Şimdi Ara

lütfen bir akıl verin tavsiye istiyorum önemli konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HOCAM MAALESEF FİYATLAR o kadar arttı kı. Bi arkadaşım 30 bin bütçe ıle araba aradı. Daha doğrusu topluca seferberlik ilan ettik. Dogru düĞün bısey bulamadık. En son tesadüf bı tanıdıktan 2009 polo bulduk, 1.4, manuel trendlıne mı ne. Lpg lı. 72.000 km deydı galiba. 29.500 e alındı. Araba guzel, oturaklı. Ama bu parayı eder mı,.asla etmez. Yapacak bısey yok, ekonomımız bu. Süper gucuz diyenler çayına ne katıyor merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almayın arkadaşım almayın 30.000 tl verip focus 1 almayın 30.000 tl verim clio almayın 30.000 tl verip 10-20 yaş aralığında araç almayın talep var demekki arz ona göre şekilleniyor azıcık aklı başında insanlar olun ya bu foruma konu açan kişiler bilgili öngörü sahibi donanımlı insanlar olsun lütfen sen almazsan ben almazsam illaki düşecek o fiyatlar bakın ilan tarihine bakın çoğu 2.el şuan gerçek piyasa değerinin üzerinde fiyatlar istenildiği için akıllı insanlar tarafından tercih edilmiyor yüzlerce binlerce ilan var bende 25.000 tl kredi kullandım kredi çıktı gidip çekmedim bi tek imza kaldı çünkü araba yok istediğim arabayı bulamıyorum sabırla bekliyorum yoksa bende bilirim körü körüne çıkan krediyi gidip çekip hemen efsane kasa ayağına 20 yıllık tenekelere çağdışı kalmış görünümlü arabayı evimin önüne çekmeyi ama bugün değilse yarın yarın değilse 3 gün sonra başımın ağrıyacağını ortada hiçbir sebeb yokken yıllarca değişmeyen kablonun beni yolda bırakacağını şase yapacağını ama mekanik ama elektronik aksamın zaman içerisinde başımı ağrıtacağını bilmeyecek kadar aptal değilim 30.000 tl ye ben ne yapardım öncelikle hasar kayıtsız olabıldıgınce boyasız değişensiz ve model yılı yüksek olan araç bakardım yeni her zaman yenidir bugün golf 4 lere 25-30 tl isteyen zihniyet yarın neden 30-35 istemesinki keriz nasılsa çok ülkede ama 3 güne satılır ama 3 aya satılır nasılsa diye çok doluyum bu konularda amacım kimseyi yargılamak değil ama sinirden kuduruyorum bugun 2006 focus 2 260.000 km 1.6 tdci arabaya 28.000 tl isteyen birini aradım tel açar açmaz hasar kaydı ne kadar dıye sordum 20.000 tl dedi direk kapattım yazık gunah bu goz gore gore birbirimizi öpmek zihniyetinden ne zaman kurtulacağız millet olarak

• 30 bin ve bagaj, otomatik ve aile filan dediginizde denklem 10 bilinmeyenli gibi size şunu söyleyebilirim 99 2000 model 5.20i alın tüm dediklerinizle örtüşüyor ama 10 bin TL kenara ayırın ki onla arabaya güzel bir bakım yaparsınız 5-6 sene sizi idare eder sonrasına inşallah en iyisini almak nasip olur

• BANA FİKİR VERECEK VAR MI PEKİ ??

35.000 civarı param var... ancak 32000 civarı harcarsam daha iyi olacak.

derdimi anlatayım.. corsa fabia fiesta arasında kaldım (polo aşıyor beni)
    Öncelikle öyle cok sürat meraklısı değiim.. öyle bastım mı tozu dumana katayım dertlerim yok.. o yuzden memurda oldugum için hem vergi hem yakıt avantajlı 1.2-1.3 araclara bakıyorum
    bu ara 2012 model fabia'ya takıldım.. optimal yani döneminin ful'u.. 32.000 e bulabiliyorum.hatta LGGli (bu da ayrı muhabbet konusu,gerek var mı performans nasıl olur motor ömrü vs ) .. Ve hasarsız orijinal.. yalnız kafama takılan 70 BEYGİR 12 VALF işimi görür mü? Çünkü TSİ motor değil..

