Şimdi Ara

Lütfen kornaya basmaya bahane aramayın , acemilere saygı duyun. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen acemi bi abla sol şeritte tın tın gidiyor bide açmış 4 lüleri dayadım tamponununa açtım uzunları tık yok en sonunda sağladım içindekilerde suçluymuşum gibi bakıyor

sol şeritte giderken yine rallici bi abla sağdan kaptırmış geliyor,şunu bir korkutayım dedim sağa geçtim korna selektör ders almamış olacakki solladı bastı korna eşliğinde ama ne oldu ışıklarda yan yana durduk bakıştık tabi

sahilde geziinirken trafik yok iftar olduğu için orta şeritte 2 araba ekonomi yapa yapa gidiyorum uyanıklar sağımdan sollamaya kalktı bi minübüs hemen sağa yanaştım .ayit olduğu yere sola yolladım.

daha niceleri böyle oyunlar oynamak çok hoşuma gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

quote:

quote:

her birimiz acemiydik zamanında.
    Hoş ben hala usta olduğumu iddia etmem.

Benim şansım babamın görevindne dolayı ya ilçede ya köy gibi yerlerde oturuyor olurduk her hafta pazar da pikniğe gitmeye çalışırdık. Öyle böyle derken kimseye dalaşmadan atlattık ileri derecede acemiliği.

Elimden geldiği kadar nazik davranmaya çalışıyorum trafikte de. Ama sinyalsiz gidene. Telefonla konuşup şerit ortalayana özellikle ve özellikle MAKAS atana acımam asılırım kornaya ya da sıkıştırırım.

Daha 1 hafta olmadı yeni kasa bir fiestacı Ispartayı bilenler için söylüyorum. Otogardan çarşıya giden yolda Shell'in oradaki ışıktan kalkıyor. ben de ışıktan sonraki aradan çıkıyorum yola ben çıktıktan bir iki saniye sonra ışık yeşil oluyor. Huyumdur çok sık bakarım aynaya. Fiestacı efsanevi makaslarla abanarak gaza arkama geldi ve sürprizzzz battı çıktının içindeyiz ve hızım 25 km/h yolu da ortaladım. çekilicem sanıp burnunu sokmaya kalktı beceremedi. derken makas attığı bütün araçlar bize yetişti efendi gibi hızımı 45 kmye çıkarıp normal seyrime devam ettim.

Artık makas atmıyorum ATTIRMAM da. Atanı da ya sıkıştırırım ya da anlattığım gibi yürüyüş hızına kadar yavaşlatırım.

Acemi sürücüler böyleleri yüzünden heyecana kapılıyorlar.

marifet gibi anlatmis bir de...

aferim evlat devam et boyle.

gayet de marifetliyimdir bu konuda. sıkışık trafikte makas atan hiç kimseye acımam kuzenlerim dahil. defalarca 155 i arayıp bildirdim ben bunları tamam bakarız deyip geçiştirdiler.

Ayrıca;

1. Şehiriçi hız limit 50/h km'dir. Otobanlar gibi alt limit yoktur ve 25 km/h ile gittiğiniz için kimse sizi yargılayamaz.
    2. Fırsatım olursa fotoğrafını çeker koyarım bahsettiğim battı çıktı zaten tek şeritli ve tek aracın ilerlemesi hesaplanarak tasarlanmış ve yapılmış(inşaat mühendisliği okuyorum yol derslerinde de gayet başarılıyımdır hiçbir battı çıktı tek şeritli olmaz iddiasını kabul ettirmeniz imkansız.?
    3. Geçişin yasak olduğu battı çıktıda beni geçmesi ilk kural ihlali,maksa atarak tehlikeli araç sürmesi ikinci kural ihlali, tahmini 90 km/h gibi bir hızla ilerlemesi üçüncü kural ihlali.
    4. Hızımı daha sonra 45 km/h 'e çıkardım. Yani hala kurallara riayet ediyorum.

