mıyım bilmiyorum. Symbol'ü çok az kullandım 10-12 bin km kadar o yüzden yorum yapamam. Dacia ise 1 yıldır bende yaklaşık 35 bin km kullandım. Bir kere esb kablosu arızası verdi basit bir sensör değişti 600 TL onun dışında iyi gibi ama konfor ve kalite olarak Symbol ve Lodgy diğer kullandığım arabalara göre alt kalite. Amacım yeni model olsun arıza çıkarmasın olduğundan bu seçimleri yaptım. Yoksa gönül isterdi bir Toyota Hybrid 1.8 almak ama cüzdan Dacia diyor :) Kısaca öncelik yeni araba olsun yeni alacak durumda değilsen de 7-8 yaşında bir Toyota olsun.
-
Konuyu toyotacılar doldurur vay şöyle sorunsuz vay böyle sorunsuz fazla aldırış etme.
Değişik bi kafa yapıları var, citroen baskı balatasının bitişini sorun olarak görürler, toyotaya gelince adı bakım olur. Anlamıyorum insanları. Lpgli kullananları subap yaktırır ama Toyota söz konusu olunca normal ya her arabada oluyor zaten olur. Aynı adam başka markada görünce bunu adını sorun olarak koyar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üst klasman araçlar dışında en sorunsuzları toyota ve hyundai, en sorunlusu peugeot.
-
Bahsettiğinizi noktada kronik sorunların ufak tefek olduğu, parça probleminin yaşanmadığı markaların başında Honda ve Toyota geliyor. Honda tarafında daha önce Accord(2004-2008 arası), Civic(2012), Jazz(2005-2007) kullanmış biri olarak hiçbirinde parça problemi yaşamadım. Ufak tefek şeyler dışında sadece periyodik bakım zamanlarında vakit harcadım. Alman araçları kadar konfor ve performans sunmayabilirler, fakat o da beklenti ile orantılı bir durum. Paranızın yettiği modelde temiz bir Honda veya Toyota alın derim.
-
500 Bin Tl Para için ben olsam alabileceğiniz en sorunsuz araç Hyundai olurdu. Özellikle Hyundai Accend Admire ve Era o paralara çok temizini bulup yıllarca sorunsuz kullanabileceğiniz araçlardır.
-
golf 6
-
o çöplere 300.000 bile verilmez
-
Accent eniştemde vardı ne zaman binsem midemi tutardı kusardım neden bilmiyorum ama o yüzden pek sevmiyorum o araçları şimdi binsem şimdi bile midem bulanır
-
Fıat fiorino,doblo,linea,punto,bravo,egea..kısacası fıat'ın tüm araçları olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
suzuki swift al geç sorunsuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
500bin tl küsür civarında bütçeniz var ise benim eski araç ilanda şuan. PM atarsanız göndereyim.
-
2008 1.4 dizel corolla temizi cok mutlu eder. O arabanin lugatinda ariza diye bisey yok.
Fiat bravo 1.6 multijet cok sevdigim bir aractir. Ariza yapmaz.
Begenirseniz fiat linea cok konforlu olmasada epey dayanikli ve sorunsuzdur.
Benim o butcedeki en favori arabam ford focustur. 1.6 dizel 2009 rahatca bulunur. Ozellikle sedani temiz bulunur. Kullanicilarinin özen gösterdiği araclardandir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Skycığıma katılıyorum ford en mantıklısı olur. Parçası ucuz ve dayanıklı araç. 2009 transit var şirket aracı 400 bin km ye dayandı motorda tık yok şirket aracı hor kullanılıyor, pata küte çukurlara giriyor 15 bin km de yağı değiştiriliyor bana mısın demiyor. Birde master var araç dökülmüş vaziyette. Toyota da iyidir fakat yedek parçaları pahalı hele honda ateş pahası
Fiat desen asla önermem ducato,doblolar çok görüyorum işim gereği haşatı çıkmış vaziyetteler sanayiden çıkmıyorlar. Bende de 1.4 turbo linea vardı davlumbazlar sürter, lpg arızası çıkarır, elektrik tesisatından dolayı ampul patlatır mühendislik ve işçilik rezalet bir marka.
Türkiye şartlarında alınacak renault grubuna binsemde ford ve toyotadır.
-
hocam fiatın 1.4 t motoru güzel fakat çok hassas bir motor. sebebine gelince aynı motor alfa romeo da kullanılıyor uzun km ler sorunsuz kullanılıyor fakat fiat servislerinin eline düşen kız dul ve 3 çocukla çıkar. ben adana da ki servisler sebebiyle asla fiat araç kullanmam. ben fiat servisleri kadar iş bilmeyen hödüklerin toplandığı bir servis daha görmedim.
baldızıma 1.4 77hp otomatik punto almıştık. araçta motor arızası yandı değişmedikleri yer kalmadı. egzantrik kasnakları, sensörler değişti yok nafile çözemiyorlar. sente atlatmış dediler tüm trigeri değiştirdiler. sonra özür dilediler triger ücretini iade ettiler. yeni taktıkları triger sente atlamıştı başka yerde düzelttirdik. fiat mı aman aman dolmuşa binerim.
ama bravo 1.6 multıjet çok güzel bir araç. servisle işinizde yok. birçok usta bilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X