My fiesta 2012 (1.25) eniştemde var ve yakıt tüketimini fazla buluyor.. ve cok "boş".. biraz donanımlı ve gösterişli olmalı araba dediğin :)

COrsa ise (1.2 twinport Enjoy) 3-4bin TL daha pahalı.. Bu fiyatlar hep ya minimum ufak boyalı yada orijinal haldeki araclar için.. opel de biraz yakar diyorlar.
    :)
    YORUMLARINI ESİRGEMEYENLERE TŞK EDERİM

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Haykouz kardeş.. Belli ki sen cok biliyon bu işleri.ilk defa araba alacam nasipse..
    Güzel fikşrlerinden mahrum etme bizi ama 1-2kişiyle piyasa değişmiyor.. Arac lazım.. Ne yapalım? Ne zamana kadar bekleyelim?
    Sıfır fiyatları 15günde bi artıyo neredeyse.misal wolksvagen...
    İnsanlarda dogal olarak artırıyo.
    Adam 30.000 yazmış.
    Tamam ederi belki 25... Ama arayıp 25 olur mu desen küfürü yersin.. Aza tamah etmeyen millet oldugumuz için soylemek kolay..
    Sizin piyasası 30 eden aracınz olsa 25 olur mu desem satar mısınız?

• ilerde damat bizim sayemizde araba sahibi oldu DERLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wndrby

Haykouz kardeş.. Belli ki sen cok biliyon bu işleri.ilk defa araba alacam nasipse..
    Güzel fikşrlerinden mahrum etme bizi ama 1-2kişiyle piyasa değişmiyor.. Arac lazım.. Ne yapalım? Ne zamana kadar bekleyelim?
    Sıfır fiyatları 15günde bi artıyo neredeyse.misal wolksvagen...
    İnsanlarda dogal olarak artırıyo.
    Adam 30.000 yazmış.
    Tamam ederi belki 25... Ama arayıp 25 olur mu desen küfürü yersin.. Aza tamah etmeyen millet oldugumuz için soylemek kolay..
    Sizin piyasası 30 eden aracınz olsa 25 olur mu desem satar mısınız?

işte arkadaşım senin gibi yaklaşan olmazsa olmaz araçsız yapamam diyen sabırsız insanlar için bugun al-sat çılar galericiler kurnaz tilkilerin ekmek kapısı durumuna dusuyoruz ben şahsi fikrimi paylaştım sen gidip alabilirsin tabikide gerçek değeri 25 olan arabayı 30 a senin bileceğin iş o ama ben almam hergün takip ediyorum malum siteyi gerçekten acil durumu olan insanlar gerçek değerinden ilana çıkıyor ve emin ol 1 saat geçmeden yayından kalkıyo çünkü benim gibi düşünen binlerce insan oldugu gibi senin gibi düşünende binlercesi var ben almam kısaca alanada mani olmam 2000 focus 1 e 200.000k dayanmış bir arabaya 30 bin tl veren bugun benım gozumde açık soyluyorum aptaldır geçiniz şu 2000 lerin efsane kasa ayaklarını pişirip pişiirip millet onumuze daha ne kadar koyacak golf 4 corolla focus mk1 astra g bunların devri bitti artık anlıyomusun bitti yok böyle arabalarla uğraşmak hoşuma gider dersen buyur al sabır ve sebat etmek gerek benımde içim içimi yiyo emin ol bankada kredim çıktı gidip imzamı atıp paramı alamıyorum neden cunku araba bulamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-39binde-yetkili-servis-bakimli-231746615/detay

buyur kardeş

Bu araba temiz mi şimdi ben temiz binilecek arablardan bahsettım yoksa boylelerı tabı var
  • Fikrine saygı duyaeım..tabi ki haklı oldugun taraflar var..
    Bana ne tavsiye edersin onu söyler misin.. Belirttim ben yukarda?

• Mitsubishi lancer 2007 plus otomatik.önden çekişli..1600 motor..bagaj hacmi yeterli.japon devi.tüp uyumlu estetik vede 27000...üst tavan fiyatı ile ikinci el temiz tavsiye ederim..makyajsız bile harika estetik görünüme sahip..kullandım bir yıl..sattım üst model aldm, kopekbaliği kasasını..memnunum..