Burada benim haksız olduğumu gösterecek hiçbirşey yok dikkatinizi çekerim.

ozet gecelim arabada hastan varsa, hamile annen ablan vs. varsa, hasta yakinin kan bekliyorsa

hadi 50 ile git bakalim beyfendi...

durumu açıkladım son attığım mesajda.

Acelesi olan insan yakar 4lülerini.

kifayet etmiyor sol seritte 25 ile gidenlere...

trafik polisligini birakiniz, muhendislige devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 13 Ağustos 2011; 16:40:52 >

• quote:

her birimiz acemiydik zamanında.
    Hoş ben hala usta olduğumu iddia etmem.

Benim şansım babamın görevindne dolayı ya ilçede ya köy gibi yerlerde oturuyor olurduk her hafta pazar da pikniğe gitmeye çalışırdık. Öyle böyle derken kimseye dalaşmadan atlattık ileri derecede acemiliği.
    Elimden geldiği kadar nazik davranmaya çalışıyorum trafikte de. Ama sinyalsiz gidene. Telefonla konuşup şerit ortalayana özellikle ve özellikle MAKAS atana acımam asılırım kornaya ya da sıkıştırırım.

Daha 1 hafta olmadı yeni kasa bir fiestacı Ispartayı bilenler için söylüyorum. Otogardan çarşıya giden yolda Shell'in oradaki ışıktan kalkıyor. ben de ışıktan sonraki aradan çıkıyorum yola ben çıktıktan bir iki saniye sonra ışık yeşil oluyor. Huyumdur çok sık bakarım aynaya. Fiestacı efsanevi makaslarla abanarak gaza arkama geldi ve sürprizzzz battı çıktının içindeyiz ve hızım 25 km/h yolu da ortaladım. çekilicem sanıp burnunu sokmaya kalktı beceremedi. derken makas attığı bütün araçlar bize yetişti efendi gibi hızımı 45 kmye çıkarıp normal seyrime devam ettim.

Artık makas atmıyorum ATTIRMAM da. Atanı da ya sıkıştırırım ya da anlattığım gibi yürüyüş hızına kadar yavaşlatırım.

Acemi sürücüler böyleleri yüzünden heyecana kapılıyorlar.

Bu cümleleri okurken Isparta'da öğrencilik yıllarım geldi aklıma, akşamları ve haftasonları Ayazmana da piknikler, Üniversiteden Otogara acemi arkadaşlara araba kullandırmalar, sabahları derse yetişmek için trafiği tehlikeye atmak, günün yorgunluğunu akşam eve dönüşte otomobilde çıkarmak

yazının devamında Isparta yazısını görmek çok şaşırttı beni, iyisiyle kötüsüyle 6 yılım geçti, ıspartanın insanı ıspartanın hızlı değişimine pek ayak uyduramamıştı bizim zamanımızda trafikde ilgilç olaylarla karşılaştığım oluyordu benim de sürüş tarzım sizin ki gibi tabi sizin gibi ben de dörtlüleri yakıp acelesi olana yol veriyorum.

• bide küçük ilçelerde 10 yıllık şöför olsan bile acemisin trafik görmüyor ki adam
  • Öncelikle yorum yapan , derdimi anlayan anlamayan herkese teşekkürler. Bazı arkadaşlar acemi sürücüyü araziye yada piste götürmemi söylemiş. Anlaşılan konuyu okurken biraz dikkatsiz davrandılar. Daha cümlelerimin başında arazide belli bi süre bu alıştırmaları yaptırdığımı belirtmiştim. Bazı arkadaşlar dörtlü yakın demiş , cümlelerimde belirtmeyi unutmuşum. Dörtlü yakmadan acemi sürücüyle trafiğe çıkılmaz farkındayım ve uyguluyorum , gene de uyarı için teşekkürler. Aynı zamanda acemi adama sol şeritte yada orta şeritte kağnı gibi sürdürecek kadar da amatör değilim. Bazı arkadaşlar ısrarla küfür edeceğini , sinir olacağını vs.. belirtmiş. Canları sağolsun. Atalarımız ' Laf adamın aynasıdır' derler. Insan her zaman kendini haklı görür bilirsiniz , bu konunun bu tarz şoförlük yapıp burnundan kıl aldırmayan arkadaşlarımıza bir katkısı da olmayacak biliyorum , sadece içimi dökmek istedim. Hala diretip laf dalaşına girmek isteyen arkadaşlar olacaktır , onlara da diyecek sözüm yok. Hayırlı akşamlar.

