Şimdi Ara

Lütfen kornaya basmaya bahane aramayın , acemilere saygı duyun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Bi süredir teyzeme yeni aldığı aracında direksiyon dersi veriyorum. Dur kalk vites at söndür çalıştır geri git park et bu gibi temel kavramları yapmaktan yeminle yüreğim tükendi artık. Bu konuda yeterli olduğunu farkettim ve pek kalabalık olmayan bi yerde trafiğe çıktık. Yahu şağ şeritten giden arabanın bile arkasında korna yapılır mı? Yanından geçerken küfür edilir mi ne kadar sinirlerimiz bozuldu anlatamam. Hadi bunları geçtik ; acemi işte ister istemez bazen kaldırırken sönüyor araba , insanlık hali illa ki söndürecek. 30 saniye beklemek yerine oruç insanın ezanda suya saldırısı gibi saldırıyorlar kornaya , acemi sürücümüzde ne istek kalıyor ne özgüven kalıyor. Inanır mısınız biri ışıklarda diyor ki kardeş o acemi sen sür diyor yahu ben sürersem o nasıl acemiliği atlatacak diyorum cevap yok. Uzun lafın kısası ; lütfen acemi sürücülere karşı daha duyarlı olun , hepimiz anne karnında öğrenmedik araç kullanmayı. İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeolojici -- 12 Ağustos 2011; 21:51:37 >

• trafığı bır saat gıbı dusunun , tık tık dıye ıslemesı gerıyor burda akısı etkıleyen faktorler tepkı goruyor maalesef

teyzenız trafıkte akısa engel olabılecek durumlarda bulunuyorsa gunduz vaktı değil gece vaktı trafığın tenha olduğu zamanlar trafığe cıkartın gece araba kullanmak gunduzden daha kolay hata yaptığında baskalarına zarar verme rıskınde daha az
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Trafik test parkuru değil arkadaşım.. Gidin pistte atın acemiliğinizi, korna+sellektör her türlü uyarımı yaparım gerekirse arabadan da inerim yani..

Kazalar hep bu acemilerden oluyor.

Ee arabadan inip ne yapacan ? Kadına mı küfür edeceksin ? Saldıracaksın ? Sen nerde attın acemiliği istanbul parkta mı ?

Mantıklı konuş.
  • quote:

Trafik test parkuru değil arkadaşım.. Gidin pistte atın acemiliğinizi, korna+sellektör her türlü uyarımı yaparım.

Kazalar hep bu acemiler yüzünden oluyor.

Çok mantıklı gerçekten

@Jeolojici,

Katılıyorum söylediklerine.Hele ışıklarda biri stop ettirmeye gelmesin.Arkadaki durumu anladığı halde öküzlüğünden hiç ödün vermiyor.O kornanın sesini duyan kişi daha çok panikliyor, hata yapma payı artıyor dolayısıyla.
  • Trafikten olabildiğince uzak tutun lütfen,trafikte araba öğrenmeye çalışanları uyarmaktan bıktım artık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Turbo'

quote:

Trafik test parkuru değil arkadaşım.. Gidin pistte atın acemiliğinizi, korna+sellektör her türlü uyarımı yaparım gerekirse arabadan da inerim yani..

Kazalar hep bu acemilerden oluyor.

Ee arabadan inip ne yapacan ? Kadına mı küfür edeceksin ? Saldıracaksın ? Sen nerde attın acemiliği istanbul parkta mı ?

Mantıklı konuş.

Yanlış anlaşılacağını bildiğim için sildim mesajımın o kısmını. Karşı taraf inerse ben de inerim anlamında demek istemiştim.

Neyse ben küçük bir yerde yaşıyorum kendi çapımızda kralız bana denk gelmeyin de naparsanız yapın..

yazdığından şunu anladım bizim orda herkes tanır istediğimi döverim foruma kabadayı lazımdı hoş geldiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulfikar -- 12 Ağustos 2011; 22:13:53 >