• quote:

BANA FİKİR VERECEK VAR MI PEKİ ??

35.000 civarı param var... ancak 32000 civarı harcarsam daha iyi olacak.

derdimi anlatayım.. corsa fabia fiesta arasında kaldım (polo aşıyor beni)
    Öncelikle öyle cok sürat meraklısı değiim.. öyle bastım mı tozu dumana katayım dertlerim yok.. o yuzden memurda oldugum için hem vergi hem yakıt avantajlı 1.2-1.3 araclara bakıyorum
    bu ara 2012 model fabia'ya takıldım.. optimal yani döneminin ful'u.. 32.000 e bulabiliyorum.hatta LGGli (bu da ayrı muhabbet konusu,gerek var mı performans nasıl olur motor ömrü vs ) .. Ve hasarsız orijinal.. yalnız kafama takılan 70 BEYGİR 12 VALF işimi görür mü? Çünkü TSİ motor değil..

My fiesta 2012 (1.25) eniştemde var ve yakıt tüketimini fazla buluyor.. ve cok "boş".. biraz donanımlı ve gösterişli olmalı araba dediğin :)

COrsa ise (1.2 twinport Enjoy) 3-4bin TL daha pahalı.. Bu fiyatlar hep ya minimum ufak boyalı yada orijinal haldeki araclar için.. opel de biraz yakar diyorlar.
    :)
    YORUMLARINI ESİRGEMEYENLERE TŞK EDERİM

O paraya uçan teneke dediğiniz 2012 model linea classic'den daha iyi bir araç bulamazsınız. Ön yargılarınızı bir kenara bırakıp linea test edin. Test edecek birini bulamıyorsanız 1 gün 95 hp 1.3 multijet kiralayın binin. Bu saydığınız araçlardan her açıdan çok daha iyi olduğunu göreceksiniz. Yolda geziyor, gitmiyor, dökülüyor, teneke bilmem ne diyenler bu araca hiç binmemiştir emin olun.

Linea'nın güvenliği kötü filan diyen çıkacaksa ilk önce şu yukarıdaki araçların iihs tarafından gerçekleştirilen small overlap testlerine baksınlar.

• Renji Abarai kullanıcısına yanıt
    Miras vs konularından dolayı aracı teyzeniz üzerine almaktan çekinmezseniz hiç düşünmeden ötv muafiyetli bir şekilde sıfır araç alın. Böylece deprem vergisi diye konulan verginin vergisini ödemekten kurtulmuş olursunuz.

Araç olarak ise kesinlikle robotize şanzımanlardan uzak durun. Tüp takılabilecek benzinli otomatik araçları araştırın.
  • Acil stop>>>

Hantal bir arac oldugunu duydum yakın cevrede kullananlardan, 100km hıza gec ulaşıyor arac.ben kullanmadım şahsrn...
    Nyse bnm yazdıgım araclara ne dersiniz?

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Esimle ikilemde kaldik bu yuzden peder beyde milletin seyiyle gerdege girilmez ama yinede siz bilirsiniz diyince kaldim

• wndrby W kullanıcısına yanıt
    İşte atıyorlar dediklerim onlar. 70 hp multijet motor ile 95 hp multijet motoru aynı zannediyorlar. 2012 model güncel kasa honda civic kullanıyorum ve şunu net söyleyebilirim 95 hp 1.3 multijet benim araçtan daha atik ve benim araçtan %25 daha güçlü. Bagaj hacmi 500 litre ki benim aracın bagajından bile büyük. Kendiniz binip test etmeden ön yargı ile karar vermeyin çünkü yazdığınız diğer araçlardan her açıdan daha üstün.

Sizin yazdığınız araçların motor ve şanzıman seçeneğini yazmadığınızdan sadece yüzeysel olarak değerlendireyim.

Corsa - Fiesta her ikisinin içide çok dar. Bagaj yok denecek kadar az. Hem iç mekan hem de bagaj boyutu nedeniyle aileniz ile uzun yola gitmek işkence gibi olur. Fiesta'nın şanzımanları daha sert uzun yolda böbreklerinizde kum sorunu varsa dökebilirsiniz. O bakımdan corsadan daha yararlı bir araçtır.
    Fabia diğer ikisinden daha geniş ama binmedim bu yüzden hakkında çok fazla şey yazmam doğru olmaz. Yine de vw'nin alt kalite ürünleri olduğu için çok da sorunsuz bir araç olmayacağını söylemem yanlış olmaz.