• forumdaki kisiler trafikteki surucu profilini aciga cikariyor.

sol seridin neden tikandigi, sag ve orta seridin neden aktigi daha iyi anlasildi...
  • Hala bana laf sokma cabasindasiniz. keyfi makas attigini farkettigim insani sıkıştırırım ya da yol vermem.

varsa bi acil durumu 4 luler arti bi sellektore bakar zaten uzaktan farkeder gerekeni yapar yol veririm.

3 kez agirlasan akrabami hastaneye yetistirdim 4 lulerimi yaktim ve kimse de yol vermemezlik yapmadi.
  • Nasıl maymunlar ağaçtan ağaca atlamayı içgüdüsel biliyorsa sana küfür eden ve saldıranlarda bu özelliklerini içgüdülerinden alıyorlar.
    Cesaretiniz kırılmasın, Uygun şekilde alıştırmaya devam. Sadece kullanmayı değil geri gitmek, park etmek, rampada kaldırmak gibi şeyleri öğret bırak kornaya bassınlar onların içgüdüleri böyle.
  • quote:

Hala bana laf sokma cabasindasiniz. keyfi makas attigini farkettigim insani sıkıştırırım ya da yol vermem.

varsa bi acil durumu 4 luler arti bi sellektore bakar zaten uzaktan farkeder gerekeni yapar yol veririm.

3 kez agirlasan akrabami hastaneye yetistirdim 4 lulerimi yaktim ve kimse de yol vermemezlik yapmadi.

anladik babanin yolu.

bir musibet bin nasihat misali

bir kaza gecirince anlarsin yaptigin yanlisligi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 15 Ağustos 2011; 1:46:22 >
  • ben acemiyim

ehliyetimi dört sene önce aldım. ama arabam olmadığından şoför olamadım. bir ay önce araba aldım. önce boş alanlarda, sonra tenha sokaklarda, sonra trafik yükünün çok az olduğu caddelerde, sonra biraz daha yoğun trafikte.....

1 ayda 600 km yaptım. hala yokuşta kırmızıya yakalanınca panikliyor istop ettiriyorum.

evimin önü yokuş. arabayı sorunsuz kaldırıp götürüyorum ama kırmızı ışıkta beceremiyorum.

acaba niye?

burada acemiliğini başka yerde at diyenlerin bizim semtteki benzerleri yüzünden.

adam sabaha kadar internetin başında geyik yapar. saatlerce oyun oynar. fırından iki ekmek alıp yürüse sallana sallana gelir. hayatını büyük bir sukunet içinde geçirir. ama direksiyona geçince... o bir an önce hava üssüne varmazsa dünyaya çarpacak meteoru engelleyemeyecek bir kahraman kadar acelecidir. sanırsın bütün ömrü koşuşturmayla geçiyor. direksiyona geçen adamın zamanı birden bire milyon kat değer kazanıyor bu memlekette... oya binde 999 u sadece ve sadece tabakhaneye yetişmeye çalışıyor. başka bir şey değil.

yokuşta kırmızı yanıyor. dörtlüyü yakıyorum. adam kör gibi arka tamponumun dibine giriyor. birazdan kornaya da abanacak biliyorum. gel de bu arabayı kaldır şimdi...

türkiye de her gün onlarca kaza oluyor. elimde istatistik yok. ama eminim bunlardan çok azı acemi sürücülerin hatalarından kaynaklanıyor. 100 de 99 u tabakhaneye gidenlerin, ben bu işin kitabını yazdım diye övünenlerin eseri.