• Konu koptu...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teyzenize söyleyin,aracı düzgün kullanana kadar parkurlarda,boş alanlarda acemiliğini atsın.mümkünse benim gibi trafik stresiyle boğuşan binlerce şoförün sabrını sınamasın...
  • Yahu görende hepiniz ana karnında öğrendiniz sanar, hepinizin acemiliğini gördü o yollar, adam yazmış koskoca boş yollarda eğitimi verdim trafik eğitimi için çıkmışlar yola ve sağ şeritten gidiyorlarmış.. Yazılanı bile anlamamakta zorluk çekiyorsunuz..
    Dostum sana tavsiyem var bir araç daha bul önde o gitsin arkada sen, ben öyle yapıyorum bir defa bende denedim ablama öğretirken yanında oturunca bişey yapamıyor insan bu magandalara ama arkadan kendi aracımla çıkmaya başladım gelip artislik yapan olursa alıyor boyunun ölçüsünü geçen aynen öyle sıkıştırma kalkanı kaldırama yaslayınca anladı anyayı konyayı lastiğinin sesi hala kulaklarımda
  • Tenha yerlerde yapıyorlarsa normal bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiveForSpeed -- 12 Ağustos 2011; 22:58:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Yahu görende hepiniz ana karnında öğrendiniz sanar, hepinizin acemiliğini gördü o yollar, adam yazmış koskoca boş yollarda eğitimi verdim trafik eğitimi için çıkmışlar yola ve sağ şeritten gidiyorlarmış.. Yazılanı bile anlamamakta zorluk çekiyorsunuz..
    Dostum sana tavsiyem var bir araç daha bul önde o gitsin arkada sen, ben öyle yapıyorum bir defa bende denedim ablama öğretirken yanında oturunca bişey yapamıyor insan bu magandalara ama arkadan kendi aracımla çıkmaya başladım gelip artislik yapan olursa alıyor boyunun ölçüsünü geçen aynen öyle sıkıştırma kalkanı kaldırama yaslayınca anladı anyayı konyayı lastiğinin sesi hala kulaklarımda

Üstüne eklenecek pek birşey olduğunu sanmıyorum. Herkes Michael Schumacher kesilmiş. Adam sağdan gidiyorsa geç solundan git yoluna, koskoca yol sadece size ait değil. Stop ettirir acemiler için normaldir, 10-20 saniye bekleseniz ölürsünüz zaten.

• uzun yolda orta yada sağ şeritten 80 90 ile giderken kornaya yada uzunlara basanlara arka sis farlarını açıyorum geçenlerde kamyonun biri geceleyin ışıkların olmadığı tek şeritli şile yolunda hızını 20 km lere kadar düşürüp arkasında benden başka kimse yokken bir 5 km o hızda gitti ki zatn 1 km sonra yol 2 şeride çıkıyordu gündüz o yolda 70 kmile gidince sellktör atıyorlar adama tek şerit olduğu için neyse o 5km çalışma olduğu için etrafı bariyerle tek şeride düşürülmüştü sollamada yapamıyorsunuz 3 4 km 20 km ile kağnı gibi bunu takip edince dayanamadım uzunlar ile 1 2 sellektör attım yol çalışması bitmeye yakın bu hızlanınca bende iyice sinirlendim xenonları sona getirip uzunları yaktım bu sefer de bu angaval kuş beyinli gece gece tenha ormanlık alanda benim ondan korkucağımı sanıp önüne geçince sellektör atmaya başladı birde DDDDAAAA F,DAAAAAAN DİYE HAYVANİ KORNASINA BASMAYA BAŞLADI belKi 10 15 defa SELLEKTÖR ATINCA bende çektim el frenini indim bir bağırdım buna belki dağdan yankı yaptı ses askerdeyken taburun bağırdığı gibi DAĞDAN YANKI YAPTI SESİM adam sellektörleri kapadı camlarını kapadı elimde de jopu görünce hiç sesini çıkarmadı diğer elimde arabanın içinde KENDİMİ ZOR tutuyorum neyse atladım bastım başka araçlarda geliyordu yol kapanmasın diye

bu arada kamyoncu tekti biz arabada 3 kişiydik kamyoncunun arkasındayken arabada tek benim olduğumu sanmıştı diğer arkadaşlar arka koltukta filmelrden görünmüyordu ama ben arabayı durdurup çıkınca onlarda kapıları açtılar sonra adam apışıp kaldı 3 adet izmanduytgibi 190 2.00 adamın arabadan indiğini görünce

• İstanbulda bugün bindiğim belediye otobüsü soförü koca otobüsü stop ettirdi. İnsanız sonuçta herkes hata yapar. Benim İstanbulda aracım olmadığı için sadece Antalyada araç kullanıyorum. Sağdan yavaş gidenlere hiç lafım olmaz. Ama ışık yeşil yandığı gibi 1 kez selektör yaparım. çünkü Antalyada bazı ışıklar çok rezalet. Hele Antray hattı varsa o ışıkta bittiniz zaten. Çok kısa yanıyor ben 2. 3. araba olup kesin geçecek olsam bile selektör yaparım. Öndeki 3 saniye geç kalkınca arkadakiler de hafif ağır kalkarsa 10 araba geçecekken 5 araba zor geçiyor.