• Renji Abarai kullanıcısına yanıt
    Başkasının üzerine birşey alıyorsanız güvenilirlik önemli bir konu. Teyzenize güveniyorsunuzdur ama Allah korusun başına birşey gelirse yarın bir gün sizin aracınız başkaları için miras malı olabilir. Bunu değerlendirerek kararınızı verin.
  • Şöyle söyliyim.. Aracların tamamı manuel
    Fiesta 1.25 82hp my fiesta (eniştemde var pek begenmiyo)
    Corsa 1.2 twinport enjoy sanırım 85 beygirdi
    Fabia 1.2 optimal 70hp

Aklımda fabia daha cok dolanıyo..tsi 105hp olan bütcemi asıyor
    Arastrdğm kadaryla 70hp de gayet begeniliyo

Hacim olarak evet küçükler ve tabiki uzun yolda yorarlar ama sizin tavsiyeniz ne olur?

Hacimden ziyade saglamlık,deger kaybetmeme vs acıdan ne dersiniz?

• quote:

Şöyle söyliyim.. Aracların tamamı manuel
    Fiesta 1.25 82hp my fiesta (eniştemde var pek begenmiyo)
    Corsa 1.2 twinport enjoy sanırım 85 beygirdi
    Fabia 1.2 optimal 70hp

Aklımda fabia daha cok dolanıyo..tsi 105hp olan bütcemi asıyor
    Arastrdğm kadaryla 70hp de gayet begeniliyo

Hacim olarak evet küçükler ve tabiki uzun yolda yorarlar ama sizin tavsiyeniz ne olur?

Hacimden ziyade saglamlık,deger kaybetmeme vs acıdan ne dersiniz?

Fiesta 1.25 82hp my fiesta = 82 beygir = Torku 114 nm

Yol tutuşu iyi ancak içi çok dar, süspansiyonları çok sert, bagaj hacmi 281 lt

Corsa 1.2 twinport enjoy = 85 beygir = Torku 110 nm

Yol tutuşu fena değil ancak içi çok dar, arka camlar elektrikli değil elle açılıyor, bagaj hacmi 285 lt

Fabia 1.2 optimal = 70 beygir = Torku 112 nm

İçi diğer ikisinden biraz daha geniş, bagaj hacmi 315 litre, öyle full denebilecek bir donanımı yok.

95 hp 1.3 Multijet Linea = 95 beygir = 200 nm

Yol tutuşu fena değil, içi diğer üçünden daha geniş, bagaj hacmi 500 litre, dizel olması nedeniyle en düşük yakıt gideri ve en yüksek çekişe(tork) sahip araç. Aynı platformu kullanan punto Euro ncap testlerinde 5 yıldız aldı. Yani güvenlik olarak yeterli seviyede.

Sağlamlık olarak size garip gelecek belki ama linea ve fiesta biraz daha iyidir. Eğer al sat yapmayı düşünmüyorsanız değer kaybetme açısından bakmayın. Değer kaybetmeyecek diye daha kötü ve dar bir araca binmek mantıklı bir yaklaşım değil. İhtiyacınızı en iyi hangisi karşılayacaksa onu alın. Arada oynasa oynasa 1-2 bin TL oynar o da hangisi lehine olur şimdiden belli olmaz. Sonuçta ikinci el değer kaybı göreceli bir kavram. Geçen yıl gibi dolar artarsa alınan araçlar değer kaybetmez değer bile kazanabilir. Ya da tam tersi olabilir.

Bu kadar parayı kutu kola gibi, dağda bayırda bayılan b sınıfı araçlara yatırıp birde üstüne daha fazla yakıt parası ödemeye değmez. 35 bin TL civarına 2013-2014 model garantisi devam eden linea bile bulunabiliyor. Linea'nın yüksek torku nedeniyle dağda bayırda sol şeritten çekilmezsiniz. Bu nedenle diyorum ki bu paraya daha iyisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 1 Ekim 2015; 11:28:08 >

• Anlıyorum.. Verdiğiniz bilgiler için tşk ediyorum
    Degerlendirmeye alacam insllah

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.