avrupada 300 bin km ye kadar stajyer sürücülük zorunluluğu varmış. bir akrabam bu kadar yolu eşinin gözetiminde yaptıktan sonra sınava girecek. ve bu süre boyunca aracın üzerinde acemi sürücü işaretleri bulunacak. bu uygulama türkiyede yok. olsaydı seve seve arabamın üzerine acemi sürücü yazar, muhtemelen daha rahat olurdum. böyle bir imkanın olmamasının sorumlusu ben ve diğer sürücüler değil. o yüzden bize değil başkalarına sövün.

ayrıca boş arazilerde, pistlerde "usta şoför hanzolukları" tecrübesi edinme şansımız olmuyor pek. kimseye "hacı gel yokuşta arkama dayan, kornaya aban" diye rica edemeyiz. tek şeritli otoban çıkışı virajında beni sıkıştır, bariyerlere itele diye kimsenin yardımını isteyemiz. sinyal vermeden önüme kırıp freni kökle diyebileceğimiz bir yakınımız da olamaz. bütün bunları ve çok daha fazlasını maalesef "usta şoför"lerle yanyana araç kullanarak öğreneceğiz.

benim araba 5 bin liralık. ama kırmızıda arabayı titrete titrete kaldırmaya çalışırken (ödrtlülerde yanıyor) arkamdan önüme dolaşıp ön tamponumun dibinden geçen 50 bin liralık araç sahiplerinin cesaretlerine de hayranım.

neyse, önümüzdeki sene ben de bol bol kornaya basıcam. dişimi sıkyorum. kalın sağlıcakla:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ywz81

ben acemiyim

ehliyetimi dört sene önce aldım. ama arabam olmadığından şoför olamadım. bir ay önce araba aldım. önce boş alanlarda, sonra tenha sokaklarda, sonra trafik yükünün çok az olduğu caddelerde, sonra biraz daha yoğun trafikte.....

1 ayda 600 km yaptım. hala yokuşta kırmızıya yakalanınca panikliyor istop ettiriyorum.

evimin önü yokuş. arabayı sorunsuz kaldırıp götürüyorum ama kırmızı ışıkta beceremiyorum.

acaba niye?

burada acemiliğini başka yerde at diyenlerin bizim semtteki benzerleri yüzünden.

adam sabaha kadar internetin başında geyik yapar. saatlerce oyun oynar. fırından iki ekmek alıp yürüse sallana sallana gelir. hayatını büyük bir sukunet içinde geçirir. ama direksiyona geçince... o bir an önce hava üssüne varmazsa dünyaya çarpacak meteoru engelleyemeyecek bir kahraman kadar acelecidir. sanırsın bütün ömrü koşuşturmayla geçiyor. direksiyona geçen adamın zamanı birden bire milyon kat değer kazanıyor bu memlekette... oya binde 999 u sadece ve sadece tabakhaneye yetişmeye çalışıyor. başka bir şey değil.

yokuşta kırmızı yanıyor. dörtlüyü yakıyorum. adam kör gibi arka tamponumun dibine giriyor. birazdan kornaya da abanacak biliyorum. gel de bu arabayı kaldır şimdi...

türkiye de her gün onlarca kaza oluyor. elimde istatistik yok. ama eminim bunlardan çok azı acemi sürücülerin hatalarından kaynaklanıyor. 100 de 99 u tabakhaneye gidenlerin, ben bu işin kitabını yazdım diye övünenlerin eseri.

avrupada 300 bin km ye kadar stajyer sürücülük zorunluluğu varmış. bir akrabam bu kadar yolu eşinin gözetiminde yaptıktan sonra sınava girecek. ve bu süre boyunca aracın üzerinde acemi sürücü işaretleri bulunacak. bu uygulama türkiyede yok. olsaydı seve seve arabamın üzerine acemi sürücü yazar, muhtemelen daha rahat olurdum. böyle bir imkanın olmamasının sorumlusu ben ve diğer sürücüler değil. o yüzden bize değil başkalarına sövün.