Birde Türkiyede söyle bir adet var. Işıkta beklerken çoğu insan önündeki araba hareket ettikten sonra arabasını vitese takıp hareket ediyor buda yoğunluğu artırıp ışıklardaki trafiği tıkıyor bence. Almanyada bir yeşil yanar bütün arabalar programlı gibi aynı anda hareket eder. Bizde öndeki gider arkadaki vitese takar sonra onun arkasındaki aynı şekilde. Sonra bir bakmışsın trafik tıkanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely_man -- 12 Ağustos 2011; 23:21:04 >

• Her Türk şoför doğar. Gördüğünüz gibi burda "gidin piste" diyen herkes anne karnında zaten bilmektedir araba sürmesini. Ayrıca her mahallede pist var, çerez parasına da içeri girebiliyorsunuz. Gidin piste işte. İstanbul gibi bir yerdeyseniz mesela biliyorsunuz sokak araları çoook tenha. Gidin sokak aralarına. O kadar tenha ki tek yön halindedir zevk olsun diye. Ya da her seferinde 100-200km falan yapın çıkın şehir dışına, nasıl olsa benzin su parasına. Kızdırmayın insanları...
  • İstanbul gibi bir yerde,yeşil ışık yanalı 0.9999999 sn olduğu anda kornaya asılan sürücülerin bulunduğu trafikte araç sürmeyi öğrenmek çok riskli bence
  • Dostum insanlar nerden bilebilir arabanın içindekinin acemi olduğunu ilk anda. Sürücü kursu aracı olsa ve aynı şekilde trafik de hareket etseniz aldığınız tepkilerin %90'ını almazdınız. Şu durumda sonuç suç ne sizde ne de diğer sürücülerde. Madem bu kadar acemi ehliyeti vermiceksin arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Konu koptu...

/>

yahu hocam nerden buluyorsunuz şu gifleri konuyla birlikte bende koptum
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco917

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Yahu görende hepiniz ana karnında öğrendiniz sanar, hepinizin acemiliğini gördü o yollar, adam yazmış koskoca boş yollarda eğitimi verdim trafik eğitimi için çıkmışlar yola ve sağ şeritten gidiyorlarmış.. Yazılanı bile anlamamakta zorluk çekiyorsunuz..

Üstüne eklenecek pek birşey olduğunu sanmıyorum. Herkes Michael Schumacher kesilmiş. Adam sağdan gidiyorsa geç solundan git yoluna, koskoca yol sadece size ait değil. Stop ettirir acemiler için normaldir, 10-20 saniye bekleseniz ölürsünüz zaten.

Birde ekleme yapayım yanlış anlamalara karşı, ablama araç kullanmayı öğretme sıralamam şu şekildeydi; önce boş arazide bir kaç gün çalıştırdım sonra saati 29 TL'den 5 saat özel direksiyon dersi aldırdım..( şehir fırsatından bulmuştum bu fiyata) Sonrasında kendi arabası ile trafiğe çıkmasında ben yardımcı oldum ama daha ilk günden sonra bu magandalar yüzünden kafayı yedim dörtlüler yanıyor bellki acemi sürücü ısrarla ne kornaya basarsın ne sellktör yaparsın sol bomboş solla git!!! Baktım olmayacak yazdığım gibi aldım kendi aracımı beraber çıktık artislik yapan ilk bana gelmek zorunda kaldı sonrası malum
    Sizede tavsiyem eğer acemi sürücüye direksiyon öğretirken ilk trafiğe çıkmsında mutlaka direksiyon hocası ve acemi eğitim aracında çıkmasını sağlayın hem daha tehlikesiz, güvenli ayrıca işin ehlileri tarafından öğretildiği için emin olun daha etkili oluyor

Üstede yazdığım gibi unutmayın o yollar hepimizin acemiliğini gördü Yarın bir gün sizde eşinizin yada çocuklarınızın trafiğe ilk adımını tecrübe ettireceksiniz o zaman tepkiniz tam tersi olacaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeroTimer

quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Konu koptu...

/>

yahu hocam nerden buluyorsunuz şu gifleri konuyla birlikte bende koptum

Lütfen kornaya basmaya bahane aramayın , acemilere saygı duyun.

• Birbirimize asla saygı duymuyoruz....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.