ayrıca boş arazilerde, pistlerde "usta şoför hanzolukları" tecrübesi edinme şansımız olmuyor pek. kimseye "hacı gel yokuşta arkama dayan, kornaya aban" diye rica edemeyiz. tek şeritli otoban çıkışı virajında beni sıkıştır, bariyerlere itele diye kimsenin yardımını isteyemiz. sinyal vermeden önüme kırıp freni kökle diyebileceğimiz bir yakınımız da olamaz. bütün bunları ve çok daha fazlasını maalesef "usta şoför"lerle yanyana araç kullanarak öğreneceğiz.

benim araba 5 bin liralık. ama kırmızıda arabayı titrete titrete kaldırmaya çalışırken (ödrtlülerde yanıyor) arkamdan önüme dolaşıp ön tamponumun dibinden geçen 50 bin liralık araç sahiplerinin cesaretlerine de hayranım.

neyse, önümüzdeki sene ben de bol bol kornaya basıcam. dişimi sıkyorum. kalın sağlıcakla:)

Çok maymunluk edip kızdıran olursa benim bir arkadaşımın yaptığını yap.
    Çek el frenini in aşağı aç kaputu, arızalandı çalışmıyor de...
    Arkandaki eşşek yanından geçemeyecekse mecbur gelecek arabanı itecek.
    O ittikten sonra bas kontağı çalış ve uzaklaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Rampada kalan acemilerin yerinde olmayı da hiç istemem.Fatih'i bilen bilir.Rampa ve dar sokaklar.Geçen ben aşağı doğru inerken yukarı çıkmakta olan acemi şöför istaop ettirdi kaldıramadı aracı.İşlek ve trafik sık olunca arkadan asıldılar kornaya.Adam panik yaptı 4 5 kere daha istop ettirdi el freniyle kaldırmaya çalıştı,adeta ter banyosu yaptı.Tam el frenini çektim inip gidip hiç olmazsa kenara çekeyim mi diyecektim sonunda kaldırdı.Çok kötü bir durum gerçekten.

Yazık adama. Öyle bir durumda bir daha araba kullanmak istemez insan.

+1 acemi biri zaten panikler stop ettirince bide arkadan kornaya basılması iyice telaşlandırır.bende sarı ışk yanar yanmaz kornaya basanlara uyuz oluyorum.sanki bizim gözümüz yok.sanki oraya park ettik aracı

• quote:

ben acemiyim

acaba niye?

ozetle,

600 km yapip yarim debriyaji ogrenemediysen..

lutfen trafige cikma.

akan trafigi sabote etme.

1 ay trafige cikmak icin kisa bir sure...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 15 Ağustos 2011; 2:21:42 >

• quote:

quote:

ben acemiyim

acaba niye?

ozetle,

600 km yapip yarim debriyaji ogrenemediysen..

lutfen trafige cikma.

akan trafigi sabote etme.

1 ay trafige cikmak icin kisa bir sure...

yarım debriyajı dört sene önce öğrendim.
    her yerde işe yarıyor.
    mesela x yokuşunda gece kırmızı yanıyor.
    yol boş.
    sorunsuz kalkıyorum.

gündüz aynı ışıkta adam arkama sıfır duruyor.

benim araba gitmiyor.

araba 2000 model samara. benzinli. gaza fazla yüklensem öndekine vurur muyum, az bassam geri kaçırır mıyım....

neyse, bu anlattıklarım zaten artık nadiren oluyor.

burada anlatmak istediğim şey şu aslında: bir aracın dörtlüleri yanıyorsa, bir problem vardır. ya araçta, ya da aracı kullananda bir problem vardır. ben bir aylık sürücüyüm, böyle biliyorum. ama 20 yıllık sürücüler böyle bilmiyorlar. belki ben yanlış biliyorumdur.

ayrıca, bir motorlu taşıt uygun şartlarda gaz pedalına basılında hareket eder, arkasındakinin kornasına basılınca değil. bu ülkemiz sürücülerinin yanlış bildiği şeylerden.

• trafikte hoşgörü çok önemli benim için yıllardır trafikte araç kullanıyorum eğer hoşgör olmazsa kesinlikle çekilmez o yollar sinir stres adamı maffeder..
    ama şimdi duble yolda da 40-50 kilometreylede gidilmezki arkadana araba sollama yapıyor bende onun geçmesiniz bekliyorum önde bir bayan sürücü (altında c180 kompressor) 50 ile gidiyor bende 95 km/s arkadaki araba geçerken mecburan bende 50 ye kadar indim..
    anlatacağım şu ki o virajlı yolda ben önümdeki yavaş arabayı görüp hız kesmeden direk sollama yapsam arkadaki bana vuracak.. yok arkadaki geçsin ben devam edeyim desem virajda öndekinin yavaş olduğunu farkedemeyip ona çarpsam o daha kötü.. yani eğitim amaçlıda olsa trafiği aksatmamak herkes için en önemlisi hele benim gibi sabırlı birinin sabrını taşırana kadar..
  • @fusem

Yol babamin yolu, araba benim arabam.Sana ne oluyor?

Kactir diyorum hanzoya acimam insana nazik davranirim diye hala bana etiket yapistirmaya calisiyorsun.

Kazanin da en kotusunu gecirdim merak etme.
    Adamdaki tavira bak ya.Anam degilsin babam degilsin. Sana mi sorucam kime yol verip vermeyecegimi.

İnsan gibi soyluyoruz 4 lusunu yakan insana her zaman yol acarim.

Bir daha bana hitaben cevap yazma sabit fikirli guzel kardesim.

Tekrar soyluyorum.

YOL BABAMIN, ARABA DA BENİM.

Sana laf dusmez. Denk gelirsen de anlarsin ne demek istedigimi keyfi makas atanla acelesi olan her halinden belli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah sabah bu konu iyi geldi :)

Her sabah 50-60 la gidip, trafike sebep olanlara uyuz oluyorum.
    Eskiden 10 dak gittiğim yolda , sırf şu ilerlemeyen sürücüler yüzünden 30 dakkaya anca gidiyorum.
    O yavaş gidenleri merak ediyorum, arkada kilometrelerce trafik oldugunun farkındalarmı?
    Bu insanlar işe yeri geldiğinde saatlerce trafikte araba kullanıyolar.
    Sırf onların vurdumduymazlıkları yüzünden trafik oluşuyor.
    Allah rızası için önünüzdeki araba 300-400 m ilerideyse 60 la gitmeyin lütfen.
    Acemilerde bi zahmet sağdan gitsin, çok bilmiş gibi sol şeride girmesinler.
  • Sol şeritte gitmediği sürece problem yok Ama samsunun trafiği öyle kötü ki solda gitse bize sıkıntı sağ şeritte gitse dolmuş şoförleri rahat bırakmaz Acemiliğimi atana kadar akla karayı seçmiştim samsun trafiğinde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Superior -- 15 Ağustos 2011; 9:11:07 >
  • trafikte gördüğümüz acemilerin çoğu zaten kullanmayı biliyorlar fakat trafikteki diğer sürücülerin baskısı gibi sebeplerden panik yapıyorlar anlayışlı olmaya davet ediyorum kalkışta aracımın tamponundan destek alsa ağzını burnunu kırıyımmı ben şimdi ne gerek var.
  • quote:

@fusem

Yol babamin yolu, araba benim arabam.Sana ne oluyor?

Kactir diyorum hanzoya acimam insana nazik davranirim diye hala bana etiket yapistirmaya calisiyorsun.

Kazanin da en kotusunu gecirdim merak etme.
    Adamdaki tavira bak ya.Anam degilsin babam degilsin. Sana mi sorucam kime yol verip vermeyecegimi.

İnsan gibi soyluyoruz 4 lusunu yakan insana her zaman yol acarim.

Bir daha bana hitaben cevap yazma sabit fikirli guzel kardesim.

Tekrar soyluyorum.

YOL BABAMIN, ARABA DA BENİM.

Sana laf dusmez. Denk gelirsen de anlarsin ne demek istedigimi keyfi makas atanla acelesi olan her halinden belli olur

kaza gecirip akillanmadiysan, yapacak birsey yok.

dilerim genc yasta trafik terorune kurban gidenlerden olmazsin.

selametle